• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı'

Türkiye de tek büyüyen şey inşaat sektörü sıcak para sayesinde ekonomi şişkin görünüyor fakat reelde öyle değil o kadar özelleştirmeye rağmen cari açık fazla ve dış borç çok fazla, üretim düşük tükettiğimiz çoğu şeyi ithal ediyoruz. Dünyanın en pahalı benzini ve etini kullanıyoruz vergi sistemimizde adaletsizlikler fazla.
Açlık sınırı 1.121 TL,
yoksulluk sınırı: 3.333 TL
Asgari ücret : Brüt:1071 lira. Net: 846 lira.

Son düzenleme:
Valla biz Turkiyede Ankarada ikamet ediyoruz ve ordaki insanlarin ciddi anlamda hayat sartlari son yillarda cok daha iyi oldugunu gozlemliyorum,
Ve ekonominin buyumesiyle ilgili yabanci dergilerde gazetelerde cok haber oldu. Sayilari inkar edemeyiz,
ayrica artik kendimiz uretmeye basladik.

Sen tatilde edindigin gozlem ve cevrendeki gelir duzeyi yuksek insanlarla butun Turkiye insanini kiyaslarsan buyuk yanlis yaparsin. Emekciler verdigi emegin hakkini , emekliler hak ettikleri maasi alamiyor. Sen hic sifir zam diye bir sey duydun mu? Ote yandan adam kelle koltukta calisiyor 1000 TL aliyor. Sonuc maden kazasi. Kacak isciler yuzunden olen insan rakami yine belli degil. Hadi Soma ya yardim yapildi. Oteki elverissiz maden ocaklari ne olacak. Onlem alinmasi icin, seslerinin duyulmasi icin birilerinin olmesi mi gerekiyor.

Enflasyon orasi dunya genelinde(Brezilya+Iran+Pakistan+Nijerya+Arjantin haric vb.) %4 un altinda seyrederken , Turkiye de bu oran %9.38 , isssizlik orani ise %10.20. Istatistiklere yansimayan issizler ve birde gizli issizlik var, o yuzden bu rakamlar da gercegin altinda yer aliyor. Alinan vergiler ayakkabi kutularini dolduruyor. Uretiyor olmamiz dis ticaret dengesinin eksilerde olmasinin onune gecemiyor.

+ 1 Turk insani eskiden beri krizlere karsi bagisiklik kazanmistir. Cok etkilenmiyor gorunmeleri bundandir.
+2 Turk insanina yurt disindaki yasam kosullari nasil guzel geliyorsa ve sadece biz eksilerini gorebiliyorsak yasamadan disaridan ahkam kesmek cok dogru degil.

Issizlik orani:
turkey-unemployment-rate.png

Kaynak: http://tr.tradingeconomics.com/turkey/unemployment-rate

Son düzenleme:
Acikcasi bu konuyu cok daha fazla uzatmak istemiyorum. Cunku bizzat yasayanlar bukadar memnunsuzken disardan insanlarin gıpta ile bakmasina hic anlam veremiyorum. Bilmedikleri, yasamadiklari bir ukle hakkinda nasil gelismekte derler. Kisi basina dusen milli hasila belli iken (madem rakamsal istatistiklerden bahsediyoruz) ben neden borc icinde yuzuyorum. Benim esim dostum neden borctan basini kaldiramiyor. Ben bana sunulan egitim sistemine bakarim, ben bana sunulan saglik hizmetine bakarim, ben bana sunulan is olanaklarina bakarim, ben bana gelen parayla giden paranin arasındaki orantisiz farka bakarim. Ben Turkiye'de yasayan bir vatandas olarak herhangi bir ekonomik iyilesme gormuyorsam yabanci bir ulkeden herhangi bir vatandaşın benim ulkem hakkindaki ekonomi dusuncesi beni baglamaz. Ayrica Almanya'da gurbetci olarak yasayan yengemler buradaki durumun ne kadar icler acisi oldugunu gorebiliyorlar. Ben saglik,tekstil,denetim sektöründe de calistim. Çevremde diger sektorlerden de calisan cok kisi var. Her sektorde durum ayni malesef

