- 28 Mart 2020
- 21.291
- 64.542
Bizim okuldaki öğretmenler de parayla gidip geliyordu birbirleriyle.Afedersiniz ama ben galiba hayatta geri kalmışım. Ücret aldım ne demek? Yani yolunuzun üstü iş arkadaşınızdan bayağa bayağa para mı alıyorsunuz? Korsan taksi misiniz ki bilemedim ben alamazdım herhalde. Bunun doğrusu nedir onu da bilmiyorum yani para alamazdım.
Hem de dolmuş zamları ile falan kıyaslıyorsunuz
Konu sahibi ne yazdık ki yaşamayanlar tam anlamadılar olayı. Bu çok yaşanıyor bu memur dayanışmasında. Eşim de araçla gidiyor senelerde. İlk zamanlar üç arkadaş sıkıntısız gittiler. İki arkadaşı ne zaman merkeze geçti yeni gelenler serviste böyle ufak hesaplara girdiler. Biri arabası yıprandığı için eşime lazım benim araç dedi çıkarmaz oldu mesela. Burada ne yazık ki yapacak bir şey de yok. Araçla gidecekseniz bu tip şeyleri tolere etmeniz lazım yoksa servisle gidip geleceksiniz yada araba benzinine çalışacaksınız .Bu seçenekler size uymuyorsa idare edin. Sadece bir daha zam olduğunda lütfen söyle diyebilirsinizbir hafta onun bir hafta benimki ile gidiyoruz o da son iki üç haftadır 8 aydır ben taşıyordum onu sadece benim aracım vardı
Kendisi de ödeme yapıyorken senin hakkını yememek için takibini yapıyormuş zaten. Şimdi kendisi para ödemiyor nasılsa diye sizin aranıza bırakmış meseleyi. Kendi hakkından da feregat etmiş aman önemli değil demiş. Diğer kızla alakası yok yani.Biz de şimdi bir hafta benim bir hafta onunki ile gidiyoruz ama konu şu ki arabayı yokken bu ücret arttığını duyunca koşa koşa söyledi bana hak geçmesin zamlı fiyattan vereceğim dedi şimdi duymuş salağa yattı neden işte aklıma soru işareti düştü kendisine sormadın mı diyeceksiniz sordum bugün kafam çok dağınık unuttum dedi böyle hak hukuk konusunda bu kadar hassasken unutmuş ?!
Bu haddi nerden buluyor ya ben olsam bir daha götürmezdim.gönder tabi dedi senin çocuğun çok şımarık dedi ben şok oldum
İlk bende böyle düşünmüştüm ama arkadaşlar hergun baya bir yol gidiyorlarmis ve dönüşte evinin orada indiriyormus evde bekleyen çocuğu olmasına rağmen. Arada olan bir durum olsa tabiki sizin dediğiniz gibi mantıkli olan ama araç konforunda her gün mutlaka gidip geldiği yolun benzin ücretine tabiki destek olmalı diğer kişiler. Km si yükseliyor aracın, bir sürü bakımı masrafı oluyor o yollar gidip gelindiği için. Onların telafisini tabiki alamaz ama benzin ücretine ortak olmaları çok doğal. Ama 1-2 hafta için küçük hesaplar yapmak tuhafıma gitti. Ne olacak sanki bundan sonra öyle verir o arkadaşta.ne dağ köylerine gittik başkalarıyla
tabi ki ayıp olmasın diye ücret teklif ettik ama hiç alan olmadı
biz de çoluğu çocuğu eşi evine hediye vs aldık
zaten gittiğiniz yola ücret almak da ne bileyim
asla yaşayabileceğim bir hayat değil
utanırım bir kere para istemeye kaldı ki bir de zam
Çok merak ediyorum, her gün yüz km gidiş dönüş yapsanız. Haftalık 500 km benzin parasını gerçekten arkadaşlarınıza senelerce bağışlar mısınız?ne dağ köylerine gittik başkalarıyla
tabi ki ayıp olmasın diye ücret teklif ettik ama hiç alan olmadı
biz de çoluğu çocuğu eşi evine hediye vs aldık
zaten gittiğiniz yola ücret almak da ne bileyim
asla yaşayabileceğim bir hayat değil
utanırım bir kere para istemeye kaldı ki bir de zam
Aynen öyleİlçe için her gün 100 km gidiş dönüş yapamazdın o zaman ama memur maaşıyla. 100 km 280 tl yapar. Her gün hangi memur 300 lira benzin harcar bir işe gitmeye.
