Akıla ihtiyacım var. Özellikle güneydoğuda yaşayanlar ve eczane tecrübesi olanlar fikir verirse sevinirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eczacılık kazanıp bitirdiğinize göre akıllı bir insansınız. Bu anlattıklarınızı arkadaşınız yaşasa ne derdiniz. Madem aileye harcanan paranın hesabı sorulmaz kardeşine verdiğinin hesabı neden soruluyor inşallah barışmak gibi bir hata yapmazsınız.
Tabela üniversitesi kaynıyor ortalik, iq su 90 in üzerinde biri görür algılar yani olayi

Yaw bi git aşk diyor ya
Bir adama neden aşık olursun: çok yakışıklıdır-çok zengindir-çok karizmatiktir-çok kültürlüdür-çok merhametlidir-çok ahlaklıdır-çok seviyordur-çok saygılıdır
Bu herifte aşık olunacak ne var?tek bir şey bile yok
Sevişirken regl oldun diye azarlanıyorsun, yeterki beni bırakma diye anal sunuyorsun, canın acıyınca ben ne anallar yaptım daha sert daha sert ohhhh baby dediler sen bir haltı beceremiyorsun diye azar yiyorsun, yetmiyor tabii hiç yeter mi üzerine beni bırakma biraz daha anal yap diye para veriyorsun
Ver valla ya para da ver eczaneyide ver sağlığını da ver şerefini de ver g.tünü de ver, ver de rahatla artık ya

Yaw bi git aşk diyor ya
Bir adama neden aşık olursun: çok yakışıklıdır-çok zengindir-çok karizmatiktir-çok kültürlüdür-çok merhametlidir-çok ahlaklıdır-çok seviyordur-çok saygılıdır
Sevişirken regl oldun diye azarlanıyorsun, yeterki beni bırakma diye anal sunuyorsun, canın acıyınca ben ne anallar yaptım daha sert daha sert ohhhh baby dediler sen bir haltı beceremiyorsun diye azar yiyorsun, yetmiyor tabii hiç yeter mi üzerine beni bırakma biraz daha anal yap diye para veriyorsun
Ver valla ya para da ver eczaneyide ver sağlığını da ver şerefini de ver g.tünü de ver, ver de rahatla artık ya
Ay bu biraz sert olmus ama konu sahibine bir aydinlanma gelir belki jfhfnfjjfj

Hastanede eczacıyım. Kötü bir ilişki atlattım ve sonra bana ilgi gösteren antepli biriyle sevgili oldum. O polonyaya çalışmaya gideceğini söyledi. İzni hazırdı evrağı gördüm. Ukrayna savaşı olunca çalışma vizesi alamadığını randevu sırasına girebilmek için aracıya el altından para vermesi gerektiğini söyledi ve 300 euro verdim. Sanırım doğruydu çünkü almanyaya çalışmaya giden bir arkadaşım da aracıya para vermiş. Savaş yüzünden başvurular arttı demişti. Bunun üstünden 2 ay geçti ve benim ex in başvurusuna cevap gelmedi.

Bana "Abim kredi çeksin sana eczane açalım" dedi. Ben de "Benim zaten bankaya yüklü borcum var, bir de abine borçlanır da bu eczaneyi yürütemezsem iyice batarım" dedim. O da "Bizim burda aileye harcanan paranın hesabı sorulmaz, tecrübeli bir kalfa bulur işin başına geçeriz, burada aileler kalabalık, korkma eczane batmaz, ben de babana kendimi eczanenin ortağı olarak tanıtırım, yoksa o da işsiz birine kızını vermez" dedi. Ben de "Borcuma borç eklemekten korkuyorum, esnaflığıma güvenemiyorum, en azından benim de ortaya koyacak param olsa yine tamam derdim, benim tanıdığım var sana sanayide bir iş bulayım" dedim. Bana "bunun faydası olmaz, elime ne geçer ki" dedi.

