Benim amcamda teyzesinin kızıyla evli çocuklarıda normal bi sıkıntısı yok. Biz doğuluyuz. Ama bizde akraba evliliği çok yoktur. Hatta aileler istemedi halde yengemle amcam aşık oldukları için istemişler birbirlerini yengem beni vermezseler intihar ederim demiş ki yapacaktım diyo. Hatta ailesi başka bir talibine vermek istemiş falan sırf amcamla evlenmesinler diye ama amcam engel olmuş. O yüzden ailelerde mecbur razı gelmişler.
Benim dayım ben çok küçükken vefat etmiş. Bir oğlu kalmış geride. Annesi çocuğunu alırlar diye korkusundan başkasıyla evlenip kuzenimi kaçırıyo yıllarca bizden. Uzak şehirlerde olduğumuz için denk gelemedim ben pek onla o zamanlar. Yani o 25 yaşına gelene kadar hiç görmedim onu. Sonra bi gün çıktı geldi ben sizin kuzeninizim dedi. Gördüğümde çok şaşırmıştım. Çok yakışıklı, kültürlü ve efendi bi çocuktu ama sanki yıllardır tanıyor gibiydim. Beraber büyüdüğümüz diğer kuzenlerimizden hiç farkı yok benim için ve ben ona rağman hiç başka türlü bakmadım ona. Hani benim için kardeş ne ise kuzende o. Biz tüm kuzenler böyle düşünüyoruz. Bazen muhabbeti geçiyo insan nasıl kuzenine o gözle bakabiliyo şaşırıyoruz hatta akraba evliliği yapan amcamın çocukları bile öyle düşünüyo şuan.
Amacım sizi yargılamak değil yanlış anlamayın. Ama eskiden olsa aileler bir şekilde aklına sokuyo ya da ne biliyim sormadan evlendiriyolar falan ama şimdiki zaman öyle değil ve insan ister istemez kendinden pay biçiyo. Çok garip geliyo bu durum.
Son olarak inşallah çocuklarınızda bir sıkıntı olmaz, sağlıklı olurlar.