akıl almaya çok çok ihtiyacım var ne olur yardım edin kızlar...

bence siz yeteri kadar sevmiyorsunuz erkek arkadaşınızı.
benim kaynım subay,sevgiliside sizin gibi doktor.kaç defa kızı istemeye gittiler,ailesi özellikle ablaları hep karşı çıktı:''askere kız mı verilir!'' diye...
bu vatan kime emanetse
ailesi sürekli elti adayıma,sen doktorsun,kendin gibi doktor veya daha üst seviyede biriyle evlenmen lazım,biz seni bunun için mi okuttuk,sen kafayı mı yedin subayla evlenilir mi...diyerek kızı ve kayınvalidemleri çok bunalttılar.kayınvalidem hal hatır sormak,ortamı ısıtmak için hep arardı,teli yüzlerine kapardı.
eltim ne yaptı biliyor musun?
''siz ne derseniz deyin,ben bu adamı seviyorum.tamam beni okuttunuz,Allah razı olsun ama bunu bana tehdit unsuru olarak kullanıp,hayatımla ilgili kararlara müdahele etmeyin.ben ipsiz sapsız biriyle evleneceğmde demiyorum,gurur duyulacak bi mesleği olan erkek arkadaşım var ve karışmayın biz önümüzdeki eylül evleneceğiz''
ve hemen arkasından,kaynım ve eltim aralarında bi altın yüzük taktı,şuan eltim aileden biri gibi,sanki resmi bir nişan olmuş gibi bizlerle görüşüyor.
eltim neden yaptı bunu?çünkü gerçekten seviyordu ve KARARLIYDI...
araba ev mevzularına hiç girmeyeceğim çünkü onlar biraz flu kalan kısmı...sizin asıl sorununuz sevgisizlik...
madiyatçısınız diye değil,erkek arkadaşınız gerçekten sevmediğiniz için ayrılın diyorum...tek tavsiyem bu.
çünkü evlilik bambaşka bişey.bi insanla ömür geçireceksiniz ve inanın o insanı her zerresiyle,tüm benliğinizi vererek sevmelisizki,evlilikte karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı tahammül gösterebiliseniz.öbür türlü inanın kimse kimseyi çekmez.aynı erkek arkadaşınızın sizi çekmediği gibi...
muhtemelen kendini,baskılarınız yüzünden ezilmiş hissetti ve siz gerçekte böyle biri olmasanızda şu düşünceye kapıldı:''ben bu kızı mutlu edemem,ailesininde kendisinine maddi beklentisi yüksek,doktor olduğu için mi nedir,kibir sarmış dört bi yanını...şimdi istediklerini alma gücüne sahip olsam,hatta alsamda ilerde başka başka sorunlarla gene beni didikleyecek...sanırım beni gerçekten sevmiyor,benim mesleğime ve mal varlığıma bu kadar takıldığına göre...ilerde mutsuz olmaktansa şimdi bitsin daha iyi.o yüzden isteklerinide yerine getirmeyeceğim,böylece ne kadar maddiyata önem verdiği daha da ortaya çıkar.ev araba almıyorum diye beni terkederse,kurtuldum demektir(demekki şüphelerim doğruymuş gerçekten sevmemiş,anlamında) ''
bana erkek arkadaşınız böyle düşünüyor gibi geldi...
size tavsiyem,yeterince sevmediğiniz biri için ailenizi karşınıza almaya,onları üzmeye değmez.ailenizini dinleyin ve ayrılın.en azından aileniz mutlu olur.

benim de ailem aynısını diyo o kadar okuttuk ettik diyolar bi de bizim ailede bir sürü doktor var kuzenlerim filan hep doktor ve doktorla evli hepsi böyle olunca annem hiç istemedi onu sadece annem değil kimse istemedi milleti bize mi güldüreceksin filan demişlerdi dengin birini bul demişlerdi ama ben erkek arkadışımı seviyorum da ailemi karşıma alırsam buna değer mi o konuda tereddütlerim var belki biraz zamana ihtiyacım vardır daha ii tanımaya ailemi karşıma alıp sonra onunla anlaşamayıp pişman olmaktan korkuyorum bi de böyle daha önceden yapacam dediklerini de yapmayınca iice kafan karıştı buraya danışmak istedim

