akdeniz anemisi olanlarr...

zeyyyn

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
452
6
16
Iğdır
bugün doktora gittim akdeniz anemisi olduğumu söyledi. yani kansızlık.. bu hastalıktan olanlar var mı?? endişe ediyorum bebeğim olduğunda bir zararı olur mu diye..

bugün doktora gittim akdeniz anemisi olduğumu söyledi. yani kansızlık.. bu hastalıktan olanlar var mı?? endişe ediyorum bebeğim olduğunda bir zararı olur mu diye..

öncelikle geçmiş olsun bu sadece kan tahlilinde belli olmuyor elektroforezi yaptırmanı tavsiye ederim onda kesin sonuç çıkıyor

öncelikle geçmiş olsun bu sadece kan tahlilinde belli olmuyor elektroforezi yaptırmanı tavsiye ederim onda kesin sonuç çıkıyor

evet tek tahlille karar vermemek lazım.. kan bile veremezsin dedi o derece günlük hayatını etkiler(yorgunluk, halsizlik, kalp çarpıntısı..) çok teşekkürler fikriniz için:)

evet tek tahlille karar vermemek lazım.. kan bile veremezsin dedi o derece günlük hayatını etkiler(yorgunluk, halsizlik, kalp çarpıntısı..) çok teşekkürler fikriniz için:)

akdeniz anemisi genetiktir ailende yoksa sende de olması imkansız 3 sene önce kızımda var dediler sadece kan tahliline bakarak başka doktora götürdüm elektroforizi olmadan tanı asla konulmaz denildi hemen yaptırdk oda kan tahlili gibi fakat değişik yaptırmanda fayda var

evet ailemde olduğunu da bilmiyorum sordum ama annemde babamda biz öyle bir şeyi ilk defa duyduk diyor. elektroforizi kesin yaptırıcam..

canım, genelde bayanlarda görülüyor...Çoğunluklada farkında bile değiller.Bende tesadüf sonucu öğrendim Akdeniz anemisi olduğumu...Sonra annemde de olduğunu tahliller sonucunda öğrendik.
önemli olan minör veya majör olması... bende ki talasemi minör. Eğer hem sende hem eşinde olursa ,çocuk majör oluyor malesef. minör olduğunda yalnızca taşıyıcı oluyorsun. Bu durumda korkulacak birşey yok...geçmiş olsun..

cnm gecmıs olsun annemede dr detaylı tetkıklerden sonra akdenz anemısı dedı fakat bı tedavısı yok dedı konuya hakım gordum arkadasım bıraz bılgı vermen mumkun u acaba

cnm gecmıs olsun annemede dr detaylı tetkıklerden sonra akdenz anemısı dedı fakat bı tedavısı yok dedı konuya hakım gordum arkadasım bıraz bılgı vermen mumkun u acaba

evet tedavisi yok malesf ve ömür boyu folikasit kullanılması gerekiyor.ben bir dönem folikasit kullandım ama arasıra unutmaya b aşlayınca bıraktım.açıkçası hiçbirşey kullanmıyorum.çokta kafaya takılacak birşey değil hayatım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…