Akhisarlılar ya da Akhisarlı tanıdığı olanlar!!

istanbuldasiniz sanırım kofteci ramizin istanbuldaki 70 şubesinden size yakın olan birine gidip güzel bir kahvaltı yapın restaurantın bütün ürünleri Akhisardan geliyor. kahvaltıda çıkarılan salcada harika.

konum yemek tarifleri bölümüne taşınmış, teyyallam! alakayı çözemedim bi türlü!

Düşün o kadar lezzetli ki yıllar yıllar önce yediğim bi tadı aşerdim :)
O gün kahvaltıda önüme çekmiştim hatta bu nasıl bişeymiş diye
Kıymetini bilemedim

aaa!! ciddi misin? hemen iş yerimin yanında bi yer var, mutlaka uğramalıyımmm

Ben Çanakkale'liyim ama neden bahsettiğini tam anlamadım.
Evde kendimiz domates salçası yaparız ama öyle ekşi olmaz.
Konu sahibinin dediği sos gibi bir şey sanki.

Ya bende tam bilmiyorum nasıl yapıldığını, ablamın kvdesi yaparda, yolladım bakalım. O değilsede tadı çok güzel, onuda denemiş olur :)

Bizde kendimiz yaparız domates salçasını,önce biraz Ocak'ta kaynatırız sonra biraz da Güneş'te kuruturuz ekşi olur bizimkide hafif,hele köy domatesi kullanılıyorsa yine ekşi olur,ama biz sade kullanmayız biber salçasının içine döküp karıştırırız.

Güzel oluyor ya, ben seviyorum, tabi şimdiye kadar sadece Çanakkale den geleni sevdim

Biz de bahçede ateş yakıp kaynatırız.
Ama güneşte bekletmiyoruz biz.
Bir de yemekler çok ekşi olmasın diye salçalık biber de katıyoruz yaparken.
Mesela 100 kilo domatese 30 kilo kadar biber katıp yapıyoruz salçayı.

Biber salçası kaynatmayız biz,biberleri temizleyip yıkarız,daha sonra salça çeken kişiler var makinada çeker onlar,daha sonra güneş ışığında kuruturuz,sonra salça kuruduktan sonra salça çekenlere 2. Defa çektiririz sonra kullanırız.

O da değişikmiş.
Evet biz de çektiriyoruz makinada.
Domates ve biberi karışık çektirip sonra kaynatıyoruz.
Ayrı olarak biber kaynatmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…