• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı'

Bu arada gelişmiş ülkemizden güncel bir haber. Benzine yine zam gelmiş. Millet Soma' ya ağlarken nasılsa kimsenin dikkatine çekmez diye yine yapmışlar yapacaklarını. Yurtdışında yaşayanlara saygılar..

Somaya giden hocamın söyledikleri :
''Madende, bekar olursa bırakıp gider çekmez diye daha çok evli ve çocuklular çalıştırılıyormuş yerli halkın anlattığına göre madende çalışanların çoğu tarım politikaları nedeniyle artık tarım ve hayvancılık yapamayan köylüler... Dışarıdan gelenler hiç parası olmayıp telefonunu satıp sağlık raporu alıp madene iniyormuş çoğu kez...''

Son düzenleme:
Somaya giden hocamın söyledikleri :
''Madende, bekar olursa bırakıp gider çekmez diye daha çok evli ve çocuklular çalıştırılıyormuş yerli halkın anlattığına göre madende çalışanların çoğu tarım politikaları nedeniyle artık tarım ve hayvancılık yapamayan köylüler... Dışarıdan gelenler hiç parası olmayıp telefonunu satıp sağlık raporu alıp madene iniyormuş çoğu kez...''

Provokatör onlar canım. Gerçek acılı madenciler böyle konuşmaz. Kesin İzmir'den gelmişlerdir..

.e demek ki akp den memnunlar ki iktitar yaptılar,iktidarda tuttular ve görülüyor ki kalacaktır da.yola devam...

Ordan öyle görünüyor demek?

Burdan öyle görünmüyor artık!

İzleyip hep beraber görelim neler olacağını.

Neden acida ortak olamiyoruz neden böylesine zor boylesine aci zamanda birbirmize gigiriyorz.yasanilan felaketin üstüne bir de insanlarn birbirine dusmesi gelecek icin hiç umit vadetmiyor.bir avuc komur icin bir omur gitti de bizim kalbimiz kömür karasi mi oldu?..aci uzernden siyaset olmamaliydi.300 can gitti 300 evin cani gitti...neyin kavgasi bu hala.akp liler chp yi suclar chp liler akp yi...ben de akp liyim.erdogan i hep savundm.ama bu konuda savunamam haksz buldum.ortada olumler varsa partizanlik yapmaya hic gerek yok.vicdan muhasebesi herseyden onemlidr.haksiza hakli dersem ahirette hesabini veremem.evet ortada suclular var elbet biz de sucluyuz ben de sucluyum.bu kacinci maden felaketi.neden iki gun agladm da sonra unuttum neden unuttuk neden bu isin pesine dusmedik zamaninda.yasam odasinin ne oldgunu neden bu faciadan sonra ogrendik.illa ki basimiza felaket mi gelmeli birseyleri anlamak icin..toplum olarak ihmalkarz kabull edelim kim evindeki arabasndaki yangin tupunu yangin cikmadan kontrol edyor ki yangin cikti mi tüp boş cikiyor bunun sorumlusu biziz.oksijen maskelerinin cogu calismiyormus neden kontrol etmedi isveren? Tek bir suclu cikarmak en kolayi bana gore hepmz sucluyuz.yasimizi duzgunce tutamiyorz samimi olanlari ayiriyorm.ama bu aciyi firsat bilip te provakatorluk yapanlari anlayamam.olumun kiyisindan donen tertemz masum iscinin carsafi kirletmeyeyim cizmemi cikartayim derken birinin kalkip ambulansi tekmelemesini anlayamam.evet tepkimizi gosterelim birlik olalim sorumlular cezalansn kendmizi de sorgulayalm. ama yakarak yikarak olmaz.aci cekenler yas tutanlar ortaligi yakip yikmaz..uzun oldu kusura bakmayn cok doluyum cok uzgunum...

