Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
akşama bende un helvası yapmak istiyorum
ölçülü bir tarifi olan varmı
canım beeeen verebilirimkaydirigubbakcemile2
3 su bardağı un ile bir kaseye yakın tereyağını(yada 3-4yemek kaşığı tereyağ)-ben fazla koyarım tadı daha güzel düşüyor.-kavuruyorsun kısık ateşte.un pembeleşmeye başlayana kadar kavurucaksın..ama yavaş yavaş.acele yokopuyorumnanaktan
bir başka kapta 2.5 su bardağı süte 2.5 su bardağı toz şekeri şerbet gibi karıştıracaksın.
unu iyice kavurunca bu karışımı dökeceksin ama yavaş yavaş.
topaklanma olmasın diye ayran yapar gibi.biraz dök biraz kavur..
bu arada süt şekeri iyice emmiş olmalı yalnız.
sonra bolca fındık döküyorsun ben çok döküyorum göz kararı ne kadar olsun söyleyemiyorum sana.
bir 10 dakika daha karıştırıp ıslak kaşık yardımıyla servise hazır hale getiriyorsun..cokacimcoook
bende tavuk bulgur pilavı
ve buğdaylı yoğurt çorbam vardı zaten çalışınca hafta sonu hep yaparım bu çorbayı 2-3 gün bizi idare ediyor çok da severiz ailece
ama turşum yok :gitme: onun yerine ben de nar ekşili çoban salata yaparım kaydirigubbakcemile2
oyy kıyamam:teselli:bana gelBende yemek yok...
Benimki mesaide bende ne yiyeceğim bilmiyorum :sinifsinif:
canım 1 litre süte 2,5 çay bardağı şeker 2.5 çay bardağı unla muhallebi gibi pişir.iyice soğuduktan sonra bir krem şantiyle çarp.Merhaba kızlar..
Güzel olmuş topikk
Ben bugün ,;
Zeytinyağlı taze fasulye
Mantar sote
Tavuklu bulgur pilavı yaptım
Evdekiler tatlı istiyor ama ne yapacağım bilmiyorum
Sütlü hafif bişiy olsun istiyorummmm
Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
sıcak su
tuz
tavuk bulyon(isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin. Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın. Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun
alıntıdır....
böcüküm canımçook çekti..
sen devam ediyomusun diyete..
buğday çorbası nsl bişey tarifini verebilirmisiniz arkadaşlar çok merak ettim
yoğurt çorbasına pirinç konuluyorya onun yerine buğday kouyorum
tavuklu hiç denemedimbende öyle yapıyorum..
bide içine haşlanmış tavuk didikliyorum..
tmm cnm çok saol cvp için
oyy kıyamam:teselli:bana gel
canım 1 litre süte 2,5 çay bardağı şeker 2.5 çay bardağı unla muhallebi gibi pişir.iyice soğuduktan sonra bir krem şantiyle çarp.
borcamın en altına bunu dök.üzerine rondodan toz haline getirdiğin kakaolu bisküviden dök(ben bir paket petibörü rondodan geçirip dolabımda tutarım ani durumlar için)
üzerinede çikolata sosu hazırla.iyice soğuduktan sonra o bisküviden biraz içine döküp çikolata tadının daha azalmasını sağla.sonra o yaptığın karışımın en üstüne dök.
üzerine fındk.mükemmel oluyor.yada çikolata sosu yapmadan da sadece muhallebi tarifini yaparsın borcama toz bisküviyle döşersin
teşekkür ederim ama denenmiş bir tarif olursa daha iyi olur canım sağolasın