• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ajansa başvuru yaptım.

beni kim milyoner olmak isterden aramışlardı yaklaşık 2 sene önce başvurmuştum verdikleri tarihte iki sınavım vardı gidemedim dlgkşlfdkgdfg

hmm sitesinde gerçek ajanslar sizden ücret talep etmezler talep edenlere itibar etmeyin yazıyor. Hem bizim ajans bize 20 dak falan denemekten zarar gelmez sanırım :)

Ücret talep etmezler tabikide ama oraya gittiginde diyeceklerki buda bizim teminatimiz biz sizden kayit ucreti istemiyoruz teminat icin istiyoruz size guvenebilmek icin vs. Bir suru safsata... Sansini dene bakalim ne cikacak...

İzin işini bilmem de bu ajanslar için pek heveslenmeyin. Oraya herkes bir yerlerde oynarım, yıldız gibi parlarım diye gidiyor, ama o işler o kadar kolay olmuyor. Ajans reklamlarına da kanmayın, hani filanca oyuncu bize kaydoldu, şimdi baş rollerde, ünlü oldu vs gibi. Siz bu işin eğitimini almadıysanız, kimsede olmayan bir görüntü veya yeteneğiniz yoksa, figüran olarak veya kısa misafir oyunculuktan öteye geçmeniz çok zor. Sizin gibi binlercesi var, dahası bu işin eğitimini almış bir çoğunluk var. Onlar dururken vasıfsız olarak her kayıt ettiklerine rol vermiyorlar. Sizi çağırmalarının sebebi tanışmak için görüşmek, en iyi ihtimalle bir kaç fotoğraf çekip kayıtlara eklemek.
Ben lise yıllarımda çok hevesliydim. Bir sürü ajansa kaydoldum, görüşmeye de gittim. Hayat Bilgisi dizisine her haftasonu düzenli olarak gittim, figüran oldum okulda. Birkaç başka diziye de gittim. Ajanstan kaydolup gelerek bu kadar oluyordu. Aramızdan keşfedilen de çıkmadı yani, herkes figüran. :)Esas dizi oyuncuları hep bu işin eğitimini almış kişilerdi zaten. Sonra ben de bu işin eğitim olmadan yapılamayacağını anladım. O ajanslardan çok bir şey beklememenizi öneriyorum bu yüzden. Oyunculuk merakınız varsa tiyatro eğitimi alabilirsiniz. Mankenlik vs ise fiziğinize yaşınıza filan bağlı.
ben zaten kısa filmler, reklam filmleri gibi şeylerde rol almak istiyorum başrol değil amacım olamayacağımı biliyorum zaten :)

ajans tecrübelerimi paylaşıyım. ama dizi, film ve program isimlerini sormayın lütfen kim olduğum ortaya çıkmasın :)
* telefon ederler, bir dizi, film veya program var gel derler. onlar için nerede çalıştığın umurlarında değildir. nasıl izin alacağını duymak bile istemezler. gel diyorlarsa gideceksin. her seferinde gidersen iyi olursun, hep bahane bulursan bir daha çağırmazlar.
* nerede, saat kaçta olduğu önemli değil, her daim boş olmalısın. o yüzden işyerinle ilgili sıkıntı yaşayacaksın. bu işlerle ilgilenmek istiyorsan ya çok rahat çıkmalı bir iş olacak ya da çalışmayacaksın.
* çekime gittiğinde saatlerce seni bekletiyorlar. televizyona bir bakıyosun 1-2 dakika zor görünmüşsün. ya kesmişler ya da hiç görünmemişsin. figüransan boş adam işi, oyuncuysan kese kese 1 dakika bile zor görünüyorsun, programdaysan şans eseri kamera gösterirse o kadar. bütün günün boşa gidiyor.
* o kadar saat çekimde duracaksın, of sıkıldım hadi deme olanağın yok. mesela işyerinde 1 günde 50 lira kazanaksın, çekimde 10 lira (örneği salladım) . beklemene sıkılmana bile değmeyecek. ayrıca ajanstan para almak kolay değil, söylene söylene zor alıyordum o paraları.
* her seferinde çağırılmayacaksın. bazen 1-2 hafta telefonun çalmayacak.
* benimle beraber ajansa kayıt olanları gözlemledim yani çekime gittiğimde karşılaştığım insanlar. işsiz güçsüz evde takılan sosyalliği seven vakit harcamaya gelen çok sıkılmış insanlardı. özellikle yeni emekli olmuş kişiler çok başvuruyor ama gençler çok çağırılıyor.
* hep olumsuz mu derseniz, olumlu tek yönü biraz tv de görünmeniz oluyor, bana ne kattı derseniz, hiçbirşey... boşa zaman kaybı.
iyi değilmiş o ya işimde çalışırım daha iyi

ben zaten kısa filmler, reklam filmleri gibi şeylerde rol almak istiyorum başrol değil amacım olamayacağımı biliyorum zaten :)
Farketmiyor ki. Sorun "rol alabilmek" zaten. Bir önce yazdıklarımın hepsinin özeti zaten: rol vermiyorlar.

Back
X