Aklı başında abla görüşlerine ihtiyacım var

ebru101

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
83
2
6
34
Ankara
Merhabalar. Ebru ben. 19 yaşındayım. Üniversite 2.sınıf öğrencisiyim. Sizlerden genel bir bakış ve objektif sorunlar istiyorum. Üniversiteye kadar bakımsız sayılabilecek bir tiptim. Fazla kilolarım vardı mesela. Hani şu hırslı, herkesle çatır çatır kavga eden, hocaların gözdesi öğrenciler olur ya, öyleydim. Tek hedefim vardı:sınavı kazanmak. Çok şükür kazandım. Ankarada ailemin yanında Türkiyenin sayılı tıp fakültelerinden birinde okuyorum. Sınavı kazanınca bir boşluğa düştüm. Amaçsız kaldım sanki. Bu kez kendime yoğunlaştım. Müthiş güzel olmalıydım, en güzel ben olmalıydım. Kilolarımdan kurtuldum, 8 kilo verdim, saçlarımı boyattım, dolabımı yeniledim, bu hedefime de ulaştım. Sonra yine bir boşluğa düştüm. Hayatımda özel biri olsun istedim. Lise 2de yaşamıştım öyle bişey, 2 ay kadar, sonra derslerime yoğunlaşmam gerek deyip bitirmiştim. Bi bakındım çevreme, bana duygusu olduğunu hissettiğim kim var, ya da ben kime verebilirim sevgimi. Bi çocuk vardı adı emre. Üniversiteden. Çok saf duygularla bi adım attım ona. Bi merhaba dedim gülümseyerek arkadaş ortamında. O da bana adımlar attı, buluştuk, görüştük. İlk buluşmamızda bana bi ömür benimle yürür müsün aynı yolda dedi, gözlerime bakıyordu, müthiş mutluydum. Gülümsedim, bu evet demekti. Çok sevindim içimde nasıl fırtınalar koptuğu aklıma geldikçe şapşallaşıyorum hâlâ. Güzel duygulardı. Bir yıl kadar beraber yürüdük emreyle. Ama olmadı. Psikolojimi bozan bir ilişki hâline geldi ve noktalamak durumunda kaldım. Beni aşırı kısıtladı, sosyal hayat zaten sıfıra indi, tam kendim geliştirmeye başlamışken dans, gitar, keman, resim bu kursların hepsine birden müthiş bi hevesle başlamışken, o da bundan nasıl mutlu olduğumu göre göre beni herşeyden soyutladı. Çok emek verdim onun için, müthiş sorunlu bir ilişkiydi. İşin içine aldatma ve benim de söylemiş olduğum bana göre masumane ona göre cinayet sebebi yalanlar girince yeter dedim artık. Yeter. Zaten kendisi bana şunu söyleyip duruyordu:kimse vazgeçilmez değildir. Bir gün çok haklı bu çocuk dedim ya. Neyin çabasındayım, kimse vazgeçilmezdeğil ki.. Bitti dedim ona, arama, özgürsun. Engelledim her yerden. Zaten ilişki süresince birbirimizi tüketmişiz. Hiç acı çekmedim. Başta biraz nefret duydum o kadar. Zamanla o da geçti. Ertesi gün bir başka sahis ulaştı bana. Adı.kemal. Liseden bir arkadasimin arkadasiydi. Zipir bit çocuk tanıdığım kadarıyla. Hani şu çapkın, fazlaca yakisikli, zengin, "cool" erkekler olur ya, tam olarak öyle biri tip. Birkaç gün konuştuk kemalle, emreyle birlikte olmadan önce de bana duyguları olduğunu biliyordum ama hemen geri çekmiştim kendimi. Çünkü suna inanirım, davul bile dengi zengine. Benim babam insaatci , annem ev hanimi. Gurur duyuyorum onlarla o ayrı mesele. Onun babası milletvekili, annesi ne bilmiyorum. Ben hayat standartlarimi ona göre ayarlayamazdim. Ben rahatım evet, yani maddi yönden, şöyle ki burs alıyorum birçok yerden. Giyimim, saçımı makyajım hep tamamdir ancak ailem daha mutevazi insanlar. Ben bazen onlara yardım ediyorum aldığım kurslarla hep etmeliyim biliyorum onlar benim canım bitanem. Her neyse, kemal bana sonradan ulaşınca, ben de herşeyi bir kenara bırakıp bir deneyelim gorelim dedim. Tamam dedim ona, seninleyım. Bunu ilk söylediğim an müthiş mutlu oldu. Çok.. Ben tam bir oğlak kızıyım, sabit, ilgiye muhtaç. O tam bir ikizler. Değişken. Kaldıramadim. Hoşçakal dedim, olmuyor. 1 hafta sürdü tam. Ne komik bir rakam bir ilişki için değil mi, ama uzamamasi daha mantikliydi.
Ben bu gece geçmişin muhasebesini yapıyorum. İlerdeki hayatimda kendime daha doğru bi yön çizebilmek adına. Sizlerden de tarafsız, objektif değerlendirmeler rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler, sevgilerle..

