Akıllı telefonlar ve çocuklar

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.911
63
Selam herkese.

Derdim akıllı telefonum ve bebeğim. Şu an çalışmıyorum evde bebeğime bakıyorum. Gün içinde sık sık telefonumu kullanıyorum. Oyun oynarken ya da birlikte uzanırken falan değil de mesela mama sandalyesinde o yemeğini yerken benim elimde telefon oluyor genelde. Geçenlerde dikkat ettim o da artık telefona uzanıyor kapmaya çalışıyor. Çok üzüldüm. İlerde telefonla uğraşmasını istemiyorum en azından belli bir yaşa gelene kadar. Ama tabi önemli olan çocuğa söylenen değil gördüğüdür. Çocuk elimde telefon gördükçe o da kullanmak isteyecek.

Bu yüzden birkaç gündür telefon almamaya çalışıyorum elime. Kitabımı okuyorum yanındayken. Ama bir yandan sürekli telefonu kontrol etmek istiyorum. En basitinden saate uzun süre bakmamak bile rahatsız ediyor beni. Bu arada evde televizyon yok, izlemiyoruz eşim de ben de. Sizce bu telefon işi nasıl olmalı? Siz neler yapıyorsunuz bebeğin/çocuğun telefona düşkün olmaması için?

Çocuğum yok ama sizin bağımlılıktan kurtulmanız için tavsiye verebilirim sosyal medya hesaplarınızı dondurun bi süre. İşiniz bitmiş olunca telefondan da uzak kalmış oluyorsunuz.

Televizyonsuz yaşamak kadar güzel bir şey yaparken, telefon bağımlısı olmuşsunuz. Bence çok sık kullandığınız uygulamaları değiştirin yada telefonu müzik dinleme aracı olarak kullanın. O çocukta 3-4 sene sonra telefonda oyun oynamak dışında hiç bir iş yapmazsa kendiniiz suçlu hissedersiniz

Bizde de aynı sorun var ben gostermemeye çalışıyorum. Bizimki gördüğü an her yere giriyor. Sipa whatsapi bile öğrenmiş oradan millete resmini çekip atıyor yada sesli mesaj geçen gün hatta bi ara youtubeden video paylaşmış daha 1.5 yaşında bu arada. Ben saklamaktwm başka çare bulamadım.

Çocuğum yok ama sizin bağımlılıktan kurtulmanız için tavsiye verebilirim sosyal medya hesaplarınızı dondurun bi süre. İşiniz bitmiş olunca telefondan da uzak kalmış oluyorsunuz.
Aslında bağımlılık boyutunda değil sadece sıkılıyorum kitap falan okumak dışında. Bende okuma takıntısı var sürekli bir şeyler okumak istiyorum. Mesela sosyal medyada pek vakit geçirmem zaten. Ama forum /sözlük gibi yerlerde bir şeyler okumayı çok seviyorum.

Yani sizden görmezse öyle bir deneyimi olmaz.
Televizyonun zıttı da kitap okumak değil bence.
Çocuğunuzla aktiviteler deneseniz mesela?
Radyo açabilirsiniz dans edin hatta
Televizyon ve telefon vakit geçirmek için kullandığımız aletler sonuçta. Yerine başka aktiviteler koymamız gerek ki aklımıza gelmesinler.

Video mu paylaşmış çok şekermiş tabi şaka bir yana uzak tutmak lazım.

O zaman ilgi alanınızla ilgili dergi vs alın onları okuyun günlük gazete alın onu değerlendirin okuyun. Aklıma başka bir çözüm gelmedi.

ilerde ben de böyle olacagimi düsünüyorum, telefon sürekli elimde..

en kötü ihtimal bir kitabin arasina koyarim bebegim kitap görürken ben telefonla ugrasiyor olurum isin sakasi tabii

Aktivite yapıyoruz. Oyuncaklarla oynama, yürüme egzersizleri, şarkı söyleme vs ama mesela o yemek yerken veya emeklerken elimde bir şeyler olsun okuyayım istiyorum. Bende okuma takıntısı var sürekli bir şeyler okumak istiyorum. Kitap çok okurum ama telefon daha kolay geliyor taşıması vs.

İlk defa duyduğum için hiç eli boş kalamadan sürekli bir şeyler okuma isteğini ona bir yorum yapamıyorum. Hayatınızı olumsuz etkiliyorsa destek alın isterseniz.

Ben mecburen ilgileniyorum, sürekli soru soran bir veli oluyor yani illa ki aldığımı görüyor. Yanında sıfır telefon asla olamıyor. Babanın elinden düşmez zaten. Akıllı saat aldım ben, bildirimler ona düşüyor, çok gerekli bir şeyse dönüş yapıyorum sadece bu bayağı rahatlattı beni.

çocuk yemek yerken siz de yiyin

ya da sadece sohbet edin çocukla

ne bileyim çocuk yemek yerken alın kahvenizi için

sonuçta evde çocuk varken onunla konuşmak yerine sürekli bir şeyler okumak cidden ilginç geldi

örneğin çocuk emekliyor da kaç dakika sürer ki bu

sonuçta bir yerden bir yere gider bir şey alır vs

al bunu götür bunu getir vs dersiniz, aa mavi topa mı gidiyorsun vs şeklinde onu da dahil eder sohbet edersiniz

uyurken de neye bakacaksanız ona bakarsınız

Aslında konuşuyorum ama arada sırada yine elime alıyorum telefonu. Oynarken falan sorun olmuyor ama bazen kendi kendine odada emekliyor mesela, uzun da sürüyor çok sevdi emeklemeyi dönüp duruyor :) evet şimdi ben de uyurken bakıyorum tele uyanınca bırakıcam alışırım umarım

Yani genel olarak çocuğun yanında telefon kullanmıyor musunuz arkadaşlar? Bazı insanlar sürekli konuşur olmadığı müddetçe bir şey olmaz sen abartıyorsun diyorlar aslında bu mu olması gereken?

Malesef benim kızım da öyle istemiyorum ama annem bakıyor onlarda gördüğü için istiyor ya da birisi eline alınca istiyor ve küçücük parmakları ile aşağı yukarı yapıyor fotoğraf video çekiyor uygulamalara yanlışlıkla girerse paylaşım yapıyor ve henüz 9,5 aylık

17 aylık bebeğimiz, o bir şeyle ilgilenirken ben de hemen fırsattan istifade telefonuma uzanıyorum. O da fark ediyor bu durumu ve telefonla ilgilenmek istiyor malesef. Ama kesin kuralımız var, asla eline telefon vermiyoruz. Böyle olunca da kabullendi, artık elimizdeki telefonu istemiyor. Ama ben de yanında kullanmayı mümkün olduğunca azaltmak istiyorum. Yaşadığımız çağ itibariyle tamamen uzak kalmak da pek mümkün değil diye düşünüyorum ve kendime o konuda azıcık tolerans tanıyorum. İleride de abartmadan her şeyin kullanımı sınırlar dahilinde olursa bence sorun olmaz. Yani umarım. İşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…