Akciğer kanseri tanısı ve mücadele.. Dualarınızı eksik etmeyiniz..

Allah razı olsun, inşallah temiz çıkar inşallah. Hayır hiç kullanmazdı aksine içilen yerde durmaz , içenlere tanıdık tanımadık herkese açıkça sitem ederdi. Ama babaannem bu hastalığa yakanıp ileri evrede 5,5 yıl annem herşeyi ile ilgilendi. Tüm radyasyon testlerinde, kemoterapilerinde, hastanede ondan dolayı olabilir mi?
sanmıyorum ondan olacağını öyle olsa sokmaz hastaneler
sadece gebeler için tehlike diye biliyorum
inşallah herşey düzelecek dualarımız sizinle

Umarım iyi çıkar sonuçlar ayrıca ilk evrede olabilir henüz ve o zaman tedavisi de daha kolay olur Allah şifa versin inşallah benim annemde çok sigara içiyor KOAH teşhisi konuldu doktor asla sigara içmemen lazım dedi ama dinlemiyor hava çekiyor hergün. Grip olduğunda çok çok kötü oluyor konuşamıyor bile ileride oksijene bağlı yaşayacaksın bile dedi doktorlar geceleri de çok öksürüyor ama elimden hiçbirşey gelmiyor Allah tüm şifa bekleyenlere de size de şifalar versin

İnşallah iyi çıkar inşallah. Sigara kullanmaz, içilen ortamda da durmaz. Yarabbim anneciğinize de şifa versin, tedaviyi reddetmese keşke, doktorun dedikleri yapılınca düzelen hastalar olduğu söyleniyor İnşallah sizin için güzel kalbiniz için iyi hayırlı sonuçlar versin Rabbim.

sanmıyorum ondan olacağını öyle olsa sokmaz hastaneler
sadece gebeler için tehlike diye biliyorum
inşallah herşey düzelecek dualarımız sizinle
Dimi ondan değildir inşallah, çünkü böyle olduğunu düşündüğü için bizi de yanında istemiyor. İnşallah düzelir, Allah razı olsun. :dua:

Başın sağolsun, Rabbim size sabır versin. Bu hastalığın türü maalesef hep olumsuzu çekiyor, iyi düşünmeye çalıştıkça içindeki kurt kemiriyor insanı. Amin sağolun, teşekkür ederm.
Ben hayatımın hiçbir döneminde bu kadar aciz hissetmemiştim kendimi
Elimiz kolumuz bağlanıyor
Annemi ilk zatüre teşhisiyle yatırdık hastaneye daha sonra kitle de değişiklik olmayınca doktoru bu zatüre değil başka birşey dedi ve patoloji istedi.

Allah razı olsun, inşallah temiz çıkar inşallah. Hayır hiç kullanmazdı aksine içilen yerde durmaz , içenlere tanıdık tanımadık herkese açıkça sitem ederdi. Ama babaannem bu hastalığa yakanıp ileri evrede 5,5 yıl annem herşeyi ile ilgilendi. Tüm radyasyon testlerinde, kemoterapilerinde, hastanede ondan dolayı olabilir mi?
Sigara sadece bir etken içmeyen insanın da olma riski içen kadar
Stres baş sebebi
Bu saydıklarınız kanser yapmaz
Genetik yatkınlıkta önemli tabi

Onkoloji konusunda evet aynı sistemi uyguluyor devlet ve özel hastaneler. Ayni ilacı veriyorlar, kendi hastalığımızdan bildiğim kadarıyla.. fakat eğer ameliyatlık bir durum varsa orada doktor çok önemli maalesef. Biz hastalığı üniversite hastanesinde farkettik ama bazen o kadar komik tarihlere randevu veriyorlar ki kanser hastası için bu süreler çok önemli olabiliyor. Biz tedavimizi Acıbadem Maslak hastanesinde olduk. Ameliyattan sonraki kemoterapi, radyoterapi ve üç ayda bir çekilen pet için bir ücret ödemiyoruz bunları devlet karşılıyor. Fakat muayene ve ameliyat ücretleri maalesef çok çok pahalı. İnşallah iyi sonuçlar çıkar da bunlara gerek kalmaz :) allah hepimizin hastasına şifa versin
İnşallah, dediğiniz gibi gerek kalmaz. ilk tüp bebek tedavimi bende orada oldum az çok sistemlerini biliyorum. Belli bir ücrete anlaşılıyor, içerisinde paket gibi hizmetler sunuluyor. Fiyat konusunda bilgi verme şansın var mı?
Amin , kim nerde şifa bekliyorsa Rabbim yardım etsin. Refekatçılarına sabır versin.

