• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı'

"Kendini zeki zannedip birkac bankadan kredi ceken" demissiniz de size o kisilerden ornek vereyim. 850 tl asgari ucret ve 200 tl ek is ucreti alip 2 cocuk okutan ve 600 tl kira odeyen bir kisinin o ustun ekonomi bilginiz ile nasil gecinecegini aciklayabilir misiniz? Adam zaten ek is yapiyor. Sizin cevrenizdeki kredi kullananlar gibi her yaz tatile de gitmiyor. Tatil nedir bilmez. Bu kisi muhtac kaliyor o kredi kartini kullanmaya cunku yok yok yok. Yaşadığım yerden insan manzaralari...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sayfalarca anlatmaya çalışmışsınız....
Ama inan boşuna çaba harcıyorsunuz...
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş yaa o misal....

Kim demis yapmicamizi, mezun olayim memleketime doncem insallah en gec 5 yil icinde.
Takipte kalirsan sahit olursun :ssz:

Aaa bak iste cok ters yoldasin. Tr de okuyup avrupaya calismaya gideceksin. Trde gel canim bogazici itu odtu bilkent koc bekleriz. Cok gelismis universitelerdir. Ama mezun olunca hak ettigini almak icin avrupaya amerikaya kacarsin..

turkiyenin nasıl etkilendigini istatistiki olarak yazılmıstı birkac sayfa geriye bakabilirsiniz.

ancak "fazla" etkilenmedi diyorsanız acaba niye diye sormak gerek,
malum 17aralık sonrası rıza sarraf aracılıgı ile dolar-altın ticaretinin haddi hesabı yok, teget gecti derken keske birisi de benim sırtımı sıvazlasaydı diyesi geliyor insanın.

kredi konusunda dunyanın her yerinde var olması yanlıs olmadıgı anlamına gelmez. fakat yıllar boyunca bankaya calısmayı kabulleniyor iseniz baska diyecek birseyim yok maalesef.
ancak diger ulkeleri ornek alacaksak kölelikte degil insan haklarında olmasını tercih ederim
...

Bu durum yasadigim ulkedede mevcut, hatta burda gayrimenkul alip kredisini bitirmis olsan bile,
vefaat ettigin zaman gayri menkulun yarisi tekrar devletin oluyor, cocuklarina yarisi kaliyor..
Sadece Turkiyede degil, dunyanin neresinde olursak olalim modern koleden farkimiz yok.
Issizlik derseniz burdada uni okumus insanlar is sahibi olamiyor, yada seviyelerinin cok daha altinda calismayi kabul ediyolar,
en azindan is sahibi oluyorlar. Ben sagligi gittikce kotuye giden bir ulkede kolelik yapmaktansa Turkiyede kolelik yapmayi tercih ederim
bu sebepten dolayi Turkiyeye kesin donus yapmayi hedefledim.
Benim suan tek avantajim biriktirebildigim paranin Turkiyede uce katlanmasi, yani 5 yil sonra
belki kredi ihtiyaci olmadan bir ev sahibi olabilirim. Suan sadece kafami karistiran sey egitim sistemi.
Olmayan cocuklarim icin sadece bu konuda Turkiyenin en kisa zamanda duzelmesini umut ediyorum.

Yil 2014 madende 300 kisi hayatini kaybetmis. Siz gelmis ne kadar muhtesem bir ulkede yasadigimizdan bahsediyorsunuz. Farkli yerlerde yasiyoruz sanirim. yazik yaa yazik...

Aaa bak iste cok ters yoldasin. Tr de okuyup avrupaya calismaya gideceksin. Trde gel canim bogazici itu odtu bilkent koc bekleriz. Cok gelismis universitelerdir. Ama mezun olunca hak ettigini almak icin avrupaya amerikaya kacarsin..

