Akıl verir misiniz?

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
947
196
103
33
Hanımlar beni eskiden bilen vardır.Kaynımlarla ortak araç var.Kaynım yeni evli.Borçları var.Bu yüzden arabayı satalım dedi.Araba satılırsa bir miktarda kayinpedere verecektik.
Maalesef araba satılmıyor.Kayınbabamında ameliyat olması gerek.Ameliyat ücretini karşılayacak durumları yok.Kaynım ve eltim çalışmıyor.Onlarında yüklü borçları var.
Eğer para bulunmazsa ki para yok.Şöyle mi yapsam.Tabi arabanın satılacağı garanti değil.
Ameliyat parasını versek,araba satılınca o miktar biz fazla alsak.Ya da hiç karşılık bekleme ver mi diyorsunuz.Bu miktar benim eylülden beri biriktirdiğim para.
Kayınpederim ameliyat olmazsa felç riski var.Akıl verin ne yapayım?

Sizi hatirlamiyorum, burada ortak arabali cok uye var zira.

Ama ben olsam verirdim parayi, araba satilinca da geri alirdim (alabilecekmisiniz orasini siz tartin, ailenizin huyunu bilemeyiz)
Emin değilim.Ama verirken ne diycem işte.Bu arada arabayı bizde almak istiyoruz.Onun için toparlıyordum para

Emin değilim.Ama verirken ne diycem işte.Bu arada arabayı bizde almak istiyoruz.Onun için toparlıyordum para
Esiniz? O ne yapıyor babasinin ameliyati ya da diger para konulari icin?

En nihayetinde onun ailesi, esinizin adim atmasi (para/borc vermesi) daha dogru olan.

Kayinbiraderiniz ve sevgili esi neden borc icinde yuzerken calismiyorlar?

Esiniz? O ne yapıyor babasinin ameliyati ya da diger para konulari icin?

En nihayetinde onun ailesi, esinizin adim atmasi (para/borc vermesi) daha dogru olan.

Kayinbiraderiniz ve sevgili esi neden borc icinde yuzerken calismiyorlar?
Onlar iş beğenmiyor açıkçası.Emir altında çalışmazlar.Eşimin aldığı kira faturaları odeyince bitiyor.Asgari civarı alıyor zaten

Siz kiradasınız onlar kirada değil ve keyifleri için çalışmıyorlar. Bana bir sinir geldi. Ben olsaydım eğer ameliyat parasını verir arabayı komple kendi üzerime alırdım.
Ama işte araba ameliyattan kat kat fazla para olarak.Ya çalışmasınlar ama benden para istemesinler

Nasıl geçiniyorlar ayıptır sorması?
Kızın kira geliri var.15 20 bine yakın.Zaten ev dönmüyor.Kredi kartına baya borçları var.Bu yüzden arabayı satmak istiyorlar.Daha önce belki hatırlarsınız.Ben onlara ortak olmuyor,arabayı satalım,herkes kendine ayrı araba alsın dedim.Ve o zaman arabaya da talip çıkmıştı.Kaynim istemedi.Ve şuan arabayı soran bile yok.Tahmini olarakta satılmayacak.

Ama işte araba ameliyattan kat kat fazla para olarak.Ya çalışmasınlar ama benden para istemesinler
Valla alırdım herkesi karşıma daha doğrusu eşime söylerdim o alırdı biz ameliyat parasını veriyoruz ama arabayı benim üzerime verin. Benim tek birikmiş param var onu da buraya veriyorum, kardeşim ve eşi çalışmıyor ben çalışıyorum ve durumum iyi değil vereceğim paranın geri geleceğini düşünmüyorum o sebeple böyle istiyorum derim. Ya da ameliyat parasını verince ne kadar para eksikse arabayı kendi üzerime aldıktan sonra onlara verirdim.

Hanımlar beni eskiden bilen vardır.Kaynımlarla ortak araç var.Kaynım yeni evli.Borçları var.Bu yüzden arabayı satalım dedi.Araba satılırsa bir miktarda kayinpedere verecektik.
Maalesef araba satılmıyor.Kayınbabamında ameliyat olması gerek.Ameliyat ücretini karşılayacak durumları yok.Kaynım ve eltim çalışmıyor.Onlarında yüklü borçları var.
Eğer para bulunmazsa ki para yok.Şöyle mi yapsam.Tabi arabanın satılacağı garanti değil.
Ameliyat parasını versek,araba satılınca o miktar biz fazla alsak.Ya da hiç karşılık bekleme ver mi diyorsunuz.Bu miktar benim eylülden beri biriktirdiğim para.
Kayınpederim ameliyat olmazsa felç riski var.Akıl verin ne yapayım?
ben şunu öğrendim iyilikten maraz doğuyor siz iyi niyet ile verirsiniz sonrası gelmez. Araba kaybınızda kalmaya devam eder satılacağı varsa da satılmıyorda diye bilir. Ancak sağlık sonuçta beklentiye girmeden vermem istiyorsanız size kalmış. İyilik yap denize at hesabı. Verdiğiniz parada gözünüz kalmayacaksa verin. Ama kalacaksa ve ileride sıkıntı yaşayacaksanız da vermeyin.

Valla alırdım herkesi karşıma daha doğrusu eşime söylerdim o alırdı biz ameliyat parasını veriyoruz ama arabayı benim üzerime verin. Benim tek birikmiş param var onu da buraya veriyorum, kardeşim ve eşi çalışmıyor ben çalışıyorum ve durumum iyi değil vereceğim paranın geri geleceğini düşünmüyorum o sebeple böyle istiyorum derim. Ya da ameliyat parasını verince ne kadar para eksikse arabayı kendi üzerime aldıktan sonra onlara verirdim.
İşte araba kat kat fazla olduğu için kabul etmezler herhalde

ben şunu öğrendim iyilikten maraz doğuyor siz iyi niyet ile verirsiniz sonrası gelmez. Araba kaybınızda kalmaya devam eder satılacağı varsa da satılmıyorda diye bilir. Ancak sağlık sonuçta beklentiye girmeden vermem istiyorsanız size kalmış. İyilik yap denize at hesabı. Verdiğiniz parada gözünüz kalmayacaksa verin. Ama kalacaksa ve ileride sıkıntı yaşayacaksanız da vermeyin.
Zaten normalde kaynimin arabayı satmaya niyeti yok.Ama 400 bine yakın borçları var.Ve sürekli faiz işliyor.En iyisi şuan sessiz kalmak.Bulamazlarsa son çare vermek sanırım.Kayinvalidemler kaynimin düğün borcunu ödüyor şuan.O yüzden borç versem geri hemen ödeyemezler

Back
X