Ben vaktinde kardeşim işten atıldığı için ona para vermiştim. Benim ex de "kardeşinden o parayı geri iste bana iş kuralım" dedi. Ben de "kardeşimin sıkıntısı sürüyor, şu anda onu geri vermeye zorlayamam" dedim. Beni elimi taşın altına koymamakla ortak geleceğimiz için çaba göstermemekle suçladı. Görüşmenin anlamı yok dedi.

Aslında eczane açmaktan korkmamın bir nedeni de bazen onun coin oynadığını görürdüm ve kasadan alır da coine yatırır diye korkuyordum. Zaten sanırım artık maliyetler arttı karlar azaldı bu da beni korkuttu. Mardinli bir arkadaşıma sordum. "Eğer sana eczane açsalardı bütün kazancına ortak olurlardı burda aileler herşeyi paylaşır" dedi. Bu doğru mu acaba? Bu ilişki bitmeli miydi yoksa aşkımı boşuna mı kaybettim?
Verdiğiniz parayı aldınız mı?

Ay bu biraz sert olmus ama konu sahibine bir aydinlanma gelir belki jfhfnfjjfj
Karşımıza çıksa bakmaya kıyamayacağımız bir kız, anası babası emek emek büyütmüş korumuş kollamış okutmuş meslek sahibi yapmış, Rabbim özene bezene yaratmış insan etmiş…..ziyan ediyorlar kendilerini ya. Yaşadığı şehirden bilmem kaç km uzakta Türkiye’nin diğer ucundan gelmiş bir sahtekarın elinde can veririm diye hiç mi korkmaz bir insan. Elin itine anal yap demek nedir arkadaş, paramparça edip kan revan içinde bırakmayacağı ne malum. Yetmiyor ya bu da yetmiyor al 300 euro yurt dışında bir baltaya sap ol yooook onu da ver bunu da ver

Önceki konudaki adam bu adam zaten. O da doğuda idi. Yurt dışına çalışmaya gidecekti.
Eylül sonu o herifle ilgili konu açıyor. 3 ay sonra aynı özellikteki adamla ilgili tekrar yazıyor ama konu arasında kötü bir ilişkiden ayrılmıştım da bunu buldum gibi bişiler geveliyor sırf linç yememek için.
Ne yaşarsa yaşasın. Zerre acımıycam bu şahsa
E madem tepki göreceğinden korkup değiştirme gereği duyuyor neden hala devam ediyor bu ilişkiye? Demek ki yanlış olduğunun farkında. Ee yanlışı hala devam ettirme ısrarı ne?

Bizden utanma konu sahibi bizi tanımıyorsun bile. Ama tanımadığın insanlara bile anlatırken çekindiğin ilişkiyi yaşamayı nasıl reva görüyorsun kendine? Adam sen orda acıyla bağırırken hala devam etmeye çalışmış. Ben böyle bir şeyi ömrümce unutamam ya. Regli halinle geldin diye azarlamış seni. Fiziksel olarak kullandığı yetmezmiş gibi şimdide maddi olarak kullanma peşinde. Sana tez zamanda Allah'tan akıl,fikir diliyorum.

Güneydoğu ve eczacılık konusunda fikir verecek kadar bilgim ve tecrübem yok (Antep’i sosyal yapı açısından Güneydoğu olarak konumlandırmayın)

Münferit bir olaydan genelleme yapılmasından nefret ederim ama söylemesem çatlarım. Sizin konunuzla bire bir tutan bir durumdan bahsedeyim:
Annem Antepli, annemin dayısının kızı eczacı ve annemin kuzeni gönül ilişkisi olan kalfası tarafından kasadan para tırtıklama ile başlayan uzun bir süreç sonucunda dolandırıldı. (Önce kalfa sonra mı sevgili oldular nişanlılar mıydı yoksa evlenmişler miydi o kısımlar bende flu, çocuktum çünkü)
Genelleme yapmıyorum ama Antep ve eczane ortak paydası olduğu için bahsetmeden geçemedim.