Ben pedagog oldugum icin is bulamazsam bile isyeri acmayi dusunuyorum :)

turkiyenin nasıl etkilendigini istatistiki olarak yazılmıstı birkac sayfa geriye bakabilirsiniz.

ancak "fazla" etkilenmedi diyorsanız acaba niye diye sormak gerek,
malum 17aralık sonrası rıza sarraf aracılıgı ile dolar-altın ticaretinin haddi hesabı yok, teget gecti derken keske birisi de benim sırtımı sıvazlasaydı diyesi geliyor insanın.

kredi konusunda dunyanın her yerinde var olması yanlıs olmadıgı anlamına gelmez. fakat yıllar boyunca bankaya calısmayı kabulleniyor iseniz baska diyecek birseyim yok maalesef.
ancak diger ulkeleri ornek alacaksak kölelikte degil insan haklarında olmasını tercih ederim...

2008 kuresel finansal krizi "credit crunch" olarak gecer ve Amerika da mortgage kredilerinin odenememesinden dolayi bankalarin iflas etmesi sonucu basta Amerika olmak uzere butun dunya etkilenmistir. Biz krize alismis ve bagisiklik olusturmus bir milletiz. O yuzden cok etkilenmemis gibi gorulebilir.Yoksa kim asgari ucretle , hem kirasini verir , hem yeme icme gibi zaruri ihtiyaclarini karsilar, ustune birde cocuklarini okutur En az iki cocugu olan bir aile 1000 TL maas ile kit kanaat gecinirken ,babanin tatile gitmek icin kredi cekmesi cok utopiktir. Tuketim cilginligi ayri , gecinmek icin cekilen kredi ayri.

Son düzenleme:
gibi.si fazla. ne tarafı destekliyorlarsa onların söylediklerini diretiyorlar.aslında hiçbr şey bilmiyorlar yani.
halbuki bu ülkede ben yaşıyorum ben. 3 yıldır tabiri cazise eşşek gibi çalışıp atanamıyorum bir sürü işsiz var üniversite mezunu millet işsizlikten intihar ediyor. yurtıdındakiler de ülke büyüyor yav diye izliyorlar:ssz:

Erkek kardeşim de mezun olduğundan beri ne atama ne de kayda değer maaşlı bir iş bulabildi . Şu anda şaka gibi ama 500 tl ücretle çalışıyor . ( Başka iş yok , iş yeri sahibinin işyerini kapatmaması için çalışanlar bu ücrete razı olmuşlar . ) Hiç yoktan iyidir aksi halde iş yeri kapanacak , yine işsiz kalacağım , mecburum diyor .

Yil 2014 madende 300 kisi hayatini kaybetmis. Siz gelmis ne kadar muhtesem bir ulkede yasadigimizdan bahsediyorsunuz. Farkli yerlerde yasiyoruz sanirim. yazik yaa yazik...

:46::46::46::46::46:

Arkadas farkli yerde yasiyor zaten. Maasini burda kazanmayan ekmegini burda cikarmayan bir insanin yilda 2 ay kaliyor dye ahkam kesmesi nasil bir mantik.

2008 kuresel finansal krizi "credit crunch" olarak gecer ve Amerika da mortgage kredilerinin odenememesinden dolayi bankalarin iflas etmesi sonucu basta Amerika olmak uzere butun dunya etkilenmistir. Biz krize alismis ve bagisiklik olusturmus bir milletiz. O yuzden cok etkilenmemis gibi gorulebilir.Yoksa kim asgari ucretle , hem kirasini verir , hem yeme icme gibi zaruri ihtiyaclarini karsilar, ustune birde cocuklarini okutur En az iki cocugu olan bir aile 1000 TL maas ile kit kanaat gecinirken ,babanin tatile gitmek icin kredi cekmesi cok utopiktir. Tuketim cilginligi ayri , gecinmek icin cekilen kredi ayri.

Ayrica ben tatilin zaruri ihtiyac oldugunu dusunuyorum. Yillik iznini aldiginda soyle bir denize atamayacaksa bir isci kendini cocuklarina bu keyfi yasatamayacaksa aclik sinirindadir bence . Ben babam calismazken bile bulduk bulusturduk tatile gittik hatirliyorum.

