Akıla ihtiyacım var. Özellikle güneydoğuda yaşayanlar ve eczane tecrübesi olanlar fikir verirse sevinirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağlanacak hallerine güldürecek duruma soktular kendilerini Mihrimah
Bak sende gencecik bir kadınsın, ne dertlerin var değil mi bunlar dertsiz başlarına dert alıyorlar
Herifin layık gördüğü muameleden mahrum kalmamak için para yediriyorlar bir de ya gel de delirme
Yarın bir gün bir insan evladı çıkacak karşısına evlenecek (inşallah) adam buna insan gibi muamele edecek ondan sonra bu bana niye böyle davranıyorki diye bunalıma girecek
Bir insan neden kendine bunları yaptırır sebep ne?bizde ergen olduk hormonlar coştu akıl uçtu, genç olduk aşktan öldük bittik, bu halimizle doğmadık ama İnan anlayamıyorum, neden?
Bence değersizlik duygusu ile alakalı, çocukken değer göremeden büyüyenler ileride kendilerine güzel olan hiçbirşeyi layık göremiyorlar, ben kimim ki o kaliteli insan bana bakacak deyip kalitesiz, pis ve iğrenç ne kadar ilişki varsa hepsinin başrolünde oynuyorlar, herşeyin kökeninde yetişme tarzı ve çocukluk psikolojisi yatıyor, çocukken 7 yaşına kadar yaşadıkların 70 yaşına kadar peşini bırakmıyor, ha benim gibi hayata 1-0 yenik başlayan nadir kişiler dengeleri değiştirip hayatına olumlu yön verebiliyor
( anne baba ayrılık travmaları vb) ,Rabbim bizleri iyilerle karşılaştırsın ve akıl fikir versin , sadece bunu diliyorum 🤲

Sen ben kocamıza yaptırmayız bunları, kocamız böyle davransa mahkemede alırız soluğu, ne kıymetli oluyor elin itleri ya evladımın babası bana bu muameleyi yapamaz yaotırmam, seks objesi miyim ben ya
Herif iyi bırakmış bunu binse üstüne tecavüz etse yine gıkı çıkmaz bu kızların
Heriflerin bu hale gelmesi normal baksana kızların kendilerine yakıştırdığı şeylere
Kızgınlığım mı daha büyük üzgünlüğüm mü bilemedim yine
Ex dediğine de bakmayın ayrılmaz bu.
Sizin gibi önce sinirden saçımı başımı yoluyordum, sonra üzüldüm, sonra daha da sinirlendim. En son ne hali varsa görsün buna müstehak diyip kendimi sakinleştirdim

Ex dediğine de bakmayın ayrılmaz bu.
Sizin gibi önce sinirden saçımı başımı yoluyordum, sonra üzüldüm, sonra daha da sinirlendim. En son ne hali varsa görsün buna müstehak diyip kendimi sakinleştirdim
Ayrılmaz tabi
Herif bunu bırakırsa da bunalıma girer, ben onun için neler yaptım vah emeklerim diye ağlar

Issiz adam bulmus eczaci kizi sogusleyecek.
Bi de diyor ki sen memleketime eczane ac beni de kalfa yap. Dolandiriciligin zirvesi. Eczaci olan eczane acacak olan sensin, neden onun memleketine acasın?
Adam hem issiz, hem senden para kopariyor, hem memleketine eczane actiriyor, hem de sulalesini ortak ediyor.
Saf olmayin.

Bu kadar saf olamazsınız, gerçekten adam ben asalaklar kraliyim diye bas bas bağırıyor.Bu adam niye böyle diye sorgulamak yerine gitsem batarmiyim diye soruyorsunuz pes .Kolay para kazanıyorsunuz galiba, isteyene şak diye 300 euro göndermek falan borcunuz olmasa koşa koşa adam için kredi çekersiniz.Bir de adamı aklamak için gerçekten o para isteniyor diye kendinizi ikna ediyorsunuz.Gidin tedavi olun sevgi dilencisi olmayın. Böyle adamlar için çok kolay avsiniz.Muge anliya çıkıp" aşıktım dolandırıldım herşeyimi kaybettim "diye ağlarsınız sonra..........

