akşam bardak taştı üst katımdakine sonunda bağırmak zorunda kaldım.

balxixmnur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
2.806
18
116
45
Diğer
ben 1. katta onlar ise 3. katta oturan komşum. 2 senedir evimizdeyiz ve sürekli uyarmaktan bıktım usandım bu kızları. geçen sene annesi vefat edince 1 enedir sabrediyorum hadi şöyle hadi böyle. ama dün akşam artık dozajı aştı. gerçi son zamanlarda sürekli bişeyler yapıp kızdıryorlardı. 2. kattaki komşumda şikayetçi. gece yarısı tangır tungur gürültü yapıyorlar resmen uykudan uyanıyoruz. bütün odalarımın camları ekmek ufağı oluyor sofra bezi silkeliyor daha önede uyardım camdan sofra bezi silkilmez günah dedim öğütledim ama nafile. arka bahçeye çöp atarlar aşağı indirmek o kadar zorki onlara. çeyizlik yorganlarımı havalandırmak için çıkarmıştım üzerine çekirdek çitlemişler birkaç leke olmuş felan. aman hadi bela uzak dursun dedim ama yok dün şalterler attı bende. çarşafları yıkadım astım sabah akşamda kaynanama gittiğimziden saat 10 da evdeydik toplamaya bir çıktımki yukarıdan şarıl şarıl su akıyor bir baktım tüm çarşaf pike yastık kılıfları hepsi ıslanmış. çıktım ayıp günah değilmi daha öncede uyardım seni neden böyle yapıyorsun bi aşağı bakar insan dedim. ben gece gece nerden göreyim senin çamaşırlarını olmuş bitmiş ne kızıyon diyo bana. kızmasımı var bak ben yeniden yıkamak zorundayım sabah astım gittim kurumuş çamaşırları ıslatmışsın diye söylendim. iyi nabalım olmuş bitmiş bir daha yapmayız diye ukala ukala konuşuyor. hem akşama akdar çamaşırmı durur ben senin çamaşırını beklemek zorundamıyım diyo birde. bekleyeceksin 10 günde dursa bekleyeceksin dedim. bir daha olmasın zaten bu güne kadar babana şikayet etmedim ama bak bundan sonra edicem git et diyo. ben senin çamaşını toplamanı bekleyemem diyo birde terbiyesiz. çabuk al o çamaşırını yoksa olacaklara karışmam herşeyde uyarcazmı senin aklın fikrin yokmu. çocuk değilsin birde cvp veriyorsun özür dileyeceğine dedim. 20 yaşındaki kzı bana kafa tutuyor hem suçlu hem güçlü. babasını aramış hemen böyle böyle kzdı ben özür diledim ama bağırdı felan. bende telefonda senizn kızın yalan söylüyorsa ben ne yapayım kızının terbiyesini ver 20 yaşındaki kız bana akıl veremez dedim. komşunun komşuya zararı varmı sizde sürekli böyle yeter artık dedim. eğer benim çamaşırım varsa suyu süzülem birşey asamazsınız kızlarını uyar bir daha olmasın diye onada söylendim.
valla şimdiki gençler iş yapma özürlü komşuluk yok hiç. zaten 2. kattakilerde çok şikayetçiler onlarada zararı çok. uff hala sinirim gçemedi.

Annesizlik ve tecrübesizliklerine ver derim.
Bu mübarek günlerde boşyere kendini sıkma:teselli:
Annesiz kaldığımız ilk dönemde bizimde böyle kötü tecrübelerimiz oluyordu kardeşimle.Düşünemez şimdi o 20 yaş ne ki?
Sabretmesende güzelce söyle sen canım benim.

valla sinirlenmekte haklısın bizimde üst komşumuz aynen böyle .. sofra bezini silkeler yukarıdan çöp atarlar fln.. bikaç kez annemde uyardı ama olmuo maalesef..hadi senin komşun tecrübesiz olabilir saruboceg in dediği gibi bizim komşu annemden yaşça büyük düşün artık ..ama sen ona tatlı dille bidaha anlat bole olmaz fln gibisinden üstelik çamaşırlığın da varsa balkonun iç kısmına çamaşırlığa ser çamaşırlarını bolece ne sen solemek zorunda kalırsın ne de o yapsada bişey olur

Annesizlik ve tecrübesizlik tamam da, ukalalık, küstahlık ve pabuç kadar dil noluyor.

