• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aktroll'ler ne kadar maaş alıyor?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Aktroll'ler ne kadar maaş alıyor?
http://www.birgun.net/haber-detay/aktroll-ler-ne-kadar-maas-aliyor-90802.html
29.09.2015 13:53
aktroll-ler-ne-kadar-maas-aliyor-75654-5.jpg

AKP hükümetini eleştiren herkese sosyal medyada küfür ve hakaretlerle karşılık veren “Aktrolerin” çalışma şekilleri ve kimlikleri ile ilgili önemli ayrıntılara ulaşıldı. Aktrollerin en düşük ücretinin ise bin liradan başladığı öğrenildi.

Taraf’ın haberine göre, “Aktrollerin” yapısı ve çalışmasıyla ilgili ayrıntılar şöyle:

NE ZAMAN KURULDU?
Son dönemde, hayatını kaybeden askerlerin ve sivillerin yakınlarına yönelik ettikleri küfürlerle tepki çeken Aktroller, Gezi Direnişi'nin ardından oluşturuldu. AKP’nin sosyal medyadaki “yıkım ekibi” olarak görev alan ekibin kuruluşu, bir AKP Genel Başkan Yardımcısı tarafından gerçekleştirildi. İlk etapta, partinin gençlik kollarından yararlanıldı. Daha sonra ise kadro genişletilerek, 6 bine kadar yükseldi.

ÇEKİRDEK EKİPTE 30 KİŞİ VAR
Sahte twitter hesapları üzerinden, AKP’nin tüm muhaliflerine hakaretler eden aktroller, çekirdek ve yönetici olmak üzere iki ayrı ekip tarafından yönetiliyor veya yönlendiriliyor. Çekirdek olarak tabir edilen ekipte 30 kişi bulunuyor. Kimlere saldırılacağına ve kimlere küfür edileceğini bu ekip belirliyor. Aktrollerin bir anlamda beyin takımını oluşturuyor. Bir de 250 kişilik kanaat önderleri var. Bu kişiler ise AKP’nin gençlik kolları ve iletişim birimlerinde görev yapan personelden oluştu.

“KÜFÜR MEKANİZMASI” NASIL ÇALIŞIYOR?
6 bin kişilik aktrol ordusu, kendi başlarına hareket etmiyor. Hakaret edilecek veya saldırılacak kişileri, 30 kişilik çekirdek ekip belirliyor. Ve bu kişilerin sahte hesapları üzerinden, hakaret edilecek kişi hakkında tweet atılıyor. Bu işaret fişeği olarak alınıyor ve tüm ekipler, aynı kişiye küfür bombardımanına tutuyor. Ekipler genelde haberleşmede telefon kullanmıyorlar. Daha çok twitter üzerinden kısa mesajlaşma yöntemiyle iletişim sağlanıyor.

20 YAŞINDAKİ GENÇLERDEN OLUŞUYOR
Aktrol ekibinde yer alan kişiler ise daha çok AKP’nin gençlik kollarında görevli partililerden oluşuyor. Aktrollerin büyük kısmı ise güvenlik amacıyla AKP’li yöneticilerinin yakından toplanması dikkat çekti. Yaş ortalamasa ise 20 ile 25 arasında değişiyor. Çekirdek ve yönetici ekibinde ise 30 yaşın üzerinde kişiler bulunuyor. Ekipte yer alanların yine büyük kısmını İmam Hatip Lisesi mezunu gençlerden oluşması dikkat çekti. Saray, AKP’deki danışmanlar da stratejilerin oluşturulmasında görev alıyorlar. Ve söz konusu kişilerin de sahte hasapları bulunuyor.

BİN LİRAYA KÜFÜR EDİYORLAR
Aktrol olarak anılan ekipte yer alanlara ise, değişik tutarlarda “kayıtdışı” ödeme yapılıyor. Ödemeler genelde AKP’li belediyerden iş alan firmalar üzerinden gerçekleştiriliyor. En düşük ücret ise bin liradan başlıyor. Başarılı olan aktroller ise bazı ihalelerle ödüllendiriliyor. Kamu bankaları, Turkcell ve TRT gibi kurumlardan, reklam tanıtım işi alan aktroller bulunuyor.

