- Konu Sahibi anatolia35
-
Ben anlamıyorum neden sen kaynananla iyi geçinmeye bakacaksın, eşin anneni arayıp sormasa da neden sorun değil. Sen onun ailesine ne kadar saygı gösteriyorsan o da gösterecek yada gitsin karılığını da anası yapsın. Sevgi bu değildir, sen sevdiğin için fedakarlık ederken neden o sürekli seni ve aileni ezecek. Bu mu sevgi? Senin hak ettiğin sevgi bu mu? Bu mu evlilik? Senin yada ailenin eksiği mi var ki onlara yaranmaya çalışacaksınız. Daha kişiliği otrumamış bir adam evlenmesin, anasının eteklerinin altına girsin. Benim aileme böyle yapacak adamı ben valizini bile vermeden anasının evine yollarım. Herkes haddini bilecek. Ben büyüklerime saygı göstermeyi bilir ama onlar da büyük olduğunun farkına varsın, büyüklük yapsın.
Esime iyilik yaptikca, ve annemlerin hic bi sucu olmadigi ortaya cikinca belki annesini dinlemeyip haksiz yargilarda bulunmaz, benim ailemle tekrar görüsmeye baslar diye..
Bu güne kadar kaynanam ögretmis esime neyin dogru neyin yanlis oldugunu, kendisine ögrenme sirasi gelmemis. Bende bu süreyi taniyordum esime. Gözlerini acmaya calisiyordum, ama daha ne kadar sabredebilirim bende bilmiyorum.. "belki 10 yil sonra belki de cocugumuz olunca bir gün barisirlar belki" diyor, ama ben hicbirsey yerine oturmadan cocuk yapmam zaten, bunuda acik acik söyledim, 10 yil sürem olmadigini da altini cizerek söyledim. Artik kocama kalmis bazi seyler. Topu ona attim, benim elimi yakmaya basladi artik cünkü o top.
Seninde dedigin gibi, sevgi olsa bile saygi yok burda, benim hak ettigim evlilikte bu degil. Ama dediginiz gibi onu evden kovamam, kayinpederim esime aldi daireyi, gidicek olsam bile ailemin yanina istesemde gidemem, cünkü üniversitede okudugum bölüm sadece bu kaldigimiz sehirde var, ve ben cok memnunum okulumdan.. Ögrenci yurtlarini simdiden arastiriyorum ama, listeye yazilip yer ayirtmayi düsünüyorum kendime nolur nolmaz diye..
arkadaşım aynı şeyleri yaşamışız kayınvalidem bile demek istemiyorum o insancık ve kızı bana ve eşime zehir ettiler hayatı, benim ailemi düşman ettiler(ailem maddi manevi yanımızda olduğu halde) Eşim de en başta boşver onları ben seni seviyorum derken tamamen değişti onlar haklı demeye başladı ve benim ailemle görüşmemeye başladı. Eşimin ablası gerçekten akıl sağlığı yerinde olmayan biri kıskançlıktan intihara kadar varmış bir zavallı. Geçer zannettim eşim yanımda olunca geçmedi, geçmiyor. Eşim yanımda olmuyor ve 4 aylık evliyiz henüz boşanmanın eşiğindeyiz. Ben aileme saygısızlık gösterilmesine tahammül edecek biri değilim hem de haksız yere. Ama gerçekten çok zormuş insan ne hayallerle evleniyor ve geldiğimiz duruma bak.Boşanmak da çok zor evli kalmak da seni çok iyi anlıyorum.Allah yardımcımız olsun arkadaşım senin durumun da zormuş. O kayınvaliden asla değişmeyecek sen ve annen ne kadar çabalarsanız çabalayın, biz neler yaptık herşey olumlu gitsin küslük olmasın diye. Ve dediğin gibi nişan, nikah, düğün berbattı...
