• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin canım arkadaşlarım

bir_bulut_olsam

öLüMüNe "ATATÜRKCÜYÜM"
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
877
1
96
Diğer
kızlar bi durum var annemle bi türlü cözemedik.bi akıl verin lütfen..
kirada bi dairem vardı kiracı evden cıktı.ama öyle böyle bi kiracı degildi.7-8 aydır kiramızı alamadık mahkeme kararıyla evden cıkarıldı.artık gözüm kiracıya ev vermekten korkuyor.annemle anlasamadıgımız ufak bir nokta var..
aynı apartmanda oturdugumuz yeni evli bir çift var.yeni bebekleri oldu.evi tutmak istiyorlar.cıkan kiracı daha anahtarı teslim etmeden 2 kez evi görmeye geldi kızın kocası.annemde daha anahtarı almadık alınca haber veriyim gelin bakın dedi.sonra kiracı anahtarı teslim etti ve biz eve bakım yaptırdık.badana,boya yaptırdık.celik kapı taktırdık.mutfak tezgahı yaptırdık.ev cok bakımsızdı simdi cok güzel oldu.annem simdi dediki yarın cocuga haber veriyim gelsin evi görsün dedi.bende onlara vermek istemiyorum.çünkü eşi cok pis.bide böyle nasıl anlatsam tez canlı biri degil.umursuz gibi.mesela gecen gün evine girdim televizyonda 2 parmak toz vardı,camları kir içindeydi.yeni bebegi oldu o yuzden mi acaba diye düsündüm.sonra kız dediki bebegim cok sükür beni üzmüyor bi uyuyor 4-5 saat uyuyor dedi.bide bizim apartman yıkanırken her daireden su alınır.1 senedir apartmanda oturuyor bi kez cıkıp su vermedi..bunlar ufak ayrıntılar ama önemli..simdi annemle inatlastıgımız konu su;annem haber veriyim eve baksın diyor bende haber verirsen gel evimi tut demis gibi olur bosver diyorum.annemde söz verdim ama ayıp olur diyor.bende bakmaya meraklıysa gelir bakar hiç üsteleme diyorum.gelip bakarlarsa eve tutmak isteyecekler bende vermek istemiyorum.gördükten sonra vermemek daha ayıp degil mi?sizce ne yapmalıyızfisfisfis

Gördükten sonra vermemek ayıp oLur.. Hic aramayın, haßer vermeyin...Ama gelip gördükten sonra aLmak isterse sen istemedigin haLde o zaman daha da ayıp oLur..

Madem istemiyorsunuz hiç haber vermeyin.
Onlar gelirse eğer,şu an için kiraya vermeyi düşünmediğinizi söylersiniz.

haber vermeyin yada ayıp olur diye düşünüyorsanız yeni bakım yaptırdık deyip çok yüksek bir rakamlı depozito isteyin o zaman belki tutmak istemezler.

4 yorumdan 4ü benden yana :teytey: annemde vermek istemiyor ama mecbur cocuk kapıya gelince bisey diyemiyor.en iyisi yüksek depozito yada yüksek kira söylemek sırnaşık şey

Vermek istemiyorsanız tabiki vermeyin de, bu değil ama başka bir kiracıya ev verirken temizlik testinden geçirecek değilsiniz değil mi?
Bu kişiyi tanıdığınız için bu huyunu bilmişsiniz, ama tanımadığınız biri daha beter olabilir. Sonra camın kirli olması yada televizyonunda toz olması bir evsahibi olarak sizi ilgilendirmez ki, ama evimi kırıp döker zarar verir diyorsanız bunun içinde bir depozito veya peşinat alırsınız olur biter.
Ben en çok vermeme nedeninize takıldım ve bana biraz tuhaf geldi.
Tabiki ev sizin eviniz istediğinize verirsiniz orasına karışmam bu sadece benim görüşüm.

Vermek istemiyorsanız tabiki vermeyin de, bu değil ama başka bir kiracıya ev verirken temizlik testinden geçirecek değilsiniz değil mi?
Bu kişiyi tanıdığınız için bu huyunu bilmişsiniz, ama tanımadığınız biri daha beter olabilir. Sonra camın kirli olması yada televizyonunda toz olması bir evsahibi olarak sizi ilgilendirmez ki, ama evimi kırıp döker zarar verir diyorsanız bunun içinde bir depozito veya peşinat alırsınız olur biter.
Ben en çok vermeme nedeninize takıldım ve bana biraz tuhaf geldi.
Tabiki ev sizin eviniz istediğinize verirsiniz orasına karışmam bu sadece benim görüşüm.

daha önce oturan kiracıda pisti.aman bana ne evde ben mi yasıyorum diyordum.ama ne kadar yanlıs düsündügümü kiracı cıkınca anladım..ev berbattı..eline bi bez alıp mutfak dolaplarını bi kez silmemiş.her taraf yag içinde.o dolap eve ait.kiracı gitti ama yaglı dolap kaldı..sonra balkona sürekli cöp koymus.çöp suları akmıs.betona işlemiş iyice cöp suları.bugun saatlerce camasır suyuyla sürttüm oraları.tuvalet umumi tuvalet gibi...anlatabildim umarım demek istedigimi.bi insan temizse 2 parmak toz ile,camlarının kiri ile oturamaz..evet belki baska biri gelse bundan kirli olacak ama göz göre görede temiz evi kirli bi insana teslim etmek cok yanlıskaydirigubbakcemile5

Eğer ıstemıyorsan bahaneler sun tabı.Evımız boşaldı dıye haber vermeyın,belkı ozamana kadar başka bı kıracı bulursunuz.