Canim oncelikle daha cok gencsin.
Biraz akisina birak
Her seyi planlayarak yasaman icin daha cok erken
Arkadaslarini secerken dikkatli ol,iyi dusun ancak simdiden onlarla bir gelecek planlamasi yapma

Canim oncelikle daha cok gencsin.
Biraz akisina birak
Her seyi planlayarak yasaman icin daha cok erken
Arkadaslarini secerken dikkatli ol,iyi dusun ancak simdiden onlarla bir gelecek planlamasi yapma

Haklısın, aslında gelecek planlaması değildi yaptığım, evlilik fikri falan değildi beni düşündüren yani farklı bişey. Sanki herşey uyum içinde olmalıymiş ve eğer bu uyumun bi parçası bi tık ustte olacaksa o parça benden olmalıymiş gibi. Kemali kastederek söylüyorum bunu. Teşekkür ederim yorumun için :)

çok mantıklı birisin bence anlatımınada bayıldım gayet açıklayıcı olmuş.bence senin akla ihtiyacın yok canım çünkü senin kendine her şekilde format atıp sıfırdan başlayabilme kabiliyetin var böyle devam et bence

Sana 33 yaşında bir ablan olarak diyebilirim ki 19 yaşında bir genç kız için gayet aklı başında düşünüyorsun...

İyi bir bölümde okuyorsun, hayatında duygusal anlamda zaman zaman boşluklar oluşması ve flörtler yaşaman gayet normal...

Yürütemediğin yerde noktalamayı da biliyorsun...

İlişkinin geleceğini öngörüp mantıklı karar da verebiliyorsun...

Ben sana ne önereceğimi bilemiyorum doğrusu...

İstersen gel beraber benim sıkıntılarıma çözüm bulalım

Son düzenleme:

:) teşekkür ederim gülümsetti beni satırların

Klavye başında ne kadar olur bilemiyorum ama yardımcı olabilirsem ne mutlu, olur tabiii :) nedir ki ablacım sizin sıkıntılarınız

ayy cok sekersin ya,konuyu okurken hikaye gibi geldi valla:) daha yasin cok cok genc,guzel bi bolumde okuyosun bu iliski konularini cok ciddiye alip yorma kendini derim guzel kardesim,,,

Geleceğinde planlayabileceğin ve somut hedef koyabileceğin ancak okulunu bitirmek olabilir,senin gibi bir kız mutlaka TUS'u da kazanmak isteyecektir..

Bunların dışındaki şeyler hayatın akışına göre şekil alacaktır,ne hedef koyabilirsin ne de amaç edinebilirsin..
Biraz tesadüf biraz kader,
zaten mantıksız bir kız değilsin şu yazdıklarını okuyunca,
karşına yine birileri çıkacak flört edeceksin yüksek ihtimal yine ayrılacaksın,
arkadaş ortamın,sosyal çevren,aktivitelerin olacak,
sonra yine biriyle tanışacaksın belki bambaşka olacak..