kusura bakma ama hla nasıl bu kadar iyi niyetli konusuyorsun anlamıyorum
kv kimki benim anneme hakaret edecek bana annen gibi sende soylesın boylesın dıyecek kusura bakmasın ama kimse anneme laf soyleyemez soyletmem isterse zır deli olsun isterse 3 gunluk omru olsun esımde annesıne saygısızlık yapmamı ıstemıyorsa kendı susturacak annesini
he bide kadın bana boyle yapıcak ben arayıp sorucam hahahah gulerım buna
sunu unutma deli deliyi görünce comagını saklarmıs
hayatımın her evresınde bunu bızzat yaasayıp gordum sen sustukca sygıdan ıyıce vozutur
bırak sınır kırızı gecırsın ayılsın bayılsın
mrhb cnm bende zamanında anne kız olmayı istedim kaynanamla.ama ben iyi oldukça o üstüme daha çok geldi idare ettikçe ezildim hala toparlıyamıyorum çok mutsuzum eşim tam bir anacı,gözünün önünde annesinin yaptığı pislikleri görmeyecek kadarada kör.benim yaşadıklarımı yaşama ve şu an daha yolun başındasın sansın var gene.mesafe koy.ne bileyim şart koy annen yada sen annemden özür dilemezseniz asla annenle konuşmam de vb.sen daha iyi tanırsın eşini. tatlı tatlı ikna etmeye çalış önce tabii olmazsa gerekli sert uyarını yap baştan önlemini al cnm sonra benim durumuma düşersin allah yardımcın olsun
bırak aileler görüşmesin. ama eşinle anlaşma yoluna git. sen benim aileme gidip gelmediğin sürece bende senin ailene gitmem diyebilirsin. sana annemi aradın mı derse sende bizimkileri ara söz arayacağım de madem. eşin anneci olmaktan vazgeçmezse işin zor. yarın annem istedi boşanıyorum demeye kalkmaz dimi?? öyle konularda okudum burada.
Anatolia35 sizin konularınızı okurken inanın tahammül edemiyorum.Yanlış anlamayın size değil bu kadar iyi niyetli olmanıza.Neden bu kadar ezdiriyorsunuz kendinizi , ailenizi.Bütün bir ömür böyle geçer mi bir düşünün.Nereye kadar gidecek bu ailelerin küslüğü.Sizin en güzel zamanlarınız bunlar, cicim ayları yaşadıklarınıza bakın.
Ben olsam yazıklar olsun bir ömür çekilecek çile değilsiniz der çeker giderdim.Ama tabi ki bu benim fikrim.Hakkınızda hayırlısı olsun
Canım Allah yardımcın olsun zor bi olay.Öncelikle senin annenin de ellerinden öperim ne kadar güzel bir büyüklük örneği gösterip
ayağına kadar gitmiş bravo.
Eşler arasındaki tartışma genelde aileler yüzünden olur ama sizin iş biraz laçkalaşmış sanki..Görüşmemeniz iyi aslında o tarz bir insanla,ama işte eşinizin içi ne diyordur kimbilir bu duruma gerçekten üzüldüm.Nasıl yapıcı olabilirsiniz daha fazla onu düşünüyorum inanın.
Biz eşimle çok nadir tartışırızama inan o tartıştığımız konular da "senin ailen benim ailem"dir.Oysa ki ailelerle aramız bal gibi maaşallah ama nedense annesiyle ilgili en ufak bi eleştiride köpürür beyefendi(detaycılık yönünü sevmem sadece kaynanamın)..O yüzden büyütmeden kapatmaya çalışırız konuyu.
Ama sizin kayınvalide de bitiyor olay işte..Çocuğunun ve sizin ne kadar yıpranacağının farkına varamayacak derece de hasta anladığım kadarıyla..
Allah yardımcın olsun tekrar canım.Umarım güzel haberlerle dönersin bi gün..
diğer konuları ve buradaki yorumları atlayarak okudum...kayınvalidem inançsız biri demişsin ve aileler bu yüzden görüşmüyor demişsin...eşinin ailesi Allaha inanmıyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?