Amaç bu arkadaşlar. Şöför yalnız gidemeyeceği için alıyor. İnsanlar da rahat gitmek için veriyor
Öğretmenler memurlar arasında çok normal bı durum bu.paragozluluk yada ticarete dokmekle alakası yokkiya bu para neden hep yanlış insanlardaarkadaşım sen bu yolu her halükarda o arabayla gidiyorsun değil mi? o benzini yakıyorsun o arabayı da bakıma sokacaksın. yanına 1 kişi daha oturdu diye araç daha fazla yakmıyor, bakım km'si de daha önce gelmiyor... arkadaşın senin yolunun üstüne kadar vasıtayla gelir yol üstünden alırsın yol üstüne bırakırsın. yol parası almak nedir? o da sana bir gün benzinlikten geçerken depoyu doldurur 500-600 bir şey atar ya da iki sandviç alır, yol arkadaşlığı yapıyor zaten... ben anlayamıyorum ya bu malı olanın olmayana zulmünü. hatta bence 3 arkadaş tek araba gidebilirsiniz hah o zaman yakıtı 3 e bölersiniz ya da iki araçlı tek araca binersiniz yakıtı 2ye bölersiniz. o da yol parası vermesin 1000 tlsi cebine kalsın. nolur ölür müsünüz? ha samimi değilsindir işi ticari boyuta taşımışsındır ona birşey diyemem de hem arkadaşın hem para derdine düşüyorsunuz.
valla sizin şu kafadan salladığıınız rakamlarla yani 500-600 ile üç gün gider gelirim ancak işe ben diğer günler de Sabancı değilim ki benden olsun diyelim evet arkadaşız ama bu araçta su yakmıyor yani ticaretse siz ticaret görün ama herkes böyle yapıyor zaten en yakın arkadaşlar dahil öyle iki sandviçle olsa bu işler keşke kabuğunuzdan çıkıp bi benzinlikçiye gidin her hafta bakalımya bu para neden hep yanlış insanlardaarkadaşım sen bu yolu her halükarda o arabayla gidiyorsun değil mi? o benzini yakıyorsun o arabayı da bakıma sokacaksın. yanına 1 kişi daha oturdu diye araç daha fazla yakmıyor, bakım km'si de daha önce gelmiyor... arkadaşın senin yolunun üstüne kadar vasıtayla gelir yol üstünden alırsın yol üstüne bırakırsın. yol parası almak nedir? o da sana bir gün benzinlikten geçerken depoyu doldurur 500-600 bir şey atar ya da iki sandviç alır, yol arkadaşlığı yapıyor zaten... ben anlayamıyorum ya bu malı olanın olmayana zulmünü. hatta bence 3 arkadaş tek araba gidebilirsiniz hah o zaman yakıtı 3 e bölersiniz ya da iki araçlı tek araca binersiniz yakıtı 2ye bölersiniz. o da yol parası vermesin 1000 tlsi cebine kalsın. nolur ölür müsünüz? ha samimi değilsindir işi ticari boyuta taşımışsındır ona birşey diyemem de hem arkadaşın hem para derdine düşüyorsunuz.
Arada benzini o da doldurur ya da para verir ama zam yapmak gunluk almak falan bana bir garip gedi:)Biz de il merkezinden ilçeye yıllarca arkadaşların arabası ile toplu gidip geldik.Biz de birlik oranında zam yaparak öderdik. Hem arkadaşın benzinine katkımız olurdu hem de dolmuştan daha konforlu gider gelirdik. Para almak aklıma gelmezdi diyen arkadaşlara söylüyorum. Benzin 40 liraya dayandı. Arabaya binen dolmuşa binse de o parayı verecek. Hem birlikte gidiyorlar hem de arkadaşının yakitina destek oluyor. Bedava serviscilik nerede var?
Ben de merak ediyorum gerçekten arkadaş iki sandviç alır beş yüz altı yüz doldurur bir kere olur biter demiş hakikaten mi bu kadar basit bu işler ekmek aslanın ağzında ama haberi yok galiba fiyatlardan….keşke zengin olsam da iki sandviç al da bendensin desemÇok merak ediyorum, her gün yüz km gidiş dönüş yapsanız. Haftalık 500 km benzin parasını gerçekten arkadaşlarınıza senelerce bağışlar mısınız?