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Her sene en az 2 ay yasadigim ulkenin ekonomisinin iyiye gittigini anlamam icin bu sure yeterde artar.
On yil once nerdeydik, suan nerdeyiz net bir sekilde belli. Bir ulkenin ekonomisinin buyugudugunu herkes cebinde hissetmez maalesef.
O kadar borc icindeyken ulke bu kadar kisa zamanda inanilmaz bir sekilde kalkindik.
Ayrica 10 yil once kredi bile cekemezdiniz belki, istediginizi alamazdiniz. Ve anladigim kadar herkese kredi verilmiyomus.
Bankalar calisip calismadiginza bakip ona gore kredi veriyolarsa sayet cektiginiz kredilere gore ayaginizi uzatabilmeniz lazim.
Bugune kadar bir kac defa kredi borcu affi bile geldi,vatandas daha fazla magdur olmasin diye. 10 yil once bunun hayalini kurmak bile imkansizdi.
Insanlarin evinde luks aletlerin sayisi cok azdi, gelipte siradan bir hayat yasiyorum diyemezsiniz.
Herneyse belliki egitim sistemine ekonomi dersleri sart, yurdum insani bir ulkenin ekonomisinin buyudugunu cebinde hissetmeden anlamiyor,
oysa biz artik kendi urunlerimizi, makinalarimizi uretmeye basladik, ve gittikce daha az muhtacin ithal urunlere.

Sen tatilde edindigin gozlem ve cevrendeki gelir duzeyi yuksek insanlarla butun Turkiye insanini kiyaslarsan buyuk yanlis yaparsin. Emekciler verdigi emegin hakkini , emekliler hak ettikleri maasi alamiyor. Sen hic sifir zam diye bir sey duydun mu? Ote yandan adam kelle koltukta calisiyor 1000 TL aliyor. Sonuc maden kazasi. Kacak isciler yuzunden olen insan rakami yine belli degil. Hadi Soma ya yardim yapildi. Oteki elverissiz maden ocaklari ne olacak. Onlem alinmasi icin, seslerinin duyulmasi icin birilerinin olmesi mi gerekiyor.

Enflasyon orasi dunya genelinde(Brezilya+Iran+Pakistan+Nijerya+Arjantin haric vb.) %4 un altinda seyrederken , Turkiye de bu oran %9.38 , isssizlik orani ise %10.20. Istatistiklere yansimayan issizler ve birde gizli issizlik var, o yuzden bu rakamlar da gercegin altinda yer aliyor. Alinan vergiler ayakkabi kutularini dolduruyor. Uretiyor olmamiz dis ticaret dengesinin eksilerde olmasinin onune gecemiyor.

+ 1 Turk insani eskiden beri krizlere karsi bagisiklik kazanmistir. Cok etkilenmiyor gorunmeleri bundandir.
+2 Turk insanina yurt disindaki yasam kosullari nasil guzel geliyorsa ve sadece biz eksilerini gorebiliyorsak yasamadan disaridan ahkam kesmek cok dogru degil.

Issizlik orani:
turkey-unemployment-rate.png

Kaynak: http://tr.tradingeconomics.com/turkey/unemployment-rate

Kusura bakmayin ama bugun emekci kredi cekip 20 yil sonra bir ev sahibi olabiliyor, 10 yil once kiradan cikmasi mumkun degildi.
Ayrica yasadigim ulkede enfllasyon euronun gelisiyle maaslar ayni kalirken biz ekmek icin iki misli para oduyoruz.
O yuzden bana enflasyonun ne oldugunu ogretemezsin, bizzat hissediyoruz zaten ;)
Benim Turkiyede her kesimden esim dostum var merak etmeyin,
hakiminden, doktorunda, hemsiresinden, ogretmenine, polisine, katibine ve birde siradan masabasi is yapan insanlar taniyorum.
Iclerin biri borclari yuzunden yakiniyor, ama ben o kisinin her yil tatile gittigini goruyosam,
borcum var sucu devlet diye cirpinislarini maalesef kaale almam.

ay kopanetligini daha yeni farkettim canim:) Ya ben hic onemsemedigim birine neyi neden ispatliyim ki ispatlasam ne olacak fikirlerinmi degisecek yo hayirr yine soyluyorum turkiye vergi konusunda cennneeeeetttt ulkem cennet ayrica ikidebir yorumlarinda benden bahsetmissin demekki gercekten yazilarimi onemsemissin de cevap vermissin saol :)

Kopanetlik ne ya. Ne guzel bir diliniz var. Evet belki fikrim degisecek. Ispatlayamayacaginiz bir sey icin neden ispatlayim ki diye isin icinden cikmaya calismak ne guzelmis. Ayrica yazilarinizi onemsedim cunku her agzi olan boyle ortaya birsey atip hadi ispatla deyince kaçıyor. Sizde onlardan birisiniz. Ve ben gercekten ogrenmek istedim. Hala bekliyorum ama aciklama gelmeyecek bu konuda. Konuyu baska seylere cekip isin icinden cikmak moda oldu zaar.

Yazik size bu kadar düştünüz ha...
Kimse benden zorla oy alamaz biraz gercekci olun her habere inanmayin derim sandik basindakilerde kesin silahda vardir....

İşçilere yalancı mı diyorsunuz yani?

