Aklım çok karışık iş konusunda?

Ben sağlık meslekte çalışırken hemşirelikten sağlık meslek dersleri öğretmeni olarak geçiş yapmış bir hoca vardı. Her gün lanet ediyordu öğrencilere, idareye, velilere... tatili var rahat dediler kandım, bir ay iznim benim de vardı, zaten hastanedeydim iki hafta da rapor alıp aynı tatili yapıyordum, bilemedim böyle olacağını deyip duruyordu. Kendi mesleğinize yoğunlaşın lütfen. Benim alanım çok zor ama onlar yatıyor kafasını bırakın. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür olayından başka bir şey değil bu

Göreviniz belli evet ama asla o görevle sınırlı kalmıyorsunuz.
Bulasik yetismemis, musteri cay istemis bardak yok. Banane ben muhendisim diyen muhendisi kimse barindirmaz. Dogrusu bu demiyorum, bence de yanlis. Ama durum bu.
Satis kaybi var kurtarmiyor, yeni mezun birini bulduk sektöre de ilgili, maas da istemiyor simdilik diyip cikartiliyorlar.
Cunku aslinda o isletmelerde muhendis veya diyetistenlik bi is yok. Belli kapasite uzerinde zorunlu diye aliniyor.

Diyetisyen menu planliyor. Musteri begenmiyor. Bastan asagi degisiyor. Bu yuzden bi yerden sonra planlamiyor. Patates soyuyor 🙈

Yani her yer böyle olmayabilir ama ben 10 senede böyle gördüm. Siz onlineda cevre yapabildiyseniz bence devam...

Bu bahsettiğim catering evimize 10 dk uzaklıkta. Servis+ yemekhane + 3250 TL maaş dediler.Benim istedigim maaşı henüz tecrübem olmadığı için kabul etmediler.Tecrübeniz arttıkça maaşı da arttıracağız dediler. Hiç olmazsa tecrübem olur hem evime de yakın diye düşündüm ve tamam olur deyip kabul ettim. Sonra görüşme yaptığım kişi gelin size üretim yerini göstereyim dedi. Oraya da baktım.Çalışanlar şu an yemek yediği için burada degil dedi.Üretim yeri küçük bir yerdi beğendim. Sonra "gelin yemek yiyelim" dedi. Gittik yemekhaneye.bu da patronumuz dedi beni patronla tanıştırdı 😂 Insan kaynakları uzmanı çok sempatik biriydi. Beni patronun karşısına oturtdu.yemeği ve içeceği doldurup bana getirdi.sonra o da yanımıza oturdu. Patron bana gıda mühendisi misiniz? diye sordu. Ben de "diyetisyenim" dedim. O da tamam dedi. Nerelisiniz? Kaç kardeşsiniz filan diye sordu. Ilgincti yani 😂 şu ana kadar hiçbir iş görüşmemde insan kaynakları uzmanı ve iş yeri sahibiyle birlikte yemek yememiştim. Bir an kendi kendime dedim "nereye düştüm bir anda." Ortam güzeldi sakin nezaketli insanlardı ama olay hızlı ilerledi diye şaşırdım.yemekten sonra sözleşme filan yaparız galiba diye düşündüm ama yemekten sonra insan kaynaklari uzmanı ile oradan çıktık. Işte işletmemiz böyle bir yer dedi.ben de "güzel bir yermiş.beğendim" dedim.o da ben sizi akşam arayacağım dedi. Ama dün akşam aramadı. Yani anlayamıyorum akşam aramayacaksa neden sanki işe alacakmış gibi davrandılar. Sizin catering sektöründe tecrübeniz varmış. Sizce ben mi umutlandım çok anlam yükleyip?

Bence igda cevre edinmeye takipci kazanmaya calısın. Yuksek takipcili, surekli aktif diyetisyen hesapları o kadar çok para kazanıyor ki. Bi arkadasım sadece online olarak para kazanıyor ve durumu cidden cok iyi

Ben sağlık meslekte çalışırken hemşirelikten sağlık meslek dersleri öğretmeni olarak geçiş yapmış bir hoca vardı. Her gün lanet ediyordu öğrencilere, idareye, velilere... tatili var rahat dediler kandım, bir ay iznim benim de vardı, zaten hastanedeydim iki hafta da rapor alıp aynı tatili yapıyordum, bilemedim böyle olacağını deyip duruyordu. Kendi mesleğinize yoğunlaşın lütfen. Benim alanım çok zor ama onlar yatıyor kafasını bırakın. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür olayından başka bir şey değil bu
Onlar yatıyor düşüncesinde degilim asla. Çünkü zaten öğretmen olarak atanabilmek de çok zor ve öğretmenlikte doğu görevi de var. Ve öğretmen olarak bir sınıfta düzeni sağlamak sınıfta aktif şekilde ders anlatmak da kolay bir şey değil benim açımda.Çünkü diyetisyenlik polikliniğe gelen hastalarla bireysel çalışılabilen bir meslek o açıdan rahat ama özel sektörde her meslekte olduğu gibi zorlayıcı. Tüm bunların farkındayken tatilleri iyi deyip de 2. bir mesleğe geçmek istemiyorum ama ileride pişman olur muyum onu da bilemiyorum. Galiba en iyisi atanmak içim ders çalışmaya başlamak.atandıgımda bu kafa karısıklıgım da geçer insallah