Çok güzel yazmışsın Acı üzerine siyaset yapılmamalı ancak olanlar ilk etapta vicdan ile ilgili Vicdanı olan herkes ister AKP ister başka partilere oy vermiş olsun bu olayın karşısında senin gibi duyarlı olmalı ve yanlış bir şeylerin olduğunu farkına varmalı

Şimdi söyleyeceklerim partizanlık yapmak değil, yine vicdan ile alakalı ancak içinde illaki siyaset olacak çünkü bu olayların ilk etapta sorumlusu taş ocaklarını özelleştirip maden ocakları üzerinden rant sağlayan hükümet ve onun kontrolü atındaki şirkettir İnsan hayatını hiçe sayıp denetimlerim kağıt üzerinde yapılmasını sağlamak amacıyla günler önceden denetim yapılacağının haber verildiğini ve ona göre gerekli hazırlıkların yapıldığını anlattı Soma'da çalışan işçiler Bu hazırlıklar ki sırf enerji bakanı ve yetkilliler geliyor diye yapılan hazırlıklar Bu hazırlıklar ki her daim iş güvenliğini sağlamak için bulunması gereken hazırlıklar

Maalesef hafızası zayıf olan ve unutan bir toplumuz Bunları bize hatırlatmakla görevli olan milletvekillerinin ise maalesef meclisteki önergeleri AKP li milletvekiller tarafından reddedilmiş Yine manisa milletvekili Soma hakkında bundan 7 ay önce gerekli önemlerin alınması için mecliste konuşma yapmış

ijustride a katılmaktan edemeyeceğim İnsanların zaten acıları var iken bir de polisin kışkırtacak hareketleri karşısında yapılanlar elbette beklenebilecek davranışlardır Başbakan ve Cumhurbaşkanı Soma'yı ziyaret ettiğinde arama çalışmaların durduğu ve aksamasından yakınıyordu halk Oraya niçin hem polis hem jandarma eşliğinde ve bir de üzerine kendi koruması ile geldi? Toma'nın ne işi vardı, Yine dün olayları protesto edenlere evlerin 3 katlarına kadar tomadan sular sıkılı, 90küsür TL idari para cezası kesildi

Elbette ki olanların siyaset ile ve iktidar ile ilişkisi var Keşke deseydim ki,gerekli önlemler alınmış hiç umulmayacak beklenilmeyecek bir yerden kaynaklanan bir kaza olmuş O zaman kimse ne hükümete ne tayyibe sesini çıkaramazdı Ama insan hayatını hiçe sayıp rant uğruna bu kazalara sebep birileri oluyorsa maalesef yanlış giden şeyleri konuşmalı ve tartışmalıyız ki bize ne kadar acı verirse versin gelecek kazaları engelleyebilelim

Vicdan sahibi biri olduğun için ve söylediklerin dolayı aslında çok memnunum Hepimiz hatalıyız Şafak Pavey dün çok güzel bir yazı yazmıştı ; "Ne siz başbakan, ne bakanlarınız bakan, ne ben milletvekili olmayı hak etmiyoruz, birlikte etmiyoruz... Zerrece etmiyoruz...Gelin birlikte utanalım ve birlikte istifa edelim. Belki bu toplumun kaderini değiştiririz aradan çekilirsek…"

Belki okumak istersiniz , linki; http://t24.com.tr/yazarlar/safak-pavey/basbakan-ve-vekilleri-gelin-hep-birlikte-istifa-edelim,9278

Keşke her milletvekili bu kadın kadar duyarlı, vicdanlı ve halkını düşünerek hareket etse...

bEnde hollandada yasiyorum her ay esimle birlikte 300 euro oduyorum saglik vergisine esimin aldigi ucret ise 1300 kiram 500 bunlara bakinca turkiyem vergi konusunda cennet iste!
hee cennet cennet...Madem öyle gelin Türkiye'de yaşayın boşuna eziyet çekmeyin elin Hollandasında.

Uzaktan davulun sesi hos geliyor demek ki. Dihecek bir sey bulamadim. Ulkede olupta muhtesem yuzyilda yasadigini sananlarda cekip gitseler cok iyi olacak.

kendinizle dalga gecirmeyin canim :53: onasil ismis benimle baska irktan biri ulkem hakkinda dalga gecicek haaaa imkansiiiizz!!!

Ne cevap vereyim peki, ne diyebilirim ki? Başbakan vatandaşa vururken çekilen foto her yerde, o fotoyla dalga geçenlere ne cevap verilebilir? Fotomontaj mı diyeyim?

