hikayen çok acayip.
ya çok safsın yada kendini kandırmaya o kadar ihtiyacın var ki doğru muhakeme yapamıyorsun.
eşimi seviyorum ona duygusal açıdan bağımlıyım diyebilirsin çok normal. bu olanları da beynimden ve hayatımdan silmek istiyorum da diyebilirsin.
böyle bir şeyin hiç olmadığına kendini inandırabilirsin de.
bazen çok sıkışınca kaldıramayacağı olayları yok sayabilecek bir gücü de var beynimizin.
galiba sen böyle bir durumdasın.
senin eleştirilecek bir tarafın yok. bu halinle eşinle gene de mutlu ve huzurluysan inan hiç sorun yok.
hayat bu.. herşey olabilir hayatta. her ilişkinin kendi içinde bir dengesi vardır.
kimsenin kınamaya hakkı yok bence neden kabul ediyorsun bu durumu diye.
çünkü sizin ilişkinizde sevgisizlik yok anladığım kadarıyla.
ama,
içine atıp kendi kendini yiyen biriysen dışarıya, eşine bile belli etmeden, içinde fırtınalar kopartıyorsan, gerçeğe karşı daha cesur olabilmelisin canım.
gerçeklerle yüzleşen hislerin seni nereye götürür bilemem. ama gerçeklerin korktuğun kadar korkunç olmadığını göreceksin.
çünkü ortada bir rus kadın var. sen tepki vermekte geç kaldığın için eşine zaman kazandırmışsın ve kızkardeşini ayarlamış gibi görünüyor. sana ne açıklama yapılacağına dair ağız birliği etmişler.
eşinin bu kadar sık istanbula gelme nedeni nedir bilmiyorum ama bu kadın olabilir.
gene de seni anlıyorum aslında. yazılarında çaresizlik ve iyi niyet hissettim. ve üzüldüm de.
hayat senin hayatın. nasıl huzurluysan yada huzurlu olacaksan öyle davran.[/QUO
Tesekkur ederim canim, samimi yorumun icin, sanirim en yakin bunu hissettim kendime, gercekten cok saf ve iyi niyetliyim bu konuda beni uyaripta bu kadar gordun gecirdin egitim aldin hala yenemedin su iyi niyetini diyenleri anlayamiyorum, bunlar gercekten insanin dogasinda olan seyler ve degismiyor....
Hislerim oyle karisik ve notr durumdaki kime , neye inanacagimi sasirdim, henuz olay yeni oldugu icin saglikli karar vermek adina sadece dusunuyorum, huzurlumuyum asla degilim , sadece rahat gibi gorunusumun arkasinda olan sey gecmis bir zaman olmasi olabilir belki de diyorum buda bir kabullenis , kadercilikmi onuda bilemiyorum..
Tek bildigim herseyi icime attigim, bunu yillardir yaptigim, icimde firtinalarin kopmasina ragmen sustugum ama neden dersen, inan bunada verecek cevabim net , bilmiyorum ...Icimdeki ses beni buna goturuyor ve hic sebepsiz, esim olmadan da yasayabilecek birisi oldugum halde....
hayat ve ilişkiler o kadar çok bilinmeyenli denklem gibi ki.
her birini aykı kaba koymak mümkün değil.
senin durumunda aldatma olmuş gibi. bilemem tabi ama öyle görünüyor.
bunu yaşayan çok kadın var. hepsinin hikayesi başka başka.
bazıları affeder bazıları etmez.
affedersen bir daha yapar diye bir şey yok. ama yapmaz diye birşey de yok.
bu tamamen o ilişkiye ve eşlere bağlı olarak değişebilecek bir durum.
senin ilişkinde bu sorun aşılabilecek birşey gibi sanki. neden dersen ;
eşinin seni ben götürürüm diyerek eskişehire kadar bir geceliğine götürmesi ve arabadaki haline rağmen üste çıkmaya çalışmaması
bana seni kaybetmek istemediğini düşündürttü.
sizin yaşadığınız başka kadın sorunu seni sevmemesi istememesi yada acıması ile ilgili değil.( onsuz yaşayabilecek durumdayım demişsin. acıdığı için senle yaşamaya katlanıyor değil)
neden oldu böyle birşey bilemiyorum. çok farklı sebepler olabilir.
sebepler ne kadar çoksa o kadar da farklı çözümler ve yollar olabilir hayatta.
ama sen de yazılarına yansıdığı kadarıyla vazgeçilecek bir eş değilsin bir erkek için.
birbirinizden ayrılmak istemiyorsunuz belli.
bence içinden gelen sesi dinlemelisin. mutlaka bir bildiği vardır o sesin.
Tesekkur ederim yapici yorumlariniz beni biraz rahatlatiyor degerli arkadasim, gozlemlerim hala devam ediyor isimin yanisira kafam hep orda, Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz sadece bunu son olarak cevaplamanizi rica ediyorum..
senin yerinde olsam ne yapardım?
senin yerinde şartlar neler tam olarak bilemiyorum ki.
ben iç sesin doğru söylediğine inanıyorum her zaman.
eşinin seni sevmediğini hissetmiyorsan ki herkes bunu anlar hisseder bilir.
aranızda, ilişkinizde gerginlik soğukluk rahatsızlık yoksa,
senin yanında sıkılıp senden ayrı zaman geçirmek için fırsat yaratmaya çalışmıyorsa yada senden köşe bucak kaçmıyorsa,
beraber iyi vakit geçirebiliyorsanız
ayrıyken birbirinizi özlüyorsanız, ki kendini zaten bilirsin onun seni özleyip özlemediğini de bilirsin.
yani kısacası duygusal bağınız kopmadıysa ben olsam ilişkime devam ederdim.
şimdi ortaya yüzük çıkmış. tepkini de göstermişsin. o da bir şekilde aklınca durumu kurtarmış..!
eğer ilişkine devam edeceksen onun yaptığı açıklamayı yemiş gibi yapacaksın ve bu konuyu artık kesinlikle deşmeyeceksin.
konuyu tekrar tekrar açman yada ima etmen ilişkinizi yıpratır. dedektiflik yapmana da gerek yok bence. çok acizce olur bu.
bundan sonrası ona kalıyor.
eğer pişman olduysa diğer iişkisini bitirecektir.
bitiremezse, zaten ortaya çıkar.. daha tedirgin ve gergin olacaktır. halinden bile anlarsın.
ama nedense,
ben eşinin o defteri tamamen kapatacağını düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?