• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alacakaranlık Serisi -Stephenie Meyer, Ayşegül Uzer

Emez

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2006
1.281
4
316
51
İzmir
twilight_book_cover.jpg

Yazar: Stephenie Meyer
Çevirmen: Ayşegül Uzer
Orjinal İsim: Twilight
440 sayfa
Türü: Fantastik

Üç seyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. Ikincisi, ne kadar baskin oldugunu bilemesem de onun bu vampir yani kanima susamisti. Üçüncüsü ise, kosulsuz ve geri dönülemez bir sekilde ona asik olmustum.
Isabella Swan Washington'in, yagmurun hiç dinmedigi küçük kasabasi Forks'a tasinir. Bu simdiye kadar aldigi en sikici karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward'la tanismasi hayatini heyecanli ve tüyler ürpertici bir hale sokar. Edward simdiye kadar, içinde yasadigi küçük toplulukta vampir kimligini saklayabilmistir. Ancak artik kimse güvende degildir, özellikle Edward'in en çok deger verdigi insan olan Isabella… Iki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasinda dengede duran bir biçagin en keskin noktasinda bulur.

Alacakaranlik içgüdülerimize meydan okumakla tutkularimizi tatmin etme boyun istegi arasindaki çatismayi sorgulayan etkileyici bir kitap.

Son düzenleyen: Moderatör:
New Moon l Yeni Ay
000y0sxebv7.jpg

Türü: Fantastik

Edward ve Cullen Ailesi'nin diğer üyeleri Bella'nın doğum günü için bir parti verirler, fakat Bella ısrarla karşı çıkar. Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza dek genç kalacaktır, peki ya Bella? Kâbuslar, sırlar, imkânsızlıklar, seçimler ve kararlar... Bella ve Edward'ı yine zorlu bir mücadele bekliyor. Alacakaranlık'ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay'da hız kesmeden devam ediyor.

Eclipse -Tutulma

421976916_f0f2b2f696_o.jpg

"Edward'ın hoş sesi arkamdaydı.Ben onun yavaşça veranda basamaklarından ortaya çıktığını görmek için döndüğümde onun saçları koşmaktan uçuşmuştu.O ilk kez beni kolları arasına aldı,kollarına hapsetti ve beni tekrar öptü.Bu öpüş beni korkuttu.Çok fazla gergindi,dudakları dudaklarıma değdiği zaman çok güçlüydü,o bizim birbirimizden ayrılmak için zamanın çok geç olduğundan korkmuş gibiydi.''

Seattle gizemli , öldürücü bir tel tarafından harap edildiğinden ve kötü niyetli bir vampir onu araştırmaya devam ettiği'nden dolayı Bella kendini tehlikeyle çevrili buldu.Hepsinin ortasında aşık olduğu Edward ve Jacob'un arkadaşlığı arasında seçim yapmakla yüzyüze kalmıştır ki bu karar vampir ve kurtadam arasındaki eskimeyen mücadeleyi tutuşturmak için olasıdır.Mezuniyeti hızla yaklaşırken Bella birden fazla karara sahiptir: HAYAT ya da ÖLÜM. Fakat hangisi ?

Epsilon Yayınevi tarafından bu yıl satışa sunuldu.

Breaking Dawn -Şafak Vakti
breaking_dawn_cover.jpg

Serinin henüz türkçeye çevrilmemiş 4. Kitabı . Hayranlarının sabırsızlıkla beklediği , düğümlerin çözüldüğü kitap. :utangac:

Bella ve Edward evlenirler ama balayları bellanın hamile olduğunu farketmesiyle yarıda kesilir.bellanın hamileliği hızlı ilerlemektedir ve bu da onu gücsüz yapmaktadır. Bella nın hayatını kurtarmak için Edward ın fetüsün çıkarılması gerektiği ile ilgili ısrarına rağmen Bella gittikçe daha da çok sevdiği bebeğini yerinde tutmaya kararlıdır. Sonra , Bella kızları Renesmee'yi dünyaya getirip ölmek üzereyken Edward ona zehrini enjekte edip vampire dönüstürür. ısmi Irına olan bir vampir Renesmee'yi görür ve onun 'ölümsüz cocuk' olması hakkındaki yanlısları ve vampir kurallarını ihlal eden yasamını görür onu Volturi'ye
haber verir.Cullen'lar cocuğun ölümsüz cocuklardan olmadığını doğrulamak icin tanıklar toplarlar. Ve Volturi'yi Renesmee'nin vampirlere ve onların sırlarına karsı tehlike olusmaryacağına dair onları ikna ederler ama huzurları kacmıstır.