Sizin olayınızda ise adam kesinlikle güven vermiyor. Ex demişsiniz ayrılmışsınız iyi olmuş umarım alacak verecek konusunda da zararda değilsinizdir.

Karşımıza çıksa bakmaya kıyamayacağımız bir kız, anası babası emek emek büyütmüş korumuş kollamış okutmuş meslek sahibi yapmış, Rabbim özene bezene yaratmış insan etmiş…..ziyan ediyorlar kendilerini ya. Yaşadığı şehirden bilmem kaç km uzakta Türkiye’nin diğer ucundan gelmiş bir sahtekarın elinde can veririm diye hiç mi korkmaz bir insan. Elin itine anal yap demek nedir arkadaş, paramparça edip kan revan içinde bırakmayacağı ne malum. Yetmiyor ya bu da yetmiyor al 300 euro yurt dışında bir baltaya sap ol yooook onu da ver bunu da ver
Agladim da demiyor zirladim diyor, herif iskence yapıyor, bu hala kendini suçluyor, elin pzvgini mutlu etsin ki, herif bundan ayrılmasın, Allam ne hayatlar ya

Sağolsun, KK sayesinde günler monotonluğunu yitirmeye başlıyor. Neredeyse hergün "yok artık", "BU kadar da olmaz" dediğim konular okuyorum. Yani KK sayesinde ortada evlilik bile yokken adamın yapılacak işten kardeşe verilen borcun geri istenmesine kadar karışmasına, laf etmesine izin veren kadınlar olduğunu da gördüm. Üstelik bütün o saçmalıklar silsilesinin altına da "Bu ilişki bitmeli miydi yoksa aşkımı boşuna mı kaybettim?" yazılmış. Yani sahiden anlamıyorum, insanlar nasıl aşklar yaşıyorlar da bağımsızlıklarını alıp karşısındakinin eline vermeye bu kadar hazır oluyorlarlar.

Konu sahibesine önerim, mali konularda bağımsızlığın önemi konusunda oturup biraz düşünmesi. Bu bağımsızlık sadece kendi parasını kazanması olarak da algılanmasın. Açık söyleyeyim, daha dış kapının mandalıyken kazandığım parayı nasıl harcayacağımın ya da kariyerimi nasıl yönlendireceğimin kararını vermeye kalkan adamın alnını karışlarım.

Son olarak, ortak gelecek isteyen adam karşısındaki kadının parasını nasıl harcayacağının ya da diplomasını nasıl paraya çevireceğinin hesabını yapmaz. Gider insan gibi çalışır, bir şeyler yapmak için çabalar. Parazit olmak yerine insan olmaya bakar kısacası. Diğer türlüsünden de bir cacık olmaz.

Hastanede eczacıyım. Kötü bir ilişki atlattım ve sonra bana ilgi gösteren antepli biriyle sevgili oldum. O polonyaya çalışmaya gideceğini söyledi. İzni hazırdı evrağı gördüm. Ukrayna savaşı olunca çalışma vizesi alamadığını randevu sırasına girebilmek için aracıya el altından para vermesi gerektiğini söyledi ve 300 euro verdim. Sanırım doğruydu çünkü almanyaya çalışmaya giden bir arkadaşım da aracıya para vermiş. Savaş yüzünden başvurular arttı demişti. Bunun üstünden 2 ay geçti ve benim ex in başvurusuna cevap gelmedi.

Bana "Abim kredi çeksin sana eczane açalım" dedi. Ben de "Benim zaten bankaya yüklü borcum var, bir de abine borçlanır da bu eczaneyi yürütemezsem iyice batarım" dedim. O da "Bizim burda aileye harcanan paranın hesabı sorulmaz, tecrübeli bir kalfa bulur işin başına geçeriz, burada aileler kalabalık, korkma eczane batmaz, ben de babana kendimi eczanenin ortağı olarak tanıtırım, yoksa o da işsiz birine kızını vermez" dedi. Ben de "Borcuma borç eklemekten korkuyorum, esnaflığıma güvenemiyorum, en azından benim de ortaya koyacak param olsa yine tamam derdim, benim tanıdığım var sana sanayide bir iş bulayım" dedim. Bana "bunun faydası olmaz, elime ne geçer ki" dedi.