Bu adamdan uzak dur. Öyle böyle değil hemde. Doguluyum kardeşimde eczacı ve eczanesi var. Eczane yürür her türlü ama bu adamla asla ama aslaaaa. Adam senin üstünden iş kurma derdinde. Benim kardeşim de eşimde eczaciyken arada sıkıntılar çıkabiliyor bu adam birde eczane müdürü olarak babana kendini mi tanitacakmis. Terbiyesiz pislik. Sinir oldum. Asla görüşme. Yolunu tamamen kapa. Seni güzel sozlerle kandirmasina izin verme.

Ben 24 senelik eczaciyim.19 sene eczane calistirdim.eczane ruhsat parasi 400 bin liradan basliyor.kira,eczane ici,bilgisayarlar,ilaclar ….elinde bir miktar para olmali.2-3 ay kurum odemeleri gelmeden isi dondurebilmen icin.bu islere gireceksen evlenince esini hic karistirma.yoksa esin basinda oturur seni cirak cikarir.yapabilecegini kendi imkanlarinla yap.Ayrica o bolgede cok fazla gayri mesru kirmizi yesil receteli ilac satisi var.kalfana da cok guvenme.sorumluluk sende oldugu icin islerini sen takip et.en ufak problemde diploman bile elinden gidebilir.

Ben de bir eczacıyım.Ve kendi akrabalarımdan dahi diplomamla ilgili planlar yapanlar gördükten sonra elin adamına çok şaşırmıyorum.Meslektaşıma gelecek olursam zekası düşük değil sadece adamı kaybetmemek adına ne derse yapacak pozisyonda.Adam da bunu bildiği için kızı istediği gibi yönlendirmek istiyor.Elinde bir eczacı kaçırmamak istiyor.Oysa serbest eczacılıkta eski kazanç kalmadı.Ama adam katakulliye müsait gibi bu durumda da meslektaşım, hazırdaki işinden olma durumundan da öte diplomasından da olabilir onun farkında.
Önerim ne olabilir? Bence zaten kız adamı aramaya devam edecek adam da istediklerini yaptıramayınca hayatından temelli atacak.

Ben 24 senelik eczaciyim.19 sene eczane calistirdim.eczane ruhsat parasi 400 bin liradan basliyor.kira,eczane ici,bilgisayarlar,ilaclar ….elinde bir miktar para olmali.2-3 ay kurum odemeleri gelmeden isi dondurebilmen icin.bu islere gireceksen evlenince esini hic karistirma.yoksa esin basinda oturur seni cirak cikarir.yapabilecegini kendi imkanlarinla yap.Ayrica o bolgede cok fazla gayri mesru kirmizi yesil receteli ilac satisi var.kalfana da cok guvenme.sorumluluk sende oldugu icin islerini sen takip et.en ufak problemde diploman bile elinden gidebilir.
Adam zaten herşeyi planlıyor.Kıza resmen bedava muvazalık teklif ediyor

Muvazalik yasak zaten.sert yaptirimlari var oda tarafindan.ustelik 300 euro borcunu odeyemeyen insanla boyle bir ise nasil kalkisilir anlamiyorum.
Demek istediğim aslında eczacı sonuçta eczanenin patronudur ama böyle karakterdeki bir adam kızı eczanede çırak çıkarır,kendi patronluk yapar.Adamın zaten kafası düzgün çalışsa beraber işletiriz demez.
Özcümle meslektaşımın sosyal zekasını bilmem ama bence iq su gayet yerindeki adama bu denli değer vermesine rağmen yine de bu teklifine şüpheli yaklqştı