Oturdugu evi bu kadar kirli tutmayı nasıl beceriyolar anlamıyorum:delphin:
Oturdugu yeri hayvan bile düzeltim yatıo:dilcikar:

Vermek istemiyosan neden cagrasınki. Gelir bakarsada başkasına verdik falan den:delphin:

bende burbuk'a katılıyorum.
başka bir kiracı bulduğunuzda onun ne kadar temiz titiz olacağını nereden bileceksiniz.
gelen gideni aratırmış derler.
eğer bu aile insan olarak iyi insanlarsa onu da bir göz önünde bulundurun.
sonuçta vereceğiniz başka kiracının ne titizliğini bileceksiniz ne de ne menem insanlar olduğunu..

peki onlar aynı binada oturuyorlarsa neden evlerinden ayrılmak istiyorlar yada başka bir daire arıyorlar anlamadım :uhm:

Bence haber vermeyin. O kadar ilgileniyorsa, gelir kendi bakar. Hem pazarlık gucunuz de artar... Kiracı adayı serbest mi calısıyor yoksa ucretli mi? Memur olanlar yada kurumsal yerde calısanlar; rezil olma korkusuyla zamanında oderler...

bence de evi bile gösterme
söyle annene otur konuş güzel bi dille anlat
de ki anne bu kadın çok pis gözümle gördüm evindeki pisliği
bu tertemiz evi böyle bi kadına veremem
tabi düyecekki gelenin temiz olacağını nereden bileceksin
bilemezsiniz tabii ki ama en azından göz göre göre iş yapmamış olursunuz

bence önemli olan kiraları düzenli alıp alamayacağınız
ve yapısal olarak dairenize ciddi bir hasar verip vermeyecekleri.
kapıları,dolapları kırmak gibi.ve sonradan tazmin ettirmenizin mümkün olup olmayacağı.
eğer ciddi hasar ve kira bedellerinin düzensizliği gibi sorunların olmayacağını öngörüyorsanız,
evi nasıl kullandıkları,eşyaların temiz olup olmayacağı vs sorun değil.
evi bu kişilere vermeyip bikaç ay sonra birbaşkasına verirseniz,
birkaç aylık kira kaybınız olacak.
oysa siz onların ardından, bu bikaç aylık kira bedeli ile yine badana vs yaptırabilirsiniz.
dilerim sizin için en iyisi olur..

daha önce oturan kiracıda pisti.aman bana ne evde ben mi yasıyorum diyordum.ama ne kadar yanlıs düsündügümü kiracı cıkınca anladım..ev berbattı..eline bi bez alıp mutfak dolaplarını bi kez silmemiş.her taraf yag içinde.o dolap eve ait.kiracı gitti ama yaglı dolap kaldı..sonra balkona sürekli cöp koymus.çöp suları akmıs.betona işlemiş iyice cöp suları.bugun saatlerce camasır suyuyla sürttüm oraları.tuvalet umumi tuvalet gibi...anlatabildim umarım demek istedigimi.bi insan temizse 2 parmak toz ile,camlarının kiri ile oturamaz..evet belki baska biri gelse bundan kirli olacak ama göz göre görede temiz evi kirli bi insana teslim etmek cok yanlıskaydirigubbakcemile5

Ben galiba tam anlatamadım size, evinizi kiraya verirken diyelimki hiç tanımadığınız biri geldi siz o zaman bir temizlik testi yapacak değilsiniz değilmi? Evi verdiniz her daim gidip toz almışmı, evi silip süpürmüşmü diye soramazsınız. Buna zaten hakkınız yok.
Tamam anlattığınız olayda kadını tanıyormuşsunuz pismiş vs. vermek istemiyorsanız vermezsiniz kimsede sizi verin diye zaten zorlayamaz. Bende verin veya vermeyin demiyorum.
Benim takıldığım verilmeme gerekçesidir. Ev kiraya verilirken kontrat yapılır ve demirbaşlar yazılır, evin nasıl teslim edildiği ve nasıl teslim alınacağı aksi halde kiracının zararı tazmin etmesi gerektiği belirtilir. Burada sizinle hemfikirim.
Ancak tutupta kiracınıza camını niye silmedin diyemezsiniz, sana ne der. Kiracı adaylarına temizmisiniz pismisiniz diyede soramazsınız.
Ama sorununuz sadece bahsettiğiniz bayansa vermeyin gitsin, sizin içinizde rahat olsun, fakat gelecek kiracının nasıl olacağını nereden bileceksiniz ki.

kiracı olayı gerçekten problem temiz olmaması bebekten olabilir.. mesela benim kızım prametüre doğdu ve kolik vardı.. bütün gün ağlıyodu.. değil evi temizlemek ortalığı şöle üsten toplamak bile neredeyse imkansız oluyodu..:içelim: zaten çevremdekilerde bebeğimi görünce bana hak veriyolardı..şükür şimdi düzeldi.ama onun bebeği usluymuş...pasaklı biri eve önem vermez..bakımsız evde çok çabuk eskir..valla ii bi kiracı bulursunuz inşallah.

Back