• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Mrhb arkadaslar, eski üyeyim ama cok uzun zamandır girmiyordum..., balıklarınız konusunda yardımcı olabilirim su ürünleri mühendisiyim, şu an mesleğimi yapmıyorum ama inşallh kpss den sonra o da olacak:3:, foruma girdikçe yardımcı olabilirim size.

Bugün itibariyle balığımı kaybettim. Ceviz ağacı yapraklarım da elimde kaldı.....

çok üzüldüm canım buarada sana, akwaryum balığı yetiştriciliği elbette bir sektör ama bir balığın fanusun içinde dön dön dönelim... durumuna maruz kalması cok üzücü.

Aktardan kuru ceviz yaprağı al, aldığında bana haber ver... Öyle mantar ilacı vs kullanmaya gerek yok, ben yıllardır akvaryuma kimyasal sokmadım...Normal insan ilaçları ve bitkileri kullanıyorum tedavilerde...

KilicBaligi,
10 lt akvaryumum var ve 2 japonum.daha önce balık baktım ama çok bilinçsizmişim.iç filtrem vardı.bugün denedm ama korktum suda çok dalgalanma yaptı balıklarım rahatsız oldular yüzemediler.zarar verir diye çıkardım bende.bu konuda bilgi verirmisin ne yapmam gerek.birde yem konusunda bilgi almak istiyorum.bir yem markası yada evde yapabileceğim birşeyler varmı?bunları nasıl aralıklarla vermem gerekiyor?suyun derecesini nasıl sabit tutarım? yardımcı olursan sevinirim.Teşekkürler:16:

arkadaşlar akvaryuma beyaz kum alcaktım yoktu bende beyaz taş aldm ama boyalı olabilirler akvaryuma zararı var mıdır bide seramik mi ne küpler oluyo ya ondan aldım bi tane zararlıysa cıkarıcam oğlum çok kıymetli kaç aydır onu bekliyodum

arkadaşlar akvaryuma beyaz kum alcaktım yoktu bende beyaz taş aldm ama boyalı olabilirler akvaryuma zararı var mıdır bide seramik mi ne küpler oluyo ya ondan aldım bi tane zararlıysa cıkarıcam oğlum çok kıymetli kaç aydır onu bekliyodum

Taşlardan bir parça numune alıp üzerine tuz ruhu dök köpürüyorsa kullanma, köpürmüyorsa salınım yapmıyor demektir gönül rahatlığı ile kullanabilirsin...

KilicBaligi,
10 lt akvaryumum var ve 2 japonum.daha önce balık baktım ama çok bilinçsizmişim.iç filtrem vardı.bugün denedm ama korktum suda çok dalgalanma yaptı balıklarım rahatsız oldular yüzemediler.zarar verir diye çıkardım bende.bu konuda bilgi verirmisin ne yapmam gerek.birde yem konusunda bilgi almak istiyorum.bir yem markası yada evde yapabileceğim birşeyler varmı?bunları nasıl aralıklarla vermem gerekiyor?suyun derecesini nasıl sabit tutarım? yardımcı olursan sevinirim.Teşekkürler:16:

Canım 10 litre 2 japon için çok az, akvaryumu değiştirip en az 80 litre akvaryum alman lazım...Yem olarak tetra tarzı kaliteli bir yem kullanabilirsin, günde 1 kere vermen yeterli ancak balıkların boyunu bilmediğim için ne kadar verebileceğini kafadan söyleyemeyiz... Suyun derecesini sabit tutmak içinde mecburen ısıtıcı ve derece alacaksın...

Bunlarda benim çocuklarım.Yaklaşık iki yıldır benimleler.
200 lt de iki japon besliyorum.Dış filtre iç filtre ısıtıcı ve dereceleri mevcut hayatlarından memnun görünüyorlar.

Bu dişi
$IMAG0174.jpg
Buda erkek
$IMAG0178.jpg

Bebek japonlarımda oldu birazcık büyüsünler onlarında fotosunu eklerim.

Son düzenleme:
Bunlarda benim çocuklarım.Yaklaşık iki yıldır benimleler.
200 lt de iki japon besliyorum.Dış filtre iç filtre ısıtıcı ve dereceleri mevcut hayatlarından memnun görünüyorlar.

Bu dişi
Eki Görüntüle 399365
Buda erkek
Eki Görüntüle 399366

Bebek japonlarımda oldu birazcık büyüsünler onlarında fotosunu eklerim.

