Stephenie Meyer /Twilight Serisi

ezberledik valla kaçıncı tekrar oldu dimi :):)
özellikle alacakaranlığın tüm replikleri hafızamda
tüm sahneler sıralı :) yaklaşık 20-25 kere izlemişimdir

aynen ya hergün izliyoruummm ben de.....kitptan en can alıcı en kalbimi çarptıran yerler tekrar tekrar okunuyor.
okulda hep elimde bu kitaplar..diğer öğretmenleri de baslattım.

yasasın twilighter olmak........

bu seriyle yaşıyorum 2 aydır:asigim:
hatta saklıcam ilerde coluk-cocuk,torun-torba hepsine okutucamdelikafadulden

Nasıl öleceğimi hiç düşünmemiştim desem yeridir (aslında son birkaç ay bunun için geçerli nedenlerim vardı!); düşünmüş olsaydım bile , böyle olacağını asla tahmin etmezdim.

Soluğumu tutarak, upuzun odanın karşı tarafına , avcının karanlık gözlerine baktım.O da memnuniyetle bana bakıyordu.

Elbette güzel bir ölüm biçimiydi bu ; bir başkasının yerine ölecektim.Sevdiğim birinin yerine.Hatta soylu bir ölümdü.Bir anlam ifade ediyordu.

Forks'a hiç gitmeseydim, ölmeyeceğimi biliyordum.Şuanda ölümle yüzleşmek zorunda kalmayacaktım.Ama ne kadar korkarsam korkayım,kararımdan dolayı pişmanlık duyamıyordum.Hayat size beklentilerinizin çok ötesinde bir düş sunduğunda, sona geldiğinizde üzüntü duymanız mantıklı değildir.

Avcı beni öldürmek için ilerlerken , dostça gülümsedi........

ALACAKARANLIK; önsöz..

'Bella, senden önce, hayatım tıpkı aysız bir gece gibiydi.Çok karanlık,ama yıldızlar vardı,sebepler.....
Ve sen, gökyüzüme bir meteor gibi girdin. Ve bir anda her şey yanmaya başladı,parlaklık vardı,güzellik vardı. sen gittiğinde ve meteor ufka düştüğünde , her şey simsiyah oldu.Hiçbir şey değişmedi ama gözlerim ışık yüzünden kör olmuştu. Artık yıldızları da göremiyordum. Ve artık hiçbir şeyin anlamı yoktu.'

Edward Cullen, Yeni Ay

kızlaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr twilighterlaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............................

artık ezbere okucaz bu kitaplarııı nerdeyseeeeeeeeee...................

kaçkez okdum kitapları artık sayısını bilmiyorum canım sıkıldıkca okuyorum şakkıdı

Kitap Kapaklarının Anlamları

1.kapak ~ Twilight – Alacakaranlık

Yasak meyve = yasak aşk bağlantısı.

Edward'ın Bella'yı sevmesi kesinlikle yasak çünkü ona çok fazla zarar verebilir hatta öldürebilir bile. Ama Edward, bella'dan uzak duramıyor.. Elmayı tutan ellerin anlamı da Edward'ın ellerindeki aşkları.
~

2.kapak ~ New Moon – Yeni Ay

Ölen çiçek. Bu da Bella'yı simgeliyor. O çiçeğin normalde, mutluyken, çok güzel gözükmesi gerekiyor. Ama Edward Bella'dan ayrıldığında, bella yaşamın hiçbir anlamının kalmadığını düşünüyor bu da onun mutlu bir çiçekten ölmek üzere olan bir çiçeğe dönüşmesine neden oluyor diyebiliriz.
~

3.kapak ~ Eclipse – Tutulma

Kırmızı kurdele = Bella'nın Edward'a olan bitmez aşkını ve Jacob'a olan aşkını/sevgisini (<.<) simgeliyor. (ki kırmızı aşk rengidir bilindiği gibi)

Bella'nın Edward ve Jacob arasında bir seçim yapması gerekiyor.. ve tabiki Edward'ı seçiyor ama kurdelenin tam kopmamış olması da Jacob'la arkadaşlığını hala devam ettirmek istemesi anlamına geliyor.
~

4.kapak ~ Breaking Dawn &#8211; Şafak Vakti

Bella'nın en zayıfken en güçlü kişi haline gelmesi..
Bella vampire dönüşmeden önce kitaptaki en zayıf karakterdi.
Bu da arka taraftaki kırmızı piyonla gösterilmiş.
Piyon - satrançtaki en zayıf taş
Kırmızı renk - Bella'nın kanını simgeliyor.

