- Konu Sahibi yaban gxuxlxux
kimsenin bilgisi yok mu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar su kaplumbağaları küçük çocuklar için tehlikeli mi internette böyle bi yazı gördüm ama o yazı dışında bu konu üzerine kimse birşey yazmamış bnm kardeşim 7 yaşında dün almıştım bi tane şimdi ne yapmalıyım bu konu hakkında bilgsi olan varsa birşeyler yaza bilir mi_????
ben ööyle bişi görmedim duymadım ..suyun içindeki kaplumbağanın çocuğa ne etkisi olacak ayrıca bence hiçbi hayvanın çocuklara etkisi çoktur sadce bizim millet tedirgin aman bşi olmadın vs dio ..benim çocuğum olursa köpeğimizle beraber büyüyecek..korkmayın
kimsenin bilgisi yok mu
arkadaşlar dün 2 adet su kaplumbağası aldık , bir dişi bir erkek aranızda tecrübeli olan arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum burda tüm yorumları , mesajları okuyamadım ama gözüme takılan bikaç mesajı okumakla endişelendim doğrusu :18: bizim kaplumbağalarında gözleri kapalı inşallah ölmezler :18: lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız
canım benim teşekkür ederim evet ne zamandır isteyip duruyordum eşim sağolsun geçenlerde aldı kapluşları olsun cevabın bile yetti ama kimse benim mesajı görmedi ki cevap halaa yok bakalım elbet bir yardımsever arkadaş tecrübelerini paylaşırbenim bitanecik canım arkadaşım su kaplumbağaları mı almışşş
güle güle büyüt canım benim
anladığım bi konu değil maalesef benim ya:44:..
ama bu konudaki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıcaklardır eminim..
Arkadaslar 1 yuıldır baktıgım bır japon balıgım var gayet ıyıydı ama su son 2 haftadır ters yatıyor yanı dıpte gobegı havada sekılde sırt ustu yanı yanderken kafayıyı yıycem bır bılgınız varmı
kızlar su kaplumbağaları küçük çocuklar için tehlikeli mi internette böyle bi yazı gördüm ama o yazı dışında bu konu üzerine kimse birşey yazmamış bnm kardeşim 7 yaşında dün almıştım bi tane şimdi ne yapmalıyım bu konu hakkında bilgsi olan varsa birşeyler yaza bilir mi_????
arkadaşlar dün 2 adet su kaplumbağası aldık , bir dişi bir erkek aranızda tecrübeli olan arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum burda tüm yorumları , mesajları okuyamadım ama gözüme takılan bikaç mesajı okumakla endişelendim doğrusu :18: bizim kaplumbağalarında gözleri kapalı inşallah ölmezler :18: lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız
evet canım salmonella tehlikesi nedeniyle eldiven kullanmanız ya da temasta bulunmamanız daha doğru olur.
bilgi için nette birsürü yazı var.fakat salmonella sadece kapluşlardan bulaşmıyor, hijyenden uzak ve pişmemiş birçok şeyden de bulaşabilir.
Kknsan - Evcil kaplumbaalar ve salmonella bakterisi
Merhabalar, geçtiğimiz hafta sonu bir hediye aldım arkadaşımdan, küçük sevimli sarı bir japon balığı.. Balıkları çok sevdiğimden bir zamanlar beslemiştim ta ki ölene kadar.. Çok etkileniyorum ölünce çünkü çok bağlanıyorum Hediye gelen balığım şimdilik fanusta, en kısa zamanda akvaryum ayarlayacağım lakin, bir sorunumuz var. Balığımın sol tarafında çok hafif bir kabartı var, sanırım mantar. Diğer balıklarımı bu nedenle kaybetmiştim ve şimdi beni bir korku sardı Ölmesini istemiyorum gerçekten ne yapabilirim acaba ? Bir zamanlar önceki balıklarımda mantar ilacı kullanmıştım (miktarına da çok dikkat etmiştim) ama bu sefer balıklarımın yüzgeçleri yanmıştı resmen. Bu balığıma da bir şey olsun istemiyorum Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ? Ne yapmalıyım, nasıl sağlığına kavuşturabilirim balığımı ?
Aktardan kuru ceviz yaprağı al, aldığında bana haber ver... Öyle mantar ilacı vs kullanmaya gerek yok, ben yıllardır akvaryuma kimyasal sokmadım...Normal insan ilaçları ve bitkileri kullanıyorum tedavilerde...
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, yarın alırım hemen , dün bir şey daha farkettim balığımda beyaz benek hastalığı da var. Beyaz benek için ilaç aldım lakin doğal tedavi gibisi yok.
bügün yeni betta balıgı aldım cok sevımlı kırmızı bısey :) ama dısımı erkek mı anlamadım :) balıklar hakkında pek bılgım yok betta balıklarıyla ılgılı paylasımlar yaparsanız sevınırım seve sevede okurum: buarada su kaplumbagları ıcın oldukca tecrubelıyımdır sorularınız olursa yardımcı olabılırım. son olarakta betta balıgımın yasadıgı yere kum yada tas koysam olurmu severmı
Beyaz benek ısı dalgalanmasından dolayı balığın direncinin düşmesinden kaynaklanır... Isıtıcınız yok tabii ( Beyaz benek için 28 derece sabit ısı+ metilen mavisi her 10 litreye ilk gün 2 damla, gün aşırı %50 su değişimi ve mutaakip günlerde her 10 litreye bir damla 3 gün olacak şekilde tedavi edilmeli... Hastalık iyileştikten sonra ısı kademeli olarak 26 dereceye düşürülmeli...Bunun dışında ceviz yaprağı için bekliyorum...