• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba evliliği

Sakat çocuk olma ihtimalini bilerek hala akraba evliliği yapıyorlar kimseyi kınadığım yok ama normal mi bu durum. Günah değil mi o çocuklara anne babaları akraba olduğu için hasta doğan çocuklara. Ben de kuzenlerimle ayrı büyüdüm ama bir araya geldiğimizde o akrabalık bağı oluşuyor hemen başka türlüsüde mümkün değil.
Canım hepiniz biliyorsunuzdur ama yinede aklıma geldi hamilelikte kondom çok önemli kondomsuz ilişkide sperm bebeğin neresine gelirse orası sakat olarak doğuyor bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var. Genç kızlar duymamış olabilir.

Konuyu çok saptıryorsunuz hitap tarzınız hiç hoş değil yorumunuzu görmek istemiyorum fikriniz size kalsın önce iletişiminizinve kendinizi geliştirin ondan sonra dahi olun konulara iticisin
Ben bu ülkede görmek istemiyorum sizi o ne olucak. Siz gidin kendinizi geliştirin nuh devrinde kalmış fikirleriniz.

Hee ülkeden kovun özeldende yazıyorsunuz burası benim can ülkem gitmiyorum gitmemde 😍
Gitmezsiniz tabi. Gelipte bana burda kendini geliştir demeyi haddiniz mi zannediyorsunuz siz benim eğitim hayatımı nerden bilebilirsiniz. Boş laf hep. Cevap veremedim en iyisi sallıyım mı dediniz acaba.

Gitmezsiniz tabi. Gelipte bana burda kendini geliştir demeyi haddiniz mi zannediyorsunuz siz benim eğitim hayatımı nerden bilebilirsiniz. Boş laf hep. Cevap veremedim en iyisi sallıyım mı dediniz acaba.
Peki siz bana cahil diyip benim durumumu nerden biliyorsunuz benim yazdıklarım gayet mantıklı ve kabul edilir

Bu sizin görüşünüz.Biz kardeş olarak büyütülmedik bu gibi durumlar forumlarda defalarca tartışıldı herkesin farklı düşüncesi var sapıklık demeniz bu şekilde evlenen tüm insanlara hakaret sadece doğru bulmuyorum diye bilirsiniz.
Dinen haram da degil kulturumuzde de olan seyler...bu bati ozentisi ve gerizekaliliktan gelme dusunceler bosverin...ben de kuzenimle evliyim ve severek evlendim .sevince de acaba ccougum nasil olacak diye dusunmedim kimse cocugu dusunerek sevmiyor veya evlenmiyor...evet 3 dusugum var ve genetik danismablik aldik...esimle kromozomlarimiz temiz ve danismanin belirttigi dusuklerinizin akraba evliligiyle alakali olmadigi yonundeydi....ablam teyzemin ogluyla evli 4 cocugu var masallah zehir gibi 2 tane tip fakultesini bitirdi 1 i fen bilgisi ogretmeni sonuncu da fizik tedavi okuyor ...ne fiziki ne baska sekilde sukur bir engelleri yok,dayimin cocuguyla evli olan ablam da var keza ayni sekilde....akraba evliligi risktir ileriki nesil icin derken acip okusunlar sadece varsa bir kromozom bozukluk birinde akraba evliligi olmasi sebebiyle ayni kromozomun diger tarafta da olma ihtimali yuksekmis ama bu 100 de5l 5 civari bir ihtimal...kimse de yadirgamasin bence kendi basina gelmedi diye cocugunun veya kardesinin basina gelemyecegi anlamina gelmez bi bakar sevmis evlenmis....insan evladi buyuk konusmayacak...dogru degilmismis sorsan tek bir fikirleri yok tv haber bultenlerinden gordukleri kadar bilgileri var o kadar

Akraba evliliği sapıklıktır nokta. Böyle bir konu tartışmaya açık bile değil. Sapkın bir fikri savunurken utanın biraz.
Her engelli cocuk akraba evliliginden olmuyor degil mi? Neler yasamissiniz acaba cok merak ediyorum🙄nasil bir aile yapiniz var ve nasil buyutuldunuz...ne yasadiysaniz cok gecmis olsun ve bir destek alin bence🙏.... Sapkin ,kinbaz,nefret dolu soylemlerinizi baska turlu anlamlandiramiyoruz.. yok eger bu normal dusunceleriniz ise Rabbim herkesi siz ve sizin gibilerinden korusun🤲iyi ki etrafimda yakinimda boyle bir insan yasamiyor cok sukur🙏

Halamın kızı amcasının oğluyla evlendi. İlk çocukları hamilelikte tamamen sağlıklıydı doğduktan 3 gün sonra çocukta hastalıklar çıkmaya başladı ve 1 hafta içinde vefat etti. Sonra 2. kez hamile kaldı bir sürü test takip falan kızı oldu o yaşıyor 15 yaşında. sonra 3. kez hamile kaldı o da 9 ay takip edildi, kanlar testler hamilelikte sapasağlamdı ama o çocukta doğduktan sonra 1 hafta içinde öldü. Doktor akraba evliliğinden kaynaklı doğum sonrası genetik sıkıntı çıkıyor dedi. bir çocuğun yaşar bir çocuğun ölür dedi. 3 hamilelik, 2 si ölü, 1 hayatta. ben daha fazla evlat kaybedemem deyip kordonlarını bağlattı. Tek kızına tutundu yaşıyor. Ancak amcamın kızıyla,halamın oğlu da evlendi(dayı-hala çocukları oluyorlar birbirlerine yani) 1 çocukları oldu herhangi bir sıkıntı çıkmadı. boşandılar sonradan başka çocukları olsa birşey çıkarmıydı allah bilir.

Halamın kızı amcasının oğluyla evlendi. İlk çocukları hamilelikte tamamen sağlıklıydı doğduktan 3 gün sonra çocukta hastalıklar çıkmaya başladı ve 1 hafta içinde vefat etti. Sonra 2. kez hamile kaldı bir sürü test takip falan kızı oldu o yaşıyor 15 yaşında. sonra 3. kez hamile kaldı o da 9 ay takip edildi, kanlar testler hamilelikte sapasağlamdı ama o çocukta doğduktan sonra 1 hafta içinde öldü. Doktor akraba evliliğinden kaynaklı doğum sonrası genetik sıkıntı çıkıyor dedi. bir çocuğun yaşar bir çocuğun ölür dedi. 3 hamilelik, 2 si ölü, 1 hayatta. ben daha fazla evlat kaybedemem deyip kordonlarını bağlattı. Tek kızına tutundu yaşıyor. Ancak amcamın kızıyla,halamın oğlu da evlendi(dayı-hala çocukları oluyorlar birbirlerine yani) 1 çocukları oldu herhangi bir sıkıntı çıkmadı. boşandılar sonradan başka çocukları olsa birşey çıkarmıydı allah bilir.
Merhaba anlattiklariniz gercekten uzucu Rabbim kimseye yasatmasin ama soyle diyeyim benim 8 tane ablam var ve bunlardan hala oglum dayi oglum ve teyze oglumla evli olan var cok sukur hepsinin de 4 er 5er cocugu oldu hatta cogu universiteye gidecek kadar buyuduler ve sukurler olsun Rabbime gayet sagliklilar...evet engelli olma ihtimali normal bir evlilige gore 1.5 kati odaha riskli ama kimse o riski dusunup ona gore sevelim evlenelim demezler.... bu risk de zaten ciftlerden birinde kromozom bozukluk olur da var ise diger cifttin de akraba olmasi sebbeiyle onda da ayni kromozom bozukluk olma ihtimalinin yuksek olmasindan ve bu da 2 tarafta olunca cocuga gecme ihtimalinden kaynakli ...ama kimse cikipta buraya sapkinliktir tarzi terbiyesizce konusmaya hakki yok...karsi olabilirsin ama bunu hakaret edercesine belirtemezsin .bunu da sizin icin yazmadim sapkinliktir diyen bir zihin vardi o sebepten yazdim...ve insanoglu asla buyuk konusmayacak bu egitimle felan da alakasi yok ben hukuk fakultesi mezunuyum ve cok uzak buyumemize ragmen kuzenimle asik olduk evlendik aileler bile duyunca ilkin sasirdilar ama kader iste evlenince cocgum olacakmi veya nasil olacak diye dusunerek sevmedim esimi..Rabbim kaderimzde bize neyi uygun gorurse o olacak...en hayirlisi olsun yeter ki🤲

Back