Ben hayatımın hiçbir döneminde bu kadar aciz hissetmemiştim kendimi
Elimiz kolumuz bağlanıyor
Annemi ilk zatüre teşhisiyle yatırdık hastaneye daha sonra kitle de değişiklik olmayınca doktoru bu zatüre değil başka birşey dedi ve patoloji istedi.
Gerçekten çok büyük acizlik elden bir şey gelmiyor, her şeye çözüm bulabilirsiniz, bulur buluşturur topalayabilirsiniz ama bu öyle değil insan nereye saldıracağı bilemiyor. Annemde göz ameliyatı olacaktı normalde anestezi dosyasını hazırlarken farkedildi.

Anladım. Yok zaten toplumda bilinen her şey yalan ısırgan otu ezelden beri iyi gelir derler ama aksine hücre yenilermiş.
Peki başka kanser metastazı var ise bu PET de çıkar mı?
Teşekkür ederim yazacağım size. Allah razı olsun.
Evet zaten pet metastaz var mı yok mu onu görmek için çekilir.
Metastaz varsa ve yayıldığı organın ana organa uzaklığına bakılarak evrelendirme yapılır.
Örneğin primeri akciğer olan hastanın başka hiçbir yerinde olmamasına rağmen kemiğe metastaz yapmışsa evrelendirme 4. evre şeklinde olur.
Ama akciğer yakınındaki lenfte metastaz varsa 2. evre kabul edilir.
Ayrıntısı çok ancak son tedavi yöntemleri ile akciğer kanseri artık tedavi edilemez kanserler arasında görülmüyor.
Sonuçlarınızı alınca rica etsem bana özelden yazar mısınız.
Son tedavi yöntemleri ile biz çok iyi sonuçlar aldık. Yardımcı olmaya çalışayım size.

Evet zaten pet metastaz var mı yok mu onu görmek için çekilir.
Metastaz varsa ve yayıldığı organın ana organa uzaklığına bakılarak evrelendirme yapılır.
Örneğin primeri akciğer olan hastanın başka hiçbir yerinde olmamasına rağmen kemiğe metastaz yapmışsa evrelendirme 4. evre şeklinde olur.
Ama akciğer yakınındaki lenfte metastaz varsa 2. evre kabul edilir.
Ayrıntısı çok ancak son tedavi yöntemleri ile akciğer kanseri artık tedavi edilemez kanserler arasında görülmüyor.
Sonuçlarınızı alınca rica etsem bana özelden yazar mısınız.
Son tedavi yöntemleri ile biz çok iyi sonuçlar aldık. Yardımcı olmaya çalışayım size.
Anlayacağım inşallah evre durumlarını. Atacağım mutlaka, çok teşekkür ederim çok.

Annesinin bakıma ihtiyacı olduğu zaman yanında olamayabilir.
Doğru çok doğru ben hem tüp bebek için tedavi göreceğim Allah nasip ederde transfer olumlu olursa gebeliğim yatarak geçecek, erken doğum ve düşük riskim var rahim şeklinden dolayı.

Kaç yaşında anneniz? İnşallah kanser ile uzaktan yakından bi alakası olmasın. Meme kanserlerinde çok fazla yanlış teşhis oluyormuş, biliyor muydunuz? Kanser diye tedavi görenlerin bir kısmı aslında hasta bile değilmiş. :KK64:
Annem 50 yaşında. Umarım bizede yanlış teşhis şüphedir. Sonuç ne çıkarsa çıksın hiç bir şey eskisi gibi olmayacak . Rabbi kötüsü ile sınamasın.

Ya kurtuluyorlar zaten çok başındaysa.Hülya Koçyiğit bakın ameliyat oldu geldi.Başındaydı sanırım.Birde dayımdan duymuşdum ben kurtuldu diye.:KK200:
Erken teşhis evet, umarım bizimki de öyle olur varise bir sefer de gitsin bizden. :110:

Canım evet seni çok iyi anlıyorum o yüzden hemen yazdım konunu görünce. Çok zor günlerdi gerçekten allah kimseye yaşatmasın. Memesi alındı o dönemde psikolojisi çok bozuldu hele kemoterapi süreci günlerce komada gibi yatardı. Hiçbir zaman düzelemeyecek derdim. Kemoterapi Işın tedavisi bittikten sonra akciğerinde lekeler gözüktü. Metasztatsn şüphe edildi. Işın’dan dediler sonra. Antibiyotik tedavisi gördü. Ya ondan mı bilmiyorum o dönemde ne oldu çörek otu yedi beslenmesine çok dikkat etti bal polen karışımları yaptık. Ama ben çörek otuna bağlıyorum dün kontrolü vardı tertemiz çıktı her şeyi. Doktor dedi düzeldin atlattın sen bu hastalığı çok şükür bunu duymak hepimiz mutluluktan ağladık. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. Ama çörek otu tarzı şeyler bütün tedavi süreci bittkten sonra aklında bulunsun. Moral çok ama çok önemli ne zaman istersen yaz her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Rabbim şifa versin inşallah.
Ne güzel atlatmış, bitmiş hepsi her şey maşallah Allahım göstermesin birdaha. Çörek otunuda not aldım, hangi dönemde yedirdiğinde çok önemli sanırım.
Anneniz hastanede yattı mı hiç ? İlaçların etkisi ile mi o şekilde yattı ? Bütün hastalıkların şifası moral, bizde umarım toparlarız kendimizi . Amin canım, kim nerde bekliyorsa şifasını versin.

