• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

kızlar su kaplumbağaları küçük çocuklar için tehlikeli mi internette böyle bi yazı gördüm ama o yazı dışında bu konu üzerine kimse birşey yazmamış bnm kardeşim 7 yaşında dün almıştım bi tane şimdi ne yapmalıyım bu konu hakkında bilgsi olan varsa birşeyler yaza bilir mi_????

ben ööyle bişi görmedim duymadım ..suyun içindeki kaplumbağanın çocuğa ne etkisi olacak ayrıca bence hiçbi hayvanın çocuklara etkisi çoktur sadce bizim millet tedirgin aman bşi olmadın vs dio ..benim çocuğum olursa köpeğimizle beraber büyüyecek..korkmayın :34:

ben ööyle bişi görmedim duymadım ..suyun içindeki kaplumbağanın çocuğa ne etkisi olacak ayrıca bence hiçbi hayvanın çocuklara etkisi çoktur sadce bizim millet tedirgin aman bşi olmadın vs dio ..benim çocuğum olursa köpeğimizle beraber büyüyecek..korkmayın :34:

tşkrler tatlım:)

arkadaşlar dün 2 adet su kaplumbağası aldık , bir dişi bir erkek :nazar: aranızda tecrübeli olan arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum :28: burda tüm yorumları , mesajları okuyamadım ama gözüme takılan bikaç mesajı okumakla endişelendim doğrusu :18: bizim kaplumbağalarında gözleri kapalı :5: inşallah ölmezler :18: lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız :34::16:

arkadaşlar dün 2 adet su kaplumbağası aldık , bir dişi bir erkek :nazar: aranızda tecrübeli olan arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum :28: burda tüm yorumları , mesajları okuyamadım ama gözüme takılan bikaç mesajı okumakla endişelendim doğrusu :18: bizim kaplumbağalarında gözleri kapalı :5: inşallah ölmezler :18: lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız :34::16:

benim bitanecik canım arkadaşım su kaplumbağaları mı almışşş :54::70:
güle güle büyüt canım benim :nazar::nazar:
anladığım bi konu değil maalesef benim ya:44:..
ama bu konudaki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıcaklardır eminim..

benim bitanecik canım arkadaşım su kaplumbağaları mı almışşş :54::70:
güle güle büyüt canım benim :nazar::nazar:
anladığım bi konu değil maalesef benim ya:44:..
ama bu konudaki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıcaklardır eminim..
canım benim teşekkür ederim :16: evet ne zamandır isteyip duruyordum eşim sağolsun geçenlerde aldı kapluşları :46::31: olsun cevabın bile yetti ama kimse benim mesajı görmedi ki cevap halaa yok bakalım elbet bir yardımsever arkadaş tecrübelerini paylaşır :31::31::54:

Arkadaslar 1 yuıldır baktıgım bır japon balıgım var gayet ıyıydı ama su son 2 haftadır ters yatıyor yanı dıpte gobegı havada sekılde sırt ustu yanı yanderken kafayıyı yıycem bır bılgınız varmı

Hava kesesi patlamış, yem miktarını azalt yavaş yavaş düzelir...

kızlar su kaplumbağaları küçük çocuklar için tehlikeli mi internette böyle bi yazı gördüm ama o yazı dışında bu konu üzerine kimse birşey yazmamış bnm kardeşim 7 yaşında dün almıştım bi tane şimdi ne yapmalıyım bu konu hakkında bilgsi olan varsa birşeyler yaza bilir mi_????

Kaplumbağaların genel olarak bir tehlikesi yoktur...

Kış uykusu, ufak boy bir ısıtıcı alıp bu şekilde kullanmanız lazım yoksa bu boyda ki kaplumbağalar kış uykusundan uyanamazlar... Bu arada dip not: Kaplumbağaların kış uykusu ayıların uykusuna benzemez, kaplumbağalar uyku sırasında dolaşabilirler, gözlerini açabilirler...Eğer yemek yiyorlarsa uykudan çıktıklarına işarettir, yemek yemedikleri dönem ise uykuda olduklarını gösteriri...

evet canım salmonella tehlikesi nedeniyle eldiven kullanmanız ya da temasta bulunmamanız daha doğru olur.
bilgi için nette birsürü yazı var.fakat salmonella sadece kapluşlardan bulaşmıyor, hijyenden uzak ve pişmemiş birçok şeyden de bulaşabilir.
Kknsan - Evcil kaplumbaalar ve salmonella bakterisi