Seçtiğin meslek zor,meşakkatli ve çok uzun bir yol,bu yolda yanında durmak isteyip duramayanlar,seni anlamaya çalışıp (yoğun çalışma temposu,hem öğrenciyken hem de sonrasında) anlayamayanlar olacak..
Büyük ihtimal ileride meslektaşınla evleneceksin,çünkü dr. bir kadını ancak dr.bir erkek anlar

ayy cok sekersin ya,konuyu okurken hikaye gibi geldi valla:) daha yasin cok cok genc,guzel bi bolumde okuyosun bu iliski konularini cok ciddiye alip yorma kendini derim guzel kardesim,,,

Teşekkür ederim :) aslında bunu yapabilsem süper olur yani ilişki konularını ciddiye almamayı başarabilsem. Zaten bi süre kendimi dinlemek ve derslerime yoğunlaşmak istiyorum. Tavsiyen için de teşekkür ederim çok inlesin, çok incesiniz bu saatte vakit ayirip yorum yapan kimse olmaz diye düşünmüştüm açıkçası mutlu oldum

Cerrahi düşünüyorum ablacım, çocukluk hayalimdi. TUSta cerrahinin puanları düşük. Bu yüzden şimdiden çok kasmıyorum kendimi. Hayat ne getirir bilemem, belki bir meslektaşımla evlenirim dediğin gibi, belki sansasyon yaratacak bir çıkış yaparım beklerim kendimden bunu, mesela bir bateristle evlenirim, olamaz mı, olabilir :) bilemiyorum ciddi olmak gerekirse gerçekten bilemiyorum yanlış yapmak istemiyorum, dönüp baktigimda pişman olacak bişey yapmamış olmak istiyorum. Ama ilk yolundaki abla da demiş ya, çok da planlamak istemiyorum hayatı..

Öyle..
planlasan ne olacak ki hayat planladığımız gibi olmuyor..
Bugün kurduğun hayaller yarın sana saçma geliyor,örneğin baterist hayalin 19 yaş için olan bir hayal,10 yıl sonra gidip bir cerrahla
evlenirsin,beraber kesip biçersiniz

Sen okul ile ilgili hedeflerini yine de yüksek tut,TUS'a hazırlanırken fikirlerin değişebilir,ailemde epey dr. olduğu için ve hatta
yeni yetişen öğrenci doktorcuklarımız olduğu için biliyorum
Mesela bir tanesi okulun ilk yıllarında cerrah olmayı hayal ediyordu,okul bitti yok istemiyorum dedi,1 yıl deli gibi çalıştı KBB.yi kazandı
seneye uzman oluyor..o da bayan senin gibi...

Canım ya çok güzel yazmışsın bayıldım. :) yaşına göre de olgunsun maşallah.
bende oğlak burcuyum aynı senin gibi planlı ,programlı, detaycı ,sabit fikir düzen v.s hep böyle yaşadım ve hala aynı devam ediyorum. Ve çok yıprandım ve yıpranmaya devam ediyorum. :)) şimdi nasılsan ileridede bu aynı olacak malesef. :)) Bu huy bu karakter değişmez. Örneğin Ben değişmedim.Ailene düşkün olman ve onları düşünmen çok güzel. Ama diğer konuları bu kadar düşünme hesaplı olma bence.bizim çizelgemizle hayatın çizelgesi uyuşmuyor bazen. Hayal kırıklıkları oluyor.Her şeye istediğimiz şekili veremiyoruz, veremeyizde.
Diğer arkadaşlarıma katılıyorum.
Biraz rahat bırak kendini :))
SAĞLIK,HUZUR, MUTLULUK VE AİLEN hep seninle olsun... gersi her şekilde olur zaten. Tabi ALLAH'ın izniyle.

Yoo bi baterist hayalim yok, yanlış ifade ettim sanırım kendimi özür dilerim, ne olacağını hiç kestiremedigimi söylemeye çalışmıştım. :) cerrahi özellikle kalp damar cerrahisi çocukluk hayalim ama kliniğe geçince fikirlerim degisir mi o yakının gibi bilemiyorum tabi oldukça ağır. Bu yüzden bazen kardiyolojiyi de düşünmüyor değilim aslında hem bol ameliyatlı bir bölüm hem rahat hem puanı yüksek, hedefimi yüksek tutmuş olurum dediğin gibi canım. Bakalım hayırlısı olsun :) zor ve meşakkatli bir bölüm, aileni tebrik ediyorum, darısı bana inşallah bi an önce bitirip güzel şeyler verebilirim insanlara ben de kendi adima

