İlk bende böyle düşünmüştüm ama arkadaşlar hergun baya bir yol gidiyorlarmis ve dönüşte evinin orada indiriyormus evde bekleyen çocuğu olmasına rağmen. Arada olan bir durum olsa tabiki sizin dediğiniz gibi mantıkli olan ama araç konforunda her gün mutlaka gidip geldiği yolun benzin ücretine tabiki destek olmalı diğer kişiler. Km si yükseliyor aracın, bir sürü bakımı masrafı oluyor o yollar gidip gelindiği için. Onların telafisini tabiki alamaz ama benzin ücretine ortak olmaları çok doğal. Ama 1-2 hafta için küçük hesaplar yapmak tuhafıma gitti. Ne olacak sanki bundan sonra öyle verir o arkadaşta.
arkadaşıma güvenip mi aldım arabayıÇok merak ediyorum, her gün yüz km gidiş dönüş yapsanız. Haftalık 500 km benzin parasını gerçekten arkadaşlarınıza senelerce bağışlar mısınız?
İyi de o neden desin ki. İki kişi arasına neden karışsın. Kendisi için diyebilir borçlu kalmak istemez. Bu da zaten karakterli biri olduğunu gösterir. İşgüzar gibi gelip neden başkasının vereceği paraya karışsın. Arabayı süren sizsiniz. Siz takip edin.Mazot fiyatları malum ev geçindiriyoruz kimsenin artık bedavaya götürecek durumu yok benim kızdığım ilçe zam yaptığında koşa koşa bana haber eden vicdanlı arkadaşım bu sefer haber etmedi ki artık kendi para vermiyor araba aldı yanımıza yeni katılan bayan veriyor sadece bun duyduğu halde sustu bugün ben duyunca da bilmiyormuş gibi yaptı meğerse haberi varmış güvenim o yüzden sarsıldı sinsilik hissettim
Ay elbette benzin parasına ortak yapın düzenli gidip geliyorsanız ama dolmuş fiyatlarını takip edip ona göre sürekli zam tarifesi uygulamak çok saçma değil miKırıldığım nokta zam geldiğini duyalı bir iki hafta olmuş iş yerinden bi arkadaş dedi biz konuştuk zam geldiğini duydu o dedi bugün ben tesadüf öğrendiğimde hiç bilmiyormuş gibi yapması bu kadar hassas iken bu konuda
neden yapmayalım hanımefendi su mu yakıyor bu araba ultra zenngin değiliz alt tarafı devlet memuruyuz
Yahu memurlar arasında raconu böyle.arkadaşıma güvenip mi aldım arabayı
onlar olmasa benzin koyamayacak mıyım
yahu onlar olmasa bu kadın zaten gidiyor oraya
zaten o benzini koyuyor
bilmediğim için soruyorum arabaya 3 kişi binince daha mı çabuk eskiyor
daha mı çok benzin yakıyor
nedir yani
ücret aldığı için göreve dönüşmüş zaten
müsait olduğunda alıp bıraksaydı arkadaşlık olurdu
her halükarda bana ters
Ama sonuçta o da kendi arabası ile çıkıyor ikimizin vermesi gereken karar zam işi benim tek başıma alacağım karar değilİyi de o neden desin ki. İki kişi arasına neden karışsın. Kendisi için diyebilir borçlu kalmak istemez. Bu da zaten karakterli biri olduğunu gösterir. İşgüzar gibi gelip neden başkasının vereceği paraya karışsın. Arabayı süren sizsiniz. Siz takip edin.
Tamam siz yöneticisiniz maaşımız da yüksek belli ki siz gönülden bırakın koyun altınızda çalışanları yeri geldi ben de almadım diyorum zaten burda konu para değil arkadaşımın bana söylememesi konuyu"mecbur gitmek zorundasınız, araç deposu her halükarda dolacak" yani siz bu harcamayı zatenn başkası sizle gelse de gelmese de yapacaksınız... ona güvenip de araç alıp yola çıkmadınız herhalde. sizin aracınız anladığım kadarıyla ortalama 2tl yakıyor km'de siz de ayda 2000 km yol yapıyorsunuz... yani 4000 TL yakıt masrafınız var. siz arkadaşınızdan git gel 80 tl alıyorsunuz yani siz 200 lira yerine özel araçla 120 liraya git gel yapmış oluyorsunuz. arkadaşınız da bu yolculuktan rakamsal olarak sadece haftada 100 TL kazanç sağlamış oluyor. yani 1 günü bedavaya getirmiş oluyor sadece. Bayram bağışlar gibi afiş afiş yazmışsınız bir de burda... buradaki uyanık olan hem sizsiniz hem de hala art niyetle zam gelmiş bana söylenmemiş diyorsunuz. hala aynı yerdeyimmm, paraa yanlış insanlarda... ha bilmediğimi düşünüyorsunuz ya bu şeyleri, yıllarca araç tepesinde sahada koca bir ekiple çalışıp yöneticilik yaptım, yorgun oldukları ya da hava soğuk olan her gün de çocukları evlerine kadar bıraktım (istanbul'da) kimseden de yakıt açımı yapılmaz bugün/bu hafta doldu çıkarın paraları diye istemedim... şuanda da aracımız kmde 4,70TL yakıyordu en son zamma... baya hakimim yani konulara. bilmeyen de laf anlatsın gibi konuşmayın.