Tamam belki bilmeden yapmıştır ama tutup da ukalaca cevap vermesi ayıp yaaalsanaalsanasmile

ya canım ilk uyardıklarımda anneleri sağdı. anneleride bir gün gelip kızları adına özür dilemedi kendileri yobaz biraz. ama bugüne kadar çok sabrettim cahilliklerine verdim. akşam yine aynı ama deseydi ki bana "ablacım özür dilerim düşünemedim kusura bakma" felan ama öyle yapmadı ukala ukala cevap veriyor. ee ne yapalım olmuş bitmiş diyo birde akşama kadar çamaşırmı dururmuş senin çamaşını beklemek zorundamıyım deyince tabi bende kızdım ve bağırdım. ben akşama kadar işteyim gittim birde kaynanama hizmetlendim siz gibi akşama kadar yatmıyorum ben dedim.
valla 20 yaş ne ki demişsin ama cnm ben 17 yaşımda çalışmaya başladım. kendi evimiz olmasına rağmen annem kızardı bak şöyle olmaz böyle olmaz diye küçücükten başlardık dikkat etmeye. bunlar terbiyesiz ve saygısız. valla 2 katta oturanlarda şikayetçi babası terbiyesini verecek başka çareleri yok.

canım benim iç taraftada iplerim var ama sürekli kıyafet çıkattığımızdan heryer doluyor. iç tarafta renkliler asılıydı çarşaflarıda dışarıya asayım dedim. güzellikler konuştum zaten ama cevap verip beni kaale almayınca doğal olarak kızdım. ya makinadan çıkattığı çamaşır asılır onlardan su süzmüyor ama görsen benim çarşaflardanda su sızıyordu akşam tekrar yıkadım mecburen yazık değilmi hem elektrik hem su hem benim zamanıma

Haklısın malesef papuç kadar dil şu an her gençte var.
Kendini sıkma anlamında söyledim canım benim anlamazlar şu an.Düşünememişlerdir.
Bir daha yapacaklarını sanmam

Canım haklılar demiyorum... Böyle küstahça cevap vererek yanlış davranmışlar... Ama sen de biraz iğneyi kendine batır... Sabahtan akşama kadar çamaşır durmaz balkonda... Senin üstündeki komşuların da çamaşır yıkayıp asmak isteyebilirler.. Ee ıslak çamaşır olursa, iyi sıktırılmazsa da altta kalan yani senin çamaşırlar ıslanır.. Bu kaçınılmaz bir urum.. Eğer hemen toplayamayacaksan çamaşırı asmamanı tavsiye ederim....
Benim balkona çamaşır asma lüksüm yok çünkü balkonum yok... Ama annemler de senin gibi 1. katta oturuyor ve annem asla çamaşırı uzun süre tutmaz balkonda, hatta gece geç saatte asar ki sabaha kadar kurusun kalksın ortalıktan üzerine başka çamaşır asan olmasın diye...

cnm ben işteyim akşama kadar gece çamaşır yıkıyorum zaten iç tarafa asıyorum genelde ama çamaşı çok olunca dışarıyada asıyorum. ne olursa olsun aşağıya bakması gerekir. bende biliyorum akşama kadar çamaşır durmaz ama çalıştığım için buna mecburum. bende eşimde çok çamaşır değiştiririz bu yüzden 2günde bir hem renkli hem beyalar yıkanır. çarşaflarımıda 2-3 günde bir değiştiririm. ki onlarda balkon iç tarafına asabilirler değilmi. benim asla bugüne kadar komşuma zararım olmamıştır.

iyi yapmışın valla canım, ayrıca balkonun gideri vardır illaki, suyu dışarı atmak zorundamı yıkarken, ya da yer sofrasında yiyeceğine masada yesin kırıntısını sildin, ya da yer sofrasında yiyosa, lavobaya silkelesin ordan toplayıp çöpe atsın
hangi devirde yaşıyoruz artık ya
çok müşkülse inip aşağı abla çamaşırlarını alabilir misin diyebilir
aşagıda yorgan olduğunu görüyodur illaki, göre göre bişeyler silkelemek neyin nesi
gençlerin böyle şeylere daha çok kafasının basması lazım valla 13-14 yaşında olsa neyse diyeceğim, 20 yaşındada bunları düşünemiyosa ohoooo

düzgünce özrünü dilese yinede kızmazdım ama sürekli uyarılarımıza rağmen böyleler. üst katımdakide şikayetçi dediğim gibi. demekki böyle olması gerekiyormuş. bundan sonra yapacakalrını sanmıyorum. dairede oturan insanlar etrafına saygı duyması gerekir bence. ben çalışıyorum ama hiç akşamları süpürgeyi açmam hep hafta sonu temizlik yaparım. ben dikkat ediyorsam benim komşumda bana saygılı olması gerekir diye düşünüyorum.