$RBQ8THh.jpg

..................................

Bu arada gelişmiş ülkemizden güncel bir haber. Benzine yine zam gelmiş. Millet Soma' ya ağlarken nasılsa kimsenin dikkatine çekmez diye yine yapmışlar yapacaklarını. Yurtdışında yaşayanlara saygılar..
o degilde yurt disinda yasayip da yedigi ekmege nankörlük edip benim vatanim söyle güzel, böyle güzel diyenlere tahammül edemiyorum.sürekli vatan hasretinden, ülkenin güzelliginden dem vuranlarin ne diye hala yurt disinda yasadiklarini anlamis degilim.

Ben yedi yil önce yurt disina ciktim ve yasadigim yerden de cok memnunum.Insan oldugumu anladim.30 yasima kadar yasadigim ülkemde insan degilmisim ki ben.
Buradaki türkleri dinlerken sinirden kuduruyorum adeta.Koskoca bir sehirde yasayan türklerden calisan yok hepsi devletten geciniyorlar.Bir de kacak calisip vergi vermeden yasiyorlar.Adam otuz yasini geckin simdiye kadar hic calismamis ama ailesiyle birlikte üc katli ev yapmislar.Zihniyet bu arkadaslar nereye gidersek orayi batiriyoruz.Bir de her türlü resmi isin en ince detaylarina kadar biliyorlar.Her konuda cahil olan yurdum insani para konularinda uzman mübarek.Nerde nasil hangi yalanlarla para alinir biliyor hepsi.

Gelelim vergi konusuna burada alinan vergiler Türkiye ile kiyaslanamaz ki.Bu cok komik olur.En basitinden akaryakit birim basina ödenen miktar kiyaslansa bile vergi alannda rekoertmen oldugumuz görülür.Ayrica burada alinan her vergi yol, elektrik, su, hastane,okul, kre, anaokulu olarak geri dönmektedir.

Aksini iddaa eden arkadaslari Türkiye`de yasamaya davet ediyorum.Tabi yurt disindan kazanilip da yapilan evler , arsalar olmadan sadece ciplak maasla yasamaya davet ediyorum.Ancak böyle yasadiklarini görüp hala ülkem harika diyorlarsa konusmaya hazirim .Yoksa hic bir sekilde onlari ciddiye almiyacagim.

Bu durum yasadigim ulkedede mevcut, hatta burda gayrimenkul alip kredisini bitirmis olsan bile,
vefaat ettigin zaman gayri menkulun yarisi tekrar devletin oluyor, cocuklarina yarisi kaliyor..
Sadece Turkiyede degil, dunyanin neresinde olursak olalim modern koleden farkimiz yok.
Issizlik derseniz burdada uni okumus insanlar is sahibi olamiyor, yada seviyelerinin cok daha altinda calismayi kabul ediyolar,
en azindan is sahibi oluyorlar. Ben sagligi gittikce kotuye giden bir ulkede kolelik yapmaktansa Turkiyede kolelik yapmayi tercih ederim
bu sebepten dolayi Turkiyeye kesin donus yapmayi hedefledim.
Benim suan tek avantajim biriktirebildigim paranin Turkiyede uce katlanmasi, yani 5 yil sonra
belki kredi ihtiyaci olmadan bir ev sahibi olabilirim. Suan sadece kafami karistiran sey egitim sistemi.
Olmayan cocuklarim icin sadece bu konuda Turkiyenin en kisa zamanda duzelmesini umut ediyorum.

yaşadığınız ülkeyle biraz yakından tanışın bence. türk türke arkadaşlıklar, mahalleler kurmakla orda yaşamış olmuyorsunuz.

