• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı'

İstanbul'da yollardaki jeepleri görseniz şaşırırsanız İşte hep aynı noktaya geliyor fakir daha fakir ve zengin daha da zenginleşiyor,

Amerika'da sağlık hizmetlerinin ve ilaçların da paralı satıldığını biliyordum, Hala böyle midir? Bu da sosyal devlet olduğunu iddia eden bir devlet için önemli bir göstergedir,,,

Evet öyle,gerçi bu sigortanın durumuna göre de değişiyor ama özellikle sigortasızsan ya da birçok şeyi karşılamayan bir sigortan varsa yandın.Grip bile olma,kanseri falan düşünemiyorum bile.Ben göz kontrolü için Türkiye'ye gelmeyi bekliyorum mesela.Mesela burada doğum izni çoğunlukla 6 hafta civarı.İngiltere misal 6 ay ücretli,3 ay kadar da ücretsiz izin var.Kanada'da bu 9-12 aya kadar çıkıyor.Ya da mesela garsonlar vs bahşiş sistemiyle çalışıyor.Maaşlarının büyük kısmını bunlar oluşturuyor,geri kalan kısmı işverenler legal sınırlar içinde verebileceklerinin minimuna çekiyor.Bu da çok rahatsızlık verici,ben utanıyorum karşımda annem yaşında kadın sırf yüksek bahşiş bırakayım diye karşımda eğilip bükülünce,yemek nasıl,memnun musunuz,koltuklar rahat mı diye gelip gelip sorunca.Ama tabi bizden daha çok hakka sahipler,yaşam standartları da daha yüksek,o bir gerçek.Mesela mali suçlar konusunda çok sertler,keşke bizde de böyle olsa ama biz de mali suçu işleyen bizzat hükümet olunca:9::9:

Evet öyle,gerçi bu sigortanın durumuna göre de değişiyor ama özellikle sigortasızsan ya da birçok şeyi karşılamayan bir sigortan varsa yandın.Grip bile olma,kanseri falan düşünemiyorum bile.Ben göz kontrolü için Türkiye'ye gelmeyi bekliyorum mesela.Mesela burada doğum izni çoğunlukla 6 hafta civarı.İngiltere misal 6 ay ücretli,3 ay kadar da ücretsiz izin var.Kanada'da bu 9-12 aya kadar çıkıyor.Ya da mesela garsonlar vs bahşiş sistemiyle çalışıyor.Maaşlarının büyük kısmını bunlar oluşturuyor,geri kalan kısmı işverenler legal sınırlar içinde verebileceklerinin minimuna çekiyor.Bu da çok rahatsızlık verici,ben utanıyorum karşımda annem yaşında kadın sırf yüksek bahşiş bırakayım diye karşımda eğilip bükülünce,yemek nasıl,memnun musunuz,koltuklar rahat mı diye gelip gelip sorunca.Ama tabi bizden daha çok hakka sahipler,yaşam standartları da daha yüksek,o bir gerçek.Mesela mali suçlar konusunda çok sertler,keşke bizde de böyle olsa ama biz de mali suçu işleyen bizzat hükümet olunca:9::9:

Burada da doğum izni süreleri önceki kanuna göre daha iyileştirildi ancak İngiltere ve Kanada'nın rakamlarının yanından geçmez

Evet bahşiş olayı cidden anlattığın nedenlerden dolayı sıkıntılı Kimse karşısında öylebirini görmek istemez hem de yaşı kendinden büyükse İçimizi bir acıma duygusu kaplar ama dediğin gibi garsonların bile çalıştıkları yerlere göre hayat koşulları çok çok daha iyi

Valla konu konuyu açtıkça açıyor Hukukçu olarak da farklı açılardan birçok eksiğimizi ve gerilediğimizi görmek de çok üzücü Saman altında ne sular yürütülmüş de bilmiyormuşuz Ancak birkaç kişinin hukuku var, kendilerine dokunanları değiştirip ülkeyi kafalarına göre idare ediyorlar işte Mali suç mu o da ne =D Yolsuzluğun en alası yapılmış,,, İşte seçimlerde hileyle hurdayla topladıkları oylar ile kendilerinin bir kesimin gözünde akladılar bile,,,