Sizin "sevgiyle" oy attığınız adama bazı insanlar işte böyle yokluktan, ölümleri pahasına çalışabilmek için oy atıyor.

N'oldu, hoşunuza gitmedi mi "gerçekleri" duymak?

Duyduklarınıza "yalan" deyince vicdanınızı rahatlatıp rahat rahat uyuyabilince sorunlar bitiyor, Soma'daki feryatlar diniyor mu?

Kopanetlik ne ya. Ne guzel bir diliniz var. Evet belki fikrim degisecek. Ispatlayamayacaginiz bir sey icin neden ispatlayim ki diye isin icinden cikmaya calismak ne guzelmis. Ayrica yazilarinizi onemsedim cunku her agzi olan boyle ortaya birsey atip hadi ispatla deyince kaçıyor. Sizde onlardan birisiniz. Ve ben gercekten ogrenmek istedim. Hala bekliyorum ama aciklama gelmeyecek bu konuda. Konuyu baska seylere cekip isin icinden cikmak moda oldu zaar.

kopanetligi ne ya diye yazanin zaaaar yazmasi :)

Yahu bu kadar sacmaligida pes artik ya..
Diyelim ilcede 100 kisi yasiyor.
Secim sirasinda herkes istediginie verir, kabine herkes yanliz basina giriyor ve oarada her partinin görevlisi var.
Sandiktan AKP ye 20 oy cikti diyelim.
O 20 oyun kimse ait oldugunu nerden bilecekmiste diger vermeyenleri isten atacakmis.
Herkes ben verdim dese neyle ispat edilecek kimin vermedigini..
Yeter artik iyice komedi oldular ya..

Yok kardesim sandik basinda beklemisler oy vermeyenin kellesini vurmuslar.
Cumhurbaskanligi seciminde yine ayni parti %52 lerde oy alacak..
Hala anlamadilar miletin isteyerek bu partiye oy verigini ve neden isteyerek oy verdigini ya..

Weiss,

Çöplerden çıkan çıkan çuval çuval oyları, elektrik kesintilerini falan atlayarak, bu inanılmaz zekice yaptığın matematik hesaplarını bize anlatma.

Git Soma'ya, babasını yitirmiş çocukların gözünün içine baka baka onlara anlat.

Yüreğin yetiyorsa!

Valla biz Turkiyede Ankarada ikamet ediyoruz ve ordaki insanlarin ciddi anlamda hayat sartlari son yillarda cok daha iyi oldugunu gozlemliyorum,
Ve ekonominin buyumesiyle ilgili yabanci dergilerde gazetelerde cok haber oldu. Sayilari inkar edemeyiz,
ayrica artik kendimiz uretmeye basladik.

Öyle mi? Mesela neyi üretiyoruz, bir örnek verebilir misiniz?

Kusura bakmayin ama bugun emekci kredi cekip 20 yil sonra bir ev sahibi olabiliyor, 10 yil once kiradan cikmasi mumkun degildi.
Ayrica yasadigim ulkede enfllasyon euronun gelisiyle maaslar ayni kalirken biz ekmek icin iki misli para oduyoruz.
O yuzden bana enflasyonun ne oldugunu ogretemezsin, bizzat hissediyoruz zaten ;)
hakiminden, doktorunda, hemsiresinden, ogretmenine, polisine, katibine ve birde siradan masabasi is yapan insanlar taniyorum.
Iclerin biri borclari yuzunden yakiniyor, ama ben o kisinin her yil tatile gittigini goruyosam,

Zaten sorun o. Herkesi kredi cekmeye tesvik ediyorlar. Borclanmaya dayali yapay ekonomi olusturuldu. Eskiden insanlar para biriktirip ev alirdi. Ev fiyatlari insaniydi. Artik ucuk ev fiyatlari. Sacma sapan semtlerde 500binden basliyo. Oturdugum ev 50 m2. 350bin lira. Esimle ben yuksek muhendisiz. Odeyemiyoruz. Esim yurtdisina calismaya gitti odeyebilmek icin. Tikandik kaldik.

Neden bu kadar uctu fiyatlar bilgin var mi?

Artik avrupaya tatile gtmek iskence. euro 3 lira. Muhendis maasi devlette 3bin lira diyelim. 1000 euro ediyir. Bu da avrupada siradan bir iste calisan insanla ayni hesaba denk gelir. Ev araba fiyatlari euro bazinda artarken maaslarimiz hala tl. Uretmiyoruz. Uretsek her sey tl bazinda sabitlenirdi.

Devlete ait tek bir fabrika kalmadi. Ciftciler issz. Tarim urunlerini toplamiyor bile ciftciler. Adam tuttugumuza degmiyor diyorlar. Hic anadoluda tarim arazisi olan gecimini bundan saglayan biriyle konustunuz mu? Son 20 yili ekonomist gibi anlatirlar. Zehir gibi insanlar.