örneğin bize şunları anlatın:

böyle bir maden kazası hollanda'da olsa, içerdekilerin sayısına ulaşmak kaç dakika alırdı?

orada insanlar işsizse ne oluyor mesela? kira ve yiyecek parasını devlet karşılıyor (bilmiyorsanız)

oranın başbakanı, ülkesinde böyle bir felaket olsa kaç dakika (saat demiyorum bakın) alır istifa etmesi?

oranın başbakanı vatandaş tokatlarsa ne olur? (kendini hapiste bulur, emin olabilirsiniz.)

orada bir adam karısına vursun bakalım aynı gece bilmem kaç yüz metre uzaklaştırma cezası alır mı almaz mı?

kaç arkadaşımdan duydum ve aynen katılıyorum: şu dünyada insan kendinin devlet nazarında gerçekten insan olduğunu hissetmek istiyorsa mutlaka kuzey avrupa ülkelerinden birine gitmeli, bir kaç gün sokaklarda gezmeli.

maaş kocadan insan hakları ve eğitim avrupa'dan, polisin vatandaştan çekindiği sokakta mesai saati dışında bir dakika bile üniforma giyme hakkının olmadığı ülkedeki evinizin yumuşak koltuğundan ne de güzel türkiye değerlendirmeleriniz var öyle.

o degilde yurt disinda yasayip da yedigi ekmege nankörlük edip benim vatanim söyle güzel, böyle güzel diyenlere tahammül edemiyorum.sürekli vatan hasretinden, ülkenin güzelliginden dem vuranlarin ne diye hala yurt disinda yasadiklarini anlamis degilim.

Ben yedi yil önce yurt disina ciktim ve yasadigim yerden de cok memnunum.Insan oldugumu anladim.30 yasima kadar yasadigim ülkemde insan degilmisim ki ben.
Buradaki türkleri dinlerken sinirden kuduruyorum adeta.Koskoca bir sehirde yasayan türklerden calisan yok hepsi devletten geciniyorlar.Bir de kacak calisip vergi vermeden yasiyorlar.Adam otuz yasini geckin simdiye kadar hic calismamis ama ailesiyle birlikte üc katli ev yapmislar.Zihniyet bu arkadaslar nereye gidersek orayi batiriyoruz.Bir de her türlü resmi isin en ince detaylarina kadar biliyorlar.Her konuda cahil olan yurdum insani para konularinda uzman mübarek.Nerde nasil hangi yalanlarla para alinir biliyor hepsi.

Gelelim vergi konusuna burada alinan vergiler Türkiye ile kiyaslanamaz ki.Bu cok komik olur.En basitinden akaryakit birim basina ödenen miktar kiyaslansa bile vergi alannda rekoertmen oldugumuz görülür.Ayrica burada alinan her vergi yol, elektrik, su, hastane,okul, kre, anaokulu olarak geri dönmektedir.

Aksini iddaa eden arkadaslari Türkiye`de yasamaya davet ediyorum.Tabi yurt disindan kazanilip da yapilan evler , arsalar olmadan sadece ciplak maasla yasamaya davet ediyorum.Ancak böyle yasadiklarini görüp hala ülkem harika diyorlarsa konusmaya hazirim .Yoksa hic bir sekilde onlari ciddiye almiyacagim.

Sonuna kadar katılıyorum. Yengemler Almanya'da yaşıyor inanın yazları geliyorlar Türkiye'ye ama dönmek için gün sayıyorlar. Orada daha iyi şartlarda olduklarını söylüyorlar. Karşı komşumuz Almanya'dan buraya taşınmış bir çift ve iki çocukları var. Adam çalışmıyor. Karısı inanırmısın biz Almanya'da çalışmadan para alırdık devletten gayette geçimimize yeterdi kocamda ona alıştı ondan şimdi çalışmak zor geliyor demişti. Sonra zaten tası tarağı toplayıp tekrar Almanya'ya döndüler. Eski çalıştığım şirkette bir arkadaşım Fransa'da yaşayan bir Türk kızıyla evlendi. Kız ordaki işini bırakıp geldi ki ailesi çok uyarmış. Kız geldi aynı şirkette 1000 TL'ye çalışmaya başladı. Tam 3 ay dayandı. Geldi birgün ben yapamıyorum dedi istifa etti. Burada şartlar çok kötü ben böyle alışmadım dedi kocasınıda yanına alarak Fransa'ya yerleşti. Şefimin dayısı Amerika'da yaşıyordu. Her yaz yanlarına gidiyorlardı. Adam nasıl geçiniyorsunuz, şartlarınız çok kötü diyormuş. Arkadaşımın abisi evlenip İsviçre'ye yerleşti. Oranın durumunu anlata anlata bitiremiyor. Ben anlamıyorum yurtdışındaki hangi insanlar gıpta ediyor Türkiye'ye. Ben henüz rastlamadım. Dediğin gibi yurtdışında para biriktirip gelip buradan mal sahibi olup, buradan şartları iyi bakın ev sahibi oluyoruz diye övünmelerini aklım almıyor. Çok memnun olan insan memleketinde yaşar. Madem orada çile çekiyorsunuz dönün. Ama yok dönmezler çünkü onlarda çok iyi biliyor ordan kazandıkları parayı buradan kazanamayacaklar.