şu zarf vermişlerde para dağıtmışlar olayı, bu kadar saçma bişey duymadım .. insanlar karalamak için yaratıcı olmaya mı çalışıyorlar nedir ama yaratıcılıktan ziyade saçma olmuş... kim riske alır ki... işin ucunda para verme varsa, hiç kimse... çünkü sana verilen evet mühürlü pusulayı başka bi partinin altına da evet basarak geçersiz yapma ihtimalin de var yada yırtıp imha etme ve daha çok şey.... bu ihtimali düşünürler herhalde bu olayı yapanlar değil mi ? hani herkesin kafası çalışıyordur o kadar , bu yüzden kimse böyle saçma bir işe kalkışmaz... hangi parti olduğu hiç önemli değil , chp,mhp,genç parti hangisi için söylenirse söylensin hepsine cevabım aynı olur -mantıksız- ... ayrıca sağdan soldan duyduğumuz sözlere itibar edecek olsaydık ohooo neler neler olurdu..

şu zarf vermişlerde para dağıtmışlar olayı, bu kadar saçma bişey duymadım .. insanlar karalamak için yaratıcı olmaya mı çalışıyorlar nedir ama yaratıcılıktan ziyade saçma olmuş... kim riske alır ki... işin ucunda para verme varsa, hiç kimse... çünkü sana verilen evet mühürlü pusulayı başka bi partinin altına da evet basarak geçersiz yapma ihtimalin de var yada yırtıp imha etme ve daha çok şey.... bu ihtimali düşünürler herhalde bu olayı yapanlar değil mi ? hani herkesin kafası çalışıyordur o kadar , bu yüzden kimse böyle saçma bir işe kalkışmaz... hangi parti olduğu hiç önemli değil , chp,mhp,genç parti hangisi için söylenirse söylensin hepsine cevabım aynı olur -mantıksız- ... ayrıca sağdan soldan duyduğumuz sözlere itibar edecek olsaydık ohooo neler neler olurdu..

Mantıklı.......bilip de bilmezlikten gelmeye gerek yok
Evet mühürlü oy pusulasını dağıtıyorla ve seçim günü senden boş oy pusulasını istiyorlar........istersen verme isin ucunda açlıktan ölmek var
Bu maden ocağî taşeronlaşmadan önce yani insanlar açlıkla terbiye edilmeden ve tarım bitirilmeden önce belediyeler chp liymiş.........küçük bir arastırmayla istediğin bilgiye ulaşabilirsin

Mantıklı.......bilip de bilmezlikten gelmeye gerek yok
Evet mühürlü oy pusulasını dağıtıyorla ve seçim günü senden boş oy pusulasını istiyorlar........istersen verme isin ucunda açlıktan ölmek var
Bu maden ocağî taşeronlaşmadan önce yani insanlar açlıkla terbiye edilmeden ve tarım bitirilmeden önce belediyeler chp liymiş.........küçük bir arastırmayla istediğin bilgiye ulaşabilirsin

bende zaten diyorum ki mühürlü pusulaya da birden fazla evet basarak geçersiz yaparım... bu ihtimali herkes düşünür değil mi ?
boş pusulayı getirmen önemli mi oy kullanırken ne yaptığın önemli ...

hadi mantıksız diyelim pusula değişt tokuş olayına da sandıklar açıldıktan sonra çıkan sonuç belli olduktan sonra ne olacak? Nüfus belli,işçilerin ailesinin çocuklarının sayısı belli, pusuladan kaç oy çıktığı belli, değil mi?

hadi mantıksız diyelim pusula değişt tokuş olayına da sandıklar açıldıktan sonra çıkan sonuç belli olduktan sonra ne olacak? Nüfus belli,işçilerin ailesinin çocuklarının sayısı belli, pusuladan kaç oy çıktığı belli, değil mi?

evet çok mantıksız ...
anlamadım ... soma da fazla oymu çıkmış nedir olay ?

akp türkiyeyi almış bunları sahile zaptetmiş küçücük somadaki oyları konuşuyorlar. bunların tatavası bitmez

önceki seçim sonuçlarına baktım netten ... zaten hep akp almış bugüne kadar eee şaşılacak altında neden aranacak bir durum yok ... hep böyleymiş zaten.. yani bu seçimlerde tehtit edip oy toplamasını gerektirecek bir durum görünmüyor , zaten kafadan akp nin alacağı belli önceki yıllara bakarak...

akp türkiyeyi almış bunları sahile zaptetmiş küçücük somadaki oyları konuşuyorlar. bunların tatavası bitmez

Tatava yapıyorsak tatavmıza devam ederiz birileri birşeyleri anlayana kadar, Bu arada sahile zapt edilmiş falan da değiliz biz bulunduğumuz yerden gayet de memnunuz ancak biz de sizin bazı şeylere zapt edildiğinizi düşünmekteyiz Küçüçük Soma dediğiniz ise bütün Türkiye'nin yansımadır Orada maden işçileri üzerinden döndürülmüş dolaplar tüm maden işçileri için hatta ülkemizdeki işçi tabakası için düşünülebilir Çeşitlli illerden de aynı durumları yaşandığına dair bilgilerim var,,,

evet çok mantıksız ...
anlamadım ... soma da fazla oymu çıkmış nedir olay ?