Hayvancilikla geciniyoruz diye hayat bilgisi kitaplarina yazan guzel ulkem. Hayvani bile disaridan aliyoruz. Asgari ucretle gecinen birinin et almasi imkansiz.

Topraklarimiz zenginmis topragi isleyen mi kaldi..

kopanetligi ne ya diye yazanin zaaaar yazmasi :)

Soru ne idi ? Hani vergi oranlari ? Bilgisizliginizi ispatlamis oldunuz. Yazdigi bir yorumun arkasindan aciklama giremeyen, sadece bilip bilmeden yazan birine bu son yorumum. Okumaniz, arastirmaniz, ogrenmeniz dilegiyle..

Herneyse belliki egitim sistemine ekonomi dersleri sart, yurdum insani bir ulkenin ekonomisinin buyudugunu cebinde hissetmeden anlamiyor,

Ayrica yasadigim ulkede enfllasyon euronun gelisiyle maaslar ayni kalirken biz ekmek icin iki misli para oduyoruz.O yuzden bana enflasyonun ne oldugunu ogretemezsin, bizzat hissediyoruz zaten ;)

Bu sozler ayni kisiye ait her ne kadar tutarsiz olsada:) demekki neymis ekonomi dersine gerek yokmus bizzat hisedebiliyormusuz degilmi ;)

Sen ev alim gucuyle ekonomiyi bir tutamazsin. Mortgage kredisi ev almayi destekleyen apayri bir degisikliktir. Ben sana enflasyonun ne oldugunu ogretmiyorum, verileri gosteriyorum ama sen hala cevrendeki kucuk bir sample i alip , Turkiye'ye uygulayabilecegini saniyorsun. Kaldi ki ben sana Turkiye Istatistik kurumunun verdigi veriler de bazi sebeplerden dolayi gercegin altinda diyorum. Kisisel tuketim borclari devleti elbetteki baglamaz. Sapla samani ayir sonra gel konusalim.

Son düzenleme:
ay kopanetligini daha yeni farkettim canim:) Ya ben hic onemsemedigim birine neyi neden ispatliyim ki ispatlasam ne olacak fikirlerinmi degisecek yo hayirr yine soyluyorum turkiye vergi konusunda cennneeeeetttt ulkem cennet ayrica ikidebir yorumlarinda benden bahsetmissin demekki gercekten yazilarimi onemsemissin de cevap vermissin saol :)

türkiye'nin vergi konusundaki cennetliğinden biraz daha detaylı bahseder misiniz? neye dayanarak cennet olduğunu düşünüyorsunuz?

İşçilere yalancı mı diyorsunuz yani?

Sizin "sevgiyle" oy attığınız adama bazı insanlar işte böyle yokluktan, ölümleri pahasına çalışabilmek için oy atıyor.

N'oldu, hoşunuza gitmedi mi "gerçekleri" duymak?

Duyduklarınıza "yalan" deyince vicdanınızı rahatlatıp rahat rahat uyuyabilince sorunlar bitiyor, Soma'daki feryatlar diniyor mu?

Kusura bakma kardesim,
kimse kimseye zorla oy verdiremez,
Muhurlemek icin oypusulusayla yanliz basina kaldigin an istedigin partiye oy verebilir.
Ayrica Somanin sahibinin bir chpli olduguna dikkat cekmek isterim!

Ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 2013 verilerine göre altın ticareti de ihracatın yüzde 18 daralmasına yol açmış ve cari açığı artırmıştır.

Son düzenleme:

Ayrica yasadigim ulkede enfllasyon euronun gelisiyle maaslar ayni kalirken biz ekmek icin iki misli para oduyoruz.O yuzden bana enflasyonun ne oldugunu ogretemezsin, bizzat hissediyoruz zaten ;)

Bu sozler ayni kisiye ait her ne kadar tutarsiz olsada:) demekki neymis ekonomi dersine gerek yokmus bizzat hisedebiliyormusuz degilmi ;)

Cok gulmustum ben de bu cumlelere :) ekonominin buyudugunu nasil hissedicez cebimizde para gormeden bilmiyorum. Insanlar teknolojinin gelismesiyle ekonomi buyumesini bir tutuyor :)

vallahi aynı arkadas dün geceden beri ekonomi büyüyor diyor da başka şey demiyor, üstelik bu insan Türkiyede bile yaşamıyor.
illa kabul edeceksiniz diye yazıyor da yazıyor. yurtdısında yaşayanların kolatuklarına yaslanıp bu kadar diretmesi akıl alır değil ya.

bence ben uzayda yaşıyorum bu arada:ssz:

Back