Akciğer kanseri (küçük hücreli)

Kader1996

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2017
43
16
28
Mrb arkadaşlar babama yeni akciğer kanseri tanısı konuldu. Küçük hücreli akciğer kanseri tam adı. Babam daha 51 yaşında şu an kemoterapi almaya başladık. Ama kafam çok karışık. Çok araştırıyorum ne yapılabilir diye. Onkologlar sadece kemoterapi ve radyoterapi alabilir kesinlikle ameliyat olamaz dediler. Ama birkaç prof. Dr da birkaç kür kemoterapi sonrası ameliyat olabilir diyor. Bunu diyen doktorlarda özel klinikleri var. Biri Ankara sa biri İzmir de bu doktorların. Bu kanser türünden ameliyat olan Bi yakını olan var mı acaba? Lütfen varsa yazar mısınız.

Umarım babanız şifa bulur. Ameliyat olmuş bir kişinin yorumlarını okumuştum. Ekşi sözlük'te "küçük hücreli akciğer kanseri" yazın son sayfalarda görürsünüz. Lakin bu şanslı insanlar çok ama ÇOK erken farketmişler. Küçük hücreli olduğu için tek bölgede ve alınabilecek şekilde bulmak çok zorken onlar bir ameliyatla kurtulmuş. Buna şans da değil mucize demek gerekir. Yine de kemoterapiye evet çok iyi yanıt veriyor bu hastalık. Radyoterapi de iyi gelebilir. İmmunoterapi ilaçlarını da doktorunuza sorun gerekli testleri yapsın ve gerekirse yurtdışına da gönderin babanızdan alınan parçayı.
Bahsettiğim başlıkta uzun yıllar bu hastalıkla yaşayan örnekler de var. Umudunuzu yitirmeyin.

Çok geçmiş olsun, yeşil çam kozolağını kaynattıp içiriyorlarmış. Şekerli Kozalak şurubu değil. Hasta yakınları yapıyor. Satılan değil. Doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz. Kemo aldığı için mutlaka danışmanız lazım..

Babamın sol akciğerde 39x56 mm boyutlarında metastazı yok lenf bezleri dahil temiz şu an. Radyoterapide 2.kürde başlanacak dendi. Siz sağlıkçı mısınız bu arada.

Babamın sol akciğerde 39x56 mm boyutlarında metastazı yok lenf bezleri dahil temiz şu an. Radyoterapide 2.kürde başlanacak dendi. Siz sağlıkçı mısınız bu arada.
O zaman acilen başka doktorlara da çekimleri ve raporları götürün, fikir alın. Bir gün bile kaybetmeyin. Ekşi'deki kullanıcıyla da iletişim kurabilirsiniz, belki onların doktoruna gidersiniz.
Söylemek istememiştim ama babamı bu hastalık sebebiyle kaybettim, 11 ay savaşabildik.

Ben sürekli başka doktorlarla da iletişim halindeyim kendim de hemşireyim zaten. Ameliyat ederim diyen doktorlar birkaç kür kemoterapi önerdiler. Ona başladık şu an. 2 yada 3.kür sonrası İzmir de Bi doktor var ona gidicez. Ama ameliyat olursa tetikler mi diye korkuyorum. Araştırıyorum ama kimse bişey yazmamış yeterli bilgi hiç Bi yerde yok. Hep kötüsü yazılmış. Başınız sağ olsun Rabb'im sizlere sabırlar versin.

Çok teşekkür ederim danışırım tabiki ona göre başlarız bizde.

Merhaba çok geçmiş olsun. Benzer bir süreçten geçtik. Ameliyat için kemoterapinin çok başarılı ve etkili geçmesi gerekiyor aksi takdirde ameliyat kararı çıkmıyor. O yüzden ilk aşamada belki kemoterapi ve hastanın genel morali için çaba sarf etmek daha anlamlı olabilir.

Tekrar çok geçmiş olsun, babanız çok genç, umarım ki kolaylıkla atlatır.

Merhaba benim babam da aynı durumda 58 yaşında kemeterapi başladık bizimde kafamız çok karışık lütfen bir sonuca varirsaniz bilgilendirirmisiniz

Kemoterapi birinci bitti ikinci için için bekliyoruz ameliyat için bişe demedi doktor
Sizin kitle bayağı büyükmüş ama iyi bir göğüs cerrahı bulup danışın bence. Çünkü ben birkaç cerrahla görüştüm birde göğüs uzmanıyla görüştüm metastaz yapmadığı ameliyat olma şansı var dediler. Bizde ilk kemoterapiyi aldık ay sonu ikinciye başlayacağız. Sonrasında göğüs cerrahı çağırdı tomografi çekip duruma göre ameliyat ederim dedi bize. Birkaç cerrahta aynı şeyi söyledi dediğim gibi birkaç kür kemo sonrası tekrar değerlendirelim dedi. Sizde araştırın kesinlikle. Ben İstanbul Ankara İzmir birçok yerdeki doktorlarla görüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…