• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Bende balık almayı düşünüyorum ama ne tür bi balık alacağım konusunda pek bi fikrim yok. Sizce japon balığımı almalıyım?

Kilicbaligi burasi aklima hic gelmemisti. Kontessin basligina yazdim ben cevap buradan devam edelim istersen. Yardimci olursan sevinirim. :61:

12 litre akvaryum ve bir iç filtre ile bir adet japon balığı besliyorum yurt odasında..

lütfen fanusta beslemeyin.
ben öyle bir hata yapacak oldum bilmeden.

balığım 3 günde öldü :(

o yüzden gidip akvaryum, kum, filtre, yem, su düzenleyici ilaç aldım.
o da bir canlı, onun da iyi şartlarda yaşamaya hakkı var....

12 litre akvaryum ve bir iç filtre ile bir adet japon balığı besliyorum yurt odasında..

lütfen fanusta beslemeyin.
ben öyle bir hata yapacak oldum bilmeden.

balığım 3 günde öldü :(

o yüzden gidip akvaryum, kum, filtre, yem, su düzenleyici ilaç aldım.
o da bir canlı, onun da iyi şartlarda yaşamaya hakkı var....

Harikasın sen canım, bilincinden ve hayvan sevginden dolayı seni tebrik ediyorum :65:

benimde 6 tane balığım vardı.ama malesef 21 nisan günü japon balığım şeromu kaybettim :(çok üzgümün.akvaryumda besliyordum ilaç falan kullandım ama yine kurtaramadım şeromu hastalıktan:( sırt kısmında siyah benekler oluştu daha sonra yüzgeç ve kuyruk kısımlarında da oldu ve şeromu kaybettim.2 tanede su kamlumbağam var aaayyy çok tatlılar onlarıda çok seviyorum tontonum ve çiçeğimi alalı yarın 1 ay olacaklar.mama olarakta kurumuş karides,marul,ıspanak ve salata kabuğu veriyorum çiçeğim salata kabuğunu çok seviyor:):69:

merhaba.. bizim de evde üç tane akvaryumumuz var.. yaklaşık 450 litrelik en büyüğünde tanganyika türü balıklar yaşıyor. otçul beslenirler.. yalşakıl 300 litrelik olan bir boy küçüğünde malawi türleri var.. otçul/etçil karışık beslenirler.. en küçük olan 170 litrelik akvaryumu da yavruluk olarak kullanıyoruz. 150ye yakın balığımız var::)) biz aynı zamanda da üretip satıyoruz. ama balıkların yaşam şartlarına çok dikkat ediyoruz. yemler, akvaryumun havalandırılması, filtre, dekor vb ... çünkü bu işe keyif için ve akvaryumun eve kattığı havayı dekor olarak sevdiğimiz için başladık.. hayvanların zaten hepsini seviyoruz.. sizden ricam lütfen asla ve asla fanusda balık beslemeyin. hayvancıklara günah. filtre yok, hava motıru yok::(( hele bir de dekorsus düz suda balıklar yüzüyor ya boş boş.. ne bir yuvasu var kafasını sokacak ne de arasından neşe olsun diye dolanıp yüzebileceği bir ot bir taş parçası::(( renkleri solup depresyona girip bir süre sonra ölüyorlar.. canlı beslemek emek istiyor.. bir saksı çiçek dahi olsa uğraşıyorsunuz.. eğer siz ona ihtiyacı olanı verseniz o da uzun ömürlü olacak ve görsel olarak da sizlere keyif yaşatacaktır

ah ah bende fanusta 2japon balığı besledim 1 haftada 1 gün aralıklı öldüler,,ama adam bana yaşarlar üç günde bir suyunu değiştir dedi ama ben hergün değiştirdim ama olmadı yaşamadıla off yaa alışamadan gittiler almıcam bidaha çok üzgünüm :43:

!!!Fanusta balık beslemek balığa işkence etmekten başka birşey değildir!!!

Yaklaşık 3 yıldır japon balığı besliyorum kardeşim ilk plastik bir fanusta getirmişti ama akşamına hemen gidip uygun bir fiyata akvaryum aldık, isterseniz google'dan araştırıp kendinizde yapabilirsiniz akvaryumu sanıldığı kadar zor birşey değil..

Fanusta beslenen balığın alanı dar olduğu için doyasıya yüzemiyor sürekli dışkıladıkları için de mutlaka 2 günde 1 suyunun değişmesi gerekiyor,değişmeyen kirli su da balığınızda belli başlı parazitler artı kuyruk çürümesi oluşturuyor.Ha 2 günde 1 su değiştiririm derseniz de bu seferde sürekli değişen su sıcaklık farklılığı nedeniyle başta beyaz benek gibi hızla ilerleyen hastalıklar meydana geliyor.. "Ben bir kaç senedir fanusta besliyorum" diyeninizde var ama senin alanını daraltsalar ve oksijensiz bir ortamda "hadi yaşa" deseler bilmem kaç saat yaşarsın..