Onlar yatıyor düşüncesinde degilim asla. Çünkü zaten öğretmen olarak atanabilmek de çok zor ve öğretmenlikte doğu görevi de var. Ve öğretmen olarak bir sınıfta düzeni sağlamak sınıfta aktif şekilde ders anlatmak da kolay bir şey değil benim açımda.Çünkü diyetisyenlik polikliniğe gelen hastalarla bireysel çalışılabilen bir meslek o açıdan rahat ama özel sektörde her meslekte olduğu gibi zorlayıcı. Tüm bunların farkındayken tatilleri iyi deyip de 2. bir mesleğe geçmek istemiyorum ama ileride pişman olur muyum onu da bilemiyorum. Galiba en iyisi atanmak içim ders çalışmaya başlamak.atandıgımda bu kafa karısıklıgım da geçer insallah
Yani öğretmenlik de garanti ve rahat değilken tekrar emek ve masraf etmektense kpss çalışmak en mantıklısı. Yani tıp okuyayım demedikten sonra başka hepsi aynı bana göre. Gerek yok sil baştan yeni bir şeye girişmenize değmez

Catering sektörü göründüğü kadar kolay değil. Küçük bir yemek şirketiyse sizin için zor olabilir. Çünkü usta orada kral olur. Bir diyetisyen olarak catering de zorlanızınız diye düşünüyorum. Gıda mevzuatına ne kadar hakimsiniz? Bir gıda mühendisi olarak tavsiye etmem. Bence online olarak devam edip kpss çalışın.
Insan kaynaklari uzmanı "burası tecrübe kazanabilmeniz icin de uygun kücük bir işletme" dedi. Servis+ yemekhane + 3250 TL maaş dediler.Benim istedigim maaşı henüz tecrübem olmadığı için kabul etmediler.Tecrübeniz arttıkça maaşı da arttıracağız dediler.Evime yakın bana da tecrübe olur diye kabul ettim.
Sonra görüşme yaptığım kişi bana üretim yerini gösterdi.Sonra "gelin yemek yiyelim" dedi. Gittik yemekhaneye.bu da patronumuz deyip beni tanıştirdı. Patron bana gıda mühendisi misiniz? diye sordu. Ben de "diyetisyenim" dedim. O da tamam dedi. Nerelisiniz? Kaç kardeşsiniz filan diye sordu. Ilgincti yani 😂 şu ana kadar hiçbir iş görüşmemde insan kaynakları uzmanı ve iş yeri sahibiyle birlikte yemek yememiştim. Bir an kendi kendime dedim "nereye düştüm bir anda böyle" Ortam güzeldi sakin nezaketli insanlardı ama olay hızlı ilerledi diye şaşırdım.işe alacaklar galiba diye düşündüm. yemekten sonra insan kaynaklari uzmanı ile oradan çıktık. Işte işletmemiz böyle bir yer dedi.ben de "güzel bir yermiş.beğendim" dedim.beni akşam arayacağını söyledi.ama akşam aramadı.ben mi her şeyden bir mana çıkardım anlayamadım 😂

10senelik ögretmenim yakın arkadaşım diyetisyen. Ikimizi karşilaştırınca onun işi daha az yorucu. Sizin sikayet ettiginiz kısım bulaşık yıkama başka şeylerle ilgilenme vs özel sektörden kaynaklanıyor. Diyetisyen degil mühendis olsanız bile özelde istediklerini yaptırırlar size. Devlet hastanesinde böyle seyler olmuyor. Odanızda oturup sadece sizi ilgilendiren şeyleri yapıyorsunuz. Size tavsiyem kpssye odaklanip atanmak.
Evet galiba en iyisi bu olacak benim için.teşekkür ederim tavsiyeniz için 🌸

öğretmen değilim, sağlıkçı da değilim. sadece öğretmen olmayı isteme nedeniniz tatil günleri ve çalışma rahatlığı olmasın demeye geldim.
çocuk yetiştireceksiniz, örnek olacaksınız. hem eğitim hem öğretim vereceksiniz.
her biri farklı karakterde 10larca çocuğun sorunları ile ilgilenmeniz gerekecek.
bunlara da var mısınız ?
Ve velilerin sorunları ile dışarıdan öğretmenlik galiba çok rahat görünüyor ama içeride durumlar çok zorlayıcı