Şimdi bu "mantıksız" olayı biraz anlatmaya çalışayım ;

Daha önce devletin elinde olan maden ocakları bu hükümetin zamanında özelleştirildi Özelleştirilmeye karşı maden işçileri protestolar düzenlediler hatta o gün 10 yaşında olan ve babasını Soma'da kaybeden bu ülkenin bir evladı o protestolarda olduğunu söyledi, sanki kendisi başına gelecekleri görmüş gibi,,

Özelleştirmeler hükümete yakın olan şirketlere verdi Şirketlerin tek hedefi vardır o da ne olursa olsun "kar"a geçmektir Şirketler kar yapmak amacı ile kurulur ve tek hedefleri de budur Devletin elinde iken maden ocakalrında 100küsür dolara çıkan kömürler şirketin kar yapması amacı ile 30 doların da düşürülmüş Şirket giderlerini kısmış yani anlayacağınız, bunu da nasıl yapacak işçilerin maaşlarını asgariye düşürerek, kıdem tazminatlarını vs gibi daha bir çok yasal haklarından mahrum bırakarak, maden ocaklarında yaşam odaları dediğimiz yapıları görmezden gelerek, maskelerin ve daha birçok alet ve edavatın bakımını yapmayarak vs,,, Tek amacı çünkü kar a geçmek unutmayın Her şirketin amacı budur!

Şimdi bunun siyaset ile hükümet ile ne alakası var diyorsunuz Şöyle bir alakası var hükümet maden ocakalrından çıkarılan kömürün bir kısmını alıyor ve bunları seçim zamanı yoksul halka dağıtıyor Burada dağıtması ve dağıtmaması konusuna da girilebilir Yardım ediyor yoksul halka ihtiyac sahiplerine alacak durumları olmayanlara denilebilir Benim için bu kesime yardım dağıtmaktan ziyade halkın o kışı geçirebilecek kömürünü kendi kazancı ile alabilmesi demektir Bu da refah seviyesinin yani işçilerin maaşlarının artması gerektiği anlamına gelir

Bir ikincisi ise hükümet ile şirket arasındaki bu münasebet sebebiyle yapaılan denetimler önceden haber verilerek ve gerekli önlemler, düzenlemeler yapılarak gerçekleştiriliyormuş Bunu da yine Soma'da çalışan bir maden işçisi anlattı Bu anlatılanlara göz yumabilir misiniz?

Seçim konusunda ise maden işçileri bu yaşadıkalrını anlamayacak kadar bilgisiz ve cahil olmadıkalrına göre oy kaybının olmamasından korkan hükümet
akp mührü basılmış hazır oy pusulalarını maden işçilerine ve ailelerine dağıtırlar, eğer sandıktan akp çıkmazsa 3 sene işsiz kalırsınız diye tehdit ederler Boş oy pusulasını getirmeyenleri ise yine işten çıkarmak ile ve bir daha iş tutatamazsın sözleri ile korkuturlar Yine bir maden işçisinin sözleridir bunlar, vicdan muhasebesi ve muhakeme size kalmış Bu olay yaşanmadan önce de ve diğer seçimlerde de aynı olayın olduğunu teyit eden bilgiler almıştım Şaşırılacak bir durum değil bu pusula olayı o yüzden Ben asıl halen bunu anlamamazlıktan gelenlere şaşıyorum

Seçim sonuçlarına baktım kaç senedir AKP alıyormuş bunda şaşılacak ne var diyen arkadaşım sana şunları soruyorum, "Ananı da al git" lafı sana söylenmiş olsaydı ne düşünecektin? Maden işçisi çocuğu olsaydın ve bu olayı bizzat yaşamış olsaydın ne düşünecektin? Baban, abin madende bakımı yapılmadığı için maskeyi kullanamamış ya da sadece 45 dk süresi olan maskeyi kullandığı için karbonmonoksit zehirlenmesinden ölseydi halen daha hükümeti mi destekleyecektin?