Midnight Sun - Geceyarısı Güneşi

mskapak1jo1.jpg

Serinin henüz tamamlanmamış , ancak yazımı sırasında 12 bölümünün internete sızmasıyla yarım kalan 5. kitabı .
Bu kitapta herşey baştan Edward ın gözüyle anlatılıyor.

Kitapçımın bana zorla satıp " abla 2 ve 3. sünü de al " dediği bu kitap , ( vampirler hiç tarzım olmadığı için zorla almıştım " Zaman yolcusunun Karısı ndan sonra okuduğum , fantastik en güzel aşk ve macera kitabıdır. (neredeyse gecenin bir yarısı nöbetçi kitapçı arayacak kadar merak uyandırıcı diğer 2 kitap)

İlk kitap olan Alacakaranlık ı okuduktan sonra , hemen filmini seyrettim . 2 ve 3. yü okumam ise toplamda 2,5 günümü aldı. ve 4. kitabı sabırsızlıkla beklerken , 5. kitabın 12 bölümünle oyalanıyorum şimdilik. 5. kitabın internete sızan 12 bölümünde herşey en baştan Edward ın gözüyle anlatılmasına rağmen , en az Alacakaranlık kadar duygusal ve ilgi çekici.

Fantastik romanlardan ve Aşk romanlarından hoşlananlara basılmış ilk 3 ktap şiddetle önerilir. senağlama

Dip not : ilk 3 kitabı okuduktan sonra vampir bir sevgili bulasım gelmedi değil.:roflol::roflol:

Arkadaşlar herkese şiddetle tavsiye ediyorum bu seriyi. 4. kitabı Breaking Dawn sanırım 15 nisan gibi piyasalarda olacak. bende başkalarının yalancısıyımm:) çevrilme aşamasında hala ama fan club forumlarında hayranlar çevirmenlerden daha çabuk halledeceklermiş gibi görünüyor bu kitap işini hehehe:)) nasıl dört gözle bekliyorum anlatamam. yani bir vampir hikayesi deyip burun bükmeyin sakın. ben hala kendime gelebilmiş değilim. nasıl bir romandır onlar öyle yaf:))) 3 kitap 4 günde bitti ve şimdi en baştan yine okumaya başladım.
Aaahh aaahhhh, valla insanın o romanda yaşayası geliooooo:)
Vampir mampir demeyin, kaçırmayın.

selam arkadaşlar yiğenimin elinde görüp okumaya başladım alacakaranlığı .o kadar sürükleyici bir kitapki her sayfayı merakla çeviriyordum 1 günde bitirdim kitabı ama olamaz böyle bitemezdi .hemen diğer

elimdeki kitap biter bitmez el aticam bende okumak için sabirsizlikla bekleyenlerdenim
hele hele ark baskisindan sonra izledigim o filmden sonra heralde bu kitaplar kaçinilmazzzz olurrrr
muhtesemmmmmm kitap serisi ne kadar cok uzarsaaaaa rob'uda o kadar cok goruceeeemmmm twilight'ta askimmmmmmm o benimm yaaaa :)

çıkmış olan kitapları okudum
son kitabı bekliyorum
özellikle midnignt sun çok güzeldi,edwardın gözünden anlatılmış,farklı bir bakış açısı olmuş...

fancynancy sana katılıorum tam bi bağımlılık yappıo 3.katbı yerimde duramadığımiçin en baştan tekrar okudum.4.sü gelene kaar meraktan çatlarım sanırım. bu kitapta nikotin gibi bi madde var onsuz olamıorum :)

tek kelimeyle süper şimdiye kadar soluksuz okudum 3 kitabıda 4.sabırsızlıkla bekliyorummm ayrıca filmide seyredince edwarda aşık falan olabiliyosunuz yanee:asigim:

Ben kuzenim sayesinde filmini seyrettim resmen filme aşık oldum ınsanın ısır beni Edward diyesi geliyor :teytey: en kısa zamanda kitaplarınıda okuyacağım.

gectigimiz cumartesi almistim
bi hafta da ilk iki kitabi okudum yarin artik 3. kitaba geçicem
yalniz ikinci kitap yedi bitirdi anam beniiii, bazi yerler o kadar kanima dokundu ki neyse...

bugune kadar okuduğum en güzel vapmir kitabı harika bayıldım elimden bırakamdım ve etkisinde kaldım bütün gün edward gibi kocama bakmaya başladım :))))) ama tavsiye ederim müthiş bi kitap ilk 3 kitabı ve edwardın gözünden olan bölümleri okudum 4 . kitabı sabırsızlıkla bekliyorum :)

4. kitabıda okudum çok güzeldi mutlu son bu kitapta tavsiye ediyorum arkadaşlar okuyun :)))) eminim beğeniceksiniz

Back