Racon böyle diyorum ticaretçi de oldum paragöz de oldum ya olumsuz yorum yapanlar böyle her gün bir ilçeye gel git yapsanız hem bedava olsun hem şöförlük yapayım herkesin evinden alıp götüreyim dermiydiniznYahu memurlar arasında raconu böyle.
Evet genelde tek araç çıkaramıyorlar. Dolayısıyla tek gitmeyecekken benzine ortak bulunca gidiyorlar. Amaç o zaten.
E otobüse zaten benzine mazota gelen zama göre zam yapıyor burda çalışan tüm memurlar ona göre zam yapıyor zaten bu işin raconu böyleNasılsa kendim aracımla işe gidiyorum diye samimi olduğum arkadasimi da yanımda götürürdüm samimi olmadığımı da arada gel bırakayim derdim otobüse zam gelmiş hadi biz de zam yapalım demek nedir Allahim
vallahi sizin matematikle bir günü bedavaya gelmiş olabilir tamam ama otobüsle gitmekle araçla gitmek arasında dağlar kadar fark var otobüs çok oyalanıyor geç gidiyor sıkış tepiş yani.kurumdan otobüsü kullanan yok sayılır derece de az herkes birini buldu mu ona dahil oluyor ve parasını vererek iş arkadaşı hepsi de samimi ama malum memur insanlar herkes alıyor ücreti"mecbur gitmek zorundasınız, araç deposu her halükarda dolacak" yani siz bu harcamayı zatenn başkası sizle gelse de gelmese de yapacaksınız... ona güvenip de araç alıp yola çıkmadınız herhalde. sizin aracınız anladığım kadarıyla ortalama 2tl yakıyor km'de siz de ayda 2000 km yol yapıyorsunuz... yani 4000 TL yakıt masrafınız var. siz arkadaşınızdan git gel 80 tl alıyorsunuz yani siz 200 lira yerine özel araçla 120 liraya git gel yapmış oluyorsunuz. arkadaşınız da bu yolculuktan rakamsal olarak sadece haftada 100 TL kazanç sağlamış oluyor. yani 1 günü bedavaya getirmiş oluyor sadece. Bayram bağışlar gibi afiş afiş yazmışsınız bir de burda... buradaki uyanık olan hem sizsiniz hem de hala art niyetle zam gelmiş bana söylenmemiş diyorsunuz. hala aynı yerdeyimmm, paraa yanlış insanlarda... ha bilmediğimi düşünüyorsunuz ya bu şeyleri, yıllarca araç tepesinde sahada koca bir ekiple çalışıp yöneticilik yaptım, yorgun oldukları ya da hava soğuk olan her gün de çocukları evlerine kadar bıraktım (istanbul'da) kimseden de yakıt açımı yapılmaz bugün/bu hafta doldu çıkarın paraları diye istemedim... şuanda da aracımız kmde 4,70TL yakıyordu en son zamma... baya hakimim yani konulara. bilmeyen de laf anlatsın gibi konuşmayın.
Yahu memurlar arasında raconu böyle.
Evet genelde tek araç çıkaramıyorlar. Dolayısıyla tek gitmeyecekken benzine ortak bulunca gidiyorlar. Amaç o zaten.
vallahi zaten ben kendim tek gidiyordum onlar geldi rica etti dahil olmak istedi yani işi ticarete döksem müşteri arayışında olurdum ben.baktım kurumda herkes nasıl yapıyorsa sistemi ben de öyle yaptım birliğe zam geldikçe zam koyuyoruz dediler hatta çevremde az bile alıyorsun hem araba konforu olacak hem de birlikten bile az alıyorsun dediler konu bu arabamla zaten evet her gün geleceğim her halükarda ama en azından kimseyi sabahları toplamak zorunluğum yok güzergahımı değiştirmezdim kafam rahat olurduVallahi hanımlar bazılarınız öyle halden anlamaz konuşuyor ki anlatamam. Ben 10 yıl böyle gittim geldim. Sağ olsun arkadaş mahalledendi. O olmasa ben sabahları ilçe minibüsüne binmek için taksiye binmek zorunda kalırdım. Evim ters yerde, akşam dönüşte 1 saat ilçe otobüsü, üzerine 40 dakika otobüs. 3.30da dersten çıkıp en erken 6da evde olmak nedir bilir misiniz? Ben kızımı 8 aylık bırakıp işe başladım. 1 dakika bile değerliydi benim için. Bu şekilde kullanılan araçlarla 'kazan kazan' durumu yaşanıyor çoğunlukla. Arabasını kullanan arkadaş pekala ilçe minibüsüyle gidebilir. Bu şoför için de yolcular için de büyük konfor. Kapından binip kapında iniyorsun, zamandan kazanıyorsun. Açıkçası buna ortak olan herkes durumdan son derece memnun. Yanında götürüver ne parası, denecek bir durum değil. Bu bir çeşit çıkar ortaklığı, istersen ticaret olarak da görebilirsin ama bu ticarette kaybeden olmuyor pek.
Yahu bu durumun nesini anlamıyorsunuz?Tamam siz yöneticisiniz maaşımız da yüksek belli ki siz gönülden bırakın koyun altınızda çalışanları yeri geldi ben de almadım diyorum zaten burda konu para değil arkadaşımın bana söylememesi konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?