Ben de bir eczacıyım.Ve kendi akrabalarımdan dahi diplomamla ilgili planlar yapanlar gördükten sonra elin adamına çok şaşırmıyorum.Meslektaşıma gelecek olursam zekası düşük değil sadece adamı kaybetmemek adına ne derse yapacak pozisyonda.Adam da bunu bildiği için kızı istediği gibi yönlendirmek istiyor.Elinde bir eczacı kaçırmamak istiyor.Oysa serbest eczacılıkta eski kazanç kalmadı.Ama adam katakulliye müsait gibi bu durumda da meslektaşım, hazırdaki işinden olma durumundan da öte diplomasından da olabilir onun farkında.
Önerim ne olabilir? Bence zaten kız adamı aramaya devam edecek adam da istediklerini yaptıramayınca hayatından temelli atacak.
Siz bir de öneceki konuyu okuyun da adamın nasıl bir it olduğunu görün asış

Hastanede eczacıyım. Kötü bir ilişki atlattım ve sonra bana ilgi gösteren antepli biriyle sevgili oldum. O polonyaya çalışmaya gideceğini söyledi. İzni hazırdı evrağı gördüm. Ukrayna savaşı olunca çalışma vizesi alamadığını randevu sırasına girebilmek için aracıya el altından para vermesi gerektiğini söyledi ve 300 euro verdim. Sanırım doğruydu çünkü almanyaya çalışmaya giden bir arkadaşım da aracıya para vermiş. Savaş yüzünden başvurular arttı demişti. Bunun üstünden 2 ay geçti ve benim ex in başvurusuna cevap gelmedi.

Bana "Abim kredi çeksin sana eczane açalım" dedi. Ben de "Benim zaten bankaya yüklü borcum var, bir de abine borçlanır da bu eczaneyi yürütemezsem iyice batarım" dedim. O da "Bizim burda aileye harcanan paranın hesabı sorulmaz, tecrübeli bir kalfa bulur işin başına geçeriz, burada aileler kalabalık, korkma eczane batmaz, ben de babana kendimi eczanenin ortağı olarak tanıtırım, yoksa o da işsiz birine kızını vermez" dedi. Ben de "Borcuma borç eklemekten korkuyorum, esnaflığıma güvenemiyorum, en azından benim de ortaya koyacak param olsa yine tamam derdim, benim tanıdığım var sana sanayide bir iş bulayım" dedim. Bana "bunun faydası olmaz, elime ne geçer ki" dedi.

Ben vaktinde kardeşim işten atıldığı için ona para vermiştim. Benim ex de "kardeşinden o parayı geri iste bana iş kuralım" dedi. Ben de "kardeşimin sıkıntısı sürüyor, şu anda onu geri vermeye zorlayamam" dedim. Beni elimi taşın altına koymamakla ortak geleceğimiz için çaba göstermemekle suçladı. Görüşmenin anlamı yok dedi.

Aslında eczane açmaktan korkmamın bir nedeni de bazen onun coin oynadığını görürdüm ve kasadan alır da coine yatırır diye korkuyordum. Zaten sanırım artık maliyetler arttı karlar azaldı bu da beni korkuttu. Mardinli bir arkadaşıma sordum. "Eğer sana eczane açsalardı bütün kazancına ortak olurlardı burda aileler herşeyi paylaşır" dedi. Bu doğru mu acaba? Bu ilişki bitmeli miydi yoksa aşkımı boşuna mı kaybettim?
Asıl kendisi elini taşın altına koysun da girsin bir işe çalışsın. Ağır manipülasyon altındasınız, belli ki bir işiniz de var koşarak uzaklaşın bu şahıstan.

Eşiniz olmayan bir kişiye bu derece aslaaa borçlanmayın. Daha para kazanamayan birisini ailenizin karşısına çıkaramıyorsanız da sebebi siz değilsiniz kendisinin beceriksizligidir.

Sizin suçunuz da kendinize böyle saçma bir insanı yakıştırmanız ve hala daha aşkımı boşuna mı kaybettim diye sormanız. Adam sogusleyecek birini arıyormuş akıllı çıktığınızı düşününce next demiş olan bu. Üzgünüm ama gerçek bu.

Verilmiş sadakaniz varmış diyip önünüze bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X