Akraba Yanındaki Boş Arsamız

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.007
278
Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim. Sorum kira ve ev sahibi olmakla ilgili.

Eşimle şu anda kirada oturuyoruz. Açıkçası kira vermek hem zorluyor bizi hem de boşa para bana göre.. Aylık 1250 lira şu anki mevcut bedel. Temmuz ayında zamlanacak

Eşimin, dedesinin evinin yanında bir arsası var. (Arsa başkasının üstüne) Ev ve arsa dip dibeler fakat girişleri ayrı. Orada dedemiz, kızı, oğlu, biri küçük diğer 3ü engelli büyük çocukları var. Aramızda bir problem yok. Oraya ev yapmak istersem 50 bine yaptırabilirim 2 3 katlı, önünde minik bahçesi olan göl manzaralı bir ev düşünün. Çarşıya gitmek için 10 dk yürümek ve toplu taşıma kullanmak gerekli. Şu anki evim merkezi.

KV ve KP şu an orada değiller fakat bizden sonra yerleşme ihtimalleri var. 3 5 sene hemen hemen belki daha erken bilemiyorum. Bizim yaptırdığımıza değil de diğerine yerleşirler. Onlarla da pek sorunum yok. Ben istemezsem kimseyle görüşmem. Aramız 15 dk arabayla şimdi. Baştan bilerek mesafeli oturdum.

Eşim de diyor ki burayı satalım, dip dibe yaşamak zorunda kalmayalım. Sen yapamazsın rahatsız ederler diyor. Şimdi bile kv ve kp her haftasonu oradalar illaki. Tartışsak haberleri olur düşüncesinde.

Kendimiz ev almak istesek o paranın üstüne 250 bin daha koymak lazım. İleride satabiliriz de rahatsız olursak veya maddi açıdan iyi olursak. Siz olsanız ne düşünürdünüz?

Bir yanda 50 bine ev yaptirmak bir yanda arsayi satip üzerine 250 bin eklemek varsa mevcut arsaya ev yaptirin. Baktiniz olmuyor evi kiraya verin. Baska yere kiraya cikin.

Aradaki fark az degil.

Apartmanlar merkezi yerde çok pahalı gerçekten de. Kiraya vereceğimiz zaman ne eder bilmiyorum ama.. Bir de ailesi ücretsiz yerleşmek isteyebilir gibime geliyor.

Apartmanlar merkezi yerde çok pahalı gerçekten de. Kiraya vereceğimiz zaman ne eder bilmiyorum ama.. Bir de ailesi ücretsiz yerleşmek isteyebilir gibime geliyor.

1250 tl kira odemekte zorlandiginizi soylemissiniz. 250 bin lirayi öderken stresten birbirinizi yersiniz. Kredi cekseniz odemesi 3500 olacaktir.

Bence iyi kotu bir mal edinmek icin arsaya evi yaptirin. Baktiniz olmuyor satarsiniz o zaman elinize daha cok para gecer ve merkezi daire edinmeye bakarsiniz. Veya uyguna da gitse kiraya verirsiniz. Merkezi bir evin kirasinin yarisi da ciksa kardir diyorum.

Herkes huzurun olsun para muhim degil demis ama ortada 1250 tl odemekte zorlanan bir aile var. Para basbaya mühim.

Her şeyi geçtimde biz tek katlı 3+ 1 evi 170000 TL fiyat verdiler. Daha içinde çizimi resmi belge masrafları yok. Prafabrik desen kurulumu işçi masrafı şu bu neredeyse aynı fiyata geliyor, siz 50000 e iki katlı evi nasıl yaptıracaksınız. İnşaat fiyatlarından haberiniz yok sanırım. Orda buradaki prefabrik ilanlarına itibar etmeyin. İki artı bir prafabrik ev fiyatları bile kurulum ve ince işçilikle en aşağı 100000 TL ye geliyor. Bence iyi araştırıp öyşe karar verin.

50 bin liraya ev yaptırmak imkansız gibi bir şey.
Metrekare birim fiyatları çok arttı. Müstakil olduğu için daha uyguna gelir ve tabii ki yaşadığınız bölgeye göre fiyatlar değişir ama 50 bin imkansız geliyor bana.
Ayrıca evi projeli yaptıracağınızı varsayıyorum, proje birim fiyatları da arttı.

Başkasının arsasıyla uğraşmayın bence. Orada mutsuz, huzursuz olma ihtimaliniz de var.

Aslında siz anladınız beni. Para olmayınca huzur da yok ki. Aidat bile ödeyemiyoruz düzgünce. Komşularım bir garip birinin çocuk sesi, birinin cinsel ilişki sesleri sabaha kadar kulaklarımda. Neyi neye tercih edeceğimi şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…