birsürü yorum yaptımm tüm msjları cvplarıda okudum baştan sona..sadece senin açından düşünmek istiyrum ama neresnden tutarsam tutuyum elimde kalıyo konu..kendinlee çok çelişiyosunn..ilk baştaa ne istediği iyi düşünn kimse seni yargılamıyo ve sana karşı değill..en azından birisi sana bişey yazdığnda kendini savunmaa sen neysen osun burda kmse seni değiştiremez sana sadece fikir verir ister uygularsın ister uygulamazsın sana kalmşş..bana göre sen maddiyatçı çıkarcı bi insansınn sadecee rahat yaşamak gezmek tozmak derdin yazdıklarndan tepkilernden bunu anladım..insann gerçekten sevincee mantıkk maddiyatt uçar gider..evlilik gibi bi kapı açılncada artılarını eksilerini düşünür amaa bu senin gibi olmazz..aileler anlaşabilrmi diye düşünürr bnm annem babam severmi ben bu adamla mutlu olablrmiyim diye düşünür..bu adam ev alırmı araba alırmı diye düşünmezz..herkesin annesi babası ister çocuğu rahat yaşasınn amaa sizin isteyiş tarzınız çok çirkin aşağılayıcı..doktorlar duygusuzlaşıyo diyorlardı amaa sen çok erken başlamışsınn insan sevdiği adamı aşağılamaz ve bukadar incitmezz..okuyan kadınlar iyi işi olan kadınlar sırf bu mantık yüzünden mutlu olamıyorr..bizdee okuyoruzz amaa at gözlükleriyle değill arada bi etrafınaa baksana herşey güllük gülistanlık değil..bencee hiç zorlama sen bu işi direk ayrıll çünkü bu iş olmaz..evi arabası olmadığı için yada senin gibi doktor olmadığı için değil karşındakine zerre kadar değer vermedğin içinn saygı duymadığın içinn..olmaz bu iş..kendine bi tane doktor bul madem öylee geçinip gidersinz hem iknzde iyi okul mezunu olmş olrsunzz!birdee demişsin okadar okuyoruzz çalşma şartları çok ağırr diyee..kolay iş yokk..siz 6 yıl okuyorsunzz şuann bnm okuduğm bölüm 5 yıllk ama buda bana zor..ayrıcaa emin olnki bu ülkedee doktrlardan daha rahat çalşmaa alanı olan yok..nerede yaşıyosunz sizz hiçmi haber izlemiysun sarayınzdan dışarı çıkmıyomusunzz acabaa..bakk sana şu yaşımda benden tavsiyee kendine dürüst ol vee düzeltmeye çalış gerekirsede yardım all gerçek hayataa dönn..yoksa hayatın boyuncaa hiç mutlu olamıycaksınn..gerçek mutluluk neymiş tadamıycaksın...burdaki insanlarıda ciddiyee al belki acımaszca yazıyrz bazen amaa yinede senin için yazılıyoo herşey..

konunuzu yeni okudum yorumlarınızı okumadan cvp yazdım,

geçenlerde üniversiteden çok yakın bir arkadaşımla görüştüm ve oda çalışan bir bayan arabası belli bir kazancı olan insan aileden de çok maddi manevi sıkıntı görmemiş artık 30 yaşımıza gelşyoruz kısmetleri değerlendir dedik ve biriyle görüşmeye başladı ilk başlarda süperdi herşey aşık olmuştu aradığı insan oydu çocukta mühendis ama şimdi kararını değiştirmiş özel sektörde ben sıkıntı çekmek istemiyorum kiraya çıkıcaz edicez dedi ben ilk başta kızdım sinirlendim çalışmadan kazanmadan hiçbirşey olmaz çok paracısın dedim ama düşündüğüm zaman evet evlilik çok farklı çevremde var öğrt bankacı arkadaşlarım ama eşleri tezgahtar güvenlikçi onlar başarabilmiş yuva kurmayı gayet mutlular ama herkez yapamaz para tabikide önemli bende hastanede çalışıyorum bir dr maaşı döner sermaye ek ödemeleriyle gayet iyi eşiniz bunu hazmedemeyebilir o birazda size bağlı onu eziklik duygusunu tatırmayabilirsiniz ama aileniz şimdiden cephe almış bu sanırım pek olamaz canım ne diyim bence erkek herzaman bir adım önde olmalı bayandan gerek işi gerek kazancı sende bunu sorun yapıcak birine benziyorsun yarın öbürgün evlendiğinde evin masrafını en çok sen karşılıarsan yatırımı sen yaparsan bu seni yıpratabilir yapıp yapamayacağını en iyi sen bilirsin

halen arkadaşlarımın sevgilileri öğrenci olduğu halde ,onlara pahalı hediyeler alıyor,hesap bile ödetmiyorlar diyor yaaaa..
sonra da toparlamak için ben hesabı ortak ödemeye takılmıyorum diyor..
esasında bal gibi de takılıyor..