Öncelikle Rabbim sizin hastanızında şifasını versin. Dediklerinizde o kadar haklısınız ki çok uzun bir süreç. Sonuçlarına bağlı olarak umarım artık kendimizi toparlayacağız, şuana hala çok sıcak ama gerekli olanın moral olduğunun çok farkındayız ama kendimize engel olamamak sanırım. Her bu hastalık kesinleşenler için ameliyat şart mı? Yapıyorlar mı?
"Kıyaslama" önerinizi dikkate alacağım. Bağışıklık güçlendirmesi için ekstra bir takviye veriyorlar mı?
Allah razı olsun yardımzımız olsun. çok zor. :dua:
Bildiğim kadarıyla ameliyat yayılma vs varsa kanset ileri evre kabul ediliyor ve kemoterapi radyo terapi alıp kanser hücresinin yayılıp büyümesini engellemeden yapmıyorlar, hücreyi stabil hale getirip o şekilde ameliyat yapıyorlar. Bizim durumumuzda ilk tespitte pet te yayılım yoktu ameliyat ile ciğerdeki leke alınıp alınıp patolojiye gitti (hızlı bir tespit işlemi var frozen deniyor ameliyat esnasında alınan hücre knser hücresimi iyi huylu mu kötü huylu mu diye tespit ediliyor) hızlıca sonuca göre mesela bizde kötü huylu çıktı ameliyat anında ciğerin bi lobu ve lenfler alındı sıçramasın oraya diye. Patolojş sonucuna da göre 1. Evre küçük hücreli olmayan kitle teşhisi kondu. Kemoterapiye gerek görmedi drlar 30 kür radyoterapi aldı. Ameliyattan 7 ay sonra radyoterapiden 3 ay sonra omuriliğe sıçradı bu defa kemoterapi zorunlu oldu çünkü sıçrama yaptığı için evre 4 olarak kabul edildi.
Beslenme konusunda tatlı direkt yasak haftada 1 sütlü tatlı yiyebilir dedi drlar. Birde arkadaşlarında dediği gibi her dr kefir dedi tabi evde mayalanan kefir.
Benim kp maşallah çok dirayetli bizlerden daha normal karşılıyor yada bize o şekilde lanse ediyor bilemiyorum ama tamam ne var kemoterapi alırız biter nolcak yani havasında haliyle direncide iyi. İnşallah sizin kanser hücresi değildir. Ameliyat ihtimali olabilir o da patolojiye gönderebilmek adına kitleyi. Rabbim yRdımcınız olsun inşallah

İnşallah, dediğiniz gibi gerek kalmaz. ilk tüp bebek tedavimi bende orada oldum az çok sistemlerini biliyorum. Belli bir ücrete anlaşılıyor, içerisinde paket gibi hizmetler sunuluyor. Fiyat konusunda bilgi verme şansın var mı?
Amin , kim nerde şifa bekliyorsa Rabbim yardım etsin. Refekatçılarına sabır versin.
O hastanede göğüs hastalıkları konusunda çok ünlü bir doktor var. Ücret için özel mesaj atacağım. Başka birşey olursa da yardımcı olmaya çalışırım.

Gerçekten beterin beteri var. Kemoterapi salonunda beklerken bi hamile gördüm karnı burnunda. Sohbet muhabbet ben birinin yanında refakatçi sandım. Değilmiş.. kız 29 yaşında 4 yaşında 1 kızı var. Gebelik ilk haftalarında hormon değerlerinin yüksek çıkmasıyla tespit ediliyor meme kanseri olduğu. Kemoterapi alıyor maşallah kuzucuğunda da hiçbir gelişimsel gerilik yok. Ben gördüğümde iki ay önce falan 7 aylıktı doğum yapmıştır yüksek ihtimal şuan. Doğumdan sonra da ameliyat olacaktı. Başkası anlatsa bizzat görmüş konuşmuş olmadam hurafe kemoterapi bu canım der inanmazdım. Kemoterapi değil radyoterapi ve pet gebeler için sakıncalı. Ben kayınpederim radyoterapi aldığı ve pet çekildiği günler gitmedim yanlarına. Kemoterapi de yanında duruyorum onla gidiyorum kendim birkaç dr la görüştüm mettemde araştırdım hiçbir sakınca yok

X