insan en çok ona gıcık oluyor ya, sen o kadar dikkat edersin, gürültüne, ona buna
ama komşular hiiiç, sanki müstakil evde oturuyorlar gibi davranınca insanın tepesi atıyor gerçekten, enayimiyim kendimi bu kadar kasıyorum ben diyosun sinirden

6 yaşında oğlum var, onun asla parkede oynamasına izin vermem, parke sesi çok yayıyo çünkü, halıda oyna derim, ben bu kadar ince düşünürken, düşüncesiz komşular benide deli ediyo valla

Ağzınıza sağlık,iyi yapmışsınız.Hem suçlu,hem güçlü.Ne yüzsüz insanlar var.sositososito

Islak çamaşır benim bildiğim asarak değil sererek kurutulur hele hele lap lap damlıyorsa asla asılmaz.Kaldıki çamaşır olmasa bile köyde dahi insanlar yapmaz bunu bende olsam lap lap çamaşırdan damlayan suyun balkonumu ıslatmasına camımı kirletmesine kızarım.
ÇEkirdek çitletiliyor sofra bezi sirkeleniyormuş.Hepimiz apartmanda oturuyoruz kaldı ki ben bir önceki evimde buna çok dikkat ediliyor diye temizliğimi bile salı günleri yaptırırdım çoğunlukla.Sıkıysa salı hariç başka bir gün bir şey sirkele anında yöneticiden uyarı yazısı asılırdı kapına.
Gece bende aksine çamaşır asmam gecenin pis bir kokusu vardır onun sinmesini istemem çamaşırlarıma.
1.katta oturuyorum diyede altta kalanın canı çıksın mantığı yanlış bence.

Ama bu kızlarınki balımnur dediğim gibi iş bilmemelerinden kaynaklı bir durum gibi geliyor bana.Yani nedense kötü niyet sezemedim ben canım.Annesizlikleri dokundu sanırım bana:gitme:

Bizimde var üst katımızda böyle saygıdan yoksun komşularımız. Sabah saat 6.5 da ses yapmaya bir başlıyor mübarekler gece 3 e kadar devam ediyorlar. Ya bir eşya, ağır olmayan bir eşya sürüklenerek çekilir mi arkadaşlar? Gecenin 3 ünde elektrik süpürgesi açılır mı? Ya da daracık evde top oynanır mı? Bunu yapan kadın 40 oğlu 11 yaşında. Bir de kızı var Allah düşmanımın başına vermesin 20 yaşında ama görseniz 40 yaşındaymış gibi çen çen çene, büyüklere laf yetiştirmeler bi havalar sinir sinir hareketler. Annesinden beter yani. Ya bende aynı yaştayım ama bi komşumu gördüğüm zaman başımı yere eğer annemle konuşmalarının bitmesini beklerim. Asla bir lafa karışmam. Bence konu sahibi arkadaşın komuşusunun yaptıkları bilgisizlikten değil açıkca ŞIMARIKLIKTAN!!!

Ama bu kızlarınki balımnur dediğim gibi iş bilmemelerinden kaynaklı bir durum gibi geliyor bana.Yani nedense kötü niyet sezemedim ben canım.Annesizlikleri dokundu sanırım bana:gitme:

ya cnm sana öyle geliyor. anneleride rahmetli öyleydi ama sabahın 5inde süpürge açardı. benim annem sağ ama çok hastaydı hatta ben ünive giderken ölecek diye hastaneden çıkartmışlardı. ben hem evi hem okulu hemde işi aynı arada idare etmiştim. ben çocuk değilmiydim? bunlarınki resmen terbiyesizlik. iş bilmiyor olabilirler ama birisi uyardığında dikkate almaları gerekir. zatende bu güne kadar susmamın sebebi anneleri yok diyeydi ama dünkü bana davranışından sonra asla taviz vermem. ben cam silerim yukarıdan su döker camlar batar. hatta bir keresinde camlarımı sildim misfirim gelecek sabah bir açtım camı haydaaa domates camın üzerinden aşağıya kadar süzülmüş. heryer ekmek ufacığı. ben çalışan bir bayanım her zaman vaktim olmuyor.

Yasadiklarinizda Allah size sabir versinde...

Altini cizdigim sözünüzü cok alakasiz buldum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…