- 10 Mart 2010
- 2.193
- 2.724
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Somaya giden hocamın söyledikleri :
''Madende, bekar olursa bırakıp gider çekmez diye daha çok evli ve çocuklular çalıştırılıyormuş yerli halkın anlattığına göre madende çalışanların çoğu tarım politikaları nedeniyle artık tarım ve hayvancılık yapamayan köylüler... Dışarıdan gelenler hiç parası olmayıp telefonunu satıp sağlık raporu alıp madene iniyormuş çoğu kez...''
.e demek ki akp den memnunlar ki iktitar yaptılar,iktidarda tuttular ve görülüyor ki kalacaktır da.yola devam...
Neden acida ortak olamiyoruz neden böylesine zor boylesine aci zamanda birbirmize gigiriyorz.yasanilan felaketin üstüne bir de insanlarn birbirine dusmesi gelecek icin hiç umit vadetmiyor.bir avuc komur icin bir omur gitti de bizim kalbimiz kömür karasi mi oldu?..aci uzernden siyaset olmamaliydi.300 can gitti 300 evin cani gitti...neyin kavgasi bu hala.akp liler chp yi suclar chp liler akp yi...ben de akp liyim.erdogan i hep savundm.ama bu konuda savunamam haksz buldum.ortada olumler varsa partizanlik yapmaya hic gerek yok.vicdan muhasebesi herseyden onemlidr.haksiza hakli dersem ahirette hesabini veremem.evet ortada suclular var elbet biz de sucluyuz ben de sucluyum.bu kacinci maden felaketi.neden iki gun agladm da sonra unuttum neden unuttuk neden bu isin pesine dusmedik zamaninda.yasam odasinin ne oldgunu neden bu faciadan sonra ogrendik.illa ki basimiza felaket mi gelmeli birseyleri anlamak icin..toplum olarak ihmalkarz kabull edelim kim evindeki arabasndaki yangin tupunu yangin cikmadan kontrol edyor ki yangin cikti mi tüp boş cikiyor bunun sorumlusu biziz.oksijen maskelerinin cogu calismiyormus neden kontrol etmedi isveren? Tek bir suclu cikarmak en kolayi bana gore hepmz sucluyuz.yasimizi duzgunce tutamiyorz samimi olanlari ayiriyorm.ama bu aciyi firsat bilip te provakatorluk yapanlari anlayamam.olumun kiyisindan donen tertemz masum iscinin carsafi kirletmeyeyim cizmemi cikartayim derken birinin kalkip ambulansi tekmelemesini anlayamam.evet tepkimizi gosterelim birlik olalim sorumlular cezalansn kendmizi de sorgulayalm. ama yakarak yikarak olmaz.aci cekenler yas tutanlar ortaligi yakip yikmaz..uzun oldu kusura bakmayn cok doluyum cok uzgunum...
hee cennet cennet...Madem öyle gelin Türkiye'de yaşayın boşuna eziyet çekmeyin elin Hollandasında.bEnde hollandada yasiyorum her ay esimle birlikte 300 euro oduyorum saglik vergisine esimin aldigi ucret ise 1300 kiram 500 bunlara bakinca turkiyem vergi konusunda cennet iste!
kendinizle dalga gecirmeyin canimonasil ismis benimle baska irktan biri ulkem hakkinda dalga gecicek haaaa imkansiiiizz!!!
o degilde yurt disinda yasayip da yedigi ekmege nankörlük edip benim vatanim söyle güzel, böyle güzel diyenlere tahammül edemiyorum.sürekli vatan hasretinden, ülkenin güzelliginden dem vuranlarin ne diye hala yurt disinda yasadiklarini anlamis degilim.Bu arada gelişmiş ülkemizden güncel bir haber. Benzine yine zam gelmiş. Millet Soma' ya ağlarken nasılsa kimsenin dikkatine çekmez diye yine yapmışlar yapacaklarını. Yurtdışında yaşayanlara saygılar..
Bu durum yasadigim ulkedede mevcut, hatta burda gayrimenkul alip kredisini bitirmis olsan bile,
vefaat ettigin zaman gayri menkulun yarisi tekrar devletin oluyor, cocuklarina yarisi kaliyor..
Sadece Turkiyede degil, dunyanin neresinde olursak olalim modern koleden farkimiz yok.
Issizlik derseniz burdada uni okumus insanlar is sahibi olamiyor, yada seviyelerinin cok daha altinda calismayi kabul ediyolar,
en azindan is sahibi oluyorlar. Ben sagligi gittikce kotuye giden bir ulkede kolelik yapmaktansa Turkiyede kolelik yapmayi tercih ederim
bu sebepten dolayi Turkiyeye kesin donus yapmayi hedefledim.
Benim suan tek avantajim biriktirebildigim paranin Turkiyede uce katlanmasi, yani 5 yil sonra
belki kredi ihtiyaci olmadan bir ev sahibi olabilirim. Suan sadece kafami karistiran sey egitim sistemi.