Insan kaynaklari uzmanı "burası tecrübe kazanabilmeniz icin de uygun kücük bir işletme" dedi. Servis+ yemekhane + 3250 TL maaş dediler.Benim istedigim maaşı henüz tecrübem olmadığı için kabul etmediler.Tecrübeniz arttıkça maaşı da arttıracağız dediler.Evime yakın bana da tecrübe olur diye kabul ettim.
Sonra görüşme yaptığım kişi bana üretim yerini gösterdi.Sonra "gelin yemek yiyelim" dedi. Gittik yemekhaneye.bu da patronumuz deyip beni tanıştirdı. Patron bana gıda mühendisi misiniz? diye sordu. Ben de "diyetisyenim" dedim. O da tamam dedi. Nerelisiniz? Kaç kardeşsiniz filan diye sordu. Ilgincti yani 😂 şu ana kadar hiçbir iş görüşmemde insan kaynakları uzmanı ve iş yeri sahibiyle birlikte yemek yememiştim. Bir an kendi kendime dedim "nereye düştüm bir anda böyle" Ortam güzeldi sakin nezaketli insanlardı ama olay hızlı ilerledi diye şaşırdım.işe alacaklar galiba diye düşündüm. yemekten sonra insan kaynaklari uzmanı ile oradan çıktık. Işte işletmemiz böyle bir yer dedi.ben de "güzel bir yermiş.beğendim" dedim.beni akşam arayacağını söyledi.ama akşam aramadı.ben mi her şeyden bir mana çıkardım anlayamadım 😂
Benim de olknmezun olduğum zaman buna benzer bir tecrübem oldu. Küçük cateringler genelde yeni mezun severler. Çünkü bir kurumsallık yok. Yeni mezun işleyişi bilmez sektörü tanımaz yani gözü açık değildir. Ben örneğin batmış bir yere başlamışım bunu paramı alamadığım zaman ogrend8m. Bana tecrübe de kazandırmadı çünkü moralim bozuldu ilk aydan emeğimin karşılığını alamamak. Şimdi söz oraya sırf yasal mevzuat için alındınız. Sorumlubyonetici olmal için. Tarımdan geldiklerinde uygun desinler diye. Insan kaynakları uzmanı aynı zamanda muhasebeci mi acaba?

Ve velilerin sorunları ile dışarıdan öğretmenlik galiba çok rahat görünüyor ama içeride durumlar çok zorlayıcı

evet bence öğretmenlik çoğu işten daha zor. eminim anlayışlı, mantıklı velilerde vardır ama buradaki konulara bakıyorum öğretmeni hizmetçisi gibi görenlerde var çok.

Benim de olknmezun olduğum zaman buna benzer bir tecrübem oldu. Küçük cateringler genelde yeni mezun severler. Çünkü bir kurumsallık yok. Yeni mezun işleyişi bilmez sektörü tanımaz yani gözü açık değildir. Ben örneğin batmış bir yere başlamışım bunu paramı alamadığım zaman ogrend8m. Bana tecrübe de kazandırmadı çünkü moralim bozuldu ilk aydan emeğimin karşılığını alamamak. Şimdi söz oraya sırf yasal mevzuat için alındınız. Sorumlubyonetici olmal için. Tarımdan geldiklerinde uygun desinler diye. Insan kaynakları uzmanı aynı zamanda muhasebeci mi acaba?
Insan kaynakları çaycıymış başlangıçta.sonrasında ilerlemis o konuma gelmiş. Bana dedi irsaliye,fatura yapmayı biliyor musun diye. Bilmiyorum dedim. Sonuçta o işler muhasebecilerin işleri. Beni henüz işe almadılar.işe almış gibi davrandılar.seni akşam arayacağız dediler ama aramadılar.böyle de degisik bir durum 😂

evet bence öğretmenlik çoğu işten daha zor. eminim anlayışlı, mantıklı velilerde vardır ama buradaki konulara bakıyorum öğretmeni hizmetçisi gibi görenlerde var çok.
Sinıf öğretmenligi ve anaokulu öğretmenligi dısında velilerle çok görüşmek gerekir mi ki? Mesela branş ögretmenlerinin veli toplantısı dısında velilerle görüşme yapmasına gerek yok diye biliyorum

Sinıf öğretmenligi ve anaokulu öğretmenligi dısında velilerle çok görüşmek gerekir mi ki? Mesela branş ögretmenlerinin veli toplantısı dısında velilerle görüşme yapmasına gerek yok diye biliyorum

o detayları bilemiyorum ama sonuçta branş öğretmeni de zaman zaman velilerle bir araya gelmek durumundadır. malum artık ödevler vs telefonlardan whatsapp gruplarından takip ediliyor. onlarda da benzer sıkıntılar var deseler inanırım.

X