Akşama Ne Yemek Var ?

Merhaba kızlar..
Güzel olmuş topikk

Ben bugün ,;
Zeytinyağlı taze fasulye
Mantar sote
Tavuklu bulgur pilavı yaptım

Evdekiler tatlı istiyor ama ne yapacağım bilmiyorum
Sütlü hafif bişiy olsun istiyorummmm

ben sıvı yağla un helvası yapıyorum hafif oluyor bende onu yapsam mı diye düşünüyorum ah şu kilo derdi olmasa ben neler yapıcam

1 su bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı toz şeker
* 8 dolu tahta yemek kaşığı un
* ceviz/fındık/fıstık/hindistan cevizi ( isteğe göre)

Hazırlanışı

Önce şerbet hazırlamak için şekeri bir tencereye boşaltın ve üzeri 2 parmak kalınlığında geçecek kadar su ilave edin. Şerbetinizi kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
Bu sırada büyük bir teflon tavaya/tencereye (un ve yağın yapışmasını önlemek için), sıvı yağı dökün ve hafif ısınıncaya kadar bekleyin. Tavaya yavaş yavaş unu ilave ederek sürekli karıştırın. Unu pembeleşene kadar kavurun. ıdeal helva kıvamı, kaşığa unun hiç yapışmadığı kıvamdır.Helvanızın açık yada koyu kahve renginde olması kavurma süresine bağlıdır.
Un iyice kavrulduktan sonra hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırarak şerbet ve unun topaklanmasını önleyin.Şerbeti dökerken üzerinize sıçramasını önlemek için dikkatli olun...
Şerbet ve unu 10 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Helvanız istediğiniz kıvama geldiğinde pişirmeye son verebilirsiniz..
alıntıdırrr...ben hep bunu yapıyorum...sıvı yağla daha hafif oluyor

Bugün kocamın en sevdiği şey var yemekte . EETTTT:lepi::lepi:

Gulaş, nohutlu pilav, yeşil salata.

Kızımın mönüsü her akşam aynı muhallebi:dilcikar:

evli deilim yemekleride annem yapar veya yardımcımızla ortaklaşa yaparlar, ama bende özendim bari akşama ne var sayayım :kedi: kesme erişteli domatesli çorba,taze fasulye,(nerdeyse herkesdede fasulye var, en kolay akla gelen ve pratik olan fasulye) ev eriştesi,elma tatlısı 2günlük yemek yapmışlar da kaydirigubbakcemile2

daha yapmadım ama arpacık soğanlı tavuk yahnisi düşünüyorum
yanına da pilav salata olabilir bir de yogurt tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…