Yo yoo ben senin ne demek istediğini anladım da vurgulamaya çalıştığım aslında cerrahi hayaline göndermeydi,
şimdi 19sun hayallerin ona göre,yarın hayallerin başkalaşacak çünkü olgunlaşacaksın

Evet darısı başına,
Dr.lar ,Dr.larla evleniyor diye örnek vermemin sebebi de yine ailemdeki emsallerdi

Hayatı akışına bırakmalısın. Akıllı ve düzgün birisi olduğun izlenimini aldığım için bunu söylüyorum. Anladığım kadarıyla, olumlu/olumsuz yaşadıklarının esiri olmuyorsun. Bu çok iyi bir davranış. Biz insanlar sadece kendimiz için yaşarız ve yaşadıklarımızda o sebeple hep katmerlidir. Bitmek tükenmek bilmez bundan acılarımız.

Hayata pozitif bakabilmek büyük erdem, yaşadıklarından ders çıkartmakta. Bunları başarabildiğin izlenimini aldığım için tek önerim; hayatı akışına bırak. Yalnızca, bir tavsiye evleneceğin adam dediğin gibi bir bateristte olabilir, meslektaşında. Evleneceğin adamın, ne olduğu değil nasıl biri olduğu senin için önemli olsun. İçerisi bir yanardağken, dışı şelale bahçesi olsa ne olur?.

Maddiyata takılma ve bu tür yakınlaşmalardan da tam bu sebeple kendini soyutlama. Sadece iyi bir gözlemci ol, bu hem ilişkilerinde hem de hangi anabilim dalını seçersen seç mesleğinde sana çok yardımcı olacak bir davranış biçimidir. Gerisi zaten gelir..

Teşekkür ederim mahçup oldum :) ailem tabi benim bitanem, en kıymetlilerim, bugüne kadar ne yaptıysam arkamda durdular ben fazlasıyla hırslı bir öğrencilik dönemi geçirdim o süreçte bi dolu huysuzluk, hepsine katlandılar sağolsunlar. Hayatın ne getireceğini hiç ama hiç bilemiyorum canım, ama dönüp baktığımda yanlış bişey yapmış olmak istemiyorum. Bu arada, burcumuzu severim gerçekten iyisiyle kötüsüyle :)

Çok haklısın. Herşey başkalaşacak, hayallerim, belki kişiliğim, değişeceğim belki olgunlaşacağım. Teşekkür ederim güzel yorumların için :)

En güzel burç bizim burç
Hayatında başarılar ve mutluluklar olsun canım. Başarılı bir cerrah olman dileğile :)

Akış. Buna müdahale etmek istiyorum bazen. Elimde değil hakikaten. Ya utanarak söylüyorum bende en iyisi olma hırsı var. Yenmem gerekiyor. Hayatı ciddi anlamda akışına bırakabilmek için bu davranışımı yok etmem gerekiyor. Bana sorsan, planlamıyorum, hayatın ne getireceğini neler çıkacağını karşıma, bilmiyorum. Ama kısa vadede hedefler koyuyorum kendime, mesela şu an için hedefim komiteden(kurul sınavı) başarılı bi şekilde çıkmak ve dansta mükemmelleşmek. Sonra o hedefe ulaşınca amaçsızlaşıyorum ve bi anda daha fazlasını istiyorum.
Baterist/cerrah konusuna gelince, harika bişey söylemişsin, icerisi bir yanardağken dışarısı şelale olsa ne olur.. Bu yüzden zaten herşey olabilir, bilmiyorum diyorum hayırlısı olsun kişinin vasfı kişiliğiyle ölçülür, biliyorum. Kemal konusunda zıt şeyler söyledin diyeceksiniz, eğer kemalin yerinde ben olsaydim bunu dert etmezdim ama ben bu konumdayken kendimden maddi anlamda çok çok üstün bi sevgili/eş beni rahatsız etti nedenini sormayın bi cevabım yok kişilik yapısıyla ilgili olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…