Bana haberde ,ücretlerde abartılı geldi.
Herşeyden önce etrafımda gördüğüm Akp fanatikleri 5 kuruş para almadan da bu görevi üstlenecek karakterler.
18 yaşından 70 yaşına kadar hepsi fanatizm dolu bir particilik anlayışı içindeler.
Trollük işini yapmaları söyleniyordur ve onlarda yapıyordur.
Belki hevesleri artsın diye teşvik primi veriyorlardır arada:KK53:ama maaşlı olduklarını sanmıyorum.
Birde bu haberi hangi kaynağa dayanarak yapmışlar merak ediyorum.

Komşu Teyze: Mesleğin ne senin evladım

Troll : Sosyal medyada kelle paça satıyorum

Komşu Teyze: Çorbacı mı oldun yani sen
Troll: He teyze Ülkeyi karıştıran çorbacı :KK53:

İşte AKP'nin AKtroll ekibi... İlk kez görüntülendiler!
AKP'nin 200 kişilik Ak troll ekibi 24 saat esasına göre çift vardiya sistemine göre görev yapacak. AKP bu bağlamda "Yeni Türkiye Digital Ofisi'nin açılışını yaptı.
08.05.2015 / 14:20
AKP’nin Yeni Türkiye Digital Ofisi’nin resmi açılışı bugün yapıldı. Açılış, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay tarafından gerçekleştirildi. Maslak’ta bir iş hanında faaliyet gösterecek ofiste 200 kişi 24 saat esasına göre çift vardiya olarak görev yapacak.

iste_akp_nin_troll_ekibi_ilk_kez_goruntulendiler_h529404_1a3ea.jpg

[
AKP'yi eleştiren herkese sosyal medyada küfür eden, karalayan, iftira atan, fişleyen trol hesaplara aylık maaş bağlandığı iddia edilmişti.
Bugün İstanbul Maslak'ta açılan merkezin bu amaca dönük olduğu ileri sürülüyor...]

Açılış töreninde bir konuşma yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay,” Biz zaten sosyal medyayı önceden de etkili kullanmaya hep gayret ettik. Ama bazen de tam kontrolünüz olmayabiliyordu. Bazen sapmalar oluyordu. Şimdi tek merkezden, kendi kurumsal kimliğimizle, bütün sosyal medya platformundaki hesaplarımızı bilerek ve bunu sizlerle de paylaşacağız”dedi. İlk defa bir siyasi partinin böyle bir kurumsal merkez kurduğunu söyleyen Atalay,” Sadece seçim dönemi için değil, seçimden sonraya da uzanacak parti çalışmalarımızda kullanacağımız önemli bir platform olarak kullanacağız burayı “diye konuştu.

3(40).jpg

4 AYRI EKİP ÇALIŞACAK

Yeni Türkiye Digital Ofisi Direktörü Gökhan Yücel de merkezin işleyişiyle ilgili bilgi verdi. Merkezin farklı ekiplerden oluştuğunu söyleyen Yücel,” Bunlardan birincisi içerik üretimi ekimiz. İkincisi etkileşimi sağlayacak, yayılımı sağlayacak bir ekimiz var. 4 adet 45 kişilik ekipler var. Bu ekipler kampanyayı sahaya yayayacak”dedi.

