- 9 Haziran 2019
- 471
- 885
- 30
-
- Konu Sahibi cemmleeakgun
Oğlunu değil maaşını paylaşamıyorlar çünkü.aaa çok güzel fikirler teşekkür ederim.
biz 7 aylık evliyiz ama sorun şu ki bu adam evlenmeden önce bu kadar bağımlı değildi. nasıl ki evlendi birden değere bindi. sevgiliyken ailesi haftada 1 arardı şimdi hergün belki saatlerce konuşuyorlar uzaktayız diye. önceden de uzaktaydı halbuki.. tuhafıma giden de o oğlunuzu paylaşamıyorsanız niye evlendiriyorsunuz?
hayır işte keşke o zamanlar bu şekilde bağımlı olduğunu gösterseydi. her zaman önceliği bendim hatta ben zorlardım anneni ara sor babanı ara sor diye.Ailesine bu kadar baginli erkek muhtemelen kendini evlenmeden once de belli etmistir. Ne dusundunuz ben onu degistiririm falan mi? Bu kadar baginli olmasi saglikli bir sey degil evliliginiz icin. Degisecegini de sanmam
ALO SESİM GELİYOR MU ?hayır işte keşke o zamanlar bu şekilde bağımlı olduğunu gösterseydi. her zaman önceliği bendim hatta ben zorlardım anneni ara sor babanı ara sor diye.
ne olduysa evlendikten sonra değişti. yoksa yemin ederim evlenmezdim.
Değil mi? Dul dul dul, dul eşi ölmüşe denir ve bi değerlendirme belirtmez ama bizim kadınımız bayılır kendini aşağı çekmeye.Dul kalmak nedir ya allah aşkına. Şu yaşta şu cümleyi kuran bir kadından da bu adamdan boşanmasını beklemem açıkçası.
Siz böyle devam edersiniz.
Ya boyun eğeceksin ya dik durup asla taviz vermeyeceksin halen evli iken yada boşanacaksın.peki ben bu yuvayı nasıl kurtarabilirimnolur fikir verin boşanmak için çok erken
Lütfen eşim eve bağlanır diye düşünerek çocuk yapmayın. Hatta aranızdaki problemler çözülene kadar çocuk sahibi olmayın. Çocuk demek aileye daha fazla bağlanmak demek boşanmanın madden ve manen biraz daha zorlaşması demek maalesef. Çocuklarım babasız kalmasın diye aldatmayı sineye çeken çok kadın var bu forum da ( bence hiç doğru değil ama) . Hiçbir çocuk geçimsizlik olan kavga gürültü olan bir evde yaşamayı hak etmez.arkadaşınız ilk çocuğu yaparken eşi evine bağlanır diye düşündü mü hiç?
En sinir olduğum mevzu.esiniz aile olduğunu anlayamamış.size param yok deyip sizi yok sayıyor bu resmen böyle.ciddi ciddi konuşmalısınız.bu adamları da bu hale getirenler de aileleri orası da ayrı mevzu tabikızlar,
yeni evli eşiniz kök ailesine çok bağımlıysa sürekli onları maddi manevi düşünüp sizi hep 2. planda tutuyorsa ne yapardınız? ne hissederdiniz?
tabiiki de ailesini sevip sayacak ama artık bağımlılık derecesinde ise ve kendi evini unutup sürekli onları düşünüp onlara ihtiyaçları olmadıkları halde evli kardeşlerine ablalarına kadar maddi yardım yaparsa ve size param yok derse ne yapardınız? kayınbabam sanki benimle sidik yarıştırıyor gibi hissediyorum, sanki ben oğullarını ellerinden almışım gibi hissediyorum.
eşim (28 yaşında) nasıl kendi evine düşkün olur, onları bu kadar düşünmeyi bırakır bi çaresi var mı acaba.
çünkü bana karşı çok sorumsuz ve defalarca tatlı dille konuşmayı denedim bana dediği tek şey ailemi mi atayım sen onlara kin besliyorsun
halbuki öyle bişey yokkk
çok fazla psikolog dinledim okudum izledim ama değişen bir şey yok… belki çevrenizde böyle olupta düzelen insanlar görmüşsünüzdür bana akıl verirsinizçünkü ben artık çok yoruldum çok mutsuzum
Aynen adam sadece konu sahibinden faydalanmaya bakmış.Sizin sayenizde mi Almanya da oturum alacak
Taze evlisiniz normal.Biraz sabredin baştan böyle değilmiş zaten size evliliğe alışır elbette.Ailesi de anlar zamanla.aaa çok güzel fikirler teşekkür ederim.
biz 7 aylık evliyiz ama sorun şu ki bu adam evlenmeden önce bu kadar bağımlı değildi. nasıl ki evlendi birden değere bindi. sevgiliyken ailesi haftada 1 arardı şimdi hergün belki saatlerce konuşuyorlar uzaktayız diye. önceden de uzaktaydı halbuki.. tuhafıma giden de o oğlunuzu paylaşamıyorsanız niye evlendiriyorsunuz?
