Aslında bağımlılık boyutunda değil sadece sıkılıyorum kitap falan okumak dışında. Bende okuma takıntısı var sürekli bir şeyler okumak istiyorum. Mesela sosyal medyada pek vakit geçirmem zaten. Ama forum /sözlük gibi yerlerde bir şeyler okumayı çok seviyorum.Çocuğum yok ama sizin bağımlılıktan kurtulmanız için tavsiye verebilirim sosyal medya hesaplarınızı dondurun bi süre. İşiniz bitmiş olunca telefondan da uzak kalmış oluyorsunuz.
Video mu paylaşmış çok şekermişBizde de aynı sorun var ben gostermemeye çalışıyorum. Bizimki gördüğü an her yere giriyor. Sipa whatsapi bile öğrenmiş oradan millete resmini çekip atıyor yada sesli mesaj geçen gün hatta bi ara youtubeden video paylaşmış daha 1.5 yaşında bu arada. Ben saklamaktwm başka çare bulamadım.
O zaman ilgi alanınızla ilgili dergi vs alın onları okuyun günlük gazete alın onu değerlendirin okuyun. Aklıma başka bir çözüm gelmedi.Aslında bağımlılık boyutunda değil sadece sıkılıyorum kitap falan okumak dışında. Bende okuma takıntısı var sürekli bir şeyler okumak istiyorum. Mesela sosyal medyada pek vakit geçirmem zaten. Ama forum /sözlük gibi yerlerde bir şeyler okumayı çok seviyorum.
Aktivite yapıyoruz. Oyuncaklarla oynama, yürüme egzersizleri, şarkı söyleme vs ama mesela o yemek yerken veya emeklerken elimde bir şeyler olsun okuyayım istiyorum. Bende okuma takıntısı var sürekli bir şeyler okumak istiyorum. Kitap çok okurum ama telefon daha kolay geliyor taşıması vs.Yani sizden görmezse öyle bir deneyimi olmaz.
Televizyonun zıttı da kitap okumak değil bence.
Çocuğunuzla aktiviteler deneseniz mesela?
Radyo açabilirsiniz dans edin hatta
Televizyon ve telefon vakit geçirmek için kullandığımız aletler sonuçta. Yerine başka aktiviteler koymamız gerek ki aklımıza gelmesinler.
Evet aslında dergi iyi fikirmiş teşekkür ederim :)O zaman ilgi alanınızla ilgili dergi vs alın onları okuyun günlük gazete alın onu değerlendirin okuyun. Aklıma başka bir çözüm gelmedi.
İlk defa duyduğum için hiç eli boş kalamadan sürekli bir şeyler okuma isteğini ona bir yorum yapamıyorum. Hayatınızı olumsuz etkiliyorsa destek alın isterseniz.Aktivite yapıyoruz. Oyuncaklarla oynama, yürüme egzersizleri, şarkı söyleme vs ama mesela o yemek yerken veya emeklerken elimde bir şeyler olsun okuyayım istiyorum. Bende okuma takıntısı var sürekli bir şeyler okumak istiyorum. Kitap çok okurum ama telefon daha kolay geliyor taşıması vs.
Aktivite yapıyoruz. Oyuncaklarla oynama, yürüme egzersizleri, şarkı söyleme vs ama mesela o yemek yerken veya emeklerken elimde bir şeyler olsun okuyayım istiyorum. Bende okuma takıntısı var sürekli bir şeyler okumak istiyorum. Kitap çok okurum ama telefon daha kolay geliyor taşıması vs.
Ben de böyle yapmaya çalışıyorum bu aralar umarım alışırımCocugun yaninda telefonla ilgilenmiyoruz. Cocugun uzanamayacagi yuksek bir yere koyuyoruz hatta
Aslında konuşuyorum ama arada sırada yine elime alıyorum telefonu. Oynarken falan sorun olmuyor ama bazen kendi kendine odada emekliyor mesela, uzun da sürüyor çok sevdi emeklemeyi dönüp duruyor :) evet şimdi ben de uyurken bakıyorum tele uyanınca bırakıcam alışırım umarımçocuk yemek yerken siz de yiyin
ya da sadece sohbet edin çocukla
ne bileyim çocuk yemek yerken alın kahvenizi için
sonuçta evde çocuk varken onunla konuşmak yerine sürekli bir şeyler okumak cidden ilginç geldi
örneğin çocuk emekliyor da kaç dakika sürer ki bu
sonuçta bir yerden bir yere gider bir şey alır vs
al bunu götür bunu getir vs dersiniz, aa mavi topa mı gidiyorsun vs şeklinde onu da dahil eder sohbet edersiniz
uyurken de neye bakacaksanız ona bakarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?