Canım yok sadece ameliyat olduğunda yattı bir gece. İlaç alınca çok kötü oluyordu üç gün filan ama evde idare ediyorduk. Ya canım zor bir süreç kabullenmesi bile çok zor ama geçiyor hepsi. İnşallah atlatır kuzum.Ne güzel atlatmış, bitmiş hepsi her şey maşallah Allahım göstermesin birdaha. Çörek otunuda not aldım, hangi dönemde yedirdiğinde çok önemli sanırım.
Anneniz hastanede yattı mı hiç ? İlaçların etkisi ile mi o şekilde yattı ? Bütün hastalıkların şifası moral, bizde umarım toparlarız kendimizi . Amin canım, kim nerde bekliyorsa şifasını versin.
Gerçekten beterin beteri var. Kemoterapi salonunda beklerken bi hamile gördüm karnı burnunda. Sohbet muhabbet ben birinin yanında refakatçi sandım. Değilmiş.. kız 29 yaşında 4 yaşında 1 kızı var. Gebelik ilk haftalarında hormon değerlerinin yüksek çıkmasıyla tespit ediliyor meme kanseri olduğu. Kemoterapi alıyor maşallah kuzucuğunda da hiçbir gelişimsel gerilik yok. Ben gördüğümde iki ay önce falan 7 aylıktı doğum yapmıştır yüksek ihtimal şuan. Doğumdan sonra da ameliyat olacaktı. Başkası anlatsa bizzat görmüş konuşmuş olmadam hurafe kemoterapi bu canım der inanmazdım. Kemoterapi değil radyoterapi ve pet gebeler için sakıncalı. Ben kayınpederim radyoterapi aldığı ve pet çekildiği günler gitmedim yanlarına. Kemoterapi de yanında duruyorum onla gidiyorum kendim birkaç dr la görüştüm mettemde araştırdım hiçbir sakınca yok
İnşallah herkes atlatır, duam tabii ki annem için öncelikli ama Allah en yakınınla sınayınca herkese dua ediyorsun. Kimseye vermesin herkesi kurtarsın Şafi ismi yüzü suyu hürmetine. İnşallah gerek kalmaz.Canım yok sadece ameliyat olduğunda yattı bir gece. İlaç alınca çok kötü oluyordu üç gün filan ama evde idare ediyorduk. Ya canım zor bir süreç kabullenmesi bile çok zor ama geçiyor hepsi. İnşallah atlatır kuzum.
Evet canım kemoterapi serum ile veriliyor. Herkesin kemoterapisi farklı ama kimisi 1,5 saat sürüyor kimisi 8 saat. Benim kayınpederimin 4 saat sürüyorÜzüldüm ona evde bekleyen ve bir de karnında var Allahım hayırlısını ver. İnşallah iyi olur kuzucukları için.
Radyasyon her şekilde zararlı aslında ama tabii böyle bir hastalık olacak diye bir durum yok. Kemoterapi serum ile verilmiyor mu ben yanlış mı biliyorum?
Bildiğim kadarıyla ameliyat yayılma vs varsa kanset ileri evre kabul ediliyor ve kemoterapi radyo terapi alıp kanser hücresinin yayılıp büyümesini engellemeden yapmıyorlar, hücreyi stabil hale getirip o şekilde ameliyat yapıyorlar. Bizim durumumuzda ilk tespitte pet te yayılım yoktu ameliyat ile ciğerdeki leke alınıp alınıp patolojiye gitti (hızlı bir tespit işlemi var frozen deniyor ameliyat esnasında alınan hücre knser hücresimi iyi huylu mu kötü huylu mu diye tespit ediliyor) hızlıca sonuca göre mesela bizde kötü huylu çıktı ameliyat anında ciğerin bi lobu ve lenfler alındı sıçramasın oraya diye. Patolojş sonucuna da göre 1. Evre küçük hücreli olmayan kitle teşhisi kondu. Kemoterapiye gerek görmedi drlar 30 kür radyoterapi aldı. Ameliyattan 7 ay sonra radyoterapiden 3 ay sonra omuriliğe sıçradı bu defa kemoterapi zorunlu oldu çünkü sıçrama yaptığı için evre 4 olarak kabul edildi.
Beslenme konusunda tatlı direkt yasak haftada 1 sütlü tatlı yiyebilir dedi drlar. Birde arkadaşlarında dediği gibi her dr kefir dedi tabi evde mayalanan kefir.
Benim kp maşallah çok dirayetli bizlerden daha normal karşılıyor yada bize o şekilde lanse ediyor bilemiyorum ama tamam ne var kemoterapi alırız biter nolcak yani havasında haliyle direncide iyi. İnşallah sizin kanser hücresi değildir. Ameliyat ihtimali olabilir o da patolojiye gönderebilmek adına kitleyi. Rabbim yRdımcınız olsun inşallah
Evet canım kemoterapi serum ile veriliyor. Herkesin kemoterapisi farklı ama kimisi 1,5 saat sürüyor kimisi 8 saat. Benim kayınpederimin 4 saat sürüyor
Canım akciğerde bi kitle tespit edildi birkaç dr l görüştük Ameliyat ile alınması gerek dediler. Tabi önce pet çekilsin görelim dediler. Pet çekildi o hücre kanser hücresi tespit edildi ama yayılma yok o görülen kitle de tespit edildi sadece. Ameliyat oldu o esnada alınan kitle hızlı patolojiye gitti sonuç kötü huylu hemen lenfler alındı akciğer lobu alındı. Daha sonra mormal patoloji bekledik burada evresi ve kanserin huyu belirlendi ona göre tedavi yöntemi belirlendi. Patoloji sonucuna göre dr kemoya gerek yok radyoterapi yani ışım tedavisi yeterli dendi. Bu hastalıkta 3 ayda bir pet çekiliyor. İlk pette yayılma varmı yokmu boyutu belli oluyor. İkinci yani 3 ay sonraki pette ve daha sonraki petlerde sıçrama yayılma var mı başka bi yerde oluşan bir şey var mı diye bakılıyor.3 kere okudum ama umarım Anladığım doğrudur.? pet sonucu yayılmak yok dedi ama huyunu öğrenmek için patalojiye gönderildikten sonra siz kötü huylu olduğunu öğrendiniz. Annemden patoloji alındı biz hemen öğreneceğiz gibi görünüyor çünkü bizim pet 16 mayısta.
Patoloji sonucunuza göre ve başlamış olduğunuz tedaviye göre küçülmesi gereken veya yok olması gereken hücre hızlı bir şekilde sıçrama yaptı ve sonra kemoterapi aldınız. Zannediyorum doktorlarında bunu önceden patoloji, pet sonuçlarına göre de kontrol etmeleri pek mümkün görünmüyor? İyi denilen 3 ay da farklılık gösterebiliyor ve bu tedavi sırasında farkedilmiyor.
Babanız dirayetliymiş belki de en güzelini yapıyor. Allahım şifasını versin.
Allah razı olsun, inşallah herkesin gönlünden geçen en hayırlısı neyse o olsun.umarım herşey gonlunuzce olur bır sorun olmaz Allah yar ve yardımcınız olsun...
Allah razı olsun, oda inşallah sonucların hespsini alınca olacak.Rabbim şifa versin, bu hastalığın en büyük ilacı moral,
Canım öncelikle sakin ol, babamı akciğer kanserinden kaybedeli 5 ay oldu, siz böyle paniklersenix annenizi hiç düşünrmiyorum, tahmini iyi haberler alacaksınız diye geçiyor içimden ve inşaallah da öyle olur, erken evrede teşhis edilirse inşaallah korkmayın atlatılır,Merhaba,
Rabbim nerde ne kadar hastalığı yaşayan ve geçiren varsa yardım etsin. Yakınlarına güç kuvvet versin.
Çok zormuş ben babaanemi akciğer kanserinden kaybettim. 5.5 yıl annem baktı , tüm filmlerinde en iyi en kotu zamanlarinda yanındaydı.
Ve şimdi ne yazık ki doktorlar annem için bu hastalık olabilir şüphesini araştırıyorlar.EKG , Solunum Fonksiyon Testi güzel cikti. Akciğer emarinda sol ciğer üstünde kalbe yakın 9*6.6 büyüklüğünde kist gördüler. Patoloji için parça alındı, perşembe günü sonucu çıkacak 16 Mayıs pet testi var vücudun da başka yerde var mı diye bakacaklar.
Benim annem çok güçlü bir kadın hiç yakıştıramadım bu hastalığı kabullenmesi çok zor , annemin ihtiyacı olan moral ama bizim de anneme ihtiyacımız var.
Hastalığına uzulmuyor da bizi düşünüyor, "ben gidersem sizi kurtlar parçalar, çocuklarımın bana daha ihtiyacı var diyor" bunları düşünüyor.
Kendim tüp bebek tedavisi goruyordum ama ara vereceğim içim yanıyor, kafam çok dolu sadece ağlamak geliyor elimden, aglayip da rahatlayamiyorum. Küçük kardesim nişanlı Eylül'de düğünü var. Ablamin kendi zorlu yasami var. Hep bunları düşünüyor .
Allah rızası için yardım edin. Patoloji sonucu mu hastalığın evresini belirleyecek? PET TESTİ mı? Hiç bir belirtisi yok ama bu şekilde hastalık yayılır mı? Önümüzde tedavi var ise nerelerde tedavi edebiliriz.? Kemoterapi almalı mı ?
Lütfen bize dua edin sonuçları iyi çıksın , Rabbim bizi bu hastalık ile sınamasın, kimseye vermesin.
Canım öncelikle sakin ol, babamı akciğer kanserinden kaybedeli 5 ay oldu, siz böyle paniklersenix annenizi hiç düşünrmiyorum, tahmini iyi haberler alacaksınız diye geçiyor içimden ve inşaallah da öyle olur, erken evrede teşhis edilirse inşaallah korkmayın atlatılır,
Bütün sonuçlar çıktıktan sonra belli olur hastalıkla ilgili her şey,şuan sadece sakin olun ve sonuçları bekleyin başka yapacak bişeyiniz yok, sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz, sonuçlarını merak ediyorum inşaallah iyi çıkar..
Çok teşekkür ederim. Çok geçmiş olsun size şifasını versin inşallah.Çok geçmiş olsun annenize acil şifalar diliyorum ilk duyuş anındaki duygusal çöküntüyü çok iyi anlıyorum.Benim babam dört senedir bu hastalığa sahip biz bitkisel ilaçlardan faydalanıyoruz.Tv lerde sürekli programa çıkan kanser hastalıklarıyla mücadele amaçlı kişiye özel kürler hazırlayan bir uzman var ona ulaştık çıkan sonuçları her ay fax yoluyla gönderiyoruz .onun doğrultusunda her ay hazırlanıyor inanın babamın şükürler olsun Allah’a hiç sıkıntısı olmadı sanki hasta değil gibi maliyeti yüksek heray 2000tl gibi bir ücret ödüyoruz ama inanın helal hoş olsun.Maddi olanaklarınızı bilemiyorum ama istiyorum derseniz sitesinin adını veririm ordan iletişim bilgileri var görüşün derim
Yani panik etmeyeyim ama işte sonuçları hiç iç açıcı değilAllahım merhameti ile muamele etsin size uzun hayırlı bereketli ömür versin inşallah.
İniallah sizin hissetiğiniz gibi çıkar sonuçları, Rabbim yüzümüze gülsün. Teşekkür ederim mutlaka paylaşacağım sonuçlarını
Çok çok geçmiş olsun..Kendimi sizin yerinize koydum oldukça güçlü olmaya çalışırım kaldı ki bebek tedavi süreci de yazmışssınız ablanız kardeşiniz hayaller yarım kalan herşey diye düşünüyor olabilirsiniz...İnşallah güzel haberler alırsınız....Ama bence bebek tedavisine devam etmelisinz.Arkadaşım babasını kaybetti iki ay sonra doğum yaptı ve gerçekten atlatıp hayata sıkı sıkı tutundu.Kardeşiniz ve ablanız olması çok güzel.Tek kardeş olup da sığınacak kimseniz olmayabilirdi.İnşallah olmaz ama bir gün kötü bir şey olabileceğini düşünerek de kardeşlerinize sarılmalısınız.Allah acil şifalar ve sizlere kolaylıklar versin...
Hayır yanlış anlaşıldı sanıyorum.Tabiki kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gördü şuan hala daha her ay çağrılıyor ve gidiyoruz hastaneye sadece altarnatif çağrelerden de faydalanıyoruz .Uzun zamandır doktor kemoterapi ve radyoterapi vermiyor çünkü yarada küçülme gözlemledi.Bunun yanısıra doktor un verdiği ilaçları da kullanıyorÇok teşekkür ederim. Çok geçmiş olsun size şifasını versin inşallah.
Sadece kürler ile mi devam ediyorsunuz? Kemoterapi radyoterapiden faydalanmıyor musunuz? Lütfen beni yanlış anlamayın sorgulamak gibi derdim yok ama nasıl güvendiniz? Her şeyin tedavisi doğru doğada var ama neden böyle bir yol izleme gereği duydunuz?
Başınız sağolsun, Allahım merhameti ile rahmet eylesin. Hayır hiç kullanmadı, içeni de içilen ortamı da sevmez.
Küçük hücreli olduğu MR sonucunda filan belli olmuyor dimi? patolojide çıkar. ?