- Konu Sahibi anatolia35
Ben anlamıyorum neden sen kaynananla iyi geçinmeye bakacaksın, eşin anneni arayıp sormasa da neden sorun değil. Sen onun ailesine ne kadar saygı gösteriyorsan o da gösterecek yada gitsin karılığını da anası yapsın. Sevgi bu değildir, sen sevdiğin için fedakarlık ederken neden o sürekli seni ve aileni ezecek. Bu mu sevgi? Senin hak ettiğin sevgi bu mu? Bu mu evlilik? Senin yada ailenin eksiği mi var ki onlara yaranmaya çalışacaksınız. Daha kişiliği otrumamış bir adam evlenmesin, anasının eteklerinin altına girsin. Benim aileme böyle yapacak adamı ben valizini bile vermeden anasının evine yollarım. Herkes haddini bilecek. Ben büyüklerime saygı göstermeyi bilir ama onlar da büyük olduğunun farkına varsın, büyüklük yapsın.
Esime iyilik yaptikca, ve annemlerin hic bi sucu olmadigi ortaya cikinca belki annesini dinlemeyip haksiz yargilarda bulunmaz, benim ailemle tekrar görüsmeye baslar diye..
Bu güne kadar kaynanam ögretmis esime neyin dogru neyin yanlis oldugunu, kendisine ögrenme sirasi gelmemis. Bende bu süreyi taniyordum esime. Gözlerini acmaya calisiyordum, ama daha ne kadar sabredebilirim bende bilmiyorum.. "belki 10 yil sonra belki de cocugumuz olunca bir gün barisirlar belki" diyor, ama ben hicbirsey yerine oturmadan cocuk yapmam zaten, bunuda acik acik söyledim, 10 yil sürem olmadigini da altini cizerek söyledim. Artik kocama kalmis bazi seyler. Topu ona attim, benim elimi yakmaya basladi artik cünkü o top.
Seninde dedigin gibi, sevgi olsa bile saygi yok burda, benim hak ettigim evlilikte bu degil. Ama dediginiz gibi onu evden kovamam, kayinpederim esime aldi daireyi, gidicek olsam bile ailemin yanina istesemde gidemem, cünkü üniversitede okudugum bölüm sadece bu kaldigimiz sehirde var, ve ben cok memnunum okulumdan.. Ögrenci yurtlarini simdiden arastiriyorum ama, listeye yazilip yer ayirtmayi düsünüyorum kendime nolur nolmaz diye..