çok klasik bir film repliği ama, hakkaten ''siz ayrı dünyaların insanlarısınız''

çocuk baştan ev araba alabilirim demiş ama maddiyatçı yaklaşımlarını hissedince,garanti beklediğini görünce
bu düşüncesinden vazgeçmiş gibi davranmış..
sırf inadından böyle davranmış çocuk,rest çekmiş.iyi de etmiş

Zaten konu sahibinin maddiyata bu kadar önem vermesi "sevgilisinden sırf arabası yok diye utandığını açıkça söylemesi"nden belli. Ben şahsen hırsız, tecavüzcü, alkolik, kumarbaz olmadığı sürece arabası, evi yok diye utanmazdım kimseden.

anlamadığım şey ikinizde üniversite mezunusuz zaten sen çok iyi bölümde okuyabilrisin ama sonuçta oda okumuş ve çalışıyo ayrıca mezun olduktan sonra başbakanmı olucan anlamadım kendini ne kadar yüksekte görüyosun farkındamısın ve sende lüks bi hayatın peşindesin bence ailenın arkasına sığınıyosun bu konuda çoçuğa bide araba al falan demişin ben sevgilinin yerinde olsam senın gıbı bı ınsanla 5 dk durmam aılesı benı evım arabam var dıe sevecekse hıc sevmesın daha ıyı sevgılın cok sabırlıymıs gercekten bende olsam almıyorum araba ev derdım yanii ne yapmasını beklıyosun ayrıca okuyan bınlerce ınsan mezun olduktan sonra cok yuksek yerlere gelcem surda calısırım burda calısırım gıbı hayaller kuruo senınde cok buyuk bı torpılın yoksa hayal dunyasında yasıosun derım bence bu kadar okucagına kaldır kafanıda hayata bu bak neler oluyo ne kadar sacma ya sevgılısının arabası yok dıe utanıomus senınınkı nasıl sevgı anlamadım yazık

başbakan değil ama "doktor" olacakmış.
inşallah ilerde böyle bir doktora işimiz düşmez. sonra paramız olmazsa tedavi bile etmez
başka doktorlar sakın yanlış anlmasın. tüm düşüncelerim konu sahibi "doktor"la ilgili... çünkü tanıdığım öyle doktorlar var ki hastalarının bile parası yokken yardım ediyor. ki sevgilisi ya da eşine Allah bilir ne kadar iyi davranıyordur.
herkesin gönlüne göre versin ne diyelim ki.

sadece şunu söyleyeceğim ;aileler bu konularda genellikle haklı çıkıyorlar.
ailene kulak ver derim

bencede ailene kulak ver çünkü senin ne kadar burnu havada ve kibirli bi insan olduğunu biliolar ... sevgilin meslik lisesinden okutman olmuşş sen fen lisesinden dr sevgilin seni solda sıfır bırakır yakında merak etme

Türkiye*de oxford varda haberimiz mi yok kızlar?

okurken daraldım

hangi bölümmüş bu az bulunan?

üniversiteyi okumuşsunuzda kendinizi ifade etmekte zorlandığınız belli,anlatımınız berbat...

yüksekten uçupta betona çakılmayasınız dikkat edin

evet bende sonradan gördüm sanki kendisi doktor sevgili ilkokul mezunu ay çok saçma ya valla insan işine gelince güzel bahaneler uyduomuş neymiş arkadaşları sorunca utanıomuşşş aaa yani hayretler içinde kaldımm :O

bencede ailene kulak ver çünkü senin ne kadar burnu havada ve kibirli bi insan olduğunu biliolar ... sevgilin meslik lisesinden okutman olmuşş sen fen lisesinden dr sevgilin seni solda sıfır bırakır yakında merak etme

Bence de :) Ben şahsen bu doktor adayının okutmana layık olmadığı kanaatindeyim. Bu da benim düşüncem, herkesin kibirli düşünceleri varsa ben de böyle düşünüyorum kardeşim. Benim için kişilik herşeyden önce gelir; evden de arabadan da.O yüzden dr solda 0 kaldı.

Her üniversitede açılan tıp fakültelerinden birisiymiş işte, ben de ilk okuduğumda uzay bilimleri, gen mühendisliği falan sanmıştım.

doktorlukmuşş canımmm o bölümm :)

Her üniversitede açılan tıp fakültelerinden birisiymiş işte, ben de ilk okuduğumda uzay bilimleri, gen mühendisliği falan sanmıştım.

senin gibi doktoru Allah düşmana versin inşallah

kocayı bulmuşta arabası,arabasının hava yastığı diye ayırıyo

bende güzelim,bende gencim,bende ünv. bitrdim. benim eksiğim ne

kriterlerimi bende yükseltiyorum artık

arabasız olmaz ona göre seç, sonra arkadaşların ne der tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…