Yukarıdaki gibi yorumları okudukça ve etrafmdan da duydukça ülkemin geldiği halden Ben utanıyorum BEN ! 24 yaşında üniversiteden yeni mezun olmuş birisi olarak BEN utanıyorum Bizi bu hale getirenler ne yapıyor? Hala pişkin pişkin koltuklarında oturuyorlar ve yönetmeye devam ediyorlar Geleceğim için endişe ediyorum Bu ülkede bu kadar çok hukusuzluk varken Nasıl hukuku savunacağım?

her tarafımız ötv kdv olmuş hangi iyiye digen ekonomiden bahsediyorlar? Bütün ödediğimiz vergiler ayakkabı kutularından çıkıyor Yetmezmiş gibi ses kayıtları çıkıyor Montaj, paralel yapı diye üstü örtülüyor tüm bunların Beni yönetenlerden artık bu dehşet verici olaydan sonra tiksiniyorum resmen Para uğruna yapmadıkları kalmamış daha ne kadar alçalabilirler diye düşündükçe insanı dehşete düşüren başka bir olayla karşılaşıyoruz ertesi gün,,,

hayatımız sınav olmuş, liseye gir sınav,üniversiteye gir 4 ayrı sınav, üniversitede binbir farkı sınav, üniversiteden çık formasyon için dersler ve sınav, atanmak için sınav atanamadın yine sınav Nasıl bir kısır döngüdür ?? Bu kadar sınav varken ortaya eğitimli ahlaklı insnalar çıkması gereken günden güne yozlaşmadığımızı ve insanlığımızı kaybetmediğimizi kim söyleyebilir?

Ben artık bunları düşünmekten eleştirmekten bıktım anlamak istemeyenler kendi havalarında çalmaya devam ediyorlar

Düşündükçe git diyorum yurt dışına orada çalış, insanı şartlarda yaşa, insanı şartlarda çalış ve emeğinin karşılığı al, maaşınla geçinebil, kimse seni giyimini beyenmedim, şununu beyenmedim diye işten çıkaramasın, hayatta nasıl geçinebileceğim, çocuklarımı nasıl bir gelecek bekliyor sorularını at kafandan diyorum Sonra da diyorum ki nasıl bunları düşünebilirsin? Kaçıp gitmekle buradaki tüm temiz insanları bırakmakla onlardan bir eksileceksin ve yalnız bırakacaksın onları, Her tarafında şehit yatan toprağını bırakıp gitmek yapacağın en büyük vurdumduymazlıktır,,, diyorum kendi kendime Ben Atatürk kızıyım çünkü,,, Bu ülkenin vatandaşlarına sırf çeviremem, arkamı dönüp her şey güllük gülistanlıkmış gibi gidemem

Dİğer ülkelerin ekonomik şartları, insana verilen değer, kadına verilen değer her anlamda bizim kat ve kat üzerimizde bu da apaçık ortada zaten Kimse bunu ülkemiz ile karşılaştırmasın günden güne ortadoğu ülkelerine benzer ve onlardan daha beter olma yolunda ilerliyoruz