ama Edward onu vampire dönüştürdükten sonra tüm Cullenlar arasında en güçlü kız haline geliyor ve bu da önde duran beyaz (kan yok) vezirle, yani satrançtaki en güçlü taşla simgeleniyor.[/spoiler]
~

5.kapak ~ Midnight Sun &#8211; Geceyarısı Güneşi

ve Midnight Sun anlamı:

Bilindiği üzere bu kitap Edward'ın gözünden. Edward hep kendisinin 'karanlıkta olduğunu' düşünüyordu, yani hayatı hiç daha iyiye gitmedi. Şöyle de diyebiliriz ki sürekli geceyarısı olan bir ortamda yaşadı. Ama Bella hayatına girdiğinde, her şeye rağmen dünyasında bir ışık olduğunu farketti. Çünkü, Edward'ın 2. kitapta Bella'yla konuşurken de belirttiği gibi, bella onun için bir tür güneş olmuştu.

Aslında bu kitabı anlatmak için direkt bir alıntı kullanabiliriz.:
"Senden önce, Bella, hayatım ay olmayan bir gece gibiydi. Çok karanlıktı ama yıldızlar vardı - ışığı, nedeni işaret eden.. ve sonra sen bir meteor gibi gökyüzüme girdin. Birdenbire her şey yanıyordu; parlaklık vardı, güzellik vardı. Ve sen gittiğinde, meteor ufukta kaybolduğunda, her şey simsiyah oldu. Hiçbir şey değişmemişti, ama benim gözlerim ışıktan kör olmuştu. Yıldızları göremiyordum artık. Ve hiçbir şey için bir neden kalmamıştı." ~Edward Cullen [Yeni Ay]

ALINTIDIR...​

Ben de son üç gündür kitabı seri olarak 4 tanesini okudum.Gerçekten çok güzeldi. Şimdi Breaking Down' un Türkçe'ye çevrilmesini sabırsızlıkla bekliyorum.Sanırım bu aya yada Nisan ayında çevrilecek.Sevgili Ezbuz'cum konuyu açmış olmana sevindim.Filmini de izledim kitaptaki kadar ayrıntı yok ve bazı yerler değiştirilmiş.Yine de film de güzeldi yani...ıkinci filmi de Kasım ya da Aralık ayında gösterime girecekmiş...

Ben de son üç gündür kitabı seri olarak 4 tanesini okudum.Gerçekten çok güzeldi. Şimdi Breaking Down' un Türkçe'ye çevrilmesini sabırsızlıkla bekliyorum.Sanırım bu aya yada Nisan ayında çevrilecek.Sevgili Ezbuz'cum konuyu açmış olmana sevindim.Filmini de izledim kitaptaki kadar ayrıntı yok ve bazı yerler değiştirilmiş.Yine de film de güzeldi yani...İkinci filmi de Kasım ya da Aralık ayında gösterime girecekmiş...

bende 4. kitabı bekliyorum sabırsızlıkla:Saruboceq:
bende filmi beğendim ama kitaptaki kadar ayrıtı verilmemiş e tabi bu doğalmirmirmirmir
fakat yinede Edward ve Bellanın aşkını daha iyi anlatabilirdi yönetmen.:mymeka:
bence film bu yönden kitaba göre oldukca eksiz:1closedeyes:

nihayet pazar günü izleyebildim twilight ı. Güzel hoşumada gitti..:eek:
Edwardda anlatılan kadar var hani...:asigim:
Yalnız filmi indirdiğim siteden kaynaklanan problemlenden dolayı altyazı önce,film sonra geldi bazı sahnelerde ama olsun...
Şaşırdığım şeyler oldu...
Mesela, klişeleşmiş vampirler gündüz dolaşamaz tezinin aksine Edward ve ailesi rahatça dolaşabiliyorlardı gündüz...:1shok:
Birde, bir vampir daha önce gitmediği bir eve davetsiz giremez klişeside yoktu..:1shok:
Bellanın evine rahatça girdi çünkü edward....
Şimdi sıra 2. kitapı bulup okumakta ve inşallah devam filmide gelir...
:asigim::eek:

nihayet pazar günü izleyebildim twilight ı. Güzel hoşumada gitti..:eek:
Edwardda anlatılan kadar var hani...:asigim:
Yalnız filmi indirdiğim siteden kaynaklanan problemlenden dolayı altyazı önce,film sonra geldi bazı sahnelerde ama olsun...
Şaşırdığım şeyler oldu...
Mesela, klişeleşmiş vampirler gündüz dolaşamaz tezinin aksine Edward ve ailesi rahatça dolaşabiliyorlardı gündüz...:1shok:
Birde, bir vampir daha önce gitmediği bir eve davetsiz giremez klişeside yoktu..:1shok:
Bellanın evine rahatça girdi çünkü edward....
Şimdi sıra 2. kitapı bulup okumakta ve inşallah devam filmide gelir...
:asigim::eek:

benim izlediğimde öyleydi ama daha sonra biyer bukldum ordan indirdim görüntü kalitesi harika alt yazıda tam oyumlu :dance:
alacakaranlıkta vampirler gündüzleri dışarı çıka biliyo ama güneşli günleer de çıkmaıyo onun sebebide pırlanta bigi parlamalrarı yani güneş onları yakmıyorum devet edilmeden gire biliyorlar her yere felan..şakkıdı 2. filmide zaten çekiyolar şu anda bu yılın sonunda vizyona girecekgamyoncuiremsu
kitaplara gelince 3'e kadar nette e- kitap halinde var istersen sana linkleri atarım ha yok illada ben kitabı almak isiyorum diyosan o başka:1closedeyes:

Kitabının ilkini okudum cumartesi günü bir günde..
Çok hoşuma gitti
Akıcı , sürükleyici ve dili sadeydi..
Ardından filmini izledim ama filmi tam bir fiyaskoydu..
ıkincisini hemen okumak istiyorum ,çok çok güzeldi..

cumartesi günü alacakarnlığı bitirdim,pazar günü de yeni ayı aldım

alacakaranlık beni çok etkiledi,okurken hiç sıkılmadım,hep bir sonraki satırı merak ederek okudum

hala etkisinde sayılırım,inşallah bu seri hiç bitmez,kusana kadar devam eder:KK66:

Kitabının ilkini okudum cumartesi günü bir günde..
Çok hoşuma gitti
Akıcı , sürükleyici ve dili sadeydi..
Ardından filmini izledim ama filmi tam bir fiyaskoydu..
İkincisini hemen okumak istiyorum ,çok çok güzeldi..
şahsen benim için tüm seri akıcı 2. kitap yeni ay bence serinin en güzel kitabı:1closedeyes:
cumartesi günü alacakarnlığı bitirdim,pazar günü de yeni ayı aldım

alacakaranlık beni çok etkiledi,okurken hiç sıkılmadım,hep bir sonraki satırı merak ederek okudum

hala etkisinde sayılırım,inşallah bu seri hiç bitmez,kusana kadar devam eder:KK66:

kesinlikle harika bir seri
4. kitap çıkalı daha bir kaç gün oluyo sırda 5. kitap yani alacakaranlığı edwardın ağzından anlatıyor yazarımız ama hala çıkmadı inaşallah yakın zamanda çıkar:Saruboceq:

şahsen benim için tüm seri akıcı 2. kitap yeni ay bence serinin en güzel kitabı:1closedeyes:

kesinlikle harika bir seri
4. kitap çıkalı daha bir kaç gün oluyo sırda 5. kitap yani alacakaranlığı edwardın ağzından anlatıyor yazarımız ama hala çıkmadı inaşallah yakın zamanda çıkar:Saruboceq:

daha demin iş arkadaşım söyledi,edward'ın ağzından yazılan son kitap,piyasaya sürülmeden internette çıktığı için,yazar yayınlamama kararı almış:KK43:

inşallah doğru değildir bu haber
doğru olsada,farketmez,internette okuruzkaydirigubbakcemile3

daha demin iş arkadaşım söyledi,edward'ın ağzından yazılan son kitap,piyasaya sürülmeden internette çıktığı için,yazar yayınlamama kararı almış:KK43:

inşallah doğru değildir bu haber
doğru olsada,farketmez,internette okuruzkaydirigubbakcemile3

evet kitabın 12 bölümü nette e-book olarak mevcut:1closedeyes:

Stephenie aplamız kitabı yazıcak hatta şu sıralar kitabı yazmakla meşgul çünkü yayın evi ile anlaşması var istede istemesede kitabı yazmak zorunda:1closedeyes:

evet kitabın 12 bölümü nette e-book olarak mevcut:1closedeyes:

Stephenie aplamız kitabı yazıcak hatta şu sıralar kitabı yazmakla meşgul çünkü yayın evi ile anlaşması var istede istemesede kitabı yazmak zorunda:1closedeyes:

ah canım ya,bana net adresi verebilirmisin
aradım bulamadım..

X