Olmayan cocuklarim icin sadece bu konuda Turkiyenin en kisa zamanda duzelmesini umut ediyorum.
o degilde yurt disinda yasayip da yedigi ekmege nankörlük edip benim vatanim söyle güzel, böyle güzel diyenlere tahammül edemiyorum.sürekli vatan hasretinden, ülkenin güzelliginden dem vuranlarin ne diye hala yurt disinda yasadiklarini anlamis degilim.
Ben yedi yil önce yurt disina ciktim ve yasadigim yerden de cok memnunum.Insan oldugumu anladim.30 yasima kadar yasadigim ülkemde insan degilmisim ki ben.
Buradaki türkleri dinlerken sinirden kuduruyorum adeta.Koskoca bir sehirde yasayan türklerden calisan yok hepsi devletten geciniyorlar.Bir de kacak calisip vergi vermeden yasiyorlar.Adam otuz yasini geckin simdiye kadar hic calismamis ama ailesiyle birlikte üc katli ev yapmislar.Zihniyet bu arkadaslar nereye gidersek orayi batiriyoruz.Bir de her türlü resmi isin en ince detaylarina kadar biliyorlar.Her konuda cahil olan yurdum insani para konularinda uzman mübarek.Nerde nasil hangi yalanlarla para alinir biliyor hepsi.
Gelelim vergi konusuna burada alinan vergiler Türkiye ile kiyaslanamaz ki.Bu cok komik olur.En basitinden akaryakit birim basina ödenen miktar kiyaslansa bile vergi alannda rekoertmen oldugumuz görülür.Ayrica burada alinan her vergi yol, elektrik, su, hastane,okul, kre, anaokulu olarak geri dönmektedir.
Aksini iddaa eden arkadaslari Türkiye`de yasamaya davet ediyorum.Tabi yurt disindan kazanilip da yapilan evler , arsalar olmadan sadece ciplak maasla yasamaya davet ediyorum.Ancak böyle yasadiklarini görüp hala ülkem harika diyorlarsa konusmaya hazirim .Yoksa hic bir sekilde onlari ciddiye almiyacagim.
hee cennet cennet...Madem öyle gelin Türkiye'de yaşayın boşuna eziyet çekmeyin elin Hollandasında.
O arkadaşla bizim sohbetimiz,kimseye karışmak düşmez.Hele ki beğenmiyorsan git demek hiç düşmez,haddinizi bilin lütfen.Kimin nerde yasadigini sorgulayamazsiniz madem oyle sizde begenmiyorsaniz canim ulkemi buyrun sizde gidin beğendiğiniz bir ulkeye...
İşçilere yalancı mı diyorsunuz yani?
Sizin "sevgiyle" oy attığınız adama bazı insanlar işte böyle yokluktan, ölümleri pahasına çalışabilmek için oy atıyor.
N'oldu, hoşunuza gitmedi mi "gerçekleri" duymak?
Duyduklarınıza "yalan" deyince vicdanınızı rahatlatıp rahat rahat uyuyabilince sorunlar bitiyor, Soma'daki feryatlar diniyor mu?
O arkadaşla bizim sohbetimiz,kimseye karışmak düşmez.Hele ki beğenmiyorsan git demek hiç düşmez,haddinizi bilin lütfen.
Ya arkadaslar konu ciftciliğe kadar gelmis dur isin icinde oldugum ivin anlatim biz hem ciftcilik hemde besicilik yaptik 2001 kirizinde 40 tane büyük bas kurban götürdük ankaraya ama satikmadi neden mi çünkü kriz vardi bilin bakalim koltukta kim vardi ecevit.... peki ne yaptik topladik mali geldik gidiş parasi gelis parasi orda yem paradi burda yem parasi sonra kasaba verdik yari fiyatina cektigimiz onca cileyi de saymiyorum bir daha da toparlanamadik biraktik cifcilige gelince ise mazot yuksek aldigimizi traktorlere veriyoruz ustelik tarlalar artik verimli degil tohumlar eski tohumlar değil ektigimizi bicemedik ve onuda biraktik tarlalari satacaz para dahi etmiyor neyse sonuc birakip geldik izmire konuya gelicem herkes koylerden sehirlere kacti artık ekende bicende kalmadi köyler şehirleşti simdi burdada tayyip suclu haklisiniz peki ekonomi kötü eflasyon var ecevit basta iken dışarıya az mi borç vardi millet acliktan oluyodu be o zaman da aldigimiz şeyleri dimdi daha ucuza aliyoruz bir kerede takfir edin ya hu hic mi iyi yaptigi birsey olmadi hep mi kötü madem bu kadar kötü getirin iyi birini de ona verelim oyumuzu adam gibi adam var mi hirsizi olmayan yalan soylemeyen ...