• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba evliliği

Annem ve babam akraba evliliği yapmış.
Şöyle ki babam teyzesinin torunu ile evlenmiş oluyor. Aslında sizin akrabalıktan daha uzak.
Bende herhangi bir şey yok.
Ancak kardeşimde kunduracı göğsü vardı, ameliyatla düzeldi. Sebebinin bu olabileceğini söylemişlerdi.
Eskiden aileler bu kadar bilinçli değilmiş. Şuan hala akraba evliliği yapılmasını yanlış buluyorum.
İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız..

Şu cümle sapıklıktır ya. söyliycek hiç bir şey yok bu kadar mı bilinçsizsiniz hadi bilinci geçtim kuzen kardeş sayılır
Kuzen beraber buyuduysen kardes sayilir evet, ama niye sapiklik olsun cok agir bir laf bu. Ben de akraba evliligine karsiyim dogru bulmuyorum ama misal kuzenlerimle farkli sehirlerdeydik kardes gibi buyumedik,kardes gibi gormuyorum o yakinlikta degiliz.Kimseyi kinamayin bence.

Kuzen beraber buyuduysen kardes sayilir evet, ama niye sapiklik olsun cok agir bir laf bu. Ben de akraba evliligine karsiyim dogru bulmuyorum ama misal kuzenlerimle farkli sehirlerdeydik kardes gibi buyumedik,kardes gibi gormuyorum o yakinlikta degiliz.Kimseyi kinamayin bence.
Sakat çocuk olma ihtimalini bilerek hala akraba evliliği yapıyorlar kimseyi kınadığım yok ama normal mi bu durum. Günah değil mi o çocuklara anne babaları akraba olduğu için hasta doğan çocuklara. Ben de kuzenlerimle ayrı büyüdüm ama bir araya geldiğimizde o akrabalık bağı oluşuyor hemen başka türlüsüde mümkün değil.

Şu cümle sapıklıktır ya. söyliycek hiç bir şey yok bu kadar mı bilinçsizsiniz hadi bilinci geçtim kuzen kardeş sayılır
Bu sizin görüşünüz.Biz kardeş olarak büyütülmedik bu gibi durumlar forumlarda defalarca tartışıldı herkesin farklı düşüncesi var sapıklık demeniz bu şekilde evlenen tüm insanlara hakaret sadece doğru bulmuyorum diye bilirsiniz.

Sakat çocuk olma ihtimalini bilerek hala akraba evliliği yapıyorlar kimseyi kınadığım yok ama normal mi bu durum. Günah değil mi o çocuklara anne babaları akraba olduğu için hasta doğan çocuklara. Ben de kuzenlerimle ayrı büyüdüm ama bir araya geldiğimizde o akrabalık bağı oluşuyor hemen başka türlüsüde mümkün değil.
Evet akraba evliliğinde risk daha fazla bende karar verirken beni düşündüren buydu

Akraba evliliği, ailede çekinik olarak var olan hastalıkların homozigot duruma gelip fenotipte kendini gösterme riskini artırır.
Yazdıklarınıza göre illa akraba evliliklerinde sakat ya da zeka engelli bir çocuk doğacak mantıgı ile yaklasmıssnız.
Bu şekilde olmayıp da ailede var olan kalp, tansiyon, seker, kanser vb gbi genetik geçişli hastalıkların görülme olasılıgı çok fazladır ..
Akraba evliliği risk faktörleri bakımından çok ama çok risklidir.
Burada gelip birileri biz de akrabayız anam babam da akraba diyecek sorsan ailede bir sürü düşük vardır, ölü doğum vardır, kendilerinde akraba evliliğine yormadıkları bir çok problem vardır.. Ama farketmez ler.
İyi risk almışsınız...
Şunu da belirtmek istiyorum ki çocukta bir sey görülmedi diye bu çocugun tasıyıcı olmayacağı anlamınada gelmesin onunda ileri de evlilik yapacagını unutmayın.
Genetik yalnızca yasadıgınız zamanda var olan kişileri kapsamıyor kaç asır ötesinden gelen bir birikimdir genetik ve devamlılığı da üreme ile sağlanıyor..
Üniv. de Biyokimya Prof. Bir hocam Anatomi dersimizde sunları demisti zamanında "İstese iki gerizekalı bile çocuk sahibi olabilr bunun için beyine ihtiyacı yok. Ama göz göre göre risk alıp çocuk dünyaya getirmek için kendinizi biraz sorgulayın."
Sizi yargılıyorum gibi düşünmeyin.. Yalnızca gerçeklerden bahsediyorum. İyi günler dilerim.

Akraba evliliği, ailede çekinik olarak var olan hastalıkların homozigot duruma gelip fenotipte kendini gösterme riskini artırır.
Yazdıklarınıza göre illa akraba evliliklerinde sakat ya da zeka engelli bir çocuk doğacak mantıgı ile yaklasmıssnız.
Bu şekilde olmayıp da ailede var olan kalp, tansiyon, seker, kanser vb gbi genetik geçişli hastalıkların görülme olasılıgı çok fazladır ..
Akraba evliliği risk faktörleri bakımından çok ama çok risklidir.
Burada gelip birileri biz de akrabayız anam babam da akraba diyecek sorsan ailede bir sürü düşük vardır, ölü doğum vardır, kendilerinde akraba evliliğine yormadıkları bir çok problem vardır.. Ama farketmez ler.
İyi risk almışsınız...
Şunu da belirtmek istiyorum ki çocukta bir sey görülmedi diye bu çocugun tasıyıcı olmayacağı anlamınada gelmesin onunda ileri de evlilik yapacagını unutmayın.
Genetik yalnızca yasadıgınız zamanda var olan kişileri kapsamıyor kaç asır ötesinden gelen bir birikimdir genetik ve devamlılığı da üreme ile sağlanıyor..
Üniv. de Biyokimya Prof. Bir hocam Anatomi dersimizde sunları demisti zamanında "İstese iki gerizekalı bile çocuk sahibi olabilr bunun için beyine ihtiyacı yok. Ama göz göre göre risk alıp çocuk dünyaya getirmek için kendinizi biraz sorgulayın."
Sizi yargılıyorum gibi düşünmeyin.. Yalnızca gerçeklerden bahsediyorum. İyi günler dilerim.
Açıklamanız için teşekkür ederim.Ne yargıladınız ne savundunuz.
Sizin bu dedikleriniz ve daha detaylısını genetik danışma alırken söylediler 3 kuşak soy ağacı haritasında hastalık kusur yoksa test yapılmayacağını söylendi.özelde Ngs genetik tarama yapmak istiyoruz göz göre göre böyle bir durum oluşturmamak için

Bu sizin görüşünüz.Biz kardeş olarak büyütülmedik bu gibi durumlar forumlarda defalarca tartışıldı herkesin farklı düşüncesi var sapıklık demeniz bu şekilde evlenen tüm insanlara hakaret sadece doğru bulmuyorum diye bilirsiniz.
Fikrimi açıkça söyleme özgürlüğüm var değil mi. Akraba evliliği sapıklıktır.

Arkadaşlar merhaba fikirlerinizi almak istediğim bir konu var akraba evliliği yaptım.hem de çok yakınız şöyle ki annem ve babam teyze çoçukları halam ve dayımda teyze çoçukları ve kuzenimle ben evliyiz tüm kontrollerimiz yapıldı genetik danışma da aldık fakat doktorlar ailede genetik hastalık ve sakatlık yoksa test yapılmadığını söyledi bizde de aile olarak Kalıtsal bir hastalık yok doktor normal gebelik olur ve ayrıntılı taramalar yaparız dedi yinede korkmuyor değiliz bu tür bir durum yaşayan varsa öneri görüşlerinizi bekliyorum
ülkede insan kıtlığı mı var da ailenizle evlenip duruyosunuz? sapıklık.midesi nasıl alır insanın ya hiç mi aile akraba kardeş kan bağı kavramı oturmamış , aile içinde bile herkese yan gözle bakıyorsunuz :kusmuk::kusmuk::kusmuk:

Ben de kuzenimle kardeş olarak büyütülmedim ama aradaki kan bağı yeter. Bi insan kuzeniyle evlenmeyi nasıl düşünür. Dünyada insan mı kalmadı. Akraba evliliği düşünen zihniyet sağlıklı bir zihniyet mi. Böyle bir durumu nasıl savunuyorsunuz anlamış değilim

Fikrini söyleme özgürlüğünüz var tabi
...dır diyemezsin yargılayamazsın
.... düşünüyorum dersin ama her neyse
Herkes anlamak istediği gibi anlar bazıları da sizin gibi anlamak istemez.
Akraba evliliği sapıklıktır nokta. Böyle bir konu tartışmaya açık bile değil. Sapkın bir fikri savunurken utanın biraz.

Saymaktaysa doğru bulmuyorum dersiniz fikrinizi söylemiş olursunuz
Sanki doğal bir şey ya doğru bulmuyorum diyelim miş. Akraba evliliğinden sakat doğan çocuklar ne olacak. Onca çocuk akraba evliliği yüzünden engelli doğarken sapıklığınızı yüzünüze vurmak insanlık vazifesidir.

Akraba evliliğini onaylamıyorum ama bu bir SAPIKLIKTIR lafı çok ağır !
Herkesin aile yapısı farklı din konusu yasak konuşmak zaten kimlerin haram olduğunu belli orayı geçiyorum. Ama çocukların özürlü doğma ihtimali çok yuksek ve olmamalı bence. Amcam ve amcasikizi evlendiler 3 özürlü çocukları var. Halam ve amcası oğlu evli özürlü çocukları var yapmayın çocuklara eziyet ediyorsunuz

Back