- 14 Mayıs 2011
- 599
- 62
- 323
Ya arkadaslar konu ciftciliğe kadar gelmis dur isin icinde oldugum ivin anlatim biz hem ciftcilik hemde besicilik yaptik 2001 kirizinde 40 tane büyük bas kurban götürdük ankaraya ama satikmadi neden mi çünkü kriz vardi bilin bakalim koltukta kim vardi ecevit.... peki ne yaptik topladik mali geldik gidiş parasi gelis parasi orda yem paradi burda yem parasi sonra kasaba verdik yari fiyatina cektigimiz onca cileyi de saymiyorum bir daha da toparlanamadik biraktik cifcilige gelince ise mazot yuksek aldigimizi traktorlere veriyoruz ustelik tarlalar artik verimli degil tohumlar eski tohumlar değil ektigimizi bicemedik ve onuda biraktik tarlalari satacaz para dahi etmiyor neyse sonuc birakip geldik izmire konuya gelicem herkes koylerden sehirlere kacti artık ekende bicende kalmadi köyler şehirleşti simdi burdada tayyip suclu haklisiniz peki ekonomi kötü eflasyon var ecevit basta iken dışarıya az mi borç vardi millet acliktan oluyodu be o zaman da aldigimiz şeyleri dimdi daha ucuza aliyoruz bir kerede takfir edin ya hu hic mi iyi yaptigi birsey olmadi hep mi kötü madem bu kadar kötü getirin iyi birini de ona verelim oyumuzu adam gibi adam var mi hirsizi olmayan yalan soylemeyen ...
Elbette geçmişte de krizler yaşandı ancak örnek verdiğiniz için söylüyorum Ecevit bu vatanın şirketlerini ve fabrikalarını satmadığı için özelleştirmediği için kriz yaşandı Dış borcu ülkemin büyümesin diye IMF den borç almadı ve kriz yaşandı Geçmişte yapılan iyi ve kötü şeyler vardır Şimdi kriz teyet geçti deniyor o zaman niye dolar bu kadar ykseldi avro 3 TL yi buldu Hem de özelleştirmenin en büyüğü bu hükümet dönemi yapılmasına ve dış borcun katlanmasına rağmen?
Babam emekli oldu hala çiftçilik yapıyor mazot fiyatları, tohum fiyatları bütün harcamalar bir araya konulunca aslında ektiğini biçmiş oluyor hatta içeri bile giriyor,,, İnsanları bu hale getiren sırf bu hükümet demek geçmişi iyi okuyamamış olmak anlamına gelir Ancak geçmişte yapılan hataların üzerine hata yapılması daha vahim bir durumdur ! !
Bu arada köyler şehirleşmedi öyle bir durum yok köy aynı sizin bildiğiniz çoğu sokağı toprak olan, kerpiç bazen beton yapılar gördüğümüz yerler,,,
O zaman neleri pahalı alıyormuşsunuz da şimdi ucuzlamış?
Hırsızı yalan söylemeyeni de var, ahlaklı siyaset yapanı da insan haklarına saygı göstereni de,,,