Ya arkadaslar konu ciftciliğe kadar gelmis dur isin icinde oldugum ivin anlatim biz hem ciftcilik hemde besicilik yaptik 2001 kirizinde 40 tane büyük bas kurban götürdük ankaraya ama satikmadi neden mi çünkü kriz vardi bilin bakalim koltukta kim vardi ecevit.... peki ne yaptik topladik mali geldik gidiş parasi gelis parasi orda yem paradi burda yem parasi sonra kasaba verdik yari fiyatina cektigimiz onca cileyi de saymiyorum bir daha da toparlanamadik biraktik cifcilige gelince ise mazot yuksek aldigimizi traktorlere veriyoruz ustelik tarlalar artik verimli degil tohumlar eski tohumlar değil ektigimizi bicemedik ve onuda biraktik tarlalari satacaz para dahi etmiyor neyse sonuc birakip geldik izmire konuya gelicem herkes koylerden sehirlere kacti artık ekende bicende kalmadi köyler şehirleşti simdi burdada tayyip suclu haklisiniz peki ekonomi kötü eflasyon var ecevit basta iken dışarıya az mi borç vardi millet acliktan oluyodu be o zaman da aldigimiz şeyleri dimdi daha ucuza aliyoruz bir kerede takfir edin ya hu hic mi iyi yaptigi birsey olmadi hep mi kötü madem bu kadar kötü getirin iyi birini de ona verelim oyumuzu adam gibi adam var mi hirsizi olmayan yalan soylemeyen ...

hee cennet cennet...Madem öyle gelin Türkiye'de yaşayın boşuna eziyet çekmeyin elin Hollandasında.

Kimin nerde yasadigini sorgulayamazsiniz madem oyle sizde begenmiyorsaniz canim ulkemi buyrun sizde gidin beğendiğiniz bir ulkeye...

İşçilere yalancı mı diyorsunuz yani?

Sizin "sevgiyle" oy attığınız adama bazı insanlar işte böyle yokluktan, ölümleri pahasına çalışabilmek için oy atıyor.

N'oldu, hoşunuza gitmedi mi "gerçekleri" duymak?

Duyduklarınıza "yalan" deyince vicdanınızı rahatlatıp rahat rahat uyuyabilince sorunlar bitiyor, Soma'daki feryatlar diniyor mu?

Benim vicdanim ile sorunum yok ama sizin vicdaninizi susturmak ivin birilerine suc attiginiz gayet ortada hem yazimi alintilamak zorunda da degilsiniz ki ben inanmiyorum sadece böyle birşey olacagina mantigim aklim vicdanim almiyor. Biraz daha gercekci nantikli seyler soyleyin saygi duyayim...

Ya arkadaslar konu ciftciliğe kadar gelmis dur isin icinde oldugum ivin anlatim biz hem ciftcilik hemde besicilik yaptik 2001 kirizinde 40 tane büyük bas kurban götürdük ankaraya ama satikmadi neden mi çünkü kriz vardi bilin bakalim koltukta kim vardi ecevit.... peki ne yaptik topladik mali geldik gidiş parasi gelis parasi orda yem paradi burda yem parasi sonra kasaba verdik yari fiyatina cektigimiz onca cileyi de saymiyorum bir daha da toparlanamadik biraktik cifcilige gelince ise mazot yuksek aldigimizi traktorlere veriyoruz ustelik tarlalar artik verimli degil tohumlar eski tohumlar değil ektigimizi bicemedik ve onuda biraktik tarlalari satacaz para dahi etmiyor neyse sonuc birakip geldik izmire konuya gelicem herkes koylerden sehirlere kacti artık ekende bicende kalmadi köyler şehirleşti simdi burdada tayyip suclu haklisiniz peki ekonomi kötü eflasyon var ecevit basta iken dışarıya az mi borç vardi millet acliktan oluyodu be o zaman da aldigimiz şeyleri dimdi daha ucuza aliyoruz bir kerede takfir edin ya hu hic mi iyi yaptigi birsey olmadi hep mi kötü madem bu kadar kötü getirin iyi birini de ona verelim oyumuzu adam gibi adam var mi hirsizi olmayan yalan soylemeyen ...

Eeeee.......şu an biraz bu konuları takip etsen hayvanları hepten dışardan ithal ettiğimizi bilirdin......yaklasık son 5 senedir......dünyanın neresinde var hayvancilıgı hepten bitirmek

Back