Akraba Misafir

kalemtiras

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2024
257
306
34
Şimdi arkadaşlar çok ciddi bir sorunum var ailemle her an ciddi kavgayla bitebilir yardımlarınızı bekliyorum.
Bulunduğumuz evde annem babam ben yaşıyoruz. Afedersiniz ben eşşek gibi çalıştım şimdiye kadar şu aralar tatil modundayım kuzenimin (erkek) yan ile tayini çıktı ama işi rahat bir iş (memur iş oldukça gidiyor) ve bu vesileyle birazda cimri olduğundan 1,5 aydır bizde. Kendi 35 yaşında evli iki çocuk babası. Biz hafta sonu arada gelir diye düşünürken şimdi hafta içi iki gün işe gidiyor sürekli bizde para gidecek diye dışarı da çıkmıyor. Ben aşırı sinirliyim annem babamda rahatsız ama ses çıkarmıyor karşı tarafta afedersiniz öküz pek anlamıyor. Ben konuşacağım dedim annem küserler modunda en son bana burası senin evin değil dedi bende tamam bir hafta daha dayanırım sonra ben giderim dedim uğraşamam sizin misafirinizle. Şimdi işte yok tatile gideceğiz diyelim yok şunu diyelim modundalar bu arada karşı taraf karısını çocuğunu alıp bile gelebilir ama ben artık dayanamıyorum. Yaz geldi herkes kapı pencere açık uyuyor. Biz hala şort vs bile rahat giyemiyoruz. Çok doluyum bir akıl verin.

SON DURUM: Bayramdan sonra hiç gelmedi arayıp arada yokluyor biz ev tadilatta oldugu için yok ustalar işçiler vs modundayız. Bu süreçte saçma ama şöyle bişey oldu babası aradı arkadaşı eşi çocukları buraya geleceklermiş sizde kalabilir miyiz diye. Annem abisi diye ses çıkartamadı babam sustu ben kavga ettım ben gidiyorum ne haliniz varsa görün diye. Sonra arayıp babamı bahane edip tanımadıgımız insanların yatıya bizde ne işi var falan dedi küstü gelmediler. Şimdilik yatılı misafir faslı kapandı. Açıkçası ciddi borçlandık zaten tadilat muhabbetine bir süre kimseyi ağırlayacaklarını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar çok ciddi bir sorunum var ailemle her an ciddi kavgayla bitebilir yardımlarınızı bekliyorum.
Bulunduğumuz evde annem babam ben yaşıyoruz. Afedersiniz ben eşşek gibi çalıştım şimdiye kadar şu aralar tatil modundayım kuzenimin (erkek) yan ile tayini çıktı ama işi rahat bir iş (memur iş oldukça gidiyor) ve bu vesileyle birazda cimri olduğundan 1,5 aydır bizde. Kendi 35 yaşında evli iki çocuk babası. Biz hafta sonu arada gelir diye düşünürken şimdi hafta içi iki gün işe gidiyor sürekli bizde para gidecek diye dışarı da çıkmıyor. Ben aşırı sinirliyim annem babamda rahatsız ama ses çıkarmıyor karşı tarafta afedersiniz öküz pek anlamıyor. Ben konuşacağım dedim annem küserler modunda en son bana burası senin evin değil dedi bende tamam bir hafta daha dayanırım sonra ben giderim dedim uğraşamam sizin misafirinizle. Şimdi işte yok tatile gideceğiz diyelim yok şunu diyelim modundalar bu arada karşı taraf karısını çocuğunu alıp bile gelebilir ama ben artık dayanamıyorum. Yaz geldi herkes kapı pencere açık uyuyor. Biz hala şort vs bile rahat giyemiyoruz. Çok doluyum bir akıl verin.

"Misafirlik 3 gün, madem ki kalacaksın eşyalı kiralık ev kirası ve giderler için şu miktarı öde vb" deyin. Kendisi kalkar gider muhtemelen.

Gitmiyorsa da kendisine ev tutması gerektiğini ve daha fazla kendisiyle yaşayamayacağınızı söyleyin.

Annenle babana, utanmıyor musunuz evde genç bekar kız varken bu herifi eve almaya, sizin yüzünüzden insanlara rezil olacağız, ne kadar rahat geniş insanlarsınız gibi şeyler diyerek tetikleyebilirsin. Rahmetli dedem memleketten akrabalar gelmeye kalktığında, "evimde kızlarım var, ben eve erkek misafir alamam" der konuyu kapatırdı.

"Misafirlik 3 gün, madem ki kalacaksın eşyalı kiralık ev kirası ve giderler için şu miktarı öde vb" deyin. Kendisi kalkar gider muhtemelen.

Gitmiyorsa da "koyun kapıya".
Ya öğretmen evi 400 lira diye orda bile kalmıyor. Çıldırmalık. Kovma söz konusu olamaz annem hizmetçiliğe alışmış. Ben gideceğim ama ailemle aram açılsın istemiyorum da.

Telefonda biriyle adamın hakkında konuşur gibi yap ama duyacağı bir sesle. Belki anlar.

Annenle babana, utanmıyor musunuz evde genç bekar kız varken bu herifi eve almaya, sizin yüzünüzden insanlara rezil olacağız, ne kadar rahat geniş insanlarsınız gibi şeyler diyerek tetikleyebilirsin. Rahmetli dedem memleketten akrabalar gelmeye kalktığında, "evimde kızlarım var, ben eve erkek misafir alamam" der konuyu kapatırdı.
Aşırı mantıklıymış dedeniz. Babam bişey demiyor o da kızıyor kavga gürültü olmasın diye ses çıkarmıyor.

Kuzeninizin tayini çıktıysa artık sizin şehrinizde mi yaşayacak? Tamamen sizde kalmak için gelmemiştir sanırım. Bu süreçte ev bakmıyor mu? Kiralık ev ve eşyalarını ayarlayıp karısını çocuğunu da yanına getirmeyecek mi? Yani ne kadar süre sizde kalacak diye konuştunuz ki

Ya öğretmen evi 400 lira diye orda bile kalmıyor. Çıldırmalık. Kovma söz konusu olamaz annem hizmetçiliğe alışmış. Ben gideceğim ama ailemle aram açılsın istemiyorum da.
Siz de 33 yaşında, yetişkin, o evin ferdi olan bir insansınız. Akrabalık adı altında ailenizi sömürmek isteyen bu adamı gerekirse siz göndereceksiniz.

Aşırı mantıklıymış dedeniz. Babam bişey demiyor o da kızıyor kavga gürültü olmasın diye ses çıkarmıyor.

Baban söylesin artık, "evli evine, köylü köyüne artık" desin bir akşam, kenara "bak yarın yolda harcarsın diye yolluk bırakıyorum" diyerek 50-100 koysun. Nazikçe kovsun evden.

Sonsuza kadar sizinle yaşayacak hali yok herhalde?
Karısı çocukları kimde kalıyor peki? Onları da başka birinin evine yıkmıştır kesin.
Karısını falan arardım herhalde ben, gel kocanı al diye. :KK70:

Baban söylesin artık, "evli evine, köylü köyüne artık" desin bir akşam, kenara "bak yarın yolda harcarsın diye yolluk bırakıyorum" diyerek 50-100 koysun. Nazikçe kovsun evden.

Kendi evinize çıkma imkanınız yok mu?
Bir de eve katkı sağlıyorsanız anneniz kusura bakmasın, o ev onun evi falan değil sadece. Adamın yediğini içtiğini ben karşılayamam der parayı keserdim.
O kadar haklısınız ki bu da koyuyor. Peynirin kilosu olmuş 300 lira bir kilo peynir 3 gün gitmiyor.

Sonsuza kadar sizinle yaşayacak hali yok herhalde?
Karısı çocukları kimde kalıyor peki? Onları da başka birinin evine yıkmıştır kesin.
Karısını falan arardım herhalde ben, gel kocanı al diye. :KK70:
Onlar kendi evinde tayini bekliyor onlar gelince ev tutacak ama hepsini alıp bize misafirliğe gelme ihtimalleri var yapar yani öyle bir durumda ben giderim

O kadar haklısınız ki bu da koyuyor. Peynirin kilosu olmuş 300 lira bir kilo peynir 3 gün gitmiyor.
O zaman parayı kesin. Yiyecek bir şey kalmayınca aileniz pes eder. Adam da gider :KK53:
Kimse tam takır evde kalmak istemez. Otel hizmetinin kalitesini düşürün derim. Almayın peynir falan.
Valla bakın ciddiyim. Benim de önüme kahvaltımı koysanız, akşam yemeğimi koysanız, bir de yatacak yer olsa bedava...
Oh ben de kalırım tabi.

X