Onlarda bir canlı bu yüzden evimizde beslediğimiz hayvanların yaşamının elimizden geldiğince doğal hayatla eşitlemeye çalışalım..

Arkadaşlar büyükçe bir akvaryumum var litresini bilmiyorum ama öğrenmeye çalışacağım. Sorunum şu; suyu çok ısınıyor ve lepisteslerimi tek tek kaybediyorum. Yardımcı olun lütfen... :14: Isınmasın diye motoru durdurdum kapağını açtım ama böyle de olmuyor. Ne yaparsam ısısını sabit tutabilirim ve su ısınmaz? Lepistesler sıcak suya gelemiyor acil yardımcı olun!

Arkadaşlar büyükçe bir akvaryumum var litresini bilmiyorum ama öğrenmeye çalışacağım. Sorunum şu; suyu çok ısınıyor ve lepisteslerimi tek tek kaybediyorum. Yardımcı olun lütfen... :14: Isınmasın diye motoru durdurdum kapağını açtım ama böyle de olmuyor. Ne yaparsam ısısını sabit tutabilirim ve su ısınmaz? Lepistesler sıcak suya gelemiyor acil yardımcı olun!

Canım, bilgisayarcıdan fan alacaksın onu akvaryumun üzerine sabitleyeceksin veya vantilatör alıp direkt akvaryumu hedef alacaksın bu şekilde ben ısıyı 28 derece civarı tutuyorum...Akvaryumun eni x boyu x yüksekliği litresini verir, cm ile ölçersen aşağı yukarı kum miktarınıda elersen kaç litre olduğu ortaya çıkar... Tek çözümün bu tatlım...

Canım, bilgisayarcıdan fan alacaksın onu akvaryumun üzerine sabitleyeceksin veya vantilatör alıp direkt akvaryumu hedef alacaksın bu şekilde ben ısıyı 28 derece civarı tutuyorum...Akvaryumun eni x boyu x yüksekliği litresini verir, cm ile ölçersen aşağı yukarı kum miktarınıda elersen kaç litre olduğu ortaya çıkar... Tek çözümün bu tatlım...

Süper fikir! Vantilatör alacaktim zaten keratin icin, iyi oldu bu hemen aliyorum. Tesekkürler... :71:

kızlar daha bir hafta olmadı iki tane kaplumbağa aldım
adama ne gerekiyorsa ver dedim
sadece yem ve kabını verdi tamam dedi
hayvanlardan birinin iki gün sonra gözü kapandı
ben de acemiyim hep uyuyor sanıyorum
baktım bunun gözleri hep kapalı, dedim herhalde bi terslik var ,hareket de etmiyor fazla yem yemiyor
şimdi araştırırken gördüm meğer akciğer hastalığı falanmış
lamba ısıtıcı hepsini burda gördüm
yazık hayvana yani resmen vicdan azabı sebebi
e güneş falan dediler de ,havalar bozuk bu ara ,nereye çıkarıcam ,anca evde güneş alan yerlere koydum o kadar
çok üzüldüm şimdi ya
bi tane de japonum var fanusta
ama cins olarak küçük, fanus da en büyüğü
çok keyifli çok iştahlı 4-5 aydır bizimle ondan bi sıkıntım yok
sadece yanına eş istemiyor.alınca dövüp öldürüyor enteresan yani:26:

Son düzenleme:
haa bi de bu ısıtıcıyı plastik kaba koysak olmaz mı
daha çok küçükler zaten yerleri geniş
büyüdüklerinde alsam bi akvaryum olmaz mı?
ya demin bu kaplumbağadan bi ses geldi ya:((
var ya şu satıcıyı elime yarın bi geçiriyim ben yapıcağımı biliyorum ona
elli kere sordum özel bir bakımı var mı diyeyok dedi durdu salak
sürekli elleriyle gözlerini ovuyor
göz teramisini sürün yazmış internette bi çok yerde sürdüm bakalım nolucak yarına:((

Son düzenleme:
Arkadaslar 1 yuıldır baktıgım bır japon balıgım var gayet ıyıydı ama su son 2 haftadır ters yatıyor yanı dıpte gobegı havada sekılde sırt ustu yanı yanderken kafayıyı yıycem bır bılgınız varmı

Arkadaslar 1 yuıldır baktıgım bır japon balıgım var gayet ıyıydı ama su son 2 haftadır ters yatıyor yanı dıpte gobegı havada sekılde sırt ustu yanı yanderken kafayıyı yıycem bır bılgınız varmı

canım bir sorunu var sanırım balığın..

ben mor bir sıvı vardı,bu gibi durumlarda ondan damlatıldığını hatırlıyorum akvaryumun suyuna..

kızlar su kaplumbağaları küçük çocuklar için tehlikeli mi internette böyle bi yazı gördüm ama o yazı dışında bu konu üzerine kimse birşey yazmamış bnm kardeşim 7 yaşında dün almıştım bi tane şimdi ne yapmalıyım bu konu hakkında bilgsi olan varsa birşeyler yaza bilir mi_????

Back