akıl almaya çok çok ihtiyacım var ne olur yardım edin kızlar...

pergelin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
33
0
0
İzmir
kızlar buraya yeni üye oldum ama daha öncede hep takip okuyodum ben de derdimi dökmeye karar verdim çünkü burda herkesin birbirine çok yardımcı olduğunu gördüm bana da akıl verin ne olur

şimdi benim derdim şu. benim birlikte olduğum biri var. ama ailem pek istemiyor. ben kendim türkiyede çok ii sayılan çok saygı gören bi mesleğe sahibim daha dorusu şu anda öğrenciyim mezun olmaz üzeriyim çok ii bi okulda çok iyi bi bölümde okuyorum erkek arkadaşım ise bana nazaran biraz düşük bi meslekte gerek eğitim açısından gerek kazanç açısından. ben öğrenciyim şu anda ama bitirince ondan çok daha fazla kazanacam. yani nerden biliyosun filan diyebilirsiniz ama inanın öyle. aldığımız eğitim farklı derken ben fen lisesi mezunuyum mesela o meslek lisesi. aynı şekilde üniversitede aldığımız eğitim de çok farklı.aileme birlikte olduğumuzu söylediğimde istemediler kesinlikle olmaz bi geleceğiniz olmaz dediler bunun üzerine biz de bi geleceğimiz olmadığına birbirimize daha fazla bağlanmadan ayrılımamız gerektiğine karar verdik ve ayrıldık. ama bi kaç ay sonra yine görüşmeye başladık ve şu an görüşüyoruz. o çalışıyor ve ayrı şehirlerdeyiz ama yakın çok uzak değil. şimdi sorum şu. eskide erkek arkadaşım ailen beni kabul ersin die elimden gelen her şeyi yaparm derdi işimde kariyer yaparım ev alırım araba alırım maddi durumumu üzeltirim filan diyodu. ama ailem buna rağmen kabul etmemişti. dedğim gibi aldımız eğitim farklı.ailem kendi meslek grubumdan biri olsun istiyodu. ama ben inanıyorum ki erkek arkadaşım dediklerini yaparsa yani kariyer kaparsa biraz araba alırsa ev alırsa ben de biraz zorlarsam ailem istemeyerek de olsa beni üzmemek için kabu eder. ama ben erkek arkadışma ne zaman araba alıyosun dedim geçenlerde hatta şakayla karışık artık arabası olmayana kız vermiyolar dedim o da beni seven böyle sevsin almıycam araba filan dedi. oysa bana araba için birikimi olduğunu en kısa zamanda alacağını söylemişti. benim kafamı karıştıran bu şimdiden böyle yapan ilerde daha kötüsünü yapmaz mı mesela ben ailemi zorla ikna etsem bu defa araba da almıycam ev de almıycam düğün de istediğin gibi olmayacak basit bi düğün yaparız beni seviyosan bunları kabul edersin der mi. bi de benim arkadaşlarımın bi çoğunun sevgilisinin arabası var inanın ben beninkinin yok demeye utanıyorum çünkü yaş olarak benden büyük ve yıllardır çalışıyor. nasıl olmaz filan diyolar. ailemin karşısına bu şekilde çıkaramam onu. bi şeyler yapsın istiyorum ama yapmıyor. sizce ben bu durumda ne yapmalıyım sizce bizim birlikteliğimize devam etmemiz doğru mu ilerde ne gibi sorular yaşarım ne olur yardım edin kimseyle paylaşamıyorum

Son düzenleme:
seninle aynı durumda olan çook yakın arkadaşım lisede öğretmen,sevdiği ise tezgahtar,malesef arada maddi manevi farklılıklar var...ben ona hep bu ilişkinin sağlıklı olmayacağını olamayacağını söyledim ancak oo aşk penceresinden bakmayı tercih etti derken geçen gün aradı ve ayrıldğını söyledi sebebini sordğumda çocuğun arkadaşımın kazandğı parayı kazanaması,öğretmen arkadaşlarıyla yaptığı aktiviteler, ve daha bir sürü şeyyy... demem o ki mantık çerçevesinden bakıldğında bu ilişki seni üzer gibime geliyoo

Ne kadar iyi bir eğitim alsanda, ne kadar çok para kazansanda hayatına dair kararları ailenin aklı ile aldığın sürece başkalarının sana koşulladığı hayatı yaşayacaksın..Sevgilin senin durumunda olsaydı ailen seni ona kakalamak için elinden geleni yapardı ama benim kızımın durumu şöyle böyle demezdi.. Ne kadar basit düşünüyoruz ve ne kadar basit yaşıyoruz...

canım galiba ona çok değer verdğini çok belli etmişsin senin sevgini kullanmak istiyo nasılsa benden vaz geçemez gibisinden yada kibir yapmış onlar beni malımlamı değerlendirecekler diyede düşüne bilir

cevap veriğin için teşekkütle öncelikle benimde çevremdekiler hep aynu şeyi diyo mantıksız sizin ilişkiniz diyolar ama ne yapacağımı bilemiyiyorum hemen de hadi ayrılalım diyip aylımak olmuyo çok üzülüyorum o zman

en iyisi sen kendine senin gibi fen lisesi mezunu ayrıca evi ve arabası olan birini bul .

valla çok merak ettim neymiş bu meslek, arkanda torpilin varsa iş değişir ama Türkiye şartlarında nice iyi eğitimli genç sürünüyo, ayrıca madem bu kadar önem veriyosun maddiyata o zaman kendi çevrenden birini bulacaksın, yazık çocuğada hep sana denk olmak içinmi çalışacak, bi süre uğraşmış yorulmuş demekki, şu anki havası olursa olur olmazsa olmaz.benim nişanlımında arabası yok bendemi ayrılsam napsam, aileme tek laf ettirmem tercih benim hayat benim, ailen sana bulsun o zaman birini

canım galiba ona çok değer verdğini çok belli etmişsin senin sevgini kullanmak istiyo nasılsa benden vaz geçemez gibisinden yada kibir yapmış onlar beni malımlamı değerlendirecekler diyede düşüne bilir

ben de aslında öyle düşündüm acaba çok mu şımarttım diye beni artık bırakamaz kendimi hiç zorlamıycam elimden geleni de yapmıycam nasılsa artık benden ayrılamaz diiye mi düşünüyo acaba diye de düşündüm ben de

erkek arkadaşın eğer üniversite eğitimi almamış biri olsaydı, yani eğitim farkınız bu şekilde olsaydı, ben o zaman bi derece mantıklı bulabilirdim düşüncelerini..
ki yanlış anlaşılmasın bence üniversite okuyanla okumayan arasında, çokta bi fark yok ama hadi bi derece zorlayarak mantıklı gelirdi..
ama sen arabası yok fln diye dertleniyosun, böyle ailemin karşısına çıkaramam diyosun..
arkadaşlarımın sevgililerin arabası var vs gibi kıyaslamalar yapıyosun..
sen daha kendin bu maddiyatı bu kadar sorun yaparken, aileni nasıl ikna edeceksinki..
bu kadar maddiyatçı olmamanı öneririm.
sonuçta çalışıp ekmeğini kazanıyo, tembel değil, kimseye yük değil..
bence önemli olanda budur..
sende ailenden çok farklı dşünmüyosun gibi geldi bana..
bu yüzden sanmıyorum bu şekilde devam edebileceğinizi..
umarım hayırlısı olur hakkınızda..

Ev,araba için benimle evlenecek insanı asla istemezdim
Burda aileniz suçlu

ben ev araba için evlenmiyorum ki zatan sanki bana mı alacak evi arabayı onun olacak yine ben sadece ailemi karşısına çıkardığımda olumlu bi şeyleri olsun istiyorum çünkü eğitim açısından ve kazanç açısından zaten çok fark var

Canım seni çok iyi anlıyorum benimki de kılını bile kıpırdatmıyor. Ama bugün mantıklı bişey düşündüm artık bana değer verdiğini hissettirmeyecek biriyle birlkte olmak istemediğimi anladım ve yaklaşık bi 10 dk önce ayrıldım. Benimkinin arabası var da noluyo ?. Önemli olan fedakarlık. Biz kızlar elimizden geleni yaparken onlar sadece oyun oynuyolar bizimle..

araba sahibi olmamak utanılcak bişeymi

yıllardır çalışıyo ve bana araba alcak birikimimi var almayı düşünüyorum diyodu ama şimdi vazgeçtim diyor benim arkadaşlarımdan erkek arkadaşı çalışanların hepsinin arabası var arkadaşlarıma bahsettiğim zaman zaten onlar da pek denk olmadığımızı düşünmüşlerdi arabası olmadığını da söyleyince iice sen niye kabul ettin filan demişlerdi hiç bi şeyi yok gibi düşündüler yani

arkadaşlarının içine utanmadan çıkarabileceğin arabalı birini bul.uzun uzun anlattığın 'sorununun' cevabı bu kadar kısa.

yani aradaki eğitim farkını para kapatacak öylemi? yerinde olsam eğitim farkı için endişelenirdim

canım çok saol ne güzel yazmışsın walla biz de bugün bayaa tartıştık ama benimle bi kaç gündür pek ilgilenemediği için tartıştık yani işleri yoğunmuş ondan aramıyomuş yani şu anda küsüz biz de ayrılabiliriz her an

onda bu kuyruk acısı sende bu evlat acısı oldukça sizin iş olmaz

Derdiniz eğitim falan değil bence
Arkadaşlarınız bile arabası yoksa dengin değil diyosa sizin derdinizin çözümü eğitimsizde olsa paralı biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…