Bunlar kimilerine göre tatava kimilerine göre buz gibi gerçeklerdir,insan bunları kabul etmekte ve idrak etmekte zorlanabilir Başımıza gelen bu olay ise en başta siyasetten önce vicdan muhasebesi ile çözülmesi çok kolaydır Tüm bu yazdıklarım işçilerin bizzat ağızlarından çıkan sözlerdir Tek geçim kaynağı madencilik olan br kasabada rant peşinde koşmak ve insan hayatını hiçe saymanın getiridiği sonuçlardır,,,

Maalesef bazı şeyler kağıtta göründüğü gibi açık ve net görünmezler, bunu anlamak için halkın nabzını anlamak gerekir İstatiki bilgi için söylüyorum ki bu hükümetten önce bu ülkede arka arkaya iktidara bu kadar fazla gelen bir parti yoktur Olmaması da güzeldir Demokrasi bunun için vardır Bu istatistik bir partinin ülkeyi süper yönettiği için değil bazı kesimlerin sırtının sıvazlanarak bazılarının da ezilerek oy toplandığının apaçık göstergesidir

Haydi bunları geçtim, tüm bunları geçtim bir kadın olarak şunları sormak durumunda hissediyorum kendimi, kaç çocuk yapacağıma karışan, bedenime karışan,kürtaja karışan birsinin beni yönetmesini ister miyim, evvela kadın olarak ,,, Ananı da al git diyen birisini ister miyim? Halkının bu kadar uçurumlara ve ayrımlara sürekleryen birisini ? Kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin hatta çoçuklara tecavüzlerin arttığı bir ülkede hem de İslam'ın kadına verdiği değeri düşününce yaşamak ister miyim?

kimse kimsenin vicdanını sorgulamasın ... vicdan insanın içindedir .. oy pusulasında değil ...
hükümete oy veryorsan vicdansız vermiyorsan vicdanlı , vicdan bu kadar basit bir olgu mu ? başka partilere oy vermiş nice vicdansız insan sayabilirim rahatlıkla hemde...
tekrar diyorum , evetli pusula olayı mantıksız ve saçma... bizim yaşadığımız yerlerde de halkın geçim kaynakları belli , soma da maden başka yerde pamuk , başka yerde fabrika bla bla... her yerde tehtitle mi oy toplanıyor o zaman .... yapmayın ya düpedüz saçmalık başka bişey değil ...
ihmal var, suçluda var keşke enerijinizi bu ihmallerei mantıklı şekilde sıralamaya harcasanız da herkes ikna olsa... mantıksız şeyler öne sürünce kimsenin inanası gelmiyor....

sen veya başkası bizlere koyun cahil cüheda ölmeleri iyi , bunlar akp karşıtı herkesin ağzından çıkıyor . sosyal medyaya bak neler yazmışlar . yok akplilerin çocukları ölsün bilmem ne. benim tatava lafıma düşmanca demen abest olmuş
Sosyal medyada yazılıyorsa siz de tepkinizi sosyal medyadakilere gösterin.Buradaki hiç kimse AKP'lilerin çocuğu ya da kendisi ölsün istemez.

Son düzenleme:
Sosyal medyada yazılıyorsa siz de tepkinizi sosyal medyadakilere gösterin.Buradaki hiç kimse AKP'lilerin çocuğu ya da kendisi ölsün istemez.

değil mi ama ben mesela orada daha sert yorumlar yapıyorum:50:

bende zaten diyorum ki mühürlü pusulaya da birden fazla evet basarak geçersiz yaparım... bu ihtimali herkes düşünür değil mi ?
boş pusulayı getirmen önemli mi oy kullanırken ne yaptığın önemli ...

Herkes sizin dediğiniz gibi yaparak oyunu geçersiz yapsa sayım zamanı oranlar ile zaten belli olur. Her okulda açılan sandık sayısına göre oranlar belli. O sandıkta oy kullananlarda. Yapmak isteyene çözüm mü yok? Ben bile internetten kendi sandığımda hangi partiye kaç oy çıkmış görebiliyorken işin ucunda işini kaybetme korkusu olan bir insan o riske girmez.

ya zaten kim der bunu.. en yakın arkadaşım zamanında akpye oy vermiş biri. istermiyim ölmesini. olacak şeymi bu.

Son düzenleme:
Back