Aklıma karpuz kabuğu düştü bir kere

Bir öğretmen olarak katılıyorum yorumunuza. Biz de bu yöntemi çok uyguladık. Okul servisi olmadığı zamanlarda araçları olanlar götürüyor, diğerleri de aylık tutarı veriyordu. Herkes eşit ücret veriyordu. Bana garip gelmedi o yüzden
Evet, onları da anladım ama. sanki yol üstünden eve bırakmak arada diye algılamışlar şehir içinde ama taşra farklı işliyor durumlar tabi

Bu neydi gız trilyon yıl düşünsem dolmuşçu gibi 10-20 lira almak aklıma gelmez gelse de kendime yediremem nasıl hesaplar bunlar
Küçük yerlerde vasıta yoksa maalesef ki insanlar buna mecbur kalıyor.
Arabası olmayanı da her gün kimse evinden alıp bırakamaz. Biraz mecburiyetten oluyor yani.

Niye insanlara servis cekiyorsunuz anlamadim? Araci olan binsin gelsin olmayan dolmusuna binsin. Ben olsam musait degilim der kimseye serviscilik yapmam. Bu ne ayol kendi arabamla rezil olcam.
Niye yapıyoruz malum zamlar işte sırf fazla ücret vermeyelim yola diye ama galiba fazla para verip kafa rahat olmak daha önemli imiş

Kızlar yanlış anlaşılmak istemem,ben kesinlikle kınamıyorum hatta yanlış anlamış da olabilirim.
Şöyle- zaten kendim için gideceğim yol üzerinden inecek arkadaşım var ise nasılsa yolumun üstü diye para almazdım demek istedim.
Kesinlikle 80-90 km başka ilçeye götür getir olduğunu düşünemedim.
öyle bir durumda yeni almazdım para ama taşımazdım da.kusura bakma canım ya o taraf bana ters veya uzak derdim sıyrılırdım işin içinden sanırım :KK50:
Maalesef ki onu da yapamıyorsun. Gerçekten o kişi sana mecbur kalabiliyor. Vicdan devreye giriyor sonra.

ilçede bu yaygındır arkadaşlar. Para da alınır elbette benzin kaç tl oldu haberiniz yoo herhalde. Tek kimse araç çıkarmaz yoksa ilçeye 50-60 km için. Maksadı bu

O değil bana ücret alıyorum diye kızan arkadaşlar bu arabanın sigortası var yıpranma payı var geçen arıza açtı 3 bin tl gitti muayenesi var bi sürü masrafı var saysam onlardan aldığım ücret bunların hiç birini karşılamıyor ancak benzinime ortaklar sadece araba lastik patlasa kim ödeyecek ben
Biliyorum 😂

Kızlar yanlış anlaşılmak istemem,ben kesinlikle kınamıyorum hatta yanlış anlamış da olabilirim.
Şöyle- zaten kendim için gideceğim yol üzerinden inecek arkadaşım var ise nasılsa yolumun üstü diye para almazdım demek istedim.
Kesinlikle 80-90 km başka ilçeye götür getir olduğunu düşünemedim.
öyle bir durumda yeni almazdım para ama taşımazdım da.kusura bakma canım ya o taraf bana ters veya uzak derdim sıyrılırdım işin içinden sanırım :KK50:
İlçe için her gün 100 km gidiş dönüş yapamazdın o zaman ama memur maaşıyla. 100 km 280 tl yapar. Her gün hangi memur 300 lira benzin harcar bir işe gitmeye.
Amaç bu arkadaşlar. Şöför yalnız gidemeyeceği için alıyor. İnsanlar da rahat gitmek için veriyor

Evet
İlçe için her gün 100 km gidiş dönüş yapamazdın o zaman ama memur maaşıyla. 100 km 280 tl yapar. Her gün hangi memur 300 lira benzin harcar bir işe gitmeye.
Amaç bu arkadaşlar. Şöför yalnız gidemeyeceği için alıyor. İnsanlar da rahat gitmek için veriyor
evet evet bu işin rajonu buymuş arkadaşlar anlattılar

Eger 150 lira yol parasi aliyorsa mantikli ama 20 tl fln aliyorsa baslarim ilcesine de servisine de

Eger 150 lira yol parasi aliyorsa mantikli ama 20 tl fln aliyorsa baslarim ilcesine de servisine de
Aslında normali araba sahibinin benzin parasına bir şekilde destek olmaktır. Bilet parası gibi yapmak bir işe yaramaz.
Bir arkadaşım da iki hocayı evlerinden alıp bırakıyordu geri. Kız iyi niyetliydi kendini de katıp üçe bölüyordu yol masrafını. Sonra üçüncü bir kadın hoca ben gelsem de gelmesem de gelip gidiyorsun zaten, niye para alıyorsun demişti. :KK70:
Bazı insanlar diğer insanların dünyaya geliş sebebini onlara hizmet etmek gibi düşünüyor.
Ben olsam bilet parası usulünü kabul etmem. Gitsin binsin dolmuşa aynı parayı veriyor madem. Hem karda kışta bekleme, özel araç gelsin kapından alsın, arabayı kullanan da başkası yol boyu rahat rahat git. 10-20 lira ne ya?