Bir musibet bin nasihatten evladir derler.mesela şuan kiramızı bile 2 hafta geciktirdik çünkü parası yok. evimizde resmen bereket kalmadı. eline para geçtigi gibi kirayı faturaları öder gerisini göndermek için uğraşır.
buzdolabım bile bomboş.
Verirler verirler benim kv taki merasiminde daha dugun bitmeden basimizda durup ne takildiysa takildigi an cikarip aldi cantasina soktu. Ayip daha dugun bitmedi napiyorsunuz dedim ben utandim, kadin diyor ki bu onlarin bize borcu, biz onlara taktik onlar bize takiyor bunlar bizim demisti. Eve gelince alamaz diye merasim sirasinda toplamisti, utanma pazari biz sustuk herkes şok olmustu ben de dahil. Bari merasimi bekle kurdelayi al oldugu gibi ona da raziydim, kendi rezil bizi de rezil etti.Niye bileziklerini vermiş ya?
Degisim var mi peki ?Yazdıklarının aynısını malesef bende yaşıyorum canım 2 senedir evliyim. Evlilik danismaninda terapi aldım serhat yabancı kitapları aldım okudum. Terapilerin dediği 3 şey var ya kabul edeceksin kimliğini çöpe atacaksın uyum sağlayacaksın o hayata . Ya hayır deyip dik duracaksın sınırlarını mesafelrrni yoksaydirmayip asla kendini ezdirmeyeceksin 3 hiç vakit kaybetmeden boşanacaksın. Seçimini yao sende canım. Kendi bunu sorun olarak görmedikçe yaptığı hatayı bilip bu hatadan donmedikten sonra hiçbirşey değişmiyor emin ol. Kendi kabul edip kendi değişecek yoksa sen kendini parcalasanda boş. Aynı şeyler benimde basında var ben ikinci seçeneği kullanıyorum babaevine küste gittim kavgalarda oldu ama değişen birşey olmadı. O yüzden sen oysan bende buyum diyorum arsız oluyorum lafımı esirgemiyorum annesine ablasına ailesine bağımlı olduklarını ve bunun huzurumuzu bozduğunu sürekli dile getiriyorum kendinizi geri çekin diyorum ve kocama sürekli yanlış yaptığını anlatıyorum bıkmadan usanmadan.
Önceden böyle değil demişsiniz ve sanırım yeni evlisiniz. Ailesinden uzaklaşmış olmak belki de böyle olmasına sebep olmuştur. Bence bir süre bu konuyu gündeme getirmeyip zamana bırakın. Üstelerseniz davranışını tetikleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Zamana bırakıp, kendinize odaklanın bencekızlar,
yeni evli eşiniz kök ailesine çok bağımlıysa sürekli onları maddi manevi düşünüp sizi hep 2. planda tutuyorsa ne yapardınız? ne hissederdiniz?
tabiiki de ailesini sevip sayacak ama artık bağımlılık derecesinde ise ve kendi evini unutup sürekli onları düşünüp onlara ihtiyaçları olmadıkları halde evli kardeşlerine ablalarına kadar maddi yardım yaparsa ve size param yok derse ne yapardınız? kayınbabam sanki benimle sidik yarıştırıyor gibi hissediyorum, sanki ben oğullarını ellerinden almışım gibi hissediyorum.
eşim (28 yaşında) nasıl kendi evine düşkün olur, onları bu kadar düşünmeyi bırakır bi çaresi var mı acaba.
çünkü bana karşı çok sorumsuz ve defalarca tatlı dille konuşmayı denedim bana dediği tek şey ailemi mi atayım sen onlara kin besliyorsun
halbuki öyle bişey yokkk
çok fazla psikolog dinledim okudum izledim ama değişen bir şey yok… belki çevrenizde böyle olupta düzelen insanlar görmüşsünüzdür bana akıl verirsinizçünkü ben artık çok yoruldum çok mutsuzum
Boşanmayı düşünmüyorsan düzelmesi için bir süre hedef belirle.. düzelene kadar da korun, baktın düzelmez boşanmayı düsünürsün.. böyle olup senelerce bu şekilde devam eden erkekler de var.. o zsman da olan senin yıllarına oluyorkızlar,
halbuki öyle bişey yokkk