• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AK Parti'nin 13 yıllık karnesi!

AKPnin cok karli! bir ozellestirme hikayesi:

"TEKEL sahnesinin bir tarafında, “satışlar, kâr ve sermayenin önlenemeyen yükselişi”, diğer tarafında da “işsizlik, yoksullaşma ve yasaklar” var.
TEKEL’in alkollü içki bölümü 17 fabrika, hammadde, stok ve varlıklarıyla, 2004 yılında 292 milyon dolara (Nurol-Limak-Özaltın-Tütsab ortak girişim grubu) MEY İçki Sanayi ve Ticaret AŞ’ye, MEY İçki’de iki yıl sonra 2006 yılında bu kez 810 milyon dolara ABD’de kurulu bir ortak gruba (Texas Pacific Group) satıldı. Yıl 2011, bu kez Amerikalılar satışa çıktı ve MEY İçki, 2 milyar 100 milyon dolara, Dünyaca ünlü, içkide dünya devi olarak tanınan İngiliz DİAGEO Şirketine satıldı. "

Goruldugu uzre 2004 te Turk devleti hazinesine giren 292 milyon dolar, Amerika'nin satis fiyati 2 milyar 100 milyon dolar.. Aradaki 2 milyara yakin kar oturdugu yerden once MEY Icki Sanayinin ve dahasi da Amerikalinin olmus.. Cok basarili bir ozellestirme hikayesi ama Amerikalilar icin, MEY icki sanayi icin, arada komisyonunu goturenler icin.. Turk milleti icin degil.. AKP sagolsun.. Iste buna ozellestirme degil, peskes denilir.

Bu arada ayni aksarayda oldugu gibi, daha bir cok ihalede oldugu gibi yarginin durdurma karari vardi bu satisi da.. Ancak kim takti? Bugun Anayasayi bile takmayanlar mi? Arkalarinda onlarin yuzde ellisi var, o zamanlarin AKPli Maliye bakaninin (Unakitan) deyisi ile babalar gibi sattilar.. Para tatli.. Allah "Yuru ya kulum" demis, dururlar mi? Devletin mali deniz, yemeyen domuz..

Eminimki burada ak partiyi karalayanlar ak parti dışında kaç partinin yönetimini görmüşlerdir merak ediyorum. Bizler bir esnafın bir tane yazar kasa fırlatması ile ya da bir cumhurbaşkanının anayasa kitabını fırlatmasıyla faizin ve dövizin yüzde binlere fırladığını gördük
nankör olmayın

Eminimki burada ak partiyi karalayanlar ak parti dışında kaç partinin yönetimini görmüşlerdir merak ediyorum. Bizler bir esnafın bir tane yazar kasa fırlatması ile ya da bir cumhurbaşkanının anayasa kitabını fırlatmasıyla faizin ve dövizin yüzde binlere fırladığını gördük
nankör olmayın
ben gördüm.
85 doğumluyum Özal çocuğuyum
Çalışma Ekonomisi mezunuyum. tartışalım ister misiniz?
o dediklerinizin hemen hepsi ya bir küresel krizin içindeydi ya da bir küresel krizin hemen sonundaydı.
yani iş bir yazar kasa fırlatılması değildi. oturup Körfez Savaşı ve Dünya Ekonomisine özellikle de kırılgan ekonomilere olan etkilerini mi tartışalım
yoksa Özal'ın kurduğu fanfinifonları
ya da Merkez Bankasının kamu açıklarını finanse etmesini ya da batık bankaları devletin telafi etmesini mi?
o saydıklarınızın açıklanması için taaa Demokrat Parti dönemine kadar gitmek, 60'larda duraklamak sonra da 80 darbesiyle birlikte Türkiye'nin sanayi devleri için açık bir pazar haline getirilip devletçi politikalardan sıyırlıp kırılgan bir ekonomiye büründürülmesini tartışmak icap eder.
ekonomi dünden bügüne bir şey değil, uzun bir hikayedir.