Her gün 60 km getir götür yapıyorum aynı kurumdayız üç beşin hesabını yapacak olsam güzergahımı değiştiğirp evine kadar bırakmam ki bu bile vakit kaybı benim için o bekar benim evde annesini özleyen bir çocuğum bar var
İşte ben de onu diyorum ne gerek var başkasını taşımaya. Allah korusun kaza yapsanız o kişiye bir şey olsa ailesi tazminat davası açar. Her gün alıp götürmek riski arttıran bir şey. Bilemedim yani getirip götürüyorsanız ve yol 60 km ise tabi ki benzini bölüşün.

O zaman benzin parası bölünmeli ama. Otobüs 20 tl ise arkadaşı otobüs parasını veriyormuş. 20 tl diyelim aldığı para bir işe yaramıyor ki. Günlük benzin kaç tl ise giden sayısına bölğnmeli

İlçe fiyatları o kadar olmuyor maalesef.
Eşim böyle gidip geliyor. Geçen sene en son 40 tl idi. Son zamlarla bu sene tahminen 60 tl fln olacaktır.
Yani gidiş dönüş 80 alıyordu. Üç kişi olsalar 160 tl alıyordu eşim benzinin yarısı oluyordu.
Mantık tamamen bu yani

O zaman benzin parası bölünmeli ama. Otobüs 20 tl ise arkadaşı otobüs parasını veriyormuş. 20 tl diyelim aldığı para bir işe yaramıyor ki. Günlük benzin kaç tl ise giden sayısına bölğnmeli
İlçe gidişleri de o kada ucuz değil.
İl içi ulaşım ücretlerine kayıyor aklınız ama uzak ilçelerin otobüsleri hem sayı olarak azdır. Hem ücreti fazladır. Servis gibi düşünün. Otobüs değildir zaren. Genelde otogardan kalkan servisler

Kırıldığım nokta zam geldiğini duyalı bir iki hafta olmuş iş yerinden bi arkadaş dedi biz konuştuk zam geldiğini duydu o dedi bugün ben tesadüf öğrendiğimde hiç bilmiyormuş gibi yapması bu kadar hassas iken bu konuda

neden yapmayalım hanımefendi su mu yakıyor bu araba ultra zenngin değiliz alt tarafı devlet memuruyuz
Yani neden söylememiş olabilir tahmininiz nedir

İlçe gidişleri de o kada ucuz değil.
İl içi ulaşım ücretlerine kayıyor aklınız ama uzak ilçelerin otobüsleri hem sayı olarak azdır. Hem ücreti fazladır. Servis gibi düşünün. Otobüs değildir zaren. Genelde otogardan kalkan servisler
Hmm. Doğru 20, 30 a ne kaldı ki.

Mazot fiyatları malum ev geçindiriyoruz kimsenin artık bedavaya götürecek durumu yok benim kızdığım ilçe zam yaptığında koşa koşa bana haber eden vicdanlı arkadaşım bu sefer haber etmedi ki artık kendi para vermiyor araba aldı yanımıza yeni katılan bayan veriyor sadece bun duyduğu halde sustu bugün ben duyunca da bilmiyormuş gibi yaptı meğerse haberi varmış güvenim o yüzden sarsıldı sinsilik hissettim 😞
size koşa koşa haber verdiğinde
kendi cebinden çıkacak para için konuşuyordu ama
şimdi bir başkası söz konusu
bir başkası adına konuşmak istememiş olabilir
o diğer arkadaşa zam geldi demeye utanmış olabilir
sinsilik bunun neresinde?

Yanlış mı anladım bilmiyorum ama arkadaş araç aldı çekildi sizinle gitmiyorsa fiyat artmış diye size söylemesi saçma olurdu. Sizinle gidip geliyorsa evet söylemesi gerekirdi.
bir hafta onun bir hafta benimki ile gidiyoruz o da son iki üç haftadır 8 aydır ben taşıyordum onu sadece benim aracım vardı

X