Şımarık kelimesi oraya yakışmamış, onu es geçiyorum, tanıyan sizisiniz. Ben diğer konuda yorum yapayım. Biz de ilçe yolculuğu yaptık yıllarca. Aracı kullanılan arkadaşlar genellikle fiyat değişimlerinden bahsetmez biz yolcu olarak takip ederdik. Belki arkadaşınıza da ayıp gelmiştir yanlarında gelene fiyat yükselt demek. Sonuçta kullanılan araçlardan biri kendisinin. Bu tip şeyleri daimi yolcu olan kişinin takip etmesi uygun düşüyor, arkadaşlık var çünkü arada.Merhabalar kızlar . Ben devlet memuruyum başka bir ilçeye gel git yapıyorum. Kendi aracım var . Aracı olmayan yenimi atanan bir arkadaş var o ücretini veriyor kendisi yeni memur olduğu için yeri geldi para almadım yeri geldi soğuk havalarda evine kadar bıraktım. Kendisi yaşça küçük olduğu için benden biraz da sahip çıkmak gibi oldu diyelim ona evi çok uzaktı çünkü .beraber giden bi sürü memur grubu vardı ama kimse onu evine kadar bırakmıyordu sadece ben evine yakın en mesafeye bıraktım onu .şimdi o araba aldı ailesi desteği ile. Ehliyeti varmış bi tanıdıkları kullanmayı öğretmiş artık onla ikimiz grup olduk çıkıyoruz . Bir tane de yanımızda arabası olmayan bayan dahil oldu o ücretini veriyor . O bayan dahil olduktan sonra arkadaşım çok değişti yüzüme bakmaz oldu . Hele araba aldıktan sonra çok patavatsızca konuşmaya başladı. Biz arabası olmayan bayanın ücretini ilçenin birlik fiyatına göre belirliyoruz ilçenin otobüsü fiyatına gelince biz de zam yapıyoruz tabi o fiyattan daha aşağı oluyor bizim aldığımız ücret . Daha önce arkadaşım arabası yokken benimle giderken ilçe otobüs fiyatı arttığını duyar duymaz gelir bana söylerdi hak geçmesin ilçe artmış ben de zamlı vereyim diye. Bugün yine duydum ilçe fiyatı artmış arkadaşım da bunu duyalı bi iki hafta olmuş bana söylemedi . Ben bugün tesadüf markette kasiyerden öğrendim . O da yanımda idi bilmiyormuş gibi yaptı . Biz de zam yapacakmıyız dedim olur dedi . Meğerse haberi varmış zaten . Hayır yani hak hukuka bu kadar önem verirken bildiği halde niye sustu .parasında değilim ama arkadaşım bunu duyalı iki hafta olmuş haberi yokmuş davrandı aramıza yeni katılan bayanla samimi o yüzden onu sevdiği için mi söylemesek istemedi bilmiyorum ama ona olan güvenin sarsıldı . Bir kerede çocuğum hasta olmuştu kreşe gidemedi bi hafta ben de onun yanında çocuktan okuldan kaldı boş yere dedim önümüzdeki hafta göndereceğim biraz iyi olursa dedim aaa dedi gönder tabi dedi senin çocuğun çok şımarık dedi ben şok oldum bir ya da iki kere ancak gördü çocuğumu
almasaydınız hanımefendi size zorla mı "beni de götürün" diye baskı kurdular?Mesela ilçe ücreti 50 ise biz 40 alıyoruz aşağı zaten yani bir de tavır çekiyoruz aylarca kendi arabamla götürdüm ben bunu kimse almazken demem o ki araba aldı yeni bayan geldi değişti ufak plan peşinde olan o aylarca yükünü çektim ben güzergahımı çok ters olduğu halde aldım onu
O maalesef 10 20 lira olmuyor. Yarıyıl tatilinde benim ilçeme gidiş geliş minibüs ücreti toplam 100lira tutuyordu. Tayinim çıktı şimdi kendi aracımla gidiyorum. Buranın da hazirandaki fiyatı toplam 70 liraydı.az paralardan bahsetmiyoruz, yani en azından benim için az değil.Bu neydi gız trilyon yıl düşünsem dolmuşçu gibi 10-20 lira almak aklıma gelmez gelse de kendime yediremem nasıl hesaplar bunlar
ahahha tanımadığınız insan için bi şunu yapsanıza demeniz ne kadar da komik olmuş... araç su yakmıyor ve bu kadar canınızı yakıyorsa bence siz de toplu taşıma kullanın :) yolu zaten gidiyorsunuz diyorum hanımefendi. ben burdan 100 km hergün memuriyetimde ilçeye gitsem arkadaşımı da alır giderim. bunu da sormam. o da zaten hırt değilse arada yakıt alır. demekki benim o aracı alacak da o yakıtı koyacak da param var. onun yok ki alamamış... dediğim gibi konu ticarete çevirmekse hatta bence 1 2 kişi daha alın sizin yol bedavaya gelir ama o zaman da araç km yapıyor diye yıpranma payı istersiniz belkivalla sizin şu kafadan salladığıınız rakamlarla yani 500-600 ile üç gün gider gelirim ancak işe ben diğer günler de Sabancı değilim ki benden olsun diyelim evet arkadaşız ama bu araçta su yakmıyor yani ticaretse siz ticaret görün ama herkes böyle yapıyor zaten en yakın arkadaşlar dahil öyle iki sandviçle olsa bu işler keşke kabuğunuzdan çıkıp bi benzinlikçiye gidin her hafta bakalımböle bol keseden sallar mısnzj
Para almak aklına gelmeyen arkadaş benim keşke alıntı yapsaydınız neyse benzin fiyatı pahalı olabilir sonuçta özel şoförlüğünü yapmıyorum o olmasa sa ben o parayı verip o yolu gideceğim 20 tl istemeye utanır insan+ zaten kimseyi de her gün evinden alıp evine bırakmam banane der geçerimBiz de il merkezinden ilçeye yıllarca arkadaşların arabası ile toplu gidip geldik.Biz de birlik oranında zam yaparak öderdik. Hem arkadaşın benzinine katkımız olurdu hem de dolmuştan daha konforlu gider gelirdik. Para almak aklıma gelmezdi diyen arkadaşlara söylüyorum. Benzin 40 liraya dayandı. Arabaya binen dolmuşa binse de o parayı verecek. Hem birlikte gidiyorlar hem de arkadaşının yakitina destek oluyor. Bedava serviscilik nerede var?