Son düzenleme:
ben gördüm.
85 doğumluyum Özal çocuğuyum
Çalışma Ekonomisi mezunuyum. tartışalım ister misiniz?
o dediklerinizin hemen hepsi ya bir küresel krizin içindeydi ya da bir küresel krizin hemen sonundaydı.
yani iş bir yazar kasa fırlatılması değildi. oturup Körfez Savaşı ve Dünya Ekonomisine özellikle de kırılgan ekonomilere olan etkilerini mi tartışalım
yoksa Özal'ın kurduğu fanfinifonları
ya da Merkez Bankasının kamu açıklarını finanse etmesini ya da batık bankaları devletin telafi etmesini mi?
o saydıklarınızın açıklanması için taaa Demokrat Parti dönemine kadar gitmek, 60'larda duraklamak sonra da 80 darbesiyle birlikte Türkiye'nin sanayi devleri için açık bir pazar haline getirilip devletçi politikalardan sıyırlıp kırılgan bir ekonomiye büründürülmesini tartışmak icap eder.
ekonomi dünden bügüne bir şey değil, uzun bir hikayedir.

Bugün öyle değil mi? Dünya krizden krize sürükleniyor.
Daha inan dün avrupadan döndüm. Biz onlardan çok çok iyi durumdayız.
Lüks yaşıyoruz. 800 tl maaş alan birinin elinde 3000 tl lik telefon var.
Balkanlardaki bulgaristan dahil 9 ülkede woswagen in 20 yaşında 1.4 eski araçlarına biniyor millet.
Bosnada sordum emekli birine 200KM emekli ücreti alıyormuş (100 euro yapıyor) en fazla alan 400km yani 200 euro alıyor. Bir porsiyon köfte 3 eurodan başlıyor yani emekli biri 30 günde birer porsiyon köfte yiyebilir...
Bulgarların, Arapların dilencileri bile Türkçe biliyor ve Türk gördüğünde hazırola geçiyor.
Ülkeminin değerini anlamak için yurt dışına çıkmak lazım...
Yurt içinde de farklı değil.
Bahçelinin partisine oıy vermiş bir esnafın kendi ağzından söylediği bahçeliye oy verdim seçimden önce ayda 10.000 tl ciro yapıyordum şuan 2.000 tl zor oluyor bir daha verirsem... e haklı da...
Abartmıyorum dünyadaki tüm ülkeler Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderlerinin olmasını hayal ediyorlar. Yurt dışından görünen bu. Herkes onu soruyor ve selam söylüyor.
Tüm balkanlardaki osmanlı hatıralartını Tika vasıtasıyla bu hükümet yapmış. O insanlarla bir konuşsanız...
siz güçlü olursanız biz burada daha rahat ediyoruz diyorlar.

Seçimde tek başına iktidar gücünü alamayınca sırplardan hırvatlara yahudilerden almanlara ve parelelcilere kadar herkes sevindi.
Buradan bile kimin doğru yolda olduğu ortaya çıkıyor.

Düşmanın bir şeyi istemiyorsa onda ülkenin menfaati var demektir. Bu bile başlı başına tercih sebebidir.

nankör olmayın
Daha önceki partilerin kötü yönetimi nedeniyle bu iktidar partisinin yanlışlarını görebilme yetimizi mi yitirdik?
Sen önceki yönetimlerle kıyaslayarak kötünün iyisini bu ülkeye layık görebilirsin belki ama ben en iyisi için elimizden
geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca iyi yönetmiş olsalardı iktidarda kalırlardı değil mi evli_ve_merakli?

Lüks yaşıyoruz.
800 tl maaş alan birinin elinde 3000 tl lik telefon var.
800 TL. maaşla lüks yaşanıyor olması refah düzeyimizin yüksek olduğunun mu yoksa geleceğimizin ipotek altında olduğunun mu göstergesidir?

Balkanlardaki bulgaristan dahil 9 ülkede woswagen in 20 yaşında 1.4 eski araçlarına biniyor millet.
Bosnada sordum emekli birine 200KM emekli ücreti alıyormuş (100 euro yapıyor) en fazla alan 400km yani 200 euro alıyor. Bir porsiyon köfte 3 eurodan başlıyor yani emekli biri 30 günde birer porsiyon köfte yiyebilir...
Bulgarların, Arapların dilencileri bile Türkçe biliyor ve Türk gördüğünde hazırola geçiyor.
Bahçelinin partisine oıy vermiş bir esnafın kendi ağzından söylediği bahçeliye oy verdim seçimden önce ayda 10.000 tl ciro yapıyordum şuan 2.000 tl zor oluyor bir daha verirsem... e haklı da...
Abartmıyorum dünyadaki tüm ülkeler Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderlerinin olmasını hayal ediyorlar. Yurt dışından görünen bu. Herkes onu soruyor ve selam söylüyor.
Tüm balkanlardaki osmanlı hatıralartını Tika vasıtasıyla bu hükümet yapmış. O insanlarla bir konuşsanız...

Seçimde tek başına iktidar gücünü alamayınca sırplardan hırvatlara yahudilerden almanlara ve parelelcilere kadar herkes sevindi.

Düşmanın bir şeyi istemiyorsa onda ülkenin menfaati var demektir. Bu bile başlı başına tercih sebebidir.
Biz onlardan cok iyi durumda miyiz? Yani sizce 800 TL kazanan biri cebinde 3000 TLlik telefon tasidigi icin mi durum daha iyi? Buna yuksek refah seviyesi denmez, olsa olsa ayagini yorganina gore uzatmamak denir. Bir cok yerlesim alaninda bu para ev kirasi ve elektrik su parasina bile yetmez, haksiz miyim? Hani yeme, icme, isinma, okul ve saglik giderleri? Bir deterjan kac para? Ya ulasim? Telefonuna kontor de alabiliyor muymus bu zat? 800 TL ile Avrupalidan daha iyi gecinen adam hangi dunyada yasiyor?

Ben de daha dun Meksikadan dondum. Ekonomisi berbat bir ulke.. Adamin biri "tahmin et kac para kazaniyorum?" dedi. Gunde 10 dolar kazaniyormus.. Bana ekonomilerinin ne kadar kotu oldugunu ispat etmek istiyordu. Ogle yemegi ve yol bunun icinde dedi.. Yani gunde 30 TL kazaniyor, ayda 900 civari eder, diye hesapladigimda aklima ister istemez Turkiye geldi. Yav, dedim icimden, Turkiyede de sigortali is bulabilen insanlardan asgari ucretle calisanlarin eline gecen bu. Isin kotusu, Turkiyede asgari ucretle gecinenler ulkenin yuzde ellisini teskil ediyor.. Dalga gecmeyin bu insanlarla, rica ederim. Turkiyede AKP basa gelmeden once Tayyip efendi simit, cay hesabi yaparak insanlarin gelirinin ne kadar kotu oldugunu ispatlamaya calisiyordu. Gelince bunu duzeltecekti vaatlerine gore.. Ama simit cay hesabi hic degismedi, hala ayni ne yazik ki..

nankör olmayın
50 yilda kac yonetim gelmisse hepsini gordum. Uzulmene degmez, anayasa kitabini artik Cumhurbaskanindan usagina kimseler takmadigindan kimse kimsenin kafasina kitapcik atmaz merak etme..

Daha once Turkiye'nin kotu yonetildigi zamanlar olmustu. Bugun ise Turkiye cokertiliyor, TCsi batiyor, al yildizli bayrak tasimak sorusturma sebebi, andi teroriste jest olsun diye kaldirilmis, Milli marsina saygi kalmamis, tum milli degerler yerlerde, tum kuruluslari satilmis, peskes cekilmis, egitim kesmekese cevrilmis, yolsuzluk soylentileri ayyuka cikmis, hukuk islemez hale getirilmis, tum komsulari dusman kesilmis, terorist dagdan inip sehirleri basmis, yetmemis sinirlar kevgire cevrilmis ve Turkiye dunyadaki bilumum terorist orgutlerin merkezi haline getiriliyor, aradaki fark bunlar ve daha niceleri..

Doviz ise gene cikista zaten, kisir dongu devam ediyor, duzelen birsey yok yani.. Seninkiler duzeltmis olsa idi dolar bugun 3 tl lerde dolasmazdi di mi?

Egitim kesmekese cevrildi derken, neden kesmekese cevrildigine de bir bakmak lazim tabi.. AKP anketlerine gore egitim seviyesi arttikca AKP nin hitap ettigi kesim azaliyormus.. Bu durumda halk cahil kalmali ki AKPin secmeni cogalsin, azalmasin di mi..

Ben demiyorum, kendileri onun da anketini yapip arastirip boyle karar vermisler ve cozumu de sanirim egitimi arapsacina dondurmekte bulmuslar:

Son düzenleme:

Bosna, Bulgaristan ve Balkan ülkeleri....
gerçekten bu tartışmayı, dağılmış Sovyet ülkeleri ya da sokaklarında bomba patlayan ülkeler üzerinden mi yapacağız bu tartışmayı?
ben de 3 gün önce Avusturya'lı biriyle beraberdim. bana verdiği örnekleri duysanız ağlarsınız...
bütün tavuğu birkaç euro'ya alabiliyormuşsunuz mesela, ekmek biraz daha pahalı, çocukların ekmek tüketimini sınırlamak için.
devlet obezleri bir kampa alıyor ve onları hiçbir ücret ödemeden zayflatıyor, eğer kilo alırlarsa masrafları devlete geri ödüyorlar.
konuştuğum kişinin kendisi temizlikçi, bildiğiniz apartman temizleyen, evlerde temizlik yapan bir kadın, eşi de uzun yol tır şoförü 3 kız büyüttüler Avusturya'da geçirdikleri 40 küsur yılda gezmedikleri ülke kalmadı.
Türkiye'de bu iş kollarında 3 çocuklu bir aile gösterin dünyayı gezmiş olsun.
evet Dünya şu anda zor durumda herkesin gözü FED'de Çin sorunlu, Yunanistan zaten Avrupa'nın şımarık çocuğu, kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
zaten Türkiye bir sarsılma geçirecekti, yan komşularınızda savaş ve kriz varken etkilenmemek mümkün değil.
zaten sorun da mindere mi düşeceğiz, yere mi çakılacağız sorunuydu.
Türkiye yere çakıldı.
bunu sebepleri uzun uzun yazıldı.
AKP en başından beri seçime gitmek istiyordu, şimdi gidiyoruz.
sonuçları göreceğiz.

Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanımıza seni başkan yaptırmayacağız diyebilme lüksü var ise bizim de '' seni başkan yaptıracağız'' deme özgürlüğümüz var. Rabbim onu ülkemizin başından eksik eylemesin. Bu seçim yeni bir diriliştir herkes bunu aklına yazsın. Ak Partililere her yorum yazışınızda'' lütfen sonuna kadar okuyun'' mavallarını bırakamadınız. Hep kendinizi sözüm ona ''aydın'' bizleri ''koyun'' diye adlandırdınız. Bu ülkenin neredeyse yarısına koyun diyen siz cahiller elbet bir daha başa gelemeyeceksiniz. Bu videoyu izleyin de biraz gülün hadi yine iyisiniz :)

Not: Başkan yaptırmayacağız diye yorum yapacaklar bizatihi Selahattin Demirtaş ile aynı saftadır. Hadi görelim vatan hainlerini. Buyurun.

Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanımıza seni başkan yaptırmayacağız diyebilme lüksü var ise bizim de '' seni başkan yaptıracağız'' deme özgürlüğümüz var. Rabbim onu ülkemizin başından eksik eylemesin. Bu seçim yeni bir diriliştir herkes bunu aklına yazsın. Ak Partililere her yorum yazışınızda'' lütfen sonuna kadar okuyun'' mavallarını bırakamadınız. Hep kendinizi sözüm ona ''aydın'' bizleri ''koyun'' diye adlandırdınız. Bu ülkenin neredeyse yarısına koyun diyen siz cahiller elbet bir daha başa gelemeyeceksiniz. Bu videoyu izleyin de biraz gülün hadi yine iyisiniz :)

Not: Başkan yaptırmayacağız diye yorum yapacaklar bizatihi Selahattin Demirtaş ile aynı saftadır. Hadi görelim vatan hainlerini. Buyurun.

Evet gerçekten bütün muhalefeti tek partiye indirerek rejimimizi değiştirdiniz müthiş.Koyun diyenlere cahil diyerek ne farkınız kaldı ayrıca ?

Sen kimsin ki ülkenin %60 ını vatan haini ilan ediyorsun?
Şu mesajınla sizler için yazılan tüm benzetmeleri de hakettiğini kanıtlıyorsun.
Konuya gelecek olursak,bencede herşey süper,dört dörtlük.:KK50:
Yakında Amerikanya ya bile borç vermeye başlıycaz müthiş ekonomimizle.:KK53:

Sakin yahuu bu ne hırs böyle :):)
Nerede kaldı milli irade? bir çok AKP'Lİ de dahil olmak üzere başkan olmasını istemeyen çok tanıdığım var. Bu onları da mı vatan haini yapıyor :)
biri çıkıp dese ki akp'ye oy veren herkes vatan hainidir dese sizin hoşunuza gider mi?

Gül Gül Öldüm hani Recep Tayyip Erdoğan daha başbakan bile olamamışken elimde bir Yüzük var bütün servetim bu Demişti ..
Ee peki simdi Bilal'in gemisini,yatlarını,sarayını bize acıklarmısın ..Sayın kk üyesi ..

Kimse benim akepeli arkadaslarima "KOYUN" diyemez. Seni Kib liyorum...:KK12:
Ayrica ne kadar zorlarsaniz zorlayin o yine baskan olamiycak:KK25:

Back
X