Ben vaktinde kardeşim işten atıldığı için ona para vermiştim. Benim ex de "kardeşinden o parayı geri iste bana iş kuralım" dedi. Ben de "kardeşimin sıkıntısı sürüyor, şu anda onu geri vermeye zorlayamam" dedim. Beni elimi taşın altına koymamakla ortak geleceğimiz için çaba göstermemekle suçladı. Görüşmenin anlamı yok dedi.

Aslında eczane açmaktan korkmamın bir nedeni de bazen onun coin oynadığını görürdüm ve kasadan alır da coine yatırır diye korkuyordum. Zaten sanırım artık maliyetler arttı karlar azaldı bu da beni korkuttu. Mardinli bir arkadaşıma sordum. "Eğer sana eczane açsalardı bütün kazancına ortak olurlardı burda aileler herşeyi paylaşır" dedi. Bu doğru mu acaba? Bu ilişki bitmeli miydi yoksa aşkımı boşuna mı kaybettim?
Çoooook doğru bir karar vermişsiniz. Fikirleri hiç ama hiiç güven vermiyor. Ayeıca kardeşinden paranı iste bana iş, kuralım demesi çok hadsizce. Verilmiş sadakanız varmış diyorum.

Yaw bi git aşk diyor ya
Ay çok güldüm, bir konu ancak bu kadar güzel yorumlanırdı 🤣

Agladim da demiyor zirladim diyor, herif iskence yapıyor, bu hala kendini suçluyor, elin pzvgini mutlu etsin ki, herif bundan ayrılmasın, Allam ne hayatlar ya
Sen ben kocamıza yaptırmayız bunları, kocamız böyle davransa mahkemede alırız soluğu, ne kıymetli oluyor elin itleri ya evladımın babası bana bu muameleyi yapamaz yaotırmam, seks objesi miyim ben ya
Herif iyi bırakmış bunu binse üstüne tecavüz etse yine gıkı çıkmaz bu kızların
Heriflerin bu hale gelmesi normal baksana kızların kendilerine yakıştırdığı şeylere
Kızgınlığım mı daha büyük üzgünlüğüm mü bilemedim yine

Bir şey yaşanırken insan gerçekten bu kadar kör sağır mı oluyor ya? Hiç dışarıdan bakamaz hale mi geliyor? Size eczane açacak parayı bulabilecek durumda ama 300 euroyu sizden istiyor😀

Bence adam şunu yapacak: abim kredi çekecek şu kadar vermen lazım, yok şu bu lazım diyecek, sonra onun da üstüne yatacak🤣 Bunlar niye hep Antep'de oluyor ya, Müge Anlı bir şehir olsaydı Gaziantep olurdu herhalde🤣 Biraz izle bak. Ama dolandırılmadan önce izle.

.

Yani inanılmaz mantık hatasını göremiyor musunuz tek amaçları eczaneye çökmek değilse abisi krediyi kardeşi iş kursun diye çeksin

Ay çok güldüm, bir konu ancak bu kadar güzel yorumlanırdı 🤣
Ağlanacak hallerine güldürecek duruma soktular kendilerini Mihrimah
Bak sende gencecik bir kadınsın, ne dertlerin var değil mi bunlar dertsiz başlarına dert alıyorlar
Herifin layık gördüğü muameleden mahrum kalmamak için para yediriyorlar bir de ya gel de delirme
Yarın bir gün bir insan evladı çıkacak karşısına evlenecek (inşallah) adam buna insan gibi muamele edecek ondan sonra bu bana niye böyle davranıyorki diye bunalıma girecek
Bir insan neden kendine bunları yaptırır sebep ne?bizde ergen olduk hormonlar coştu akıl uçtu, genç olduk aşktan öldük bittik, bu halimizle doğmadık ama İnan anlayamıyorum, neden?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X