- Konu Sahibi bir_bulut_olsam
Ben galiba tam anlatamadım size, evinizi kiraya verirken diyelimki hiç tanımadığınız biri geldi siz o zaman bir temizlik testi yapacak değilsiniz değilmi? Evi verdiniz her daim gidip toz almışmı, evi silip süpürmüşmü diye soramazsınız. Buna zaten hakkınız yok.
Tamam anlattığınız olayda kadını tanıyormuşsunuz pismiş vs. vermek istemiyorsanız vermezsiniz kimsede sizi verin diye zaten zorlayamaz. Bende verin veya vermeyin demiyorum.
Benim takıldığım verilmeme gerekçesidir. Ev kiraya verilirken kontrat yapılır ve demirbaşlar yazılır, evin nasıl teslim edildiği ve nasıl teslim alınacağı aksi halde kiracının zararı tazmin etmesi gerektiği belirtilir. Burada sizinle hemfikirim.
Ancak tutupta kiracınıza camını niye silmedin diyemezsiniz, sana ne der. Kiracı adaylarına temizmisiniz pismisiniz diyede soramazsınız.
Ama sorununuz sadece bahsettiğiniz bayansa vermeyin gitsin, sizin içinizde rahat olsun, fakat gelecek kiracının nasıl olacağını nereden bileceksiniz ki.
siz anlamadınızki demek istedigimi :1no2: evet camından bana ne ama temiz insan camı o kadar kirliyken rahat edemez.camı silmeyince cercevelerde kir içinde kalıyor.mesela giden kiracı eve tasındıgında cerceveleri boyatmıstık.6 senede 2-3 kez anca cam sildi ve cerceveler kir içinde artık içine işlemiş silinsede cıkmıyor.bugun cercevelerde boyanacak..kirliliginden bana ne denmiyor malesef.kirli olması evede zarar veriyor.wc temizlemiyor umumi wc gibi oluyor.kiracı gitti o pis wc temizlemek bana kaldı.cünkü evi o halde kimse tutmazdı.