Bunun luks olarak algilanmasi buna bakarak aglasmayin demek sacmalik.

Mortgage kriziburayi dabaska bir etkiyle vuracak bence. Ev fiyatlari cook yuksek. Sacma sapan evler cook pahali.

Neden acida ortak olamiyoruz neden böylesine zor boylesine aci zamanda birbirmize gigiriyorz.yasanilan felaketin üstüne bir de insanlarn birbirine dusmesi gelecek icin hiç umit vadetmiyor.bir avuc komur icin bir omur gitti de bizim kalbimiz kömür karasi mi oldu?..aci uzernden siyaset olmamaliydi.300 can gitti 300 evin cani gitti...neyin kavgasi bu hala.akp liler chp yi suclar chp liler akp yi...ben de akp liyim.erdogan i hep savundm.ama bu konuda savunamam haksz buldum.ortada olumler varsa partizanlik yapmaya hic gerek yok.vicdan muhasebesi herseyden onemlidr.haksiza hakli dersem ahirette hesabini veremem.evet ortada suclular var elbet biz de sucluyuz ben de sucluyum.bu kacinci maden felaketi.neden iki gun agladm da sonra unuttum neden unuttuk neden bu isin pesine dusmedik zamaninda.yasam odasinin ne oldgunu neden bu faciadan sonra ogrendik.illa ki basimiza felaket mi gelmeli birseyleri anlamak icin..toplum olarak ihmalkarz kabull edelim kim evindeki arabasndaki yangin tupunu yangin cikmadan kontrol edyor ki yangin cikti mi tüp boş cikiyor bunun sorumlusu biziz.oksijen maskelerinin cogu calismiyormus neden kontrol etmedi isveren? Tek bir suclu cikarmak en kolayi bana gore hepmz sucluyuz.yasimizi duzgunce tutamiyorz samimi olanlari ayiriyorm.ama bu aciyi firsat bilip te provakatorluk yapanlari anlayamam.olumun kiyisindan donen tertemz masum iscinin carsafi kirletmeyeyim cizmemi cikartayim derken birinin kalkip ambulansi tekmelemesini anlayamam.evet tepkimizi gosterelim birlik olalim sorumlular cezalansn kendmizi de sorgulayalm. ama yakarak yikarak olmaz.aci cekenler yas tutanlar ortaligi yakip yikmaz..uzun oldu kusura bakmayn cok doluyum cok uzgunum...

neden? şimdi gelin burada okuyun, neden 5 yıl şuan gelin. malum ülke büyüyor avrupadaki üniversitelere ne hacet değil mi:ssz:

Bunun icin turkcem maalesef yeterli degil, ayrica okudugum bolumun kisaltilmis sekli Turkiyedeki universtelerde mevcut bir bolum degil maalesef.
Bunun disinda bir kac defa turkiyenin egitimini elestirdim, gozunuzden kacmis galiba :ssz:

sayfalarca tartışılmış ekonomi,euro 3 lira be!!! insan elini süremiyor bişeye,parası bu kadar değersiz olan bi ülkenin ekonomisi nasıl iyi olsun?

Ondan önce sorulması gereken bir soru daha var:

Ekonomisi iyi olan bir ülkede, kim gidip de ayda 1200 liraya bir madende ölmeyi göze alır?

Bir kişi cevaplar mı lütfen?

