ajans tecrübelerimi paylaşıyım. ama dizi, film ve program isimlerini sormayın lütfen kim olduğum ortaya çıkmasın :)
* telefon ederler, bir dizi, film veya program var gel derler. onlar için nerede çalıştığın umurlarında değildir. nasıl izin alacağını duymak bile istemezler. gel diyorlarsa gideceksin. her seferinde gidersen iyi olursun, hep bahane bulursan bir daha çağırmazlar.
* nerede, saat kaçta olduğu önemli değil, her daim boş olmalısın. o yüzden işyerinle ilgili sıkıntı yaşayacaksın. bu işlerle ilgilenmek istiyorsan ya çok rahat çıkmalı bir iş olacak ya da çalışmayacaksın.
* çekime gittiğinde saatlerce seni bekletiyorlar. televizyona bir bakıyosun 1-2 dakika zor görünmüşsün. ya kesmişler ya da hiç görünmemişsin. figüransan boş adam işi, oyuncuysan kese kese 1 dakika bile zor görünüyorsun, programdaysan şans eseri kamera gösterirse o kadar. bütün günün boşa gidiyor.
* o kadar saat çekimde duracaksın, of sıkıldım hadi deme olanağın yok. mesela işyerinde 1 günde 50 lira kazanaksın, çekimde 10 lira (örneği salladım) . beklemene sıkılmana bile değmeyecek. ayrıca ajanstan para almak kolay değil, söylene söylene zor alıyordum o paraları.
* her seferinde çağırılmayacaksın. bazen 1-2 hafta telefonun çalmayacak.
* benimle beraber ajansa kayıt olanları gözlemledim yani çekime gittiğimde karşılaştığım insanlar. işsiz güçsüz evde takılan sosyalliği seven vakit harcamaya gelen çok sıkılmış insanlardı. özellikle yeni emekli olmuş kişiler çok başvuruyor ama gençler çok çağırılıyor.
* hep olumsuz mu derseniz, olumlu tek yönü biraz tv de görünmeniz oluyor, bana ne kattı derseniz, hiçbirşey... boşa zaman kaybı.