Bebekleri dört gözle bekliyorum, neredeyse imkansızı başardınız sizin çocuklarla beraber:1:

Canım 10 litre 2 japon için çok az, akvaryumu değiştirip en az 80 litre akvaryum alman lazım...Yem olarak tetra tarzı kaliteli bir yem kullanabilirsin, günde 1 kere vermen yeterli ancak balıkların boyunu bilmediğim için ne kadar verebileceğini kafadan söyleyemeyiz... Suyun derecesini sabit tutmak içinde mecburen ısıtıcı ve derece alacaksın...

teşekkür ederim :)

balıkların .kaplumbağaların fanusta beslenmesine karsıyım şöyle söyleyeyim benim 2 kaplumbağam var ve yemek yedirmek için fanusa alıyorum 1 saat falan kalıyorlar ve kaç kere çıktılar 1 saat bile dursalar çıkmak istiyorlar
ama akvaryumda gayet rahat hayvancıklarım 35 40 tl bi akvaryum alın sonra hayvancıgınızı gözlemleyin mutlu olucaktır =)

2 tane japon balıgım var fanusta. aldıgım adam günde 1 tane yem ver ikisine demişti. öyle yapıyorum ama çok az degil mi? siz nasıl besliyorsunuz. bu arada küçükler

benim 1 tane japon balıgım var 5 ay oldu masallah cok hareketlı bır balık suyun ustunde baloncuklar cıkartan geri geri yüzmeler ters ters yuzmeler takla atmalar iştahı gayet ıyı ne verırsem yıyo bezelye ıspanak semızotu haşlama 1 er lokma verınce bana msın demıoo benı gorunce şekılden sekıle gırıo cama yanasıo ters yuzmesı takla atması yoktu ama acaba sımarıklıktan yapıo olabılır mı 3 gunde bır su degıstırıp haftada 1 ac bırakıyorum sorun yoktur ınsallah balıgı yaramaz olup uzun yasayan var mı acaba :( sorun yoktur ınsallah ruyamda öldügunu gordum balıgımın ne anlama gelır acaba :(

arkadaşlar benim 2 tane su kaplumbağam var
1 ay öncesine kadar komşumuz artık bakmak istemdkleri için bize verdi.
kurutulmuş kurt yiyorlardı dün yemleri bitti.bende çarşıya çıktım yem aldım.
nerdeyse bütün petshoplara bakmama rağmen bizim kurtlar gibi kurt bulamadım. hepsinin rengi bizim verdklermzden koyuydu sarımtraktı.
şimdi tospiklerim eski yemleri kadar iştahla yemiyolrlar yenisini bi kaç tane alıyorlar sadece. ne yapmam gerek.alışırlar mı acaba

Su kaplumbağalarına sürekli olarak kurt karides gibi şeyler vermek doğru değil malesef. Yüksek protein içerirler ve bu da ileriki zamanda kabuk deformasyonuna neden olur ve bu kötü bi hastalık ve tedavisi yok. Ana yem almanız gerekiyo Sera Raffy P gibi.

images

Kabuk deformsyonu böyle birşey :(

Benimde kapluşum var bir tanecik ilk aldığımız aylarda eşini yedi maalesef :20:
Ama 4 seneden daha fazladır bizimle. Şu ölüm fanusu diye adlandırdığınız cismin içinde yaşıyor tabi benim fanusum cam ve ebat olarak daha büyük ama kesinlikle akvaryum değil....
Kızımda çok şımarık ve halinden memnun :46:

capcanlı rengi,bayağı tombik bişe hatta sanırım o balıktı öpücük atıyor gibi oluyor ya onların adı ne?? ben o öpücük atandan istiyorumda adı yani cinsi ne o balıkların bilen varmı? bir muhabbet kuşu birde balık bakmak isteyenlerdenim..

lepistes balığım var fanusta tek yaşıyo,r hep en üstte cama yaslanıyor kıpırdamadan duruyor öylece neden olabilir :( yem de yemiyor eskisi gibi,eskiden böyle değildi yosunların arasında takılırdı orda uyurdu, hep yüzerdi ben yem atınca hemen gelirdi, şimdi yem atıyorum kaçıyor, balıklarda huy değiştirir mi ne önerirsiniz ::(

Benimde kapluşum var bir tanecik ilk aldığımız aylarda eşini yedi maalesef :20:
Ama 4 seneden daha fazladır bizimle. Şu ölüm fanusu diye adlandırdığınız cismin içinde yaşıyor tabi benim fanusum cam ve ebat olarak daha büyük ama kesinlikle akvaryum değil....
Kızımda çok şımarık ve halinden memnun :46:

bizim ki yıllardır bizde büyüdü ve kocaman oldu elle tutulmuyordu bile rahat ilerde çok sorun oluyor suyu hemen kirleniyor nerdeyse hergün değiştirmek lazım :53:

Back