- 15 Ocak 2013
- 760
- 873
-
- Konu Sahibi scrolllock
Akhisarli değilim ama evde annemin yaptigina benzettimHanımlar merhaba,
Bu bölüm doğru yer değildir eminim ama nereye yazsam bilemedim.
Konu şu;
yıllar önce Akhisarda bi eve misafir olmuştum, kahvaltıda önümüze el yapımı hafif ekşi domates salçası getirmişlerdi.Zeytin yağında ekmeği badıra bandıra yiyosun.Hamileyim ve canım inanılmaz çekiyor, niyeti bozup te istanbuldan akhisara gidicem nerdeyse o kıvamdayım.
Acuka ya da salça kavurması değil bu yani içinde ceviz falan yok, özel bişeyde değil.sadece güneşte kurutulmuş normal domates salçasından daha ekşi.. off .. ağzım sulanıyor
Tanıdığınız ya da Akhisarlı olan varsa noolur bana biraz göndersin, parası servet değerinde olsa sorun yok.çok zor durumdayım.
Şu hamileye bi yardım.
Ah kiyamam yaa nanisaliyim ben arkadaslarim var benim akhisarda ozelden adresini yaz kargoyla gindersinler sana aksam arkadasi arayayim bizim salcalarimiz meshurdur kahvaltilarda
çok sağol lale düşünmen yeter.Ayyy kıyamam ya...
Elimden bir şey gelse de seve seve gönderirdim. Para pul da istemem.
Biz de normal ev salçası var öyle ekşi değil...
bu dediğimi güneşte kurutuyorlarmış hannesli, özelliği oymuş.Akhisarli değilim ama evde annemin yaptigina benzettim
Domatesi uzun sure kaynatip domates salça kivamina getirip indirmeye yakin sirke koyar içine.
deme noolurÖyle bi yazmışsın ki benimde canım çekti yaaaa
Olur valla ağzım sulandı o kadar çok aşerdiğim şey varki ve yiyemediğimdeme noolureğer bulabilirsem gel kahvaltıya birlikte bana bana yiyelim.
Olur valla ağzım sulandı o kadar çok aşerdiğim şey varki ve yiyemediğim
Olur valla ağzım sulandı o kadar çok aşerdiğim şey varki ve yiyemediğim
En populerini söyliyim Şırdaaan çook istiyor canım buda birtek adanada mevcut ...Siz de yazın. Belki sizinkilere ulaşabilecek birileri çıkar.
En populerini söyliyim Şırdaaan çook istiyor canım buda birtek adanada mevcut ...
o neymiş adasu valla bildiğim bişeyse emrine amadeyim.En populerini söyliyim Şırdaaan çook istiyor canım buda birtek adanada mevcut ...