2(84).jpg

“AK TROLL BİRAZ KAMUOYUNUN OLUŞTURDUĞU BİR SÖYLEMDİR”

Kamuoyunda oluşan ” Ak troll ” algısıyla ilgili bir soruya yanıt veren Yücel, ” AKP’nin digital medya stratejisini Yeni Türkiye Digital Ofisi yürütmektedir. Adresimiz bundan sonra hepinizce malumdur. Hepinizi bekleriz. İstediğiniz her türlü soruyu bize sorabilirsiniz”dedi. “Bizim görevimiz sahayı, teşkilatı bilgilendirmek. İçerik üretmek. Kampanyayı tahkim etmek ama aynı zamanda medyayı bu konu hakkında bilgilendirmektir”diyen Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni Türkiye Digital Ofisinde Ak troll diye bir kadro yoktur. Yeni Türkiye Digital Ofisinde digital analistler çalışır, kreatif direktörler çalışır.Sosyologlar çalışır.Metin yazarları çalışır. Sosyologlar çalışır. Yabancı dil bilen insanlar çalışır. Siyasal iletişim uzmanları çalışır. Görsel tasarım ekipleri çalışır. Ak troll biraz kamuoyunun oluşturduğu bir söylemdir. Yeni Türkiye Digital Ofisinde çalışanlar Yukardaki saydığım disiplinlerdir. Bizim kapımız 7-24 herkese açık. Burası bir kampanya merkezidir. Bir mahremiyeti vardır ama bu mahremiyet, trollükle açıklanabilecek bir mahremiyet çerçevesi değildir.”

Açılış töreninde bir konuşma yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay,” Biz zaten sosyal medyayı önceden de etkili kullanmaya hep gayret ettik. Ama bazen de tam kontrolünüz olmayabiliyordu. Bazen sapmalar oluyordu. Şimdi tek merkezden, kendi kurumsal kimliğimizle, bütün sosyal medya platformundaki hesaplarımızı bilerek ve bunu sizlerle de paylaşacağız”dedi. İlk defa bir siyasi partinin böyle bir kurumsal merkez kurduğunu söyleyen Atalay,” Sadece seçim dönemi için değil, seçimden sonraya da uzanacak parti çalışmalarımızda kullanacağımız önemli bir platform olarak kullanacağız burayı “diye konuştu.
Ahaha,gerçekten varmış:KK57:,sesli güldüm.:KK53:
Çok polyanna gördüm bugün kendimi:KK23:

Valla ben para mara almıyorum ama bir bakıyorum fecbookta ali tezel, atilla taş vs ha bide chplilerden böyle dalga geçen ,,alay eden hakaret edenlere öyle güzel cevaplar veriyorumkii.. :KK49::KK49::KK49:eskidendi oo onlar hakaretin en babasını yapacak,, dinimle dalga geçecek,, ben susacamm.. yemezlerr.. konuşurlarsa cevaplarını alırlarr.. :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

Medya takibi yapan güzel bir sistem trolluk yapmıyorlar küfür eden trolleriin algı için çalışan kadro olduğuna inanmamak tercih meselesi...

Valla ben para mara almıyorum ama bir bakıyorum fecbookta ali tezel, atilla taş vs ha bide chplilerden böyle dalga geçen ,,alay eden hakaret edenlere öyle güzel cevaplar veriyorumkii.. :KK49::KK49::KK49:eskidendi oo onlar hakaretin en babasını yapacak,, dinimle dalga geçecek,, ben susacamm.. yemezlerr.. konuşurlarsa cevaplarını alırlarr.. :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:
şu arka sıradakılerde oynayanı unuttun,

Ben yaş ortalamasının daha düşük olduğunu çoğunluğunda maaşsız gönüllü çalıştığını düşünüyorum.

Bu trollük son zamanlarda bayağı arttı.
Ekmek parası işte ne yaparsın. İşsizlikten iyidir bence :KK53:

yaşlarının küçük olmasına hiç şaşırmadım,tamda tahmin ettiğim gibi.bir de trollük dışında ne iş yapıyorlarmış çok merak ediyorum.

Türkiye'nin yeni ekmek kapısı trolluk :)) kimse farkında değil de hdp de saglam girdi bu parali trol işine. Tek CHP ve MHP'de dikkatimi cekmedi. Onların yok sanırım.

Back