Alacağım kararda bana yardım edin

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.483
86.978
40
Oncelikle merhaba kk hatunlari

Hic uzatmadan hemen konuya gireyim, 3 yıldır bir firmada muhasebecilik yaptım, aynı odada iki kişiydik çalışma ortamımdan memmundum ama yogun bir calisma ortamim vardi. Hafta ici sabah 8.30 aksam 18.00 hafta sonu ise 8.30 13.00 arasi calisma saatlerimizdi ve kızımın okula başlama sebebiyle işten 1.5 sene önce kendi isteğimle ayrıldım. Kızım 2.sınıfa gidiyor ve sabahci
Okul saatlerimiz sabah 7.30 -12.30 ondan sonra gün boyu evde
Kizima daha verimli olabilmek adına hem de okula 1.siniftayken oglenci olarak basladigimiz için Istanbul'da da tanıdık kimsemiz olmadigindan gün boyu okul kreş arası mahvolur kaygısı ile ayrıldığım isyerinden şimdi tekrar arandim.

Şuan sabahciyiz ve maalesef okul çıkışı tekrar kim bakacak kaygısı guderken babannem yanımıza gelmeyi teklif etti. Okulla benim evin arası yürüme mesafesi ile 10 dakika, okul velilerinden yakın olduğum grup arkadaşımın evi bana çok yakın ve yakın olduğu için eve kadar ben bırakırım okul çıkışı dedi.

Düşünüyorum işten eve 19.00 gibi anca geliyorum. Yemek kaygım olmaz çünkü babaannem pisirebiliyor bu arada yaşı 75 eşim avrupa yakasında çalıştığı için hafta sonları eve gelebiliyor sadece. Hafta ici sadece 3'muz olacağız eğer babaannem gelirse.

Ödevlerine ben yardım ediyorum, beraber yapıyoruz suan tek kaygım kızım. Maddi anlamda ise büyük bir borç kulfetimiz var katkı da olabilir diye düşünüyorum aldıgim maaşin ama ya kızım ?

Başarabilir miyiz ? Maşallah derslerimiz gayet iyi ama aksamlari beraber olacağımız için kötü etkilenir mi dersleri diye düşünmeden edemiyorum.

Lütfen bana bir akıl veriniz çalışan anneler siz nasıl yapıyorsunuz ?

Kızlar yeni gelişmeler var ;

Kızlar suan okul velisi grubundan arkadaşım geldi bize, kendisiyle samimiyiz haftanın 4-5 günü okul çıkışları genellikle birbirimizdeyiz kahve içer kalkariz, aramızda gayet iyi 1.5 senelik tanisikligimiz var 2 çocuğu var büyük oğlu ile kızım aynı sınıfa gidiyor.

Babannen yaşlı hastalık var sağlık var çalıştığın için en azından doktora götürmesi büyük sıkıntı olur dilersen ben bakayım dedi kizina, maddi olarak birsey talep etmiyorum diye de ekledi bunu zaten hep söylerdi bana çalışırsan bakarım diye.

Tabiki ben yine de bunu kabul etmedim. Belli miktar karşılığında kendisiyle anlasacagim.
Bana onun dediği de mantıklı geldi. Okula sabah kendim götürücem ve okul çıkışı kendi oğlunu alırken benim kızımı da alacak, ders konusunda zaten kızın çalışkan hep beraber oturur yaparız dedi. Onun oğlunun ders konusunda sıkıntıları var o sebeble surekli onunla ilgilenmesi lazım, kızım ödevinin anladığı kısımları orada kendisi yapar,yapamadığı yerde ben yardım ederim is dönüşü zaten.

Sizce bu durum ideal mi, siz olsanız ne düşünürsünüz ?

Son düzenleme:

Valla anlattiginiza gore hicbir aksilik yok maasallah babanneye, kizinizda buyumus artik babanneye cok yuk olmaz okulda gelir birseyler yer odevlerini yapar yada oynar siz gelene kadar. Bence hicbir sorun gorunmuyor borcunuzda varmis, hazir sizi cagirmisken is yerinden tekrardan gidin derim ama tek takildigim ve haksizlik olarak gordugum noktahaftasonu bile calisiyor olmaniz, haftasonu izni diye birsey duymamis mi o adamlar ??? Dunyanin geri kalani cumartesi pazar calismiyorken ve onlar sizi calistiriyorken acaba elde ettikleri basari ve etkinlik yuzdesi nedir cok merak ettim.

Bu mantığa göre çalışan annelerin çocukları daha başarısız olmalı ama öyle değil hatta tam tersi. İki sene önce okulumuza 37 yaşında bir öğretmen ilk atama ile gelmişti. 3tane de çocuğu vardı en küçüğü ilkokul üçe gidiyordu sanırım.Çocuklarım benim çalışmamı iistiyormuş kendilerine daha güvenli oldular benimle gurur duyuyolar bunu fark ettim falan diyodu. Ben olsam çalışırdum

babaannenizin bakabileceğine güveniyorsanız bence başlayabilirsiniz.şayet işe başlarsınız işverenle önceden konuşun.babaannem kızıma bakacak .denemek istiyorum şayet olmazsa bırakırım deyin.duruma göre hareket edersiniz.

kızımı emanet edebileceğim güvenilir biri olduğu sürece çalışırdım, sizin de var, bence çalışabilirsiniz.
bu arada eşiniz neden sadece haftasonları geliyor? hafta içi nerede kalıyor? onun da ilgilenmesi mümkün değil mi?

Pelin biz Anadolu yakasındayiz eşim avrupa yakasında Beylikdüzü civarında çalışıyor gidiş geliş trafik çok berbat günün günün 6 saati yol çilesi demek bu

Oradaki arkadaşları ile sirketin tuttuğu evde kalıyorlar hafta sonu evde sadece

oyyy çok uzakmış, karşı diyince o kadar da uzağını düşünmemiştim. benim görümcenin esenyurta tayini çıktı, ayda bir görüşebiliyoruz. başka bir şehir gibi o taraflar anadolu yakasında oturanlara...

Sen ikinci sınıftaki kızım nasıl etkileniyor diyorsun benim kızım daha onbeş aylıkken akşam yediden önce eve giremiyorum. Çalışıyoruz onların geleceği için üzülmeyin o yüzden İşinize gidin eğer çalışırken mutlu olacaksanız ona öyle anne lazım....... Sonuçta bizimde yaşadığımız ve verdiğimiz emekler var. Mesela ben atamıyorum on yıllık eğitimimi çöpe çok istifanın kıyısına geldim ama sabrediyorum.

Kontesimmmmmmmmmm
Başlarda biraz zorlanır ama hemencik alışır merak etme en azından borçlarınız bitene kadar kabul et bence
Sonra duruma göre bakarsın devam edebileceğini düşünürsen kızın için birikim yaparsın
Bence düşün bu işi kestirip atma

Bende böyle uygun saatlerde iş bulsam hemwn sabah başlarım hiç düşunmeden lise mezunu oldugumdan hep vardiya veya 9-22 saatlerde is var ve benim oğlum daha 22 aylık bence çalışın maddi sıkıntınız varmış olmasa bile kızınız için birikimyapmış olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…