Salmonella :) İyi ve steril bir bakım ile kaplumbağalar bu virüsün taşıyıcılığından uzaklaşırlar, kötü bakım şartlarında ise devam eder... Kısaca iyi bakım gören bir kaplumbağanın salmonella riski yoktur yalnız burda dikkat edilmesi gereken şu, akvaryumcudan aldığınız ufak kapluşların %80 i bu virüsü taşır ve ilk 6 ay çok kritiktir... Ufak kaplumbağa almayın, alacağınız kaplumbağalara steril bakın yani sık temizlik ve dezenfektanların kullanılması yerindedir, sularını temizlerken eldiven kullanın... 6 aylık dönemi atlattıktan sonra tehlikesi yoktur... Salmonella ile enfekte olmuş insanlarda primer sendromlardan biri ishal ve kusmadır, kimi zamansa pirmer olarak ellerde ve vucudun çeşitli yerlerinde siğil görülür... Uyarılara dikkat ederseniz bu canlıların ne size ne çocuğunuza zararı olmaz lakin kaplumbağalar ev ortamında beslenmeye uygun canlılar değildir onlara çok muazzam bir ortam sunamayacaksanız lütfen kaplumbağa satın almayın...

Bu arada eklemeden geçemeyeceğim, kaplumbağalardan insanlara salmonella bulaşması için hayvanın sizi ısırması, tırnakları ile cildinizi çizmesi gibi şartlar gerekli. Veya suyunu değiştirirken elinize bulaşmış olan suyu temzilemeden ellerinizi ağzınıza götürürseniz enfekte olursunuz. Bunun dışında kendi halinde akvaryumunda yaşlayan bir kaplumbağa sizi ısırmadan, çizmeden sizi enfekte edemez...

Son düzenleme:
Arkadaşlar petshopculara sakın inanmayın onların amacı ellerindeki hayvanı hemen satmak... Örneğin su kaplumbağası alacaksınız soruyorsunuz neler gerekli? diyorki bir kaba koy işte yemini at bitti gitti. Anlatmıyor işte ısıtıcı lazım bu hayvan tropikal bölge hayvanıdır. uvb lambası lazım akvaryum lazım... Neden? çünkü siz aman çok zahmetliymiş vazgeçelim diyeceksiniz... ya da alıcaksınız bir süre sonra ölecek hop gidelim bir daha alalım...O yüzden alacaksanız ya da çevrenizde alacak olanlar varsa araştırma yapmadan almayın... Hayvancıklara evlerimiz mezar oluyor...

akvaryumumuzda 6 tane japonumuz var .. eşim dün onlara ıspanak havuç ve prinç haşlayıp rondodan geçirdi her gün vericekmiş bana böyle yemek yapmadı çok kıskandım ..

bügün yeni betta balıgı aldım cok sevımlı kırmızı bısey :) ama dısımı erkek mı anlamadım :) balıklar hakkında pek bılgım yok betta balıklarıyla ılgılı paylasımlar yaparsanız sevınırım seve sevede okurum: buarada su kaplumbagları ıcın oldukca tecrubelıyımdır sorularınız olursa yardımcı olabılırım. son olarakta betta balıgımın yasadıgı yere kum yada tas koysam olurmu severmı

Merhabalar, geçtiğimiz hafta sonu bir hediye aldım arkadaşımdan, küçük sevimli sarı bir japon balığı.. Balıkları çok sevdiğimden bir zamanlar beslemiştim ta ki ölene kadar.. Çok etkileniyorum ölünce çünkü çok bağlanıyorum :5: Hediye gelen balığım şimdilik fanusta, en kısa zamanda akvaryum ayarlayacağım lakin, bir sorunumuz var. Balığımın sol tarafında çok hafif bir kabartı var, sanırım mantar. Diğer balıklarımı bu nedenle kaybetmiştim ve şimdi beni bir korku sardı :5: Ölmesini istemiyorum gerçekten ne yapabilirim acaba ? Bir zamanlar önceki balıklarımda mantar ilacı kullanmıştım (miktarına da çok dikkat etmiştim) ama bu sefer balıklarımın yüzgeçleri yanmıştı resmen. Bu balığıma da bir şey olsun istemiyorum :50: Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ? Ne yapmalıyım, nasıl sağlığına kavuşturabilirim balığımı ?:43:

Merhabalar, geçtiğimiz hafta sonu bir hediye aldım arkadaşımdan, küçük sevimli sarı bir japon balığı.. Balıkları çok sevdiğimden bir zamanlar beslemiştim ta ki ölene kadar.. Çok etkileniyorum ölünce çünkü çok bağlanıyorum :5: Hediye gelen balığım şimdilik fanusta, en kısa zamanda akvaryum ayarlayacağım lakin, bir sorunumuz var. Balığımın sol tarafında çok hafif bir kabartı var, sanırım mantar. Diğer balıklarımı bu nedenle kaybetmiştim ve şimdi beni bir korku sardı :5: Ölmesini istemiyorum gerçekten ne yapabilirim acaba ? Bir zamanlar önceki balıklarımda mantar ilacı kullanmıştım (miktarına da çok dikkat etmiştim) ama bu sefer balıklarımın yüzgeçleri yanmıştı resmen. Bu balığıma da bir şey olsun istemiyorum :50: Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ? Ne yapmalıyım, nasıl sağlığına kavuşturabilirim balığımı ?:43:

Aktardan kuru ceviz yaprağı al, aldığında bana haber ver... Öyle mantar ilacı vs kullanmaya gerek yok, ben yıllardır akvaryuma kimyasal sokmadım...Normal insan ilaçları ve bitkileri kullanıyorum tedavilerde...

Aktardan kuru ceviz yaprağı al, aldığında bana haber ver... Öyle mantar ilacı vs kullanmaya gerek yok, ben yıllardır akvaryuma kimyasal sokmadım...Normal insan ilaçları ve bitkileri kullanıyorum tedavilerde...

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, yarın alırım hemen , dün bir şey daha farkettim balığımda beyaz benek hastalığı da var. Beyaz benek için ilaç aldım lakin doğal tedavi gibisi yok.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, yarın alırım hemen , dün bir şey daha farkettim balığımda beyaz benek hastalığı da var. Beyaz benek için ilaç aldım lakin doğal tedavi gibisi yok.

Beyaz benek ısı dalgalanmasından dolayı balığın direncinin düşmesinden kaynaklanır... Isıtıcınız yok tabii :(( Beyaz benek için 28 derece sabit ısı+ metilen mavisi her 10 litreye ilk gün 2 damla, gün aşırı %50 su değişimi ve mutaakip günlerde her 10 litreye bir damla 3 gün olacak şekilde tedavi edilmeli... Hastalık iyileştikten sonra ısı kademeli olarak 26 dereceye düşürülmeli...Bunun dışında ceviz yaprağı için bekliyorum...

bügün yeni betta balıgı aldım cok sevımlı kırmızı bısey :) ama dısımı erkek mı anlamadım :) balıklar hakkında pek bılgım yok betta balıklarıyla ılgılı paylasımlar yaparsanız sevınırım seve sevede okurum: buarada su kaplumbagları ıcın oldukca tecrubelıyımdır sorularınız olursa yardımcı olabılırım. son olarakta betta balıgımın yasadıgı yere kum yada tas koysam olurmu severmı

%99 erkek, %1 dişi...Bu tür labirentli tabir ettiğimiz,betta, gurami türlerinin dişileri pek renksiz olduğu için hobiciler tarafından pek rağbet görmez bu yüzden %99 erkek satılır, arada ancak %1 yanlışlıkla edinilmiş dişiler mevcuttur... Saçma bir durum tabii ama yapacak bir şey yok...

Beyaz benek ısı dalgalanmasından dolayı balığın direncinin düşmesinden kaynaklanır... Isıtıcınız yok tabii :(( Beyaz benek için 28 derece sabit ısı+ metilen mavisi her 10 litreye ilk gün 2 damla, gün aşırı %50 su değişimi ve mutaakip günlerde her 10 litreye bir damla 3 gün olacak şekilde tedavi edilmeli... Hastalık iyileştikten sonra ısı kademeli olarak 26 dereceye düşürülmeli...Bunun dışında ceviz yaprağı için bekliyorum...

İnternetim kesilmişti haberleşemedik, kusura bakmayın. Ceviz ağacı yaprağı şu an bende mevcut, ne yapmalıyım ?

Bugün itibariyle balığımı kaybettim. Ceviz ağacı yapraklarım da elimde kaldı.....

arkadaşlar benim 2 tane su kaplumbağam var
1 ay öncesine kadar komşumuz artık bakmak istemdkleri için bize verdi.
kurutulmuş kurt yiyorlardı dün yemleri bitti.bende çarşıya çıktım yem aldım.
nerdeyse bütün petshoplara bakmama rağmen bizim kurtlar gibi kurt bulamadım. hepsinin rengi bizim verdklermzden koyuydu sarımtraktı.
şimdi tospiklerim eski yemleri kadar iştahla yemiyolrlar yenisini bi kaç tane alıyorlar sadece. ne yapmam gerek.alışırlar mı acaba

Back