Neden acida ortak olamiyoruz neden böylesine zor boylesine aci zamanda birbirmize gigiriyorz.yasanilan felaketin üstüne bir de insanlarn birbirine dusmesi gelecek icin hiç umit vadetmiyor.bir avuc komur icin bir omur gitti de bizim kalbimiz kömür karasi mi oldu?..aci uzernden siyaset olmamaliydi.300 can gitti 300 evin cani gitti...neyin kavgasi bu hala.akp liler chp yi suclar chp liler akp yi...ben de akp liyim.erdogan i hep savundm.ama bu konuda savunamam haksz buldum.ortada olumler varsa partizanlik yapmaya hic gerek yok.vicdan muhasebesi herseyden onemlidr.haksiza hakli dersem ahirette hesabini veremem.evet ortada suclular var elbet biz de sucluyuz ben de sucluyum.bu kacinci maden felaketi.neden iki gun agladm da sonra unuttum neden unuttuk neden bu isin pesine dusmedik zamaninda.yasam odasinin ne oldgunu neden bu faciadan sonra ogrendik.illa ki basimiza felaket mi gelmeli birseyleri anlamak icin..toplum olarak ihmalkarz kabull edelim kim evindeki arabasndaki yangin tupunu yangin cikmadan kontrol edyor ki yangin cikti mi tüp boş cikiyor bunun sorumlusu biziz.oksijen maskelerinin cogu calismiyormus neden kontrol etmedi isveren? Tek bir suclu cikarmak en kolayi bana gore hepmz sucluyuz.yasimizi duzgunce tutamiyorz samimi olanlari ayiriyorm.ama bu aciyi firsat bilip te provakatorluk yapanlari anlayamam.olumun kiyisindan donen tertemz masum iscinin carsafi kirletmeyeyim cizmemi cikartayim derken birinin kalkip ambulansi tekmelemesini anlayamam.evet tepkimizi gosterelim birlik olalim sorumlular cezalansn kendmizi de sorgulayalm. ama yakarak yikarak olmaz.aci cekenler yas tutanlar ortaligi yakip yikmaz..uzun oldu kusura bakmayn cok doluyum cok uzgunum...

canım bak ne güzel yazmışsın açık açık,şöyle tartışmaya açık insanlara bayılıyorum,ama şunuda belirtmek isterim,ambulans tekmeleme olayı somaya ait değil,en güzel önerim gördüğünüz resimleri google görsellerde aratarak tarihini öğrenin,ortada çok fazla yanlış haber dönüyor.ayrıca benim fikrim,polis insanları kışkırtmasa,sessiz sessiz eylemlerini yapıcaklar,haklarını arıcaklar,ama yok illa saldırın,tutuklayın emri geliyor.

Bunun icin turkcem maalesef yeterli degil, ayrica okudugum bolumun kisaltilmis sekli Turkiyedeki universtelerde mevcut bir bolum degil maalesef.
Bunun disinda bir kac defa turkiyenin egitimini elestirdim, gozunuzden kacmis galiba :ssz:

valahi dün geceden beri Türkyede yaşayan insanlar size Türkiyenin halinden bahsediyor da siz de sırf Akp ye toz kondurmamak için diretiyor da diretiyorsunuz. yurt dışında yaşayıp 2 ay burada kalmayla ahkam kesiyorsunuz.

o yüzden ben ne desem boş
evet ülkemiz öyle büyüdü ki avrupayla kıyas bile edilemez artık:27: her an koltuklarımıza uzanıp işlerden iş beğeniyoruz. oldu mu?
belki böyle sırf ideoloji uğruna olmayan şeyi diretmekten vazgeçersiniz.

kimse kimseden zorla oy toplayamz ne akp ne başk partiler.gerçekler sandık ve iktidar yaptılar....allah aşkına basit basit şeylerle gelmeyin ya.akp iyi ya kötü;kişiye göre değişir.e demek ki akp den memnunlar ki iktitar yaptılar,iktidarda tuttular ve görülüyor ki kalacaktır da.yola devam...

Son düzenleme:
Erkek kardeşim de mezun olduğundan beri ne atama ne de kayda değer maaşlı bir iş bulabildi . Şu anda şaka gibi ama 500 tl ücretle çalışıyor . ( Başka iş yok , iş yeri sahibinin işyerini kapatmaması için çalışanlar bu ücrete razı olmuşlar . ) Hiç yoktan iyidir aksi halde iş yeri kapanacak , yine işsiz kalacağım , mecburum diyor .

:46::46::46::46::46:

ne yapsın mecbur çalışacak. kpss var buülkede öyle kolay mı kazanmak?
hem bir sürü kopya şu bu varken bize düşer mi kazanmak. ne iş bulsak ona tutunmak zorundyız.

Back