akraba mı akrep mi akbaba mı adını koyamadığım yaratıklar

50 binden kredinin kalanını ödeyin, artan miktarı 3’e bölün. Zaten akrabalar 3’e bölünmesin diye namus üzerinden sizi manipüle etmeye çalışmışlar. Bir Ortadoğu taktiğidir bu, kadını ezmek istiyorsan namussuz olduğunu iddia et ve istediğini yaptır. Yemeyin bu taktiği bence. Sadece para konusunda değil çoğu yerde kullanılır bu taktik. Bu taktiği uygulayan olunca tartışmaya girmeyin direk karşıya iftira atın yüzüne karşı, örnek: biri sana namussuz olduğun iması yaptı, hemen sen de ona o imayı yap.

Bu kredi babannenizin maaşından ödeniyorsa neden borç amcanızın oluyor?
Hadi diyelim amcanızın üstünden kredi çekildiği için onu ilgilendiriyor peki diğer amcanız ne alaka?
Babanneniz daha ölmemiş ki kadın yaşıyor.Yaşayan insanın maaşı üstünde nasıl hakları oluyor?
Vallaha kafam çok karıştı.

Kimseye borç vermem yardım etmem bu konudan sonra.10 bin tl verdim diyelim aradan 5 sene geçti gene bana 10.000 mi ödeyecekler?
İşte o yüzden bankalar faiz diye bir şey icat etmişler
Ama elden verdiğin borcu,başında anlaşmadıysan sana verdiğim 10 binle şimdi ki 10 bin aynı değil ben 20 bin tl istiyorum diyemezsin ki.
Dersen de karşı taraf kabul etmez zaten,öyle olsa gidip bankadan alırdı zaten borcu.

Ay valla konuşmanızı takdir ettim baba kız helal olsun ağızlarının payını vermişsiniz

Babaanne konuşabilecek durumda mı ona sorsanız verseniz? Yani o para onun hakkı ona verilecek. O vefat ettiğinde zaten para çocuklara kalır 3 e bölünür yani. Babaanne ile konuşulup 3 e bölünebilir

Babaanneniz kendisine alınan ev için 50 bin TL katkı yapabilir neticede ya da oğluna o parayı verebilirdi durumu iyimiş. Geriye dönük maaşında hiç bir hakları yok bence. Şu an baktıkları için geliri o eve giriyor ona bir şey diyemem . Ama sağlığındaki maaşında ne hakları olabilir ki ? Herkes hak diyor ama anlattıklarınızdan bu kadar hakkaniyet gözetecek insanlar değiller bence. En en en oluru dediğiniz gibi 50 bin 3 e bölünmeli.

o da doğru

hem yaşlıya bakmazsınız birde laf edersiniz parasını yiyorlar diye , özgür takılan gençler egoist ve bencil ondandır boşanma oranlar yüksek ve çoğu 2 kocaya alıyor

hem yaşlıya bakmazsınız birde laf edersiniz parasını yiyorlar diye , özgür takılan gençler egoist ve bencil ondandır boşanma oranlar yüksek ve çoğu 2 kocaya alıyor

Sen de onlar gibi yaşlısına parayla bakan tiplerdensin herhalde gücüne gitmişki böyle saldırıyorsun. Zihniyete bak, üstü kapalı bel altı vuruyor bir de. yok özgür gençler, yok 2 koca almalar. Ne ara geldin bu konulara yaşlı bakmaktan? Beni ne kadar tanıyorsunda yaşlıya bakmazsınız diyorsun biliyor musun daha önce bakıp bakmadığımı? Hadsizsin ve terbiyesizsin.

Sorunu çözebildiniz mi konu sahibi, ben eski konularınızı hatırladım adınızı görünce. Bitip tatlıya bağlanabildi mi, 20 gün geçmiş üzerinden.

Bu arada mantıklı olan sizin dediğiniz. Babaanne üzerinden çekilen kredi 3e bölünüp 2si amcalara verilmeli. Ama aklıma başka bir şey daha takıldı, paranın çoğunu babanoz vermişken ev neden amcanızın üzerine yapılmış. Bu kısım çok can sıkıcı

Ev satıldı sayılır kapora aldık. alıncak verilcek meseleleri en azından halloldu diyebilirim. babanemin akli durumu anlık olarak düzeliyor bi kez daha toplandık kapora günü konusmalarımızda konu yine açıldı ve onun düzgün haline denk geldi. Babanem, ben senelerce onun evinde oturdum son zamanlardada borc olunca destek olmak istedim belki sizene benim paramdan size babanız ev aldı ona almadı susup oturcağınız yerde çeneleniyorsunuz dedi. Hepsi cok fena bozuldu. Yengemde maaşından borç ödendiği icin sen orada yasarken paraya sıkıştın biz sana destek olduk dedi. Babanemde siz destek oldunuzda, o da (babam) mutfagımı yaptırdı beyaz esyalarımı yeniledi, dogalgazımı, parkelerimi yaptırdı, ben rahat yaşayayım diye yaşadımda sağolsun, lenayada ev tuttu ben burada yaşıyorum diye, baska yere kira ödeyeceğine bu evin borcunu ödeseydi kapatmıştı şimdiye. o bana borclu falan değil paramı geri istemiyorum ondan kimsede istemesin karısmasın diye yükseldi. Aşırı kudurdular ama susmak zorunda kaldılar. Babam yinede o borcu üçe bölüp dağıttı onlara düşeni verdi. Babam yerinde amcam olsa babanemin lafını esas alır o saatten sonra hayatta odeme yapmazdı onlara. Babam yinede babanem orada kalıyor zamanında harcayamadı bari ona güzel baksınlar ona harcasınlar diye vermek istedi.

Alıncak verilcek meselesi tatlıya bağlandı derken
paragöz yengem durmadı ertesi gün mesaj atıyor babama whatsapptan, 4 bin tl ayrıyetten daha para istedi, babama özel değilmiş diğer kardeştende isteyecekmiş neymiş 1 yıl boyunca o bakıyormuş. Zaten aldı alacağını hala para derdinde. üstüne bankaya olan borc kapatıldığı icin maaştan artık kesinti yapılmıcagı icin daha fazla para kalacak ellerine. Yani kendi durumları kötü olsa anlarım ama gerçekten değil. Amcamda annemize parayla mı bakacağız ayıp diyemiyor karısına. Babamda mesaja cevap olarak öpücük yolladı. Cok manidar oldu. :))

Ben miras işlerinden anlamam babamı kaybedeli bir yıl oldu mitas yok kavga yok bizde şükürler olsun ben saçınızın rengini merak ettim .

Her şeyi anlatmışım son dediğinizi atlamışım, babam iflas ettiği için o ara hiç bir banka kredi vermiyordu. ev hipotekti ve az kalsın başkasına satılıyordu. şansımıza o ara benim üstüme bir ev vardı babam almıstı bana ve o satıldı, şimdinin parasıyla 50 bin gibi bir rakam eksikti, amcama güvendi babam, satılan evin parasını verdik ve o miktarı amcam kredi çekti. bankadan evi satın aldı ve onun üstünde kaldı. babam ustune alamazdı iflas yuzunden alacaklıları o ara coktu diye. ama benim ustume geçirilebilirdi sonradan. aptallık bizde, amcam krediyi çekti iyilik yaptı diye daha cok guvendik zamanında ustumuze geçir tapuyu diyemedik. borç ise anlattım gibi işte babanemin maaşından ödendi. babanem bu bahsi geçen evde tek yaşarken bile maaş kartları onlardaydı, onlar çekip getirip para veriyordu, borçtan fazlasını alıyorlardıysa bilemiyorum günahları boynuna artık.

İnsanlar ne yüzsüz ya, allah tekrar muhatap olmaktan korusun sizi. İnşallah babaannenin üzerinde başka mal yoktur da tekrar yüz göz olmak zorunda kalmazsınız.
Babanızla kuracağınız işte de allah muaffak etsin

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için maalesef babaannemin üstünede var ve allah gecinden versin eğer bir şey olursa miras konusu yüzünden çok sıkıntılı durumdayız babamın vergi borçlarına gidebilir bu yüzden reddi miras yapıp hakkını onlardan tahsil etmek zorunda kalabilir yani mecburen yine arayı iyi tutmak zorundayız ama çok görüşeceğimizi sanmıyorum anca bu gibi konularda muhattap oluruz bu saatten sonra.

evi baabnız annesinin oturması için kendi parası ile almış ve o dönem amcanız sanki kendisi kredi çekmiş gibi davarnmış ama babaanneniz çekmiş aslından krediyi çünkü başka türlü onun maaşından ödenemz yada babaanneniz o kredinin parasını amcanıza ödemiş bir şekilde. E zaten evdede kendisi yaşıyormuş, ben olsam kardeşime bir kuruş vermem zaten o parasını almış. Anneye olan borç için de annenin hesabına atarım parayı, ölür kalır bişi olursa sonrası beni ilgilendirmez.

ev amcamın üstüne maalesef ama 10 sene önceki para şu an 50 bin yapıyor bu detayı veremedim sonlara doğru yazarken aklım durdu. yorumlards topluca açıkladım isterseniz okuyabilirsiniz
Ben anlamadım babanız babaannenize ev alıyor ama ev amcanızın üzerine? Tuhaf değil mi? Baştan usule uygun olsa bugün bu sıkıntıyı yaşamazdınız. Ayrıca babanız babaannenize ev almış olmuyor şimdi satacaksa. Kendine almış annem otursun diye düşünmüş. Ev babanızın diğerleri niye hak iddia ediyor? Hak iddia edebileceklerse toptan evde de hak iddia etsinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…