Akran kaynaklı ekran catışması...

2 saat iyi değil mi ya? kızım doğduğundan beri hiç o kadar sosyalleşemediğim için daha uzununu düşünmemiştim lanet olsun bu akıllı telefonlara zaten ya, hayatımızdan da çıkartamıyoruz.
Cok sukur 4.5 yasinda 2 saat parkta oynayabiliyorlar. Kucuk olan meme isteyip kisa bir nap atiyor tabii o arada... bazen buyumeleri iyi mi kotu mu emin olamıyorum...

Benim ikiz olduğundan belki ben bi yere gideyim birileri gelsin çok yoruluyorum. Kafam yoruluyor. Ondan ayda 1 ancak görüşüyorum

oğlum 6 yaşa yaklaştı. 4-5 teki kadar keskin değilim ekranda. Tablette oyun oynama ve YouTube sadece haftasonları var. O da bir saati aşmıyor. Ama her gün akşam birer saat rahat çizgi film yada hayvan belgeseli açtırıyor. Haftasonu sabah da izlediği için bu iki saat oluyor.
Ama vurgulu kırdılı denetimsiz oynatan, sürekli telefon elinde gezen arkadaşım yok.
Olsa görüşmezdim açıkçası. Kontrolü de o kadar kaybetmek istemem.
En mantıklısı oyun alanlı cafelerde görüşün böyle arkadaşınızla. En azından biraz daha az görür etkilenir/

Keşke herkes anne baba olmasa diyorum. Çocuğuma telefon, tablet sınırı koymuyorum. Günlük 1 saat izliyordur toplamda. 2.5 yaşa kadar da hiç izlemedi doğru dürüst. İzlese bile içerikleri hep radarımdadır. Şöyle söyleyeyim müzik kliplerini dahi izlememiştir ki yaşı 4.5.

Bu tarz içeriklere çocukların maruz bırakılması istismar geliyor bana. İleride çok daha büyük sorunlar oluyor. Siz normal olanı yapıyorsunuz. Yaşıtlarının olduğu bir ortamda o çocuklar neden telefon izliyorlar anlamam mümkün değil.

Etrafımda bu kadar denetimsiz bırakan kimse yok, olsa da görüştürmezdim ben.

Çocukların beraber oyun talep etmemesi de ilginç. Oğlum arkadaşlarıyla görüştüğünde aklına tv tablet gelmez. Hatta geçende meyve yerken tv açalım dedik. Meyveleri bitince arkadaşıyla odasına gittiler hemen kapattık. Çocuklar akran varsa tvden sıkılır esasında. Oyun oynamayı tercih ederler. Beraberken bile izliyorsa o çocuklar cidd bağımlıdır. Görüşmemek lazım.

Ben de ona şaşırdım. Daha büyük yaş grupları birlikte oyun oynuyorlar ama 4.5 yaşındaki çocuklar birlikte oynamaya meyilli oluyor. Benim oğlum da asla bakmaz tv, telefon va yaşıtı biri varsa.

Bir mevlide gittim gecen sene 2.5 yasindan 12 yasina 14 cocuk vardi ve hepsi obek obek telefon oynuyordu. Tahammul edemedim ciktim ortamdan hediyemi verip. Cocuklar oyun kurmayi bilmiyor bence artik.

Ben kimseyi yargilamak istemiyorum.
Buraya anne babalari gommek icin de konu acmadim
Ama bu "çapraz kontaminasyondan" nasil koruyabilirim oğlumu diye care ariyorum. Gerçekten tek cozum görüsturmemek mi? Cevremde benimimle ayni hassasiyette hic kimse yok. Asosyal de olmalarini istemiyorum. Okuldan dolayı yorgun ve öğretmen önderli cok fazla sey yapmak istemiyor. Neyi tutsam elimde kaliyor sanki

Ben telefon vermiyorum arkadaşlarımıda uyarıyorum sözde telefon vermeyin oynasınlar diyorum. O gürültü içinde sohbette edemiyoruz ama içtiğimiz kahve yeter diye avunup herkes evine dağılıyor arkadaşlarımda benim kafada ama onlarda vermek istemiyor biri hariç ama oda biz vermeyince onada verme diyince mecbur oda çocuğuna katlanıyor anne sıkıldım anne şunu yap anne bunu ver demesine

Çocukların sosyalliği onemli ama biraraya gelince ekran merkezli olunuyorsa ya da siz ekrandan koruyacağım diye sürekli müdahale etmek zorunda kalıyorsanız çok anlamlı olmuyor bu buluşmalar.
Arkadaşınızla telefon vermeme konusunda konuşsanız öncesinde olmaz mı? Ancak bu şekilde geçersiniz önüne sanırım.

3-4 yaşındaki çocuğa saatlerce ve denetimsiz telefon verilmesi de çok yazık yahu. Bir çeşit istismar gibi geliyor bu bana.

Buluştuğunuzda da pek sosyalleşmiyorsunuz gibi sanki. Faydasından çok zararı varsa görüşmem ben. İlla sizin gibi düşünen insanlarla tanışırsınız ama buluştuğunuzda da oğlunuzu kısıtlamayın bence. Sizin yanlış bulduğunuz şeyi normalleştiren insanlarla görüşmeniz oğlunuzu daha da olumsuz etkiler.

Aslinda kendi cocugum beni takdir etsin isterdim
ama onun gozunde hiç iyi bir anne degilim
O yuzden dogru yolda oldugumu dusunsem bile mutlu degilim
Çocuk daha 4 yaşında yahu. Neyin ne olduğunun farkında değil ki. Senin onun iyiliğine yaptığını anlayamayacak kadar küçük. Onun seni takdir etmemesi seni üzmesin.

Aslinda kendi cocugum beni takdir etsin isterdim
ama onun gozunde hiç iyi bir anne degilim
O yuzden dogru yolda oldugumu dusunsem bile mutlu degilim
Hayır öyle düşünme. Sen iyi bir annesin ve çocuklarının iyiliği için yapıyorsun. Şimdi değil belki ama gün gelecek seni takdir edecek, biraz sabır.

Oğlum küçükken telefonlar yeni çıktı e ister istemez meraklı alırdı benim telefonumu oynardı. Oynamasını istemezdim ama yinede kıyamazdım.
İlkokul 5. sınıfta yazılısından düşük almıştı.

"Anne bir daha bana telefon verme, oyun oynadığım için beynim durdu " demişti.

O günden sonra hiç oyun oynamadı. Şu an 25 yaşında bilgisayarını 4-5 ay önce aldı mecbur akademik kariyer yapıyor ders dışında asla elini sürmez.

Ve bütün başarılarında benim sayemde olduğunu söyleyip teşekkür eder.

Demem o ki doğru yoldasın

9 aylık bebekle ne tür etkinlikler yapılır acaba
Yoksa yapılmaz mı henüz küçük mü? Sizler neler yapıyorsunuz çok merak ediyorum

Bende sizin gibi yetiştirmek istiyordum ama hiçbir şey istediğim gibi olmadı. Telefonu uzak tutabildim sadece.
Yüzde yüz koruyabilmek imkansiz gerçekten. Arkadaşlarından görüp özeniyorlar haliyle.

Hayalimde ki annelik diyebilirim
Ama o enerjiyi nerden buluyorsun. Bazen interneti geç yatırıyoruz 2 gün kesik oluyor. Akşama kadar tek çocukla anam ağlıyor sonra oturup ben ağlıyorum
Konuya bi tavsiyem yok. Hayranlığım var

Şarkılar söyleyin,masal okuyun.
Banyo yaptırın,suyla oynamak çok eğlenceli.
Parka gidip hava alın.
Zaten yemek,uyku,tuvalet derken gün bitiyor.

Bizde etkinlik yok.
Biz bu şekilde çok eğleniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…