- 29 Kasım 2014
- 1.949
- 1.006
- 29
-
- Konu Sahibi scrolllock
Yedim kuuzummmm ama güzel değildi içiSen mumbar yedin mi kuzuu :)
Düşün o kadar lezzetli ki yıllar yıllar önce yediğim bi tadı aşerdim :)Ben akhisarlıyım.
Anneannem küçük bir kavanoz vermişti o domates salçasından bana ama bitti.
zaten altından değerli bizim için
azcık azcık yemiştim bitmesin diye.
sırf domatesten yapıldığı için o kadar lezzetli.
keşke olsa da göndersem..
oyyy yerim seni yaa :) inşallah biri çıkar ordan da gönderir sana:) kaç aylık hamilesin?
istanbuldasiniz sanırım kofteci ramizin istanbuldaki 70 şubesinden size yakın olan birine gidip güzel bir kahvaltı yapın restaurantın bütün ürünleri Akhisardan geliyor. kahvaltıda çıkarılan salcada harika.
Allah razı olsun hepinizden, eğer kiloyla gönderebilecek birileri varsa bir sürü müşteri bulabilirim istanbuldan :)Yarin bi sorayim köydekilere.Donus yaparim.
kıyamam sana ben allah yardımcın olsun :) inşallah en kısa zamanda bi gönderen çıkar:) hala istiyo mu canın?4 aylık hamileyim canım, aşerme döneminde ki en sorunlu zamanlar
Onu Çanakkale de de yaparlar çok da güzeldir. Ablama sorayım varsa yollarım
Ya bende tam bilmiyorum nasıl yapıldığını, ablamın kvdesi yaparda, yolladım bakalım. O değilsede tadı çok güzel, onuda denemiş olur :)Ben Çanakkale'liyim ama neden bahsettiğini tam anlamadım.
Evde kendimiz domates salçası yaparız ama öyle ekşi olmaz.
Konu sahibinin dediği sos gibi bir şey sanki.
Ya bende tam bilmiyorum nasıl yapıldığını, ablamın kvdesi yaparda, yolladım bakalım. O değilsede tadı çok güzel, onuda denemiş olur :)
Ben Çanakkale'liyim ama neden bahsettiğini tam anlamadım.
Evde kendimiz domates salçası yaparız ama öyle ekşi olmaz.
Konu sahibinin dediği sos gibi bir şey sanki.
Ya bende tam bilmiyorum nasıl yapıldığını, ablamın kvdesi yaparda, yolladım bakalım. O değilsede tadı çok güzel, onuda denemiş olur :)
Güzel oluyor ya, ben seviyorum, tabi şimdiye kadar sadece Çanakkale den geleni sevdimBizde kendimiz yaparız domates salçasını,önce biraz Ocak'ta kaynatırız sonra biraz da Güneş'te kuruturuz ekşi olur bizimkide hafif,hele köy domatesi kullanılıyorsa yine ekşi olur,ama biz sade kullanmayız biber salçasının içine döküp karıştırırız.
Pardon tatlım ben bunu görmemiştim, bakim yolluyorumay canım ya nerde bu bugün ne pişirsem bulamadım bennnnnnnnnnnn
Bizde kendimiz yaparız domates salçasını,önce biraz Ocak'ta kaynatırız sonra biraz da Güneş'te kuruturuz ekşi olur bizimkide hafif,hele köy domatesi kullanılıyorsa yine ekşi olur,ama biz sade kullanmayız biber salçasının içine döküp karıştırırız.
Biber salçası kaynatmayız biz,biberleri temizleyip yıkarız,daha sonra salça çeken kişiler var makinada çeker onlar,daha sonra güneş ışığında kuruturuz,sonra salça kuruduktan sonra salça çekenlere 2. Defa çektiririz sonra kullanırız.Biz de bahçede ateş yakıp kaynatırız.
Ama güneşte bekletmiyoruz biz.
Bir de yemekler çok ekşi olmasın diye salçalık biber de katıyoruz yaparken.
Mesela 100 kilo domatese 30 kilo kadar biber katıp yapıyoruz salçayı.
Biber salçası kaynatmayız biz,biberleri temizleyip yıkarız,daha sonra salça çeken kişiler var makinada çeker onlar,daha sonra güneş ışığında kuruturuz,sonra salça kuruduktan sonra salça çekenlere 2. Defa çektiririz sonra kullanırız.