Arkadaşımın nankörlüğü

yosuntuttum

Huzur
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
7.375
308
363
BAŞTAN SÖYLİYİM BAŞINIZ ŞİŞEBİLİR,UZUN GELİYORSA OKUMAYIN AMA BİR YORUM BEKLERİM DOĞRUSU YARIN NASIL DAVRANACAĞIMA YADA NE CEVAP YAZACAĞIMA EMİN DEĞİLİM...

7-8 kişilik bir arkadaş gurubumuz var,pekte sıkı fıkıyız tabi ki bu grup içinde 2 li gruplarda var daha samimi daha sıkı fıkı olan,ama genel olarak güzel bir grubuz,hemen hemen eş değer hayatlar yaşıyoruz,birimizin diğerinden pek farkı yok yani..gül gibi geçinip gidiyoruz işte :1:

arkadaşlarımdan birisi var,kendisini pek severim aslında ama biraz tembel,biraz gezmeyi sever,kaynanasıyla oturuyor,kocası pek eve köye uğramaz,10 yaşında kızı var (hiç çekilmiy) genelde o okuldayken görüşüyoruz ama şöyle hep o geliyor,yani evine 8 senedir tanıyorum 2 kez girdim,gün aşırı bizde ,ya alt komşuda ya bende yani,abartmıyorum gün aşırı evde bulursa her gün..
ama inanın hiç sıkılmıyorum sohbetinden,gerçi bazen kocasını çok anlatınca paylıyorum ama genel olarak sıkılmam,hayalperest bir insan bir şeyin üstüne çok hayal kuruyor ve hep yıkılıyor çok kez uyarıyoruz falan ,bizden akıl alıyor..

olaya geleyim,biz ona çok kez gelmek istediğimizi söyledik ama hiç oralı olmadı,kaynanası iyi bir kadın görüyoruz ama hep bize kötü anlatıyor,kaynanam kızıyor alamam sizi,kocam evde alamam,şimdi kayınpeder gelir alamam falan diye hep atlatıyor.bizde diyoruz kaynanan evde yokken gelelim falan,aslında bizimkiside inat çünkü kaynanasıylada sohbetimiz var gayet şeker kadın,yani kızdan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz hep..

bunun kaynanası 2 gün önce memlekete gitti,ev boşaldı anlayacağınız,kayınpeder taksici,koca zaten eve köye uğramaz,bu kaynananın gittiği gün bize sarmaya başladı nedense evde köyde duramıyo,patlıyo sıkılıyo falan ,gelmek istiyo..bizde sinir olduk,hani teksin evde işte,niye yine sen geliyosun yani sen bizi çağar,demedik açık açık ama öyle demeye getirdik çağarmadı yine..

aynı günün akşamı saat 10 alt komşum mesaj attı cama çık bak ne göreceksin diye,bi çıktım bizim hatun tanımadığımız bir kadını çağarmış balkonda kahve içip fal bakıyorlar...
ertesi gün oldu kız tabi yine mesajlar falan bize gelecek,attım kendimi sokağa kızımı gezdirdm falan msj msj üstüne cvp vermedim,6 da geldim eve bir baktım balkonda bekliyo nerdesin sen falan,iyi dedim gel hadi gel kahve yapayım.. geldi hemen arkamdan rahatsızlığımı biraz dile getirdim,hani size kimse gelip gidemiyordu ,hani rahat değildin falan diye ti ye aldı beni anlamazlıktan geldi,uzatmadım bende oturduk falan..
akşam oldu sokakta bir kahkaha bi baktım camdan başka bir kadın arkadaşı balkonda yine fal bakıyorlar kahkaha atıyorlar...

bugün oldu balkonda çamaşır asıyorum,göz göze geldik,napıyosun falan dedim kocam evde,dedi kızlardan biri gelcek şimdi kahve içmeye,iyi dedim.istersen gel dedi,yok dedim siz için hadi görüşürüz girdim içeri..
mevburiyetten söyledi,rahatsızlığımı dile getirdim ya çağarmadı olmasın diye,normalde o kızlardan birini çağırırken benide çağırsaydın ya,görünce niye mecbur hissedip gel diyosun,ki hiç olmadı böyle bir mevzu dedim ya 8 senede 2 kez gittim...

bu akşam da faceden mesaj atmış hadi gel oturalım diye..
artık açtım azımı yumdum gözümü sen maksusmu yapıyorsun arkadaşım,akşam saati ben nasıl geleyim,bütün gün boşuz koca yok çocuk yok birbirimize gelip gideriz,akşam olunca koca çocuk yemek bulaşık ben nasıl geleyim gündüzler çuvalamı girdi dedimhadi görüşürüz bay iyi akşamlar yazdım..
bana çok kötüsün yazdı...
benim cevabımı ve onun bana cevabını aynen aktarıyorum kopyala yapıştır yaparak...

buraya kadar gözlerinizi yordum kusura bakmayın böyle derdim var bölümüne yazmak kolay değil,uzun oluyor işte...
sizden yorum bekliyorum...

BEN
"i.... karşındakine kötüsün demeden önce ne yaptım diye kendine sor lütfen..
ben kötü değilim..
ne diye mesaj atıcam sana gelicem diye mi ?
ne zaman sana gelmekten bahsetsek yok kaynanam,yok kayınpederim ,yok kocam diyip duruyorsun.. o kadar söylüyoruz çağırmıyosun bizi.....
evde tekken senin mesaj atıp çağırman lazım (nasıl atcam kontürüm yok deme fitnatı,deryayı ve o pazar günü balkonda kahkaha attığın kızı nasıl çağırdıysan öyle)
sürekli gelmek istiyorsun,bizde kapımızı,kalbimizi,soframısı çayımızı çorbamızı açıyoruz sana..sen napıyorsun tek kaldığın ilk fırsatta bizi değil kel alaka birilerini çağırıyorsun eve...fitnatı 8 senedir mi tanıyorsun,yada deryaya kaç kere gittin evine...bizim evlerimize sürekli geliyorsun ama bizi çağırmaya gelince yok...
biz komşudayken kapıda kedi gibi bizi bekleyeceğine,eve çıkıp bi kek yapıp bırak keki bir kahve yapıp ordan çıkışta bana uğrayın kahve için öyle gidin okula demen bile yeterdi benim için...
Akşamları gelemeyeceğimi biliyorsun ben akşam saati kimin evine gitmişim?
gündüz 4 e kadar hiç mi boş zamanın olmuyor?
sürekli bi yerlere gitmeyi düşünüyorsun bi kerede arkadaşlarımı çağırayım demiyorsun..
seninde dediğin gibi beni camda görmeseydin benide çağıracağın yokmuş,demekki görmesen yine çağırmayacaktın yani...
ne gelicem ben sana...
inan artık yalvarsan gelmem,kapını çalmam artık..
"
O:
"sen bilirsin arkadaşım nasıl anlıyosan o seninde dediğin gibi bana akşam arkadaş gele birir gündüz benim kocam evde o evdeyken de kimseyi çaramam herkes nasıl kocası evdeyken birini çağırmıyorsa bende çaramam

deryaya gelince sen nasıl senin uzun zaman arkadaşlarınla görüşmedin zaman bazen onlara vakit ayırıp ama dışarda ama evinde görüşüyon biz sana bişey diyoz mu deryada benim uzun zamanddır görmediğim arkadaşım bende dışarda görüşemediğm için evimde ağırladım ayşe beni kendi aradı bakarız dedim

sonra fitnat aradı gelcem diye istersen gel dedim ok dedi bir hızla sa solu toplarken seni gördüm ,
başkasını çağırmama gelince sizinde komşuda keyfin iyidi kahkahların aşa iniyordu madem öyle neden demedin i... şmidi aşada tek biz kalkalım zaten mesaj atıyo belki komşu çağırır onuda gelsin sonuç da ben (komşu)la sizi tanımadan önce arkadaşdım tabi bende yiyecek içecek yok gelmesiniz emin ol bende size gelmicem çayınız çorbanız bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum zizin tuzunuz kuru eviz ayrı kocalar giderken para bırakır kusura bakma arkadaşım eyer dostsanız beni anlamanız lazımdı ben tek yaşamıyom az çok ailenin huyunu biliyorsunuz bunu defalarca dile getirmek yanlış daha ikinci gün oldu gideli ben onlar gelene kadar herkesi toplayıp da seni davet etmesem o zaman konuşurdun ama yanlış zamanı seçtin söylemek için

inanın ben bu kızın her ihtiyacından,her derdine kadar yüreğimi açıyorum,kızına sınavlarda ders çalıştırıyorum,kocası pek göndermiyor bi yere hep benle çıkıyor,canı sıkılsa kendini bize atıyor hiç ses etmiyorum randevum varsa bile iptal ediyorum..nankörlük değil de nedir ki bu şimdi ?

iki arkadaş iki komşu arasında kötü bir konuşma olmuş bence...
sizin tarzınızda davranmazdım ben olsam.... daha uygun bir ortamda daha yumuşak bir üslupla bunlar benim dikkatimi çekiyor, ben mi yanlış anlıyorum yoksa senin bizden sakladığın ya da açıklayamadığın birşey mi var... bu konuda seninle konuşmak istedim der sohbet ortamında konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışırdım... eğer benim için önemli biriyse tabi...
yok çok da umurumda olmayacak biriyse ve artniyetle bu şekilde davrandığına eminsem samimiyetimin dozunu azaltır ne evime kabul eder ne evine gitmek isterdim...sebeplerini soruşturduğunda da gerekli açıklamayı yapardım... sen biraz saldırgan davranmışsın... o da üste çıkıp lafı içirdiğin çay çorbayı başına kakmışsına getirmiş... olayın öyle olmadığını anlayabiliyorum seni bununla suçlamıyorum tabi... ama zaman ve üslubun yanlış olmuş... bu benim fikrim ...

iki arkadaş iki komşu arasında kötü bir konuşma olmuş bence...
sizin tarzınızda davranmazdım ben olsam.... daha uygun bir ortamda daha yumuşak bir üslupla bunlar benim dikkatimi çekiyor, ben mi yanlış anlıyorum yoksa senin bizden sakladığın ya da açıklayamadığın birşey mi var... bu konuda seninle konuşmak istedim der sohbet ortamında konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışırdım... eğer benim için önemli biriyse tabi...
yok çok da umurumda olmayacak biriyse ve artniyetle bu şekilde davrandığına eminsem samimiyetimin dozunu azaltır ne evime kabul eder ne evine gitmek isterdim...sebeplerini soruşturduğunda da gerekli açıklamayı yapardım... sen biraz saldırgan davranmışsın... o da üste çıkıp lafı içirdiğin çay çorbayı başına kakmışsına getirmiş... olayın öyle olmadığını anlayabiliyorum seni bununla suçlamıyorum tabi... ama zaman ve üslubun yanlış olmuş... bu benim fikrim ...

haklısın fevri danrandım,oda sürekli alt komşumla bu konuyu konuşmam ve birbirimizi kışkırtmamızdan ileri geldi,gaza geldim yani,daha sakin yazabilirdim,ama yazdığımın da arkasındayım çünkü bir çok ortamda kendisine dile getirdik..tabi ki benim için çok olmasa da değerli yani hayatım da kimse ile küs değilim olmak istemem yoksa bu kadar laf sarf edip uğraşıp birde buraya konu açma gereği duymazdım,sakladığım bişey yok ama tabi ki eskikler var yazıda çok uzun olurdu yoksa bu kadarını bile okuman beni mutlu etti teşekkür ederim...
eskikler şöyle ki,bu kızın kocası gerçekten hiç para bırakmıyor,birisini araması gerektiğinde bana gelip telefonumu kullanır,sigarası hiç olmaz sigara içmeye çat kapı gelir içer gider,inan hiç burun kıvırmadım çünkü durumunu biliyorum,hatta bazen balkonda tek kocasını beklediği akşamlar ben sigara fırlatırım ona istemeden al iç sakinleş falan diye,kendisi okuma yazma kursuna gidiyor haftada 3 gün ders veriyorum öğretiyorum,kızına ders çalıştırıyorum ve bunu kimse bilmez şimdi lafı açılıyor diye anlatıyorum ,anlatırken bile kendimi kötü hisseerim..
yaptığım hiç bir şeyi karşılık beklemeden yapıyorum ona karşı,ama beklemesen bile bir kuru kahveyi bile sakınınca,arkasından konuşan insanları davet edip beni çağırmayınca patladım...birikim,gaz hepsi bir araya geldi yani :26:
ama kararım da senin dediğin yönde görüşmemek,bugün görmekten korkuyorum,selam versem mi hiç görmemiş gibi mi davransam...pöff işte böyle..

Back
X