- 11 Ocak 2013
- 593
- 591
- 133
Önceki mesajları okumadım. Senin saldıranları desteklemediğini görüyorum ama şöyle bir hava sezdim, "ee oruçlunun önünde yemek yersen o da sinirlenip sana vurabilir" Ben de diyorum ki vurmamalı, herkesin orucu kendine.
Ben dikkat etmeye çalışıyorum ama oruçluymuş değilmiş dikkat etmemek de bir dayak yeme ya da hakaret işitme sebebi değil. Devlet dairesinde çay/yemek servisi olmaması oruç tutmayanlara haksızlık. Oruç tutana saygı gösterilsin evet ama tutmayana neden saygı yok? "Ben tutup tutmamasına karışmıyorum" demek saygı değil ki? Tutmayanın hayatını zorlaştırıyorsan orada saygıdan bahsedilmez değil mi?
ben onu ayrımcılık kim yapıyor dediğin için yazdım öncelikle bunu bil de.. her yere cemevi açılsın demekle olmaz talep edin diyorsun azınlık olabilir ama bu ülkede yaşıyorsak inancımızı da bu ülkede yaşamalıyız.. talep edin diyorsun da bu o kadar çok talep edildi ki...sanki aleviler susmuş da bekliyor gibi konuşmuşsun bizi dinlediler mi.. bizi sadece oy zamanı eyy benim alevi kardeşim diye hitaplara başlarken dinle(miş) gibi yaparlar..devlet desteği göremeyenler zaten kendi çabasıyla yapıyor ibadetini de ben vergi alınmasına karşıyım biz ibadet yapıyorsak o ibanethane hakkımız .. ama bana kimse hakkınızı arayın demesin akpnin bize tanıdığı bir hak yok bugünün cumhurbaşkanı daha düne kadar cümbüş evi diyordu bizim ibadethanemize kime neyi anlatacaksın ki böyle diyen bir ülkenin cumhurbaşkanıysa hangi özgür ibadetten bahsediyoruz ? öldürülen aleviler için lokum dağıtılan camiler gördü bu ülke yıl 2015.. neyin adaletinden bahsediyoruz ??iyide komsunlaalakali yazdigina ne diyebilirim ki ?
benim komsumda aptal misim sen su sicakta uzun kollu giyiyorsun der hep
ee ne yapayim hepsini ayni kazanami atayim yada mevcut hükümete mi catayim?
hükümetin bu konuda begenmediginiz uygulamalari vardir tabi ben buna kizmiyorum kizamamda
sizde ona göre oy kullanacaksiniz normal olarak, bu en tabii hakkiniz sonuna kadar kullanin
ben hep diyorum ya körü körüne akp yi desteklemiyorum yanlislarinida söylüyorum diye
bu gibi meselelerde mesela evet dogru yapmiyorlar
musevilerin sinagogu hristiyanlarin kiliseleri varsa alevilerinde cemevi vardir isteyen gider istemeyen camiye gider kimse karismamali ve gereken destek te verilmeli
bak mesela bizim burda büyük bir yer oldugu icin iki camii var
biri diyanetin biri milli görüsün ikisininde kuruldugu zamanlari hatirliyorum eski yikip binalarda basladi hersey diyanet camii simdi cok güzel milli görüsünkide idare eder iyi bir binada..
diyanetin finasmani belli yinede gönüllü bagis toplarlar yetmiyor diye yada kermes düzenler üyeler öyle sürdürüyorlar
milli görüsünde gönüllü aidati var ve kermesleri
yani diyecegim devlet destek verse bile azinlik oldugumuz/oldugunuz icin sadece devletten beklememek gerek daha iyisinin olmasi icin birazda bizim gayretimiz gerekiyor. durduk yere heryere cemevi acilsin demek olmaz.
istiyorsan taleb edeceksin cabalayacaksin sesini duyuracaksin
Anam sen bizi tokkende döversinkimse kusura bakmasın. orucu kendilerine tutuyorlar. o kadar ince değilim ben. . dışardada yerim. oruç tutmayan o zaman çıkmasın sokağamı diyeyim şimdi.
beni yemek yerken görecek.. görecek tabiiki.görmemesi mümkün değil.
.mesela dışarda cadde kenarında masalar var. orada isteyen yer. kimse karışamaz. ha ben orucum burada gözümün önünde yiyemezsin derse o zaman bende. film kopar. özgürlüğüme kimseyi karıştırmam. buda benim yeme özgürlüğüm.. nokta
ya mune,bana karışılmasına deliriyorum ben. öyle özgür yetiştim aileden. kimse bana onu yeme ,bunu yapma diyemez
. derse döverim:))))))
yemek yiyenede neden yiyorsun ben yiyemiyorum ibadetimden ötürü bana saygı göster diyemezssinki,herkesin orucu kendine,yapacak birşey yok,
Özgürlük ve hak savunmak iyidir, biz kadınlar hakkımızı savunmayı öğretilmediğimiz için pısıp kalmıyor muyuz zaten
cumhurbaskani evet öyle diyor
peki yalan mi ?
bu ülkenin basina ne geldiyse dis güclerin yüzünden geldi
ateistleri deistleri vs cok masum gösteriyorsunuz
ama herkes siz degil bunu unutmayin
her laflarından biri zulüm acı :) bu mantıkla düşünürsek başörtüsü olanlar hep zulüme uğradı akp geldi kurtardı o halde birincisi bu kadar zulüme uğrasaydınız akp gelemezdi zaten :) ikincisi akp gelmeden önce başörtüsü takanlar taşlanıyordu iş verilmiyor muydu ne yani akp'li bi emekli yok mu şimdiFi tarihinden kalma yaşımız yetmez bizim bilmeye
bana fake ve reklam bildirimi için ödül vermezsen bide üstüne banlarsan küserim :)Ahaa evettt Mune burdaaa
Bu arada bir ikaz yapayım, siyasi veya dini Avatar, imza vb yasak.
Atarım hepinizi mapusa militanlar sizi
Artık topiklerde uyarı da yok, bittiniz yetti gari analık yaptığım, artık cımbız time
Bari yeni üyelere uyarı yapsanız. Bana da analık ediniz lütfen. Sonra yaparsınız cimbiziAhaa evettt Mune burdaaa
Bu arada bir ikaz yapayım, siyasi veya dini Avatar, imza vb yasak.
Atarım hepinizi mapusa militanlar sizi
Artık topiklerde uyarı da yok, bittiniz yetti gari analık yaptığım, artık cımbız time
bana fake ve reklam bildirimi için ödül vermezsen bide üstüne banlarsan küserim :)
Bari yeni üyelere uyarı yapsanız. Bana da analık ediniz lütfen. Sonra yaparsınız cimbizi
